AYY lakittaa Mantan vappuaattona – käynnissä wappukeräys mielenterveystyön hyväksi

AYY

Tiedote

8.4.2019

Julkaistavissa heti

Tänä vuonna on Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY:n vuoro lakittaa Havis Amandan patsas Helsingin Kauppatorilla vappuaattona. Tapahtuma alkaa patsaan pesulla klo 17 ja valkolakin Manta saa kutreilleen klo 18:00.

Itse Lakki on jo herännyt talviuniltaan ja aloittanut matkan kohti Mantaa. Lakki on esimerkiksi laskenut mäkeä opiskelijoiden laskiaisriehassa Ullanlinnanmäellä ja viettänyt maailman parasta opiskelijan elämää Aalto-yhteisön tapahtumissa.

Wappu on opiskelijoille iloinen ja riehakas juhla vuosi toisensa jälkeen. Valitettavasti tutkimukset kuitenkin osoittavat, että vuodesta 2000 nykyhetkeen opiskelijoiden psyykkiset ongelmat ovat yleistyneet. Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen (2016) mukaan mielenterveyden oireilua oli 30 prosentilla opiskelijoista. Yleisimpiä ongelmia olivat jatkuva ylirasituksen kokeminen, itsensä kokeminen onnettomaksi ja masentuneeksi, valvominen huolien takia sekä itseluottamuksen menettäminen. Muutos opiskelijoiden hyvinvoinnissa näkyy myös Aalto-yhteisössä.

Viime viikolla Lakki sai kunnian olla mukana ensimmäisen vuoden opiskelijoiden Fuksipeijaisissa, joiden yhteydessä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Fuksitoimikunta avasi Wappupotti-keräyksen, joka kerää varoja mielenterveyspalveluille. Alunperin tarkoitus oli saada kasaan 500 euroa, mutta potin täytyttyä minuuteissa, tavoite nostettiin 10 000 euroon.  Keräyksen on tarkoitus herättää keskustelua ja rikkoa mielenterveysongelmien ympärillä olevaa tabua – ja tietysti tukea Suomen Mielenterveysseuran tärkeää toimintaa. AYY haluaa myös muistuttaa, että kiireisen ja vauhdikkaan Wapun tiimellyksessä on tärkeää pitää itsestä ja toisista huolta ja kysyä perheeltä, ystäviltä ja itseltään, mitä oikeasti kuuluu.

Ennen vappuaattoa Mantan Lakki ehtii vielä moneen mukaan. Se tulee tapaamaan poliittisia päättäjiä, vaikuttajia, merkkihenkilöitä sekä Aalto-yliopiston alumneja. Keskustelua tullaan käymään ainakin mielenterveysasioita, ilmastosta ja tietysti Wapusta. Lakin matkaa ja vierailuja voi seurata Instagramissa aihetunnisteella #matkallamantalle.

 

Lisätietoja:

Tuottaja Niina Palm, niina.palm@ayy.fi, 050 520 9435

Viestintäasiantuntija Henna Palonen, henna.palonen@ayy.fi, 050 520 9440

Wappukeräys: www.wappu.fi/mielelle

Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus 2016: https://www.yths.fi/filebank/4260-Terveystutkimus_2016_uusin.pdf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *