Aaltolaisten oma kanava tulee! OSA 1

Saanko esitellä, tässä on AYY:n uusi kanava [     ]! Niin, taulu on aika tyhjä vielä. Pohjustus on tehty ja nyt pitäisi alkaa luonnostella niitä viivoja, joista sisältö muodostuu.

AYY:n edustajisto päätti kokouksessaan 3/2011 lopettaa OUBS:n toiminnan 31.5.2011 ja perustaa sen tilalle 1.6.2011 uuden kanavan. Kanavan brändi uudistetaan, tilat säilyvät OUBS:n vanhoissa tiloissa, mutta soluasunnot poistetaan asumiskäytöstä ja kanavalla tulee toimimaan ammattitaitoista, AYY:n palkkauskäytäntöjen mukaisesti palkattua henkilöstöä ja vapaaehtoisia hyödynnetään enemmän. Nämä ovat raamit, joiden sisään maalaillaan tarkemmat linjat.

Nyt pohdinnan alla ovat kanavan tarkoitus ja tehtävä. Mitä ohjelmasisällöltä halutaan ja mikä sen tavoitteena tulisi olla? Kuinka vapaa media kanava on? Toimituksen rakenteeseen tulee väistämättä muutoksia verrattuna OUBS:n toimituskuntaan. Millainen vapaaehtoisryhmä muodostetaan? Voiko vapaaehtoisvoimin pyörittää kanavaa? Mitä kuuluu päätoimittajan vastuulle? Entä millaista ohjausta tai valvontaa kanavalla tulisi olla? Kanava voisi toimia myös palveluntarjoajana. Millaisia palveluita sen pitäisi tarjota? Lisää kysymyksiä voi keksiä helposti. Kokeile vaikka! Vastaaminen sen sijaan onkin jo vaikeampaa ja vastauksia voi olla monia. Nyt pitäisi löytää ne vastaukset, jotka vievät kanavaa Aalto-yhteisön kannalta parhaimpaan suuntaan. Seuraavassa edustajiston kokouksessa 11.5. päätetään tästä suunnasta eli kanavan linjasta. (Hyvän esimerkin linjapaperista antaa vaikkapa Aino-lehden linja)

NYT on siis Sinun aikasi vaikuttaa, millaiseen suuntaan kanavaa lähdetään kehittämään, mitä sisältöä sieltä tulee ulos ja kuka sitä tekee. Tule ideoimaan TÄNÄÄN keskiviikkona 20.4. klo 17-19 AYY:n keskustoimistolle (Lämpömiehenkuja 2, Otaniemi)! Vaikuttaa voit myös kommentoimalla tätä postausta ja sen jatko-osia. Tehdään tästä koko Aalto-yhteisön yhteinen media!

Odottavin fiiliksin,

Henna
Hallituksen viestintävastaava

PS. Tsekkaa tää! Paljon hyviä muistoja ja historiaa OUBS 1983-2011

Tags: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *