Terveisiä Lämppäriltä: Viestintäsektori

Viestintä aloittaa uuden blogisarjan, joka esittelee AYY:n keskustoimiston arkea.

 

 

Sektorilla työskentelevät hallitusvastaava Roope, Tiedottaja Henna, Viestintäasiantuntija Joonas, AD Ville ja Web-kehittäjä Rekik. Täysipäiväisten viestintämopojen lisäksi sektorilla temmeltää joukko vapaaehtoisia toimijoita eli viestintäjaosto Ryhmä X.

 

Kesälomat alkavat olla ohitse ja keskustoimistolle on viime viikkojen aikana alkanut tallustella levänneitä asiantuntijoita ja hallituslaisia.

 

AYY:n keskustoimiston väen syksy alkoi maanantaina 13.8., kun asiantuntijat ja hallitus suuntasivat AK:n majalle pohtimaan loppuvuoden toimintaa. Tiiviin vuorokauden aikana järjesteltiin oman sektorin konseptit, mutta kaikilla oli mahdollisuus antaa panoksensa myös muiden sektoreiden pulmiin. Esimerkiksi viestintäsektori sai muulta toimiston väeltä evästystä viestintästrategian valmisteluun, kun myöhemmin pohdittiin taas toisella porukalla sitä, millainen AYY:n strategian tulisi olla.

 

Yön yli kestävä suunnittelumökki konseptina tuntuu toimivan hyvin. Aamulla aloitettuja keskusteluja voidaan jatkaa illallisen perunoita kuoriessa tai saunaa lämmittäessä, ja yhtäkkiä ollaankin saavutettu lopputulos, jonka pohtimiseen toimistolla olisi kulunut viikkokausia.

 

Keskiviikkona päivä aloitettiin syksyn ensimmäisellä aamukoululla. Aamukoulut alkavat klo 9.00 ja keskiviikkoisin läsnä on koko keskustoimiston väki. Ensimmäinen tunti käytettiin kuulumisten kertomiseen ja yhteisistä asioista keskustelemiseen. Tällä viikolla viestintä otti estradin haltuunsa muistutellen viikkotiedotekäytänteistä ja esitellen valmistelemiaan mediavisioita. Keskiviikon aamukoulu tuo mukavasti koko toimiston samaan tilaan ja bonuksena on koko porukalle tarjoiltava aamiainen, jonka satunnainen työntekijä-hallituslainen -kombo valmistaa vuorollaan. Otaniemen Alepan remontti olisi murskannut nälkäisten lämppäriläisten aamupalahaaveet, mutta onneksi alkuviikon mökkireissulta oli jäänyt aamiaisherkkuja myös keskiviikon tarpeisiin. Yhteisen osion jälkeen hallitus jatkoi aamukoulua keskenään.

 

Perjantaina tiedottajan työpöydän täytti lomiltaan palannut viikkotiedote. Viikkotiedote on ylioppilaskunnan uutiskirje, joka julkaistaan joka viikko kolmikielisenä. Suomenkielinen viikkotiedote ilmestyy maanantaisin ja kieliversiot tiistaisin. Julkaistavia ilmoituksia oli ensimmäisen tiedotteen täytteeksi yllättävänkin paljon. Toisaalta lukuvuoden alussa on myös paljon tyypillisiä tiedotusasioita esimerkiksi lukuvuosi-ilmoittautumiseen ja matkakorttien päivittämiseen liittyen. Meinasi kyllä olla melkoisen hidasta tuo tiedotteen kokoaminen, mutta eiköhän sitä ensi viikolla olla jo taas vähän tehokkaampia. 🙂

 

Toimistolla alkaa kyllä huomata, että lukuvuoden alku lähestyy. Sähköpostia tippuilee parhaimmillaan kymmeniä päivässä ja isompaa ja pienempää tiedotettavaa on paljon. Onneksi loma teki sen verran tehtävänsä, että työnteko on loman jäljiltä mukavaa ja tuntuu, että saa välillä jotain aikaiseksikin. 🙂

 

Ensi viikolla uusien lukuvuosikalentereiden pitäisi viimein saapua painosta. Hae omasi palvelupisteeltäsi! Kalenterissa on myös palautelomake, jolla toivomme sinun kertovan meille, mitä pidit kalenterista. Ainoastaan palautteen avulla pystymme kehittämään kalenteria siihen suuntaan, mihin käyttäjät haluavat. Kiitos!
Ensi viikolla töistään kertoo kansainvälisten asioiden sektori.

 

 

Terkut,
Viestintä-Henna ja -Roope \:D/

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *