Viikkotiedote 15/2019

Tämän viikon sunnuntaina äänestetään eduskuntavaaleissa. Ennakkoäänestys on käynnissä vielä tänään maanantaina 8.4. ja huomenna tiistaina 9.4. Ennakkoon voit äänestää millä tahansa äänestyspisteellä, esimerkiksi Harald Herlin -oppimiskeskuksessa. Mukaasi tarvitset vain kuvallisen henkilöllisuustodistuksen. Vaalipäivänä 14.4., voit äänestää vain sinulle määrätyssä äänestyspisteessä. Lue lisää vaalit.fi.

Viikko 15

Viikko 16

AYY TIEDOTTAA

 1. Wappu.fi listaa Aalto-yhteisön vappuriennot yhteen osoitteeseen
 2. Dipolin Wappu 30.4. – Tule juhlimaan ja/tai hae vapaaehtoiseksi

TAIDE JA KULTTUURI

 1. Polyteknikkojen Orkesterin kevätkonsertti Dipolissa
 2. Otaniemen yö 2019 järjestetään la 21.9. – ilmoittautuminen auki nyt!
 3. Cine kylässä -lyhytelokuva näytös Otaniemessä ke 24.3. klo 18
 4. Tervetuloa mukaan Kino Sherylin jengiin!
 5. KYN & Janne Marja-aho: Odotan sinua unessa 19.5.2019

TAPAHTUMAT

 1. Jädee & Bissee – tasting 17.4.
 2. 32. Jäynäfinaali 23.4.
 3. Teemu Kerpun näyteluento 25.4.

LIIKUNTA JA RETKEILY

 1. Skipoli surf camp 2019

MUUT

 1. Maisteriopiskelija, hae mukaan Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan!
 2. Be your own mobile operator for 48 hours! Join COMNET 5G IoThon on May 3-5, 2019
 3. Interested in sustainable city development? Apply now to participate in Young Urban Leaders program as Espoo’s delegate DL 9.4.

AYY TIEDOTTAA

1. Wappu.fi listaa Aalto-yhteisön vappuriennot yhteen osoitteeseen

Wappu tulee! AYY kokoaa Aalto-yhteisön wappuriennot yhteen osoitteeseen, wappu.fi-sivulle. Tsekkaa sivu niin tiedät, missä olla milloinkin.

Haluatko saada tapahtumasi mukaan listaukseen? Täytä lomake osoitteessa https://lomake.ayy.fi/viestinta/wappu-fi-2019/

Mikäli lomakkeesta tai wappu.fi-sivustosta herää kysyttävää, voit olla yhteydessä AYY:n viestintäasiantuntija Henna Paloseen (henna.palonen@ayy.fi tai 0505209440)

2. Dipolin Wappu 30.4. – Tule juhlimaan ja/tai hae vapaaehtoiseksi

Vuoden odotetuimmat wappubileet ovat taas täällä! Kiidä supernovan lailla Dipoliin 30.04. laittamaan jalalla koreaksi, hurmaamaan kanssakuulijat karaokebravuureillasi ja painamaan lakit yhdessä päähän keskiyön koittaessa. Näitä bileitä et todellakaan halua missata! Tapahtuman artistit julkaistaan piakkoin, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Lippu etukäteen/ovelta 13/15 € (sis. huvitukset & narikka), merkki 2€.
Huom! Fyysisissä lipunmyynneissa käy vain kortti/mobilepay.

Lipunmyyntiajat sekä muut tarkemmat tiedot löytyvät fb-eventistä: https://www.facebook.com/events/318302462214039/

Kiinnostaako bileissä auttaminen?  Dipolin Wapun vapaaehtoishaku on nyt auki osoitteessa https://lomake.ayy.fi/jtmk/mene-toihin/!

Työvuoro sisältää noin 6 tunnin vuoron sekä loppusiivouksen. Työntekijöille luvassa palkinnoksi VIP-sisäänpääsy, jatkot, wappukorit ja bussit Ullanlinnanmäelle aamulla!

Paikat täytetään nopeusjärjestyksessä, joten älä enää tuhlaa aikaa vaan ilmoittaudu vapaaehtoiseksi vaikka heti!

 

TAIDE JA KULTTUURI

3. Polyteknikkojen Orkesterin kevätkonsertti Dipolissa

Polyteknikkojen Orkesteri tunnelmoi kevätkonsertissaan itämaisen mystiikan, slaavilaisen runouden sekä Beethovenin rakastetun 7. sinfonian tahtiin. Orkesteria johtaa James Kahane.

Polyteknikkojen Orkesterin kevätkonsertti Dipolissa
Lauantaina 13.4 klo 16
Dipoli (Otakaari 24, Espoo)

 • Aleksandr Borodin: Keski-Aasian aroilla
 • Antonín Dvořák: Vesihiisi
 • Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 7

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1270436693109894/

Liput ennakkoon 8 / 12 / 15 €  (opiskelijat / eläkeläiset / normaalilippu)
Liput ovelta 10 / 15 / 18 € (opiskelijat / eläkeläiset / normaalilippu)

Ryhmäalennus -20 % vähintään 10 henkilön ryhmille.
Lippukauppa osoitteessa polyteknikkojenorkesteri.fi

4. Otaniemen yö 2019 järjestetään la 21.9. – ilmoittautuminen auki nyt!

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä poikkitaiteellinen kampusfestivaali Otaniemen yö pidetään toista kertaa lauantaina 21.9. Viime vuonna festivaali keräsi tuhansia ihmisiä ympäri PK-seutua nauttimaan yli 50:stä aaltolaisten järjestämästä tapahtumasta iltapäivästä yöhön asti. Tapahtuma tehdään jälleen Aalto-yhteisön yhteisenä ponnistuksena. Laita ideasi hautumaan ja ilmoita tapahtumasi mukaan festivaalin ohjelmistoon elokuun alkuun mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://ayy.fi/jasenille/opiskelijakulttuuri/vuosittaiset-tapahtumat/otaniemenyo/

5. Cine kylässä -lyhytelokuva näytös Otaniemessä ke 24.3. klo 18

Espoo Ciné ja AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä järjestävät yhteistyössä pääsymaksuttoman lyhytelokuvanäytöksen osana Ciné kylässä -kiertuetta keskiviikkona 24.4. klo 18 Otaniemessä. Luvassa on kehuja saaneen Armomurhaaja -elokuvan ja #lovemilla tv-sarjan ohjaajan Teemu Nikin retrospektiivi. Esitykseen mahtuu rajallinen määrä ihmisiä ja tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse. Alla olevan linkin kautta voit ilmoittautua mukaan tähän ja muihin Ciné kylässä näytöksiin: https://www.espoocine.fi/2019/fi/tapahtumat/cine-kylassa

6. Tervetuloa mukaan Kino Sherylin jengiin!

Kino Sheryl on Tokyon omistama elokuvateatteri, joka toimii Leipätehtaalla Kallion sydämessä. Etsimme nyt mukaan toimintaan, tyyppejä, joita kiinnostaa elokuvateatterin kehittäminen. Haluatko suunnitella ja toteuttaa viestintää, erityisohjelmistoa, tapahtumia tai yhteistyökuvioita muiden toimijoiden kanssa? Tule mukaan tekemään Kino Sheryliä!

Kino Sherylin jengiin voi osallistua sen verran ja sillä tavalla kuin itse haluaa. Porukka kokoontuu 1-2 viikon välein, mutta kaikissa tapaamisissa ei tarvitse olla paikalla. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään pian, joten jos haluat mukaan, laita mailia mari.ljokkoi@kinosheryl.fi otsikolla Kino Sherylin jengi. Myöhemmin kokoamme Kino Sherylille myös uuden hallituksen aktiivisesti mukana olevista tyypeistä.

7. KYN & Janne Marja-aho: Odotan sinua unessa 19.5.2019

Su 19.5.2019 klo 18 (ovet klo 17:15) Helsingin Konservatorion Konserttisali, Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki

”Vähän viiniä. Vuode. Ero päivien äänistä. Kaihdin. Yö. Ajomies siirtyy ikkunan läntiseen reunaan. Unen veräjä on auki.” Tervetuloa KYN:n laulamaan uneen, jonka läpi kuljettaa Janne Marja-ahon tanssi sekä Juan Manuel Conejon, Anders Edenrothin, Johanna Juholan ja Anna-Mari Kähärän musiikki.

 • Naiskuoro KYN ,  Johtaa Kaija Viitasalo
 • Janne Marja-aho, laulu ja tanssi
 • Johanna Juhola, harmonikka
 • Kirmo Lintinen, piano
 • Valosuunnittelu Mika Venhovaara

Kesto noin 2 h (sis. väliajan)

Liput 25/20/15 € kuorolaisilta ja ovelta, jos lippuja on vielä jäljellä. Tiketistä 27,50/22,50/16,50 € (sis. palvelumaksut). Jaa elämys ystävien kanssa! Kerää min. 10 hengen porukka ja hyödynnä ryhmätarjous: liput vain 15 €/ kpl! Tilaa toimituskuluitta osoitteesta myynti@kyn.fi!

Löydät tapahtuman myös Facebookista!  https://www.facebook.com/events/2258336790893934/ Lämpimästi tervetuloa!

TAPAHTUMAT

8. Jädee & Bissee – tasting 17.4.

KYllä Oluelle tarjoaa yhteistyössä Suomen Jäätelön kanssa täydelliset puitteet kevään fiilistelyyn, sillä tastingissä tuodaan yhteen kaksi auringonpaisteen parasta kaveria: olut ja jäätelö. Illan menusta huolimatta tämä tapahtuma ei kuitenkaan jätä ketään kylmäksi, sillä saamme kuulla tästä hieman yllättävästäkin yhdistelmästä olutasiantuntija ja ruokatoimittaja Anikó Lehtiseltä.

Saavu siis KY-talon yläkertsille keskiviikkona 17.4. klo 18 maistelemaan kylmänhuurteisia oluita ja Suomen Jäätelön suussa sulavia (:D) jäätelöitä hyvässä ja rennossa seurassa.

Tätä makuhermoja hivelevää kokemusta et varmasti halua missata!

 • MITÄ: Jädee & Bissee – tasting
 • MISSÄ: KY-talo, Pohjoinen Rautatiekatu 21, 00100 Helsinki
 • MILLOIN: Keskiviikko 17.4., klo 18:00 alkaen
 • HINTA: 18€ (sisältää viittä eri olutta ja jäätelöä)
 • LIPUT: Ilmoittautumislomake julkaistaan myöhemmin
 • DRESSCODE: Casual
 • EVENT IN FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/306439100036250/

9. 32. Jäynäfinaali 23.4.

Jäynää tiesi 32. Jäynäfinaaliin ja voita uskomattomia palkintoja! Ilmoita joukkueesi mukaan kilpailuun ja kurkista palkinnot osoitteessa www.jayna.fi. Jäynäysaikaa on jäljellä 15.04.2019 klo 15:04 asti.

Vuoden kutkuttavimmat, päräyttävimmat ja oivaltavimmat jäynät palkitaan Jäynäfinaalissa 23.4.2019 klo 16 alkaen Kandidaattikeskuksen U2-salissa.

Omaa suosikkiasi pääset äänestämään välittömästi Jäynäfinaalin jälkeen osoitteessa jayna.fi! Yleisön suosikkijäynä julkistetaan 30.4. Wappuriehan julistuksessa.

10. Teemu Kerpun näyteluento 25.4.

Näyteluento Dosentuuriin Imäginäärisen materian elinkaarianalyysi: TkT, e.o.i.c Teemu Kerppu

 • Aika: Torstai 25.4 klo 14.15
 • Paikka: Ke2, Kemistintie 1
 • Näyteluennon aihe: ”Tosikkouden ja maasäteilyn energiavarastointi vuosikymmenien valinkauhassa”
 • Näyteluennon avaus: Innovaatioista vastaava vararehtori (Aalto), Prof. Janne Laine
 • Tieteellinen arviointi: Prof. Mari Lundström
 • Pedagoginen arviointi: Yliopiston lehtori, Dos. Kirsi Yliniemi

Lisätietoa hakijasta:

 • Hakija on suorittanut diplomityön 1971 ”Vuoriteollisuusolosuhteiden vaikutus teekkari-insinööritransformaation mekanismiin”. Työn valvojana toimi prof. Aimo Mikkola.
 • Hakija on väitellyt TKK:n Materiaalitekniikan osaston suuressa luentosalissa 26.11.2007, Väitöskirjan aihe: ”Elinkaaren kattavat käyttäytymisohjeet”
 • Hakija on promovoitu juhlallisessa promootiossa nimikkeellä Tekniikan tohtori extra ordinem ioci causa (e.o.i.c) promoottori prof. Olavi Nevanlinnan toimesta 2.4.2008.
 • Hakijan erityinen tutkimus ja opetus on kohdistunut teekkarihengen joukkotiivistymisen esiintymisen kartoitustyöhön sekä tutkimukseen siitä miten altis tekniikan taitaja saa olla lähiympäristön vaikutukselle. Sittemmin hakija on keskittynyt erityisesti myös energiavarastointiin, tarkemmin ottaen maasäteilyn sovelluksissa.

 

LIIKUNTA JA RETKEILY

11. Skipoli surf camp 2019

Skipolin 45. juhlavuoden kunniaksi Skipoli Surf Camp suuntaa tänä vuonna Kaakkois-Aasiaan FILIPPIINEILLE!!! Nyt on siis ainutkertainen tilaisuus lähteä unohtumattomalle reissulle mahtavalla porukalla! Poikkeuksellisesti reissun ajankohta on muuttunut edellisvuosista ja reissu sijoittuu tänä vuonna toisen periodin alkuun 31.10.-12.11.2019.

Skipolin surffipuuhastelijat ovat hoitaneet reissulle kaikkien aikojen diilin ja Aasian ihmeet pääset kokemaan VAIN 999€ HINTAAN!!!

Hintaan sisältyy lennot, kuljetukset, majoitukset, surffitunnit, lautavuokrat, aamiaiset sekä paljon muuta!

ILMOITTAUTUMINEN järjestetään Alvarin aukiolla 18.4. klo 12:00 ja VAIN NOPEIMMAT 40 mahtuvat mukaan reissulle!

Lisätietoja löydät fb-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/2205067189747932/

MUUT

12. Maisteriopiskelija, hae mukaan Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan!

Lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko kehittää työelämätaitojasi ja saada uusia näkökulmia kokeneemmalta alan osaajalta? Kiinnostaako verkostoituminen monitieteisessä asiantuntijajoukossa?

Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/opiskelija-hae-aktorina-mukaan-mentorointiohjelmaan

Hakuaika 1.4.–10.5.2019

13. Be your own mobile operator for 48 hours! Join COMNET 5G IoThon on May 3-5, 2019

Innovate with Europe’s top university-based 5G testing and experimental network at the 48 hour hackathon taking place on May 3-5 at Aalto University, Finland. The COMNET 5G IoThon is targeted to Master and Doctoral students as well as developers. Corporate partners include Ericsson, Nokia, Siemens and Telia, each posing a specific challenge. There will be a prize for each challenge and one COMNET prize worth of 5000 Euros.

The IoThon is less than a month away! Are you excited? The application deadline to the event is on 15.04.2019. Apply now at https://iothon.io

IoThon 2019 is organised by the department of Communications and Networking (COMNET) at the School of Electrical Engineering, Aalto University, Finland. You are warmly welcome to attend the hackathon!

14. Interested in sustainable city development? Apply now to participate in Young Urban Leaders program as Espoo’s delegate DL 9.4.

Are you into sustainable urban development? Do you want to make a change? Are you 18-30 years old and live in Espoo? If you answered YES to all the questions, you might be the perfect candidate to represent Espoo in Urban Futures conference in Oslo 22-24.5.2019. As part of a high level Urban Futures conference on sustainable cities, the Young Urban Leaders program offers excellent networking, skill and knowledge development possibilities for young persons willing to make a change in their communities. City of Espoo covers the participation costs of one delegate, apply by 9.4.2019. For more info and application, check https://www.espoo.fi/en-US/Interested_in_sustainable_city_developme(155872)

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 15/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *