Opiskelijakortti

Mitä & miksi?

Opiskelijakortilla voit todistaa olevasi opiskelija kaikissa yhteyksissä, joissa tätä vaaditaan. Pääset siis sillä käsiksi kaikkiin omalle opiskelijaryhmällesi tarkoitettuihin perinteisiin etuisuuksiin (esimerkiksi VR, Matkahuolto, kaikki Suomen opiskelijaravintolat, YTHS), sekä lisäksi Frankin erikseen neuvottelemiin valtakunnallisiin ja paikallisiin etuihin, joista löydät lisätietoa täältä. Opiskelijakortti on voimassa koko opintojesi ajan, edellyttäen, että olet maksanut AYY:n jäsenmaksun ja sinulla on kortissa voimassa oleva lukuvuositarra.

Mikäli sinulla on jo aikaisempina vuosina tilattu oman opiskelijajärjestösi opiskelijakortti (esim. Lyyra tai mikä tahansa muu oman tämänhetkisen ylioppilaskuntasi myöntämä kortti), ei sinun tarvitse tilata uutta korttia Frankin kautta, vaan myös vanhalla kortillasi voit edelleen osoittaa olevasi opiskelija kaikissa tilanteissa, myös Frankin valtakunnallisia tai paikallisia etuja hyödyntäessäsi. Tarvitset vain päivitetyn jäsenyyden AYY:lle ja korttiisi voimassa olevan lukuvuositarran. Jos opiskelupaikkasi on muuttunut (olet aloittanut opinnot toisessa yliopistossa tai korkeakoulussa), sinun tulee kuitenkin tilata tämän uuden ylioppilaskuntasi opiskelijakortti, jotta voit saada korttiisi uuden yliopiston lukuvuositarran. Tarran voit hakea miltä tahansa AYY:n palvelupisteeltä.

Oletko aloittamassa opinnot syksyllä 2017? Voit tilata fyysisen opiskelijakortin heinäkuussa, ja kortti toimitetaan opinto-oikeutesi alkaessa elokuussa. Saat Frank Appin käyttöön 1.8. alkaen! Lue lisää alta.

Opiskelijakorttityypit

1. Digitaalinen opiskelijakortti Frank App

Saatavillasi on digitaalinen, puhelimeen ladattava opiskelijakortti. Saat kortin käyttöösi maksettuasi AYY:n jäsenmaksun ja lataamalla Frank Appin puhelimeesi (saatavilla iOS- ja Android -puhelimille). Digitaalinen opiskelijakortti Frank App on maksuton. Lisäominaisuutena voit aktivoida ISIC-lisenssin, joka maksaa 3 € / vuosi.

2. Muovinen opiskelijakortti

Maksuominaisuudella tai ilman. ISIC-lisenssi lisämaksusta. Lisätietoa eri korttityypeistä ja niiden hinnoista löydät osoitteesta frank.fi.