Opiskelijakeskus — nimi- ja logokilpailu

Huom! Kilpailuaikaa on päätetty jatkaa 9.6. klo 23.59 saakka (vain sähköinen palautus).

Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY), Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) yhteishanke opiskelijoiden yhteisestä rakennuksesta Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.

Nyt etsimme opiskelijakeskusprojektille yhteistä visuaalista identiteettiä nimi- ja logokilpailun muodossa! Nimeä ja logoa tullaan käyttämään jatkossa projektin mm. esittelymateriaaleissa, nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Kilpailu alkaa 6.5.2019 ja sen deadline on 9. kesäkuuta 2019 kello 23:59. Kilpailusta maksetaan palkintosummana yhteensä 500€, joka voidaan kilpailuraadin päätöksellä jakaa useampaan osaan.

 

Kilpailun säännöt

1. Kilpailuaika ja osallistumisoikeus

Kilpailuaika on 6.5.2019 – 9.6.2019 klo 23.59.

Kaikilla Aalto-yliopiston opiskelijoilla on osallistumisoikeus kilpailuun.

2. Suunnittelun ohjeet

Raati painottaa arvioinnissa persoonallista otetta sekä aaltolaisen opiskelijakulttuurin näköistä ratkaisua, kuitenkaan visuaalista laatua unohtamatta. Opiskelijakeskuksen nimessä ja/tai logossa on suotavaa jollain tavalla näkyä, että kyseessä on AYY:n, KY:n ja TF:n yhteinen projekti ja kohtaamispaikka. Ilmeessä voi yhdistyä elementtejä AYY:n, KY:n ja TF:n olemassa olevista visuaalisista materiaaleista, mutta se ei ole edellytys.

Pohdi esimerkiksi seuraavia seikkoja ehdotusta laatiessasi:

 • Miten nimi ja logo ilmentävät opiskelijoiden yhteistä uutta rakennusta ja aaltolaista opiskelijakulttuuria? Ole rohkea ja persoonallinen ehdotuksessasi!
 • Miten nimi ja logo ilmentävät aaltolaisia opiskelijoita? Mieti, millaisista elementeistä koostuu aaltolaisten yhteinen identiteetti ja miten se voisi näkyä visuaalisessa ilmeessä. Mieti myös, miten projektin kolme järjestöä näkyvät ehdotuksessasi.
 • Millainen on hyvä nimi tai logo? Muodostuuko logo nimestä, sen osasta tai jostain muusta elementistä? Huomioi, että nimen on hyvä olla tarpeeksi lyhyt ja mieleenpainuva.
 • Mitä erikoista ehdottamassasi nimessä ja logossa on? Varmista, että suunnittelemasi visuaalisen identiteetin upeat ominaisuudet avautuvat raadille. Kirjoita selventävät kuvaukset valinnoistasi. Perustele ratkaisusi lyhyesti ja ytimekkäästi.
 • Miten nimi toimii arkikielessä? Onko se kutsuva? Antaako nimi vaikutelman, että paikkaan on houkuttelevaa tulla? Miten nimi toimii eri kielillä?

3. Ehdotusten jättäminen

Ehdotuksen tulee mahtua yhdelle, enintään A3-kokoiselle arkille. Kilpailuehdotukset voi palauttaa sähköisesti TAI fyysisenä kappaleena. Kilpailu on anonyymi.

Sähköinen palautus

Palauta ehdotus sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen nimikisa@opiskelijakeskus.fi viimeistään sunnuntaina 9. kesäkuuta klo 23.59. mennessä. Sähköpostin tulee sisältää:

 • nimimerkillä varustettu ehdotus pdf-tiedostona (ehdotukset käsitellään anonyymisti, eikä tuomaristo näe lähettäjän yhteystietoja)
 • tekijän/tekijöiden yhteystiedot viestikentässä (nimi, opintoala, sähköposti, puh.nro).
 • Nimeä viesti otsikolla “Opiskelijakeskus nimikisa”

Halutessaan voi jättää pelkän nimiehdotuksen osoitteessa: https://forms.gle/n3tMruuKLTUMmXM19 Yksittäisiä nimiehdotuksia ei käsitellä osana kilpailua.

Kilpailuun liittyvät kysymykset voi lähettää osoitteeseen: nimikisa@opiskelijakeskus.fi.

4. Suunnitelman puitteet

Ilmeeseen (joka voi olla luonnosmainen) pitäisi sisältyä ainakin:

 • nimi- ja logoehdotus
 • värit (väh. 2 pääväriä)
 • fonttikartta
 • mahdolliset muut graafiset elementit

Ehdotuksen tulee mahtua yhdelle, enintään A3-kokoiselle arkille.

5. Voittajan valinta

Nimi- ja logokilpailun voittajan valitsee AYY:n, KY:n ja TF:n nimeämä kilpailuraati. Raati koostuu AYY:n, KY:n & TF:n edustajista sekä visuaalisen viestinnän muotoilun asiantuntijajäsenestä. Raatiin kutsuttavat eivät itse voi osallistua kilpailuun. Raati antaa palautteen jätetyistä töistä ja valitsee voittajan.

6. Voittajaehdotuksen työstö

Voittajaehdotuksen mahdollisesta jatkotyöstöstä sovitaan erikseen tekijän kanssa. Jatkotyöstössä käytetään hyväksi osapuolten olemassa olevia resursseja.

7. Muuta

AYY, KY & TF pidättävät oikeuden muutoksiin.

Kilpailuun liittyvät kysymykset osoitteeseen: nimikisa@opiskelijakeskus.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *