Opiskelijakortti

Opiskelijakortilla voit todistaa olevasi opiskelija kaikissa yhteyksissä, joissa tätä vaaditaan. Pääset siis sillä käsiksi kaikkiin omalle opiskelijaryhmällesi tarkoitettuihin perinteisiin etuihin (esimerkiksi VR, Matkahuolto, kaikki Suomen opiskelijaravintolat, YTHS), sekä lisäksi Frankin erikseen neuvottelemiin valtakunnallisiin ja paikallisiin etuihin, joista löydät lisätietoa täältä. Opiskelijakortti on voimassa koko opintojesi ajan, edellyttäen, että olet maksanut AYY:n jäsenmaksun ja sinulla on kortissa voimassa oleva lukuvuositarra.

Mikäli sinulla on jo aikaisempina vuosina tilattu oman opiskelijajärjestösi opiskelijakortti (esim. Lyyra tai mikä tahansa muu oman tämänhetkisen ylioppilaskuntasi myöntämä kortti), ei sinun tarvitse tilata uutta korttia Frankin kautta, vaan myös vanhalla kortillasi voit edelleen osoittaa olevasi opiskelija kaikissa tilanteissa. Tarvitset vain päivitetyn jäsenyyden AYY:lle ja korttiisi voimassa olevan lukuvuositarran. Jos opiskelupaikkasi on muuttunut (olet aloittanut opinnot toisessa yliopistossa tai korkeakoulussa), sinun tulee kuitenkin tilata tämän uuden ylioppilaskuntasi opiskelijakortti, jotta voit saada korttiisi uuden yliopiston lukuvuositarran. Tarran voit hakea AYY:n palvelutoimistolta. Syksyisin AYY on myös järjestänyt erillisiä tarranjakopisteitä, joiden aukioloajoista kerromme nettisivuillamme.

Opiskelijakortit toimittaa Frank, joka kokoaa yhteen opiskelijaedut Suomessa. Kaikki Frankin tarjoamat edut ovat myös AYYn jäsenten käytettävissä.

Opiskelijakorttityypit

1. Digitaalinen opiskelijakortti Frank App

Saatavillasi on digitaalinen, puhelimeen ladattava opiskelijakortti. Voit ladata Frank Appin puhelimeesi, kun olet maksanut jäsenmaksun (saatavilla iOS- ja Android -puhelimille).

Huom! Uusille opiskelijoille Appin lataaminen on mahdollista vasta kun jäsentiedot ovat siirtyneet yliopistolta Frankille (kuluu järjestöstä riippuen muutamia päiviä jäseneksi liittymisen jälkeen).

Lisäominaisuutena voit aktivoida myös lisämaksullisen ISIC-lisenssin.

Jos opinto-oikeutesi on loppunut esim. valmistumisen myötä, et valitettavasti pysty jatkamaan digitaalisen opiskelijakortin käyttöä. Voit kuitenkin käyttää muovista opiskelijakorttiasi tai koululta pyydettyä opiskelijatodistusta jäsenyyskauden loppuun asti.

2. Muovinen opiskelijakortti

Maksuominaisuudella tai ilman. ISIC-lisenssi lisämaksusta. Lisätietoa eri korttityypeistä ja niiden hinnoista löydät osoitteesta frank.fi.