Askel kohti kestävämpää kierrättämistä — muovinkeräys alkoi Teekkarikylässä

AYY pyrkii edistämään kestävän kehityksen periaatteita myös asumisessa ja haluamme mahdollistaa asukkaillemme mahdollisimman kestävän jätteiden lajittelun. Uudet muovinkeräyspisteet sijaitsevat seuraavissa Teekkarikylässä kohteissa:

  • Jämeräntaival 3, 5, 6 ja 7
  • Otakaari 18 ja Otakaari 20
  • Otaranta 8.

Kaikkien edellä mainittujen kiinteistöjen ilmoitustaululle on jaettu muovinkierrätysohjeet. Muovipakkaukset kerätään kierrätyspisteillä oleviin Molok-jätesäiliöihin. Myös Miestentie 2:n uudisrakennuksen kierrätyspisteellä on muovinkeräysastia.

Miksi muovipakkauksia kannattaa lajitella?

Muovipakkaukset kerätään uusien muovituotteiden raaka-aineeksi. Muovin kierrättäminen on ekoteko – lajittelemalla vähennät tarvetta tuottaa uutta muovia. Kierrätetystä muovista valmistetaan esimerkiksi muovikasseja, kukkaruukkuja ja ämpäreitä. Muovipakkauksia lajittelemalla vähennät myös kiinteistön jätekustannuksia.

Miten lajittelen muovijätteet?

Kierrätettäviä muovipakkauksia ovat mm. jogurttipurkit, muoviset pussit, shampoo-pullot sekä erilaiset juusto- tai leikkelepakkaukset ja valmisruokapakkaukset. Tyhjät pakkaukset voi huuhtaista tai pyyhkäistä tarvittaessa – sellainen puhtaus riittää, josta ei aiheudu hajuhaittaa.

Muovinkeräysastiaan kuuluvat vain muovipakkaukset. Muu muovinen jäte on vietävä sekajätteeseen. Katso tarkemmat ohjeet HSY:n sivuilta https://www.hsy.fi/fi/asukkaalle/lajittelujakierratys/lajitteluohjeet/muovi/Sivut/default.aspx

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *