Muistoja ja mahtavia kokemuksia – Kiitos Tongji on Tracks!

Useamman kuukauden suunnittelutyö niin Kiinan kuin Suomenkin päässä sai päätöksen 10.5 illalla kun noin 100 hengen seurue saapui Helsingin rautatieasemalle. Tuula Teeri, Kiinan suurlähettiläs, KYL, majoittajat sekä vapaaehtoiset ottivat tongjilaiset lämpimin sylein vastaan.

Tästä alkoi eeppinen viikko meille kiinalaisten vierailuun osallistuneille. Tongjilaiset olivat aloittaneet reissunsa jo hieman yli viikkoa aiemmin kun heidän junansa lähti liikkeelle Shanghaista. Juna Siperian lävitse Helsinkiin oli kuulemma mahtava kokemus, jota ei unohda ikinä. Junassa tongjilaiset mm. tekivät yrityscaseja ja muita koulutöitä sekä valmistautuivat Master of Arts –tapahtuman esitykseensä.

Seurueesta noin 75 oli opiskelijoita. Heillä, mukana olleilla proffilla sekä Tongjin yliopiston johdolla oli Suomessa osittain eriytetty ohjelma. Proffat olivat mm. tiiviissä pedagogisessa koulutuksessa yhdessä Aallon proffien kanssa.

Opiskelijoille oli myös suunniteltu mieletön ohjelma. Seuraavaksi muutamia poimintoja tapahtumista. Töölön, Arabian ja Otaniemen kampuskierroksiin sisältyi mm. KY-talon katolla pyörähtäminen, elokuvastudioissa ihmettely sekä Otaniemen soluasuntoihin tutustuminen. Kiinalaiset myös tutustuivat ja workshoppailivat Design Factoryllä, heittivät saapasta ja pelasivat fudista Alvarin Aukiolla, saunoivat paljon, tekivät kiinalaista ruokaa vapaaehtoisille yms. Osalla oli jopa aikaa käydä Ruotsissa asti pyörähtämässä.

16.5 alkanut viikko koostui lähinnä yritysvierailusta, joita tehtiin muun muassa Marimekolle, Metsolle,  Fiskarsille ja Arabialle. Yksi mieleenpainuvimmista päivistä oli kuitenkin luontoretki Repoveden luonnonpuistoon Kouvolaan. Siellä todella hienoissa maisemissa kiinalaiset pääsivät tutustumaan suomalaiseen luontoon vaeltaen noin 5 kilsaa ja soutaen ”viikinkihenkisellä” veneellä noin 4 kilsaa. Paikalliset oppaat olivat järjestäneet todella mukavan kierroksen, johon kuului myös nuotiolla valmistettu lohikeitto sekä muuta evästä. Varmasti eksoottista vieraillemme! Jo bussissa huomasi kuinka tärkeää luonnon näyttäminen heille oli sillä salamavalot välkkyivät ahkerasti jo bussin ikkunoiden läpi siirryttäessä metsätielle 🙂

Keskiviikko 18.5 oli sitten viimeinen päivä yhdessä. Ilta päättyi rentoon illallistilaisuuteen Kauppiksen ravintola Proffassa, jonne tongjilaiset ystävämme olivat valmistelleet mielettömiä esityksiä. Saimme mm. nauttia taikurishowsta, jossa täysin revitty sanomalehti palasi yhdellä heilautuksella täysin ehjään kuntoon 🙂  Illan päätteeksi muistoja ja lahjoja jaettiin puolin ja toisin, ja osa porukasta jatkoi vielä viimeisen illan kunniaksi suomalaiseen yöelämään!

Ei voi muuta sanoa kuin, että todella mieleenpainuva kokemus oli olla mukana, ja täytyy vain toivoa, että tällainen yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa niin Aallon ja Tongjin yliopiston kuin opiskelijoiden välillä!

Iso kiitos koko ohjelman pääarkkitehtina toimineelle Design Factoryn Sandralle sekä kaikille muille mukana härvänneille. Suuri kiitos myös majoittajille ja vapaaehtoisille, jotka halusivat uhrata omaa aikaansa tämän vierailun mahdollistamiseksi. Ilman heitä tämä ei olisi ollut mahdollista!

-Teemu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *