Edustajiston kokous VI/2011

Kesto: 2 h 47 min (+ puoli tuntia hallituksen kuulumisia ennen
varsinaista kokousta)
Osallistujia: 25 – 30
Kokouskohtia: 20
Muutosesityksiä: 1
Ponsia: 0
Eriäviä mielipiteitä: 0
Paras pala: Jani Kalasniemen yllätysvalinta varapuheenjohtajaksi.

Edustajiston vuoden 2011 kuudetta kokousta kokoonnuttiin pitämään kauppikselle 12.10. Kokouksen alkuun pääsemistä jarrutti se, että paikalla oli ajoissa vain 24 edustajaa, eli päätösvaltaisuus puuttui. Ennen varsinaista kokousta käsiteltiinkin hallituksen kuulumiset,  jolloin itse kokouksessa ko. kohta saatiin vedettyä vauhdilla läpi. Lopulta mattimyöhäisetkin löysivät paikalle, ja kokous saatiin käyntiin. Toisaalta vähäinen osallistujamäärä oli tällä kertaa myös siunaus – varasin Kauppikselta tilat kokoukseen, mutten ehtinyt ennen kokousta tsekkaamaan paikan sopivuutta. Meille varattu Arkadian sali ei ollutkaan se isoin, minkä kuvittelin sen olevan, joten tunnelma oli tälläkin edaattorimäärällä varsin tiivis.

Ilmoitusasioissa todettiin peruskuvioiden lisäksi Väisäsen eronneen edustajistoryhmästään ja perustaneen oman Pitäkää tunkkinne -ryhmän, houkuteltiin AYY:lle hommiin ja onniteltiin kauppiksen uutta dekaania. Ilmoitusten jälkeen oli edessä puheenjohtajiston täydentäminen – viime kokouksessahan valittiin vain yksi varapuheenjohtaja, kun paikat ja tarvetta on kahdelle. Edustaja Henri Lönn oli etukäteen ilmaissut halunsa varapuheenjohtajaksi, ja hinkuikin heti puheenvuoroa. Saatuaan sen mies ilmoitti ettei ole käytettävissä ja ehdotti tehtävään Jani Kalasniemeä. Yllättyneen oloinen Kalasniemi totesi ns. puun takaa tulleeseen ehdotukseen vastaukseksi ”Mikä jottei.”, ja kun muita ehdokkaita ei ilmaantunut, valittiin Jani edustajiston toiseksi varapuheenjohtajaksi loppusyksyksi. Onnea Janille!

Toisena henkilövalintana valittiin Varpu Vuoristo vaihtostipendin jakotoimikuntaan. Sen jälkeen siirryttiinkin päättämään AYY:n lipusta ja siihen liittyvästä ohjesäännöstä. Vaikka asia tuli päätettäväksi harmittavan nopealla aikataululla, kelpasivat tunnustyöryhmän pohjaesitykset edustajistolle. Niinpä viime vuoden ad hoc ratkaisu korvautuu täksi itsenäisyyspäiväksi lipulla, jossa ”on vastalohkoisesti jaettu lippu, jonka yläkentässä on purppurapohjalla viisi nousevaa aaltokoroista riukua, alakenttä on kokonaan purppuraa.”

Loput kokouksesta olikin sitten luonteeltaan keskusteluasioita. Ensin käytiin perusteellinen katsaus KY-AYY-omaisuuskysymyksen taustaan ja edistymiseen, sitten AYY:n tuleviin asuntorakennushankkeisiin. Omaisuusasia kirvoitti muutaman säpäkän tiedustelun ja toiveita asian lopullisen ratkaisun perään, minkä lisäksi Tulamon aloitteesta päätösesitystä muokattiin hieman laveammaksi. Rakennushankkeissa jo aiemmin esillä olleiden Aalto Villagen ja Jätkäsaaren lisäksi Ossin Linnan (Otakaari 18) puuttuvan A-rapun rakentamista on aloitettu valmistelemaan, ja rakentamisesta päätetään näillä näkymin jo keväällä. Asunnot herättivät edustajistossa mielenkiintoa, ja teemasolujen ja yhdistystilojen ohella ehdotettiin opiskelijoiden ottamista mukaan suunnitteluun.

Hallituksen varapuheenjohtaja Poikolainen esitteli strategian, toimintasuunnitelman ja talousarvion valmistelua. Macbookin adapteri, kalvojen värivalinnat ja kehno tykki yhdistelmänä toivat taululle näkymään vihreänkeltaista mössöä, mutta Poikolaisen sana tavoitti silti yleisön ja keskustelu oli rakentavaa. Erityisesti budjetin tasapainottamisesta ja toimintasuunnitelman vuotuisista teemoista esitettiin mielipiteitä. Poikolaisen esitysten välillä hallituksen jäsen Karkola tiedusteli evästystä AYY:n SYL-delegaatiolle. Sitä ei tullut.

Viimeisenä varsinaisena asiana käsiteltiin hallituksen vastausta Arnkilin viime kokouksessa esittämään ponteen. Ponsihan ei velvoita hallitusta toimimaan, ainoastaan vastaamaan, mutta hallitus esitti silti koeäänestystä toimintavaihtoehdoista. Alkuperäinen ponsi koski siis taikkilaisten asuttamista – ennen vuotta 2010 aloittaneilla taikkilaisilla ei ole ollut mahdollisuutta hakea AYY:n asuntoja vaikka asumisaikaa on heiltäkin AYY:n näkökulmasta kulunut. Arnkilin ponsi kaipasi poikkeuspäätöksen tekemistä ja asumisoikeuden venyttämistä taikkilaisten osalta. Hallitus oli selvityksen jälkeen päätynyt toteamaan, ettei tällainen poikkeus olisi perusteltu tai oikeudenmukainen, mutta halusi joka tapauksessa suuntaa-antavan äänestyksen. Vilkkaan keskustelun jälkeen Arnkilin alkuperäinen toive sai jälleen äänestyksessä edustajiston tuen, eli edustajisto päätyi asiassa eri tulokseen kuin hallitus.

Muissa esille tulevissa asioissa todettiin, että 13.10. saa epäonnistua ja että edustajiston kaato on suunnitteilla.

Seuraavan kerran edustajisto kokoontuu marraskuussa.

Terveisin,

Atte, edustajiston puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *