Maksuohjeet

Voidaksesi ilmoittautua läsnä olevaksi perustutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, sinun on maksettava Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) jäsenmaksu. AYY:n perustutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksu sisältää pakollisen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveydenhoitomaksun, joka oikeuttaa sinut käyttämään säätiön terveysasemien palveluita. Muut maksut ovat vapaaehtoisia.

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan monista eduista. Saat mm. opiskelijakortin, VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset, valtion ruokailutuen sekä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveydenhoidon.

Jos sinulla on tunnukset WebOodiin (https://oodi.aalto.fi) maksa jäsenmaksusi ja tee lukuvuosi-ilmoittautumisesi sen kautta. Jäsenmaksu maksetaan verkkomaksuna pankista tai luottokortilla ja ilmoittautuminen kirjautuu automaattisesti opiskelijarekisteriin.

Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2018-2019 on 2.5. – 14.9.2018. Sinun kannattaa ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi koko lukuvuodelle.

Kevätlukukaudelle 2019 on kuitenkin myös erillinen ilmoittautumisaika, jonka aikana pystyt tarvittaessa muuttamaan ilmoittautumistietojasi. Kevätlukukauden 2019 ilmoittautumisaika on 26.11.2018 – 14.1.2019.

Huomaathan, että opiskelija voi muuttaa poissaoloilmoituksen halutessaan läsnäoloilmoitukseksi myös ilmoittautumisajan ulkopuolella. Ilmoittautumisajan ulkopuolella ei voi enää muuttaa läsnäoloilmoitusta poissaoloilmoitukseksi.

Jäsenmaksu 2018 – 2019

Perustutkinto-opiskelija tai vaihto-opiskelija (sisältää YTHS:n terveydenhoitomaksun)

116.00 € (sis. YTHS 54 €) / koko lukuvuosi

57.00 €  (sis. YTHS 27 €)/ syyslukukausi

59.00 €  (sis. YTHS 27 €) /kevätlukukausi

Jatkotutkinto-opiskelija

42.00 € / koko lukuvuosi

20.00 € / syyslukukausi

22.00 € /kevätlukukausi

Maksuohjeet

  1. Ensisijainen ilmoittautumistapa (maksu WebOodin kautta)

Ensisijaisesti ilmoittautuminen tehdään WebOodissa maksamalla pakolliset ja vapaaehtoiset maksut verkkopankkitunnuksilla. Tällöin maksu ja ilmoittautuminen kirjautuvat suoraan opiskelijarekisteriin.

Mikäli et pysty maksamaan WebOodissa verkkopankkisi kautta, tulosta henkilökohtainen tilisiirtolomake maksua varten. Tällöin sinun on toimitettava maksukuitti korkeakoulusi OOP-palvelupisteeseen ennen ilmoittautumisajan loppua, jotta ilmoittautumisesi rekisteröidään opiskelijatietojärjestelmään. Maksukuitissa tulee näkyä arkistointitunnus. Lähetä kuitti sähköpostilla ja mainitse siinä nimesi ja opiskelijanumerosi. Voit myös viedä kuitin henkilökohtaisesti OOP-palvelupisteeseen. Palvelupisteet ja aukioloajat löydät osoitteesta https://into.aalto.fi/display/yhteystiedot/Yhteystiedot

Voit myös lähettää kuitin sähköpostilla osoitteeseen opiskelijapalvelut@aalto.fi. Tällöin maksusi käsitellään ja kirjataan oodi-järjestelmään.

  1. Toissijainen ilmoittautumistapa (maksu käyttämällä omaa opiskelijanumeroa viitteenä)

Mikäli sinulla ei ole tunnuksia WebOodiin, voit maksaa jäsenmaksun seuraavasti käyttäen viitenumerona omaa opiskelijanumeroasi.

Saajan tilinumero:

Handelsbanken

IBAN FI7831311001177934

BIC/SWIFT  HANDFIHH

Saajan nimi: AALTO-YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA

Viitenro: opiskelijan oma opiskelijanumero (perustutkinto-opiskelijat tai jatkotutkinto-opiskelijat)

Maksaessasi jäsenmaksusi muuten kuin WebOodissa, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että viitenumero ja maksettava summa ovat tarkalleen oikein. Maksettavia summia ei saa pyöristää ylös- eikä alaspäin, koska maksujen kohdentaminen perustuu summan tunnistamiseen.

Maksukuitti on toimitettava korkeakoulusi OOP-palvelupisteeseen ennen ilmoittautumisajan loppua, jotta ilmoittautumisesi rekisteröidään opiskelijatietojärjestelmään. Maksukuitissa tulee näkyä arkistointitunnus. Lähetä kuitti sähköpostilla ja mainitse siinä nimesi ja opiskelijanumerosi. Voit myös viedä kuitin henkilökohtaisesti OOP-palvelupisteeseen. Palvelupisteet ja aukioloajat löydät osoitteesta https://into.aalto.fi/display/yhteystiedot/Yhteystiedot

Voit myös lähettää kuitin sähköpostilla osoitteeseen opiskelijapalvelut@aalto.fi. Tällöin maksusi käsitellään ja kirjataan oodi-järjestelmään.

 

  1. Kolmas ilmoittautumistapa (maksu käyttämällä viitteenä yleisviitettä)

Mikäli sinulla ei ole tunnuksia WebOodiin, eikä vielä opiskelijanumeroa, voit maksaa jäsenmaksun seuraavasti käyttäen viitenumerona yleisviitettä.

Saajan tilinumero: Handelsbanken

IBAN FI7831311001177934

BIC/SWIFT  HANDFIHH

Saajan nimi: AALTO-YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA

Viitenro: 800132 tai 900113 (perustutkinto-opiskelijat käyttävät viitenumeroa 800132 ja jatkotutkinto-opiskelijat viitenumeroa 900113)

Uudet opiskelijat

Ensimmäisen vuoden opiskelijat maksavat jäsenmaksunsa yliopiston antamien ohjeiden mukaisesti Opintopolun kautta: https://into.aalto.fi/display/fiuudet/Saatuasi+opiskelupaikan+kandidaattiopintoihin

Huomioi erityisesti, että 1. vuoden opiskelija voi paikkansa vastaanottamisen jälkeen ilmoittautua poissaolevaksi ainoastaan varusmies- tai siviilipalveluksen, vanhempainvapaan tai oman sairautensa tai vammansa vuoksi. Lisäksi 1.8.2015 alkaen opiskelija voi edellä mainittujen syiden lisäksi ilmoittautua poissaolevaksi korkeintaan kahdeksi lukukaudeksi ilman, että hänen tutkintoaikansa kuluu.