Opiskelijakortti

Opiskelijakortilla voit todistaa olevasi opiskelija kaikissa yhteyksissä, joissa tätä vaaditaan. Pääset siis sillä käsiksi kaikkiin omalle opiskelijaryhmällesi tarkoitettuihin perinteisiin etuihin (esimerkiksi VR, Matkahuolto, kaikki Suomen opiskelijaravintolat, YTHS), sekä lisäksi Frankin erikseen neuvottelemiin valtakunnallisiin ja paikallisiin etuihin, joista löydät lisätietoa täältä. Opiskelijakortti on voimassa koko opintojesi ajan, edellyttäen, että olet maksanut AYY:n jäsenmaksun ja sinulla on kortissa voimassa oleva lukuvuositarra.

Mikäli sinulla on jo aikaisempina vuosina tilattu oman opiskelijajärjestösi opiskelijakortti (esim. Lyyra tai mikä tahansa muu oman tämänhetkisen ylioppilaskuntasi myöntämä kortti), ei sinun tarvitse tilata uutta korttia Frankin kautta, vaan myös vanhalla kortillasi voit edelleen osoittaa olevasi opiskelija kaikissa tilanteissa. Tarvitset vain päivitetyn jäsenyyden AYY:lle ja korttiisi voimassa olevan lukuvuositarran. Jos opiskelupaikkasi on muuttunut (olet aloittanut opinnot toisessa yliopistossa tai korkeakoulussa), sinun tulee kuitenkin tilata tämän uuden ylioppilaskuntasi opiskelijakortti, jotta voit saada korttiisi uuden yliopiston lukuvuositarran. Tarran voit hakea AYY:n palvelutoimistolta. Syksyisin AYY on myös järjestänyt erillisiä tarranjakopisteitä, joiden aukioloajoista kerromme nettisivuillamme.

Opiskelijakortit toimittaa Frank, joka kokoaa yhteen opiskelijaedut Suomessa.

Opiskelijakorttityypit

1. Frank App ja digitaalinen opiskelijakortti

Voit ladata puhelimeesi Frank App -sovelluksen ja hyödyntää palvelusta löytyviä alennuksia ilmaiseksi. Halutessasi voit ostaa Frank App -sovellukseen myös digitaalisen opiskelijakortin. Digitaalisen opiskelijakortin lataaminen onnistuu, kun olet maksanut jäsenmaksun. Digitaalista opiskelijakorttia varten tarvitset selkeän kasvokuvan sähköisessä muodossa. Kuvan tulee muistuttaa passikuvaa ja olla suoraan edestä otettu.

Huom! Uusille opiskelijoille Appin lataaminen on mahdollista vasta kun jäsentiedot ovat siirtyneet yliopistolta Frankille (kuluu järjestöstä riippuen muutamia päiviä jäseneksi liittymisen jälkeen). Digitaalisen opiskelijakortin lataamiseen tarvitset suomalaisen henkilöturvatunnuksen, jonka perusteella jäsenyystietosi tarkistetaan.

Jos opinto-oikeutesi on loppunut esim. valmistumisen myötä, et valitettavasti pysty jatkamaan digitaalisen opiskelijakortin käyttöä. Voit kuitenkin käyttää muovista opiskelijakorttiasi tai koululta pyydettyä opiskelijatodistusta jäsenyyskauden loppuun asti.

Tutustu korttivaihtoehtojen ominaisuuksiin ja hinnastoon osoitteessa frank.fi.

2. Muovinen opiskelijakortti

Maksuominaisuudella tai ilman. ISIC-lisenssi lisämaksusta. Lisätietoa eri korttityypeistä ja niiden hinnoista löydät osoitteesta frank.fi.

Huom! Uudet opiskelijat voivat tilata opiskelijakortin aikaisintaan 1.8.

Kortin tilaamista varten tarvitset:

  1. Selkeän kasvokuvan sähköisessä muodossa. Kuvan tulee muistuttaa passikuvaa ja olla suoraan edestä otettu.
  2. Tilauksen maksamiseen toimivan maksuvälineen.
    => Maksu onnistuu kaikkien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla sekä Visa- ja MasterCard –korteilla (credit/debit)
  3. Suomalaisen henkilötunnuksen (TAI opiskelijanumeron, jos tilaat kortin ilman maksuominaisuutta)