Tettiläisten työviikko AYY:n keskustoimistolla

Päädyimme AYY:lle TET-harjoitteluun AYY:n hallinto- ja HR-päällikön, siskomme Johannan kautta. Etukäteen meillä ei ollut kovinkaan paljon tietoa mitä saisimme tulevan viikon aikana puuhastella, mutta olimme innokkaita tulemaan tettiläisiksi AYY:lle.

Maanantai 5.3.2018

Saavuimme AYY:n toimistolle Otaniemeen aamulla siskomme kanssa. Tunnelma kulttuuriautossa oli täpinäinen (olimme siis innoissamme, mutta meitä jännitti.)

Vaikka aluksi uusi paikka ja uusien ihmisten tapaaminen tuntui jännittävältä, työpaikan rennon ilmapiirin ansiosta työt lähtivät hyvin käyntiin Dymo-koneiden ja avaimenperien kanssa puuhastelulla palvelutoimistossa. Uusimme avaimenperien tekstejä ja lyhenteitä. Se oli mukavaa hommaa, ja opimme samalla Helsingin katujen lyhenteitä.

Seuraava hommamme oli alakerran kirjahyllyjen kirjainventaario. Aloimme listaamaan tekijöineen ja julkaisuvuosineen Exceliin. Siinä sivussa opimme tietenkin Excelin käytön aakkoset.

Maanantaina kävimme myös opiskelijaravintolassa Dipolissa syömässä, ja kokemus ruuasta oli 3.5/5. Leipä oli maniota.

Tiistai 6.3.2018

Aamulla AYY:n kokoushuoneessa Reiluudessa oli aamukoulu. Syötiin aamupalaa ja kaikki esittelivät itsensä ja myös me. Uusia nimiä tuli kuitenkin niin paljon, että emme taida heti muistaa ihan kaikkia! Siellä käytiin läpi viikon tapahtumia ja muuta Powerpoint-esityksen muodossa, joka käsitteli joitakin aika monimutkaisia juttuja! Yritimme silti seurata parhaamme mukaan.

Kirjojen luettelointi Exceliin oli aika massiivinen urakka, joten teimme sitä yhdessä lähes koko tiistaipäivän. Kirjoja oli paljon, historiikeista kaunokirjallisuuteen.

Päivällä meidät kutsuttiin jopa toimiston Laurin yllätyssynttäreille taukohuoneeseen, siellä saimme makoisaa kääretorttua. YUM.

Iltapäivällä autoimme myöskin kassanhoitaja Arjaa lähettämään teekkarilakkilaskuja tietokoneella. Niitä oli todella paljon ja välillä homma kävi tylsäksi, mutta oli mahtavaa saada homma lopulta valmiiksi.

Työpäivät ovat olleet mukavia ja kuluneet nopeasti.  Paljon tekemistä on riittänyt!

Keskiviikko 7.3.2018

Aamusta saimme uuden tehtävän asuntotoimistosta.  Järjestelimme suuret määrät vuokrasopimuksia ja autopaikkasopimuksia erilaisiin mappeihin osoitteen mukaan. Se oli leppoisaa puuhaa. Aamupäivä meni myös avaimien järjestelyyn ja sähköisien avaimien asentamiseen avaimenperien metallirenkuloihin.

Syötiin taukohuoneessa. Jatkoimme työpäiväämme laskuttamalla teekkarilakkeja opiskelijoita, ja järjestelemällä kirjahyllyä. Saimme viimen kaikki päälle 170 kirjaa listattua Exceliin, olihan urakka! Kirjojen järjestäminen aihepiireittäin ja aakkostaminen hyllyyn on vielä kuitenkin edessä… Kirjoiteltiin myös tätä samaista blogikirjoitusta. Anni kirjoitti pääsihteeri Nikon antamat strategiaidealuonnokset Exceliin puhtaaksi. Viikon aikana olemme oppineet ainakin paljon tietokoneella kirjoittamista, ja Dymo koneiden käyttökin on tullut todella tutuksi. Pullava-laulu oli osana aurinkoista keskiviikkotyöpäivää!!!!

Torstai 8.3.2018                      

Torstaina tulimme toimistolle siskomme kanssa vasta klo 10:si (vaikka tettilästen työaika on 9-15, eli toisin sanoen olimme aika gangstoja #thuglife). Hyvitimme kuitenkin tämän teon olemalla neljään asti töissä!

Aloitimme heti aamusta tekemään kirjainventaarion loppuun. Tyhjensimme kaikki kirjat hyllystä ja järjestelimme ne omiin pinoihin genreittäin (historiikkeja onkin vaikka lampaat söis). Kun genrepinot olivat valmiina, aloimme aakkostaa kirjoja omiin hyllyihinsä. Dymo-kone pääsi taas ahkeraan käyttöön, kun tulostimme hyllyjen etureunaan aihepiirien nimet. Ennen kirjojen asettelua kuitenkin pyyhimme hyllyt kaikesta pölystä, jota oli kyllä huomattavan paljon, josta voimmekin päätellä, että hyllyä ei ole hetkeen siivottu. (Muistakaahan siivota hylly silloinkin, kun emme ole täällä enää!) Kun suuri kirjojenjärjestelyprojekti oli vihdoin ja viimein valmis, pääsimme syömään.

Meille keksittiinkin jo seuraava työ, eli toimistotarvikekaappien järjestely. Kolme kaappia oli aivan sekasorron vallassa. Kaapit olivat ihan täynnä toimistotarvikkeita ja joitain askartelutarvikkeita. Hiljalleen tavarat saatiin järjesteltyä oikeisiin paikkoihin ryhmittäin ja dymotimme kaappien tasojen reunaan, että mitä tavaroita pitää laittaa mihinkin paikkaan. Askartelusulat aiheuttivat erityisen paljon ongelmia, koska niitä oli joka paikassa ja niitä tarttui joka paikkaan ympäri lattioita ja kaappeja. Nyt kaappien ovissa lukee, että mitä kaikista kaapeista löytyy. Kiinnitimme myös hienot lappuset kaapin oveen, jotta kaappien pito järjestyksessä muistuisi jatkossakin. 😊

Perjantai 9.3.2018

Viimeinen työpäivä alkoi askartelukaappien viimeistelyllä Dymo-tekstein. Päivä jatkui kirjahyllyn järjestelyllä. Saimme Reijalta lisää kirjoja kirjahyllyn, noin parikymmentä. Sitten menimme Dipoliin syömään. Loppupäivä kului muun muassa blogitekstien viimeistelyyn ja eräiden ohjelappusten laminointiin. Kävimme vielä läheisessä Alepassa ostamassa eväitä kotimatka varten.

Meidän tettiläisten täytyy siis lähteä jo puoli kahden aikaan, jotta ehdimme junaan kohti Jyväskylää.

Viikko AYY:n toimistolla oli kokonaisuudessaan monipuolinen, mielenkiintoinen ja hauska. Toimiston väki oli meille tettiläisille oikein mukava ja vieraanvarainen. Opimme uusia, varmasti hyödyllisiä taitoja ja tulisimme mielellämme tänne uudelleenkin TET-harjoitteluun. Kiitos kaikille toimistolaisille avusta ja iloisesta ilmapiiristä. Nähdään taas!

Anni ja Lauri Pietiläinen, 8lk.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *