Viikkotiedote 48/2018

Pikkujoulukausi lähenee! Jouluisiin tunnelmiin voi päästä pikkujoulujen ja joulukonserttien lisäksi esimerkiksi AYY:n vapaaehtoishakuihin tai järjestöjen valintakokouksiin osallistumalla. Ei muuta kuin tonttulakki päähän ja mukaan toimintaan!

AYY TIEDOTTAA

 1. Hae AYY:n vapaaehtoiseksi vuodelle 2019!
 2. AYY:n hallitus vuodelle 2019 valittu
 3. Hae kaverikämppää!
 4. Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue 2018

TYÖELÄMÄ

 1. ARTS hakee osa-aikaista tuottajaa

TAPAHTUMAT

 1. Tieto Customer Experience Management unit’s Kyber event 30.11.
 2. TOKYOn Joulumyyjäiset Kiasmassa 1.-2.12.
 3. Sustainable Business Clubin yhdistyksen kokous 3.12.
 4. Polluxin vaalikokous ja pikkujoulut 4.12.
 5. Toivioretkellä – Dissonanssin joulukonsertti 8.12.
 6. Kylän pikkujoulut 14.12.
 7. Christmas Together! 24.12.

LIIKUNTA JA RETKEILY

 1. Aalto Tennis Tournament 1.12.

MUUT

 1. Osallistu Aallon strategiatyöhön
 2. Kino Sheryl auki Kalliossa
 3. Fyysikkospeksi etsii ohjaajaa ja yrityssuhdevastaavaa

Viikko 48

Viikko 49

AYY TIEDOTTAA

1. Hae AYY:n vapaaehtoiseksi vuodelle 2019!

AYY:n vapaaehtoisrekryjen deadlinet lähestyvät! Haut AYY:n jaostoihin sekä Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi sulkeutuvat perjantaina 3.12. Toimikuntiin voit hakea vielä koko joulukuun ajan.

Vapaaehtoisvirkoja on tarjolla laidasta laitaan: voit esimerkiksi hakea mukaan järjestämään Wappubileitä (Teekkarijaosto/Juhlatoimikunta) tai Aalto Afterpartyja (Aava/Afterparty-toimikunta), toteuttamaan erilaisia liikuntatapahtumia (Aava/Ulkopelitoimikunta), remontoimaan kertavuokrattavia tiloja (Kampusjaosto) tai valvomaan opiskelijoiden etuja Aallon hallinnon opiskelijaedustajana.

Vai haluatko tehdä jotain ainutkertaista? Hae AYY10-vuosijuhlavastaavaksi ja pääset suoraan juhlavuoden ja itse 10v-vuosijuhlien ideoimisen ja toteuttamisen ytimeen.

Tutustu kaikkiin vapaaehtoispesteihin osoitteessa www.ayy.fi/stop/! Lisätietoa saat myös seuraamalla jaostojen ja AYY:n sosiaalisen median kanavia.

2. AYY:n hallitus vuodelle 2019 valittu

Edustajisto valitsi kokouksessaan 11/2018 hallituksen puheenjohtajaksi Tapio Hautamäen (SCI) ja hallituksen jäseniksi Iida Palosuon (ARTS), Ellen Heikkilän (ARTS), Leila Kettusen (CHEM), Lumi Ketolan (ENG, CHEM), Taneli Myllykankaan (ELEC), Anna Halsaan (BIZ), Marianne Honkasaaren (SCI), Antti Pentikäisen (BIZ) ja Olli Kesselin (SCI).

Lue lisää tiedotteesta: https://ayy.fi/blog/2018/11/22/ayy-valitsi-hallituksen-vuodelle-2019-puheenjohtajaksi-tapio-hautamaki/

3. Hae kaverikämppää!

Kaverikämppiä tarjolla erillisillä vuokrasopimuksilla! AYY pilotoi kaverihakua kahdessa asunnossa Pohjavedenkadulla Vuosaaressa. Asunnot ovat neliöitä, joissa on kolme makuuhuonetta, olohuone ja keittiö sekä oma sauna ja parveke. Asunnot vuokrataan yhdelle päävuokralaiselle, joka saa ottaa vapaasti asuntoon alivuokralaisia. Lue lisää AYY:n nettisivuilta ja hae! https://ayy.fi/blog/2018/11/22/kaverikamppia-tarjolla-vuosaaressa-erillisilla-vuokrasopimuksilla/

4. Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue 2018

Pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat juhlivat itsenäisyyspäivää viimevuotiseen tapaan yhdessä. Tänä vuonna opiskelijat liittyvät kulkueeseen kestävän kehityksen ja Suomen luonnon puolesta. Tapahtuman järjestävät pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, TaiYo, SHS ja Kadettitoverikunta sekä opiskelijakunnat METKA ja Helga.

Juhlallisuudet alkavat seppeleiden laskulla Hietaniemen hautausmaalla Sankariristillä klo 16.

Juhlakulkue lähtee liikkeelle Hietaniemen hautausmaan kappelilta noin klo 17. Tasavallan presidentti tervehtii kulkuetta linnan parvekkeelta.

Senaatintorilla vietetään kansalaisjuhlaa noin kello 17:55–18:15.

Lisätietoja kulkueesta, aikataulusta, pukeutumisesta ja järjestölipuista löydät tapahtuman omalta verkkosivulta: https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/

 

TYÖELÄMÄ

5. ARTS hakee osa-aikaista tuottajaa

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu hakee osa-aikaista tuottajaa osallistumaan kesäkuussa järjestettävän promootioseremonian järjestelyihin. Tehtävä on määräaikainen. Hakuaika päättyy 30.11.2018.

Tutustu laajempaan tehtävänkuvaukseen ja hakuohjeisiin täällä:

https://www.aalto.fi/careers/producer-in-our-conferment-team

 

TAPAHTUMAT

6. Tieto Customer Experience Management unit’s Kyber event 30.11.

Kyber is a regular LAN-party of our unit where we first do few technology talks and then move on to casual networking, gaming (esports) and enjoy pizza, beer and other drinks provided by the company.

This time in the talks you will get to hear about modern API technologies and more specifically about GraphQL – how it is changing the way how data is handled on API layer and making a big difference in developer experience. You will also be introduced to the fundamentals of Continuous Integration.

If you wish to participate in some casual gaming after the talks, please bring your own laptop. We will try to keep our games Win/OSX/Linux friendly, since we use our work laptops and most of use OS X / Linux. If not, there are few extra machines and a PS4/Super Nintendo to enjoy!

Agenda in a nutshell:

Kicking of KyberTalks

Future of Web API: GraphQI, Sallar Kaboli, Solution Architect

CI is more than just Jenkins, Jaakko Kourula, Senior Consultant

Networking, pizza, drinks and gaming

Sign up here to confirm your place: https://goo.gl/forms/Y2L7aEV5x8mmTHVo1

When: November 30th, starting at 15:00

Where: Tieto Keilalahti Campus, Keilalahdentie 2, Espoo

7. TOKYOn Joulumyyjäiset Kiasmassa 1.-2.12.

TOKYOn joulumyyjäiset tulevat taas! Myyjäiset järjestetään tänä vuonna nykytaiteen museo Kiasmassa 1.-2. joulukuuta! Kaksi päivää! Sata pöytää! Upeaa taidetta ja designia!

Tule tukemaan nuoria taiteen lupauksia ja ostamaan joulun uniikeimmat lahjat! Tuo siis tonttulakkisi ja joulumielesi Helsingin keskustaan osoitteeseen Mannerheiminaukio 2 ja koe TOKYOn Joulumyyjäisten taika! Myyjäiset ovat avoinna museon aukioloaikojen mukaan lauantaina 10:00 – 18:00 ja sunnuntaina klo 10:00 – 17:00.

Lämpimästi tervetuloa!

https://www.facebook.com/events/423539981512144/

8. Sustainable Business Clubin yhdistyksen kokous 3.12.

Oletko kiinnostunut johtamaan SBC:tä ensi vuonna tai äänestämään aiheesta? SBC toivottaa sinut tervetulleeksi syksyn yhdistyksen kokoukseen, jossa valitaan hallitus vuodelle 2019!

Kuka voi olla SBC:n hallituksen jäsen? Kuka tahansa SBC:n jäsen voi asettua ehdolle. Hallituksessa on vähintään 3 henkeä, mutta siihen voidaan valita enintään kuusi. Mahdollisia tehtäviä ovat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, taloudenhoitaja, viestintävastaava ja kaksi yleistä hallituksen jäsentä.

Suosittelemme että kiinnostuneet saapuvat kokoukseen ja asettuvat ehdollle. Jos olet kiinnostunut, mutta et pääse paikalle, voit lähettää meille sähköpostilla lyhyen hakemuksen (kuva tai video) tehtävään, josta olet kiinnostunut.

MILLOIN? 3.12. klo 12.15-14.15

MISSÄ? TuoMela-kabinetissa, KY:n tilat Espilässä, Otaniemi

https://www.facebook.com/events/607089266372884/?event_time_id=607090523039425

9. Polluxin vaalikokous ja pikkujoulut 4.12.

Polluxin (POLyteknikkojen Lähi- ja Ulkoavaruuden Xqrsiot) yhdistetty vaalikokous ja pikkujoulut pidetään 4.12. klo 18 alkaen Kattosaunalla. Vaalikokous alkaa kello 19. Tarjolla on glögiä, joulupuuroa ja saunomista.

Paikalle ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet uudet, vanhat ja tulevat jäsenet!

10. Toivioretkellä – Dissonanssin joulukonsertti 8.12.

Tervetuloa virittäytymään joulutunnelmaan kamarikuoro Dissonanssin joulukonsertin myötä Meilahden kirkon Tuomaankirkkosaliin (Pihlajatie 16, 00270 Helsinki) lauantaina 8.12.2018 klo 15.00. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lue lisää: https://www.facebook.com/events/281086799204953/

11. Kylän pikkujoulut 14.12.

Juhannus on joka kesä, mutta Kylän pikkujoulut vain kerran vuodessa!

Kampusjaosto ja OtaHoas järjestävät perinteiset Kylän pikkujoulut perjantaina 14.12. Rantasaunalla. Kylän tontut ovat taikoneet tarjolle maittavan juhla-aterian juomineen ja lämmittäneet saunan lämpimäksi vieraita varten. Lisäksi paikan päältä löytyy hauskaa jouluista puuhaa. Saamme nauttia myös kauniista livemusiikista klo 20 alkaen.

Kylän pikkujouluihin ovat tervetulleita kaikki Kylän asukkaat ja sen mieliset. Muista kutsua myös ystäväsi ja kämppiksesi mukaan!

MITÄ? Kylän pikkujoulut
MISSÄ? Rantasauna
MILLOIN? 14.12. klo 18
MIKSI? Hyvä seura, ruoka ja joulumieli
HINTA? Ilmainen

https://ayy.fi/blog/events/kylan-pikkujoulut/

12. Christmas Together! 24.12.

Vietätkö Otaniemessä joulun? Liity joukkoomme Rantasaunalle juhlimaan joulua yhdessä! Rantsu on täynnä taikaa ja odotusta 24.-25.12. välisen yön, joten saavu odottamaan joulupukkia saunassa tai paljussa. Tule aikaisin, jos haluat auttaa kuusen koristelussa. Jos haluat osallistua secret santa -lahjanvaihtoon, tuo mukanasi pieni lahja (5 €) käärepapereihin käärittynä.

 • MITÄ? Christmas together!
 • MISSÄ? Rantasauna, Otaniemi
 • HINTA? Ilmainen
 • MILLOIN? Jouluaatosta (24.12) klo 16.00 joulupäivän aamuun
 • MIKSI? Joulu on parempi yhdessä!
  PUKUKOODI? Rumat neuleet

https://www.facebook.com/events/378357739374867/

 

LIIKUNTA JA RETKEILY

13. Aalto Tennis Tournament 1.12.

Lauantaina 1.12. Espoon keskuksessa on tennisturnaus kaiken tasoisille pelaajille aloittelijoista kilpailijoihin. Ensimmäiset ottelut alkavat 13.00. Voit pelata vähintään kaksi ottelua ja laskennallinen aika yhdelle ottelulle on tunnin. Pääset pelaamaan omantasoisia pelaajia vastaan.

Osallistumismaksu on 24 € ja voittajille on luvassa palkinto. Tarjoamme myös purtavaa ottelujen välillä syötäväksi.

 

MUUT

14. Osallistu Aallon strategiatyöhön

Aallon nykyinen strategiakausi päättyy 2020. Tulevana vuonna Aalto-yhteisö työstää yhdessä uutta strategiaa, joka määrittää yliopiston kehittämisen tulevat painopistealueet. Jo nyt kerätään kysymyksiä ja ideoita strategiatyötä varten. Jätä omasi seuraavan linkin välityksellä 14.12. mennessä (vaatii Aalto-tunnuksen):

https://www.aalto.fi/exploring-aalto-2035

15. Kino Sheryl auki Kalliossa

Kino Sheryl on TOKYO ry:n omistama art house -elokuvateatteri. Teatteri sai alkunsa 2015 Arabian mediakeskus Lumessa ja oli tuolloin ensimmäinen uusi teatteri Helsingissä 15 vuoteen. Toiminta on ollut tauolla Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muuton myötä.

Nyt Kino Sheryl on tehnyt kauan odotetun paluunsa Helsingin Kalliossa, ennakkoavajaisia vietettiin viime viikonloppuna. Uusi teatteri sijaitsee Kulttuurikeskus Caisan tiloissa Kaikukatu 4:ssä. Teatterissa tehdään vielä kunnostustöitä, jotta uudet tilat saadaan Sherylin näköisiksi ja tämän takia teatteri tarjoaakin elokuvaliput alennettuun hintaan kunnostustöiden ajan. Teatterin suuria avajaisia juhlitaan kun viimeiset kunnostustyöt on tehty.

Lisätietoja: www.kinosheryl.fi

16. Fyysikkospeksi etsii ohjaajaa ja yrityssuhdevastaavaa

Fyysikkospeksiä 2019 on käsikirjoitettu kesästä alkaen ja nyt onkin aika avata speksin ohjaajahaku! Haemme 1–3 henkilöä ohjaamaan näyttelijöitä sekä speksin taiteellisia linjoja. Lähetä hakemus osoitteeseen tuottajat@fyysikkospeksi.fi. Haun DL on 31.12. Ohjaajan tehtäviin kuuluu näyttelijöiden castingin järjestäminen kevään alussa ja myöhemmin näyttelijöiden harjoitusten vetäminen. Odotamme hakijoilta teatteri- ja/tai speksikokemusta.

Myös haku speksin yrityssuhdevastaavaksi on nyt auki ja DL on 31.12. Yrityssuhdevastaavan tehtävänä on vetää yrityssuhdetiimiä, joka hankkii speksille niin tuote- kuin rahasponsorointeja. Lähetä hakemus osoitteeseen tuottajat@fyysikkospeksi.fi.

Haku muihin tehtäviin tapahtuu ensi vuoden puolella, mutta voit jo alustavasti osoittaa kiinnostuksesi täyttämällä tämän lomakkeen: http://tinyurl.com/speksiin2019. Speksin ensi-ilta on lokakuussa 2019.

Lisätietoja: tuottajat@fyysikkospeksi.fi

 

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 48/2018.

Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *