Yhdistystiedote viikolle 48/2018

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 48/2018

Ensi viikolla on yhdistyskoulutukset, toivottavasti nähdään siellä!

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille
23.11. Haku jaostojen puheenjohtajiksi päättyy (kohta 5, ayy.fi/stop)
27.11. Yhdistyskoulutus – peruspaketti (kohta 1, fb-tapahtuma)
28.11. Yhdistyskoulutus – teemapäivä (kohta 1, fb-tapahtuma)
28.11. Kommentointi järjestörakenteista päättyy (kohta 2)
29.11. Yhdistyskoulutus englanniksi (kohta 1, fb-tapahtuma)
30.11. My Career in Finland (fb-tapahtuma)
3.12. Haku AYY:n jaostoihin päättyy (kohta 5, ayy.fi/stop)
3.12. Hallopedhaku päättyy (kohta 6, lisätietoa)
3.12. AYY10-juhlavuosivastaavan haku päättyy (ayy.fi/stop)
6.12. Itsenäisyyspäivän juhlakulkue (kohta 3, fb-tapahtuma)
31.12. Haku AYY:n toimikuntiin päättyy (kohta 5, ayy.fi/stop)

 

Tiedotteen sisältö
1. Yhdistyskoulutukset ensi viikolla 27-29.11.
2. Kommenttikierros yhdistyksille AYY:n järjestörakenteiden kehitysehdotuksista käynnissä 28.11. asti!
3. Pääkaupunkiseudun opiskelijat juhlivat Suomen itsenäisyyttä opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkueessa 6.12.
4. AYY:n kertavuokrattavien tilojen ennakkovaraukset yhdistyksille joulukuussa
5. Hae mukaan AYY:n jaostoihin tai toimikuntiin 2019!
6. Pitäisikö yliopiston muuttua? Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!


1. Yhdistyskoulutukset ensi viikolla 27-29.11.
Ilmoittautumiset AYY:n yhdistyskoulutuksiin ovat nyt päättyneet.

Ensi viikolla sukellamme ilmoittautuneiden kanssa erilaisiin teemoihin tiistaina 27.11. ja keskiviikkona 28.11. Design Factorylla, Betonimiehenkuja 5. Molempina päivinä on pientä purtavaa tarjolla puoli tuntia ennen ohjelman alkua. Tiistain peruspaketissa ohjelma alkaa klo 16.30 yhteisellä osuudella ja myöhemmin jakaudutaan ilmoittautumisten mukaan ryhmiin.

Keskiviikon teemapäivässä 28.11. ohjelma alkaa klo 17.15 ennen teemaryhmiin jakautumista. Keskiviikon teemapäivän aikatauluja jouduttiin hieman muokkaamaan epätasaisten ryhmäkokojen takia. Jokainen teema pyörähtää illan aikana vain kerran läpi. Teemaosiossa 1 on aiheina jaksaminen ja itsensä johtaminen sekä yhdenvertaisuus. Teemaosiossa 2 aiheina on varainhankinta ja yrityssuhteet sekä vapaaehtoisten innostava johtaminen. Heille, joihin tämä muutos vaikuttaa, on laitettu erikseen viestiä.

Torstain 29.11. yhdistyskoulutus pidetään englanniksi AYY:n toimistolla, Otakaari 11. Paikalle kannattaa saapua klo 16 ja alussa on tarjolla pientä purtavaa.

Tarkemmat koulutusten aikataulut löytyvät täältä:
Tiistai 27.11. Yhdistyskoulutus – peruspaketti https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-yhdistyskoulutus-peruspaketti-27-11/
Keskiviikko 28.11. Yhdistyskoulutus – teemapäivä https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-yhdistyskoulutus-teemapaiva-28-11/
Torstai 29.11. Yhdistyskoulutus englanniksi https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayys-association-training-in-english/

Työpajojen kuvailuja julkaistu FB-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/510059069478348/

Materiaalit koulutuksista laitetaan jakoon osallistuneille sekä yhdistystiedotteen kautta. Kysymyksiä yhdistyskoulutuksiin liittyen voi lähettää osoitteeseen jarjestoasiat(a)ayy.fi.

 

2. Kommenttikierros yhdistyksille AYY:n järjestörakenteiden kehitysehdotuksista käynnissä 28.11. asti!
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa on käynnissä yhteisö- ja järjestörakenteiden kehittämisprojekti. Sen tarkoituksena on selvittää, miten ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien yhdistysten yhteistyötä ja Aalto-yhteisön rakenteita voisi kehittää entistä selkeämmäksi. Projektin tavoitteena on entistä yhtenäisempi opiskelijayhteisö, jossa eri korkeakoulujen opiskelijat otetaan paremmin samanarvoisina huomioon.

Syyskuussa oli yhdistyksille kartoituskyselyt ja sen jälkeen fokusryhmäkeskusteluissa on muodostettu ratkaisumalleja, joista nyt kerätään kommentteja yhdistyksiltä ja vapaaehtoisilta. Vastausaikaa on keskiviikkoon 28.11. asti. Tarkemmat ohjeet, taustamateriaali sekä lomake vastaamiseen on lähetetty yhdistysten hallitusten sähköpostiosoitteeseen maanantaina 19.11. Kieliversiot lähetetään mahdollisimman pian.

Kommentteja on tarkoitus lähettää yksi/yhdistys, joten on tärkeää, että varaatte aikaa yhteiselle keskustelulle kokouksistanne. Projektin tulokset vaikuttavat yhdistyskentän ja vapaaehtoiskentän rakentumiseen tulevaisuudessa, joten on erittäin tärkeää, että tuotte näkemyksenne esiin.

Jos yhdistyksenne ei ole saanut tarkempia kommentoitiohjeita tai sinulla on kysyttävää projektiin liittyen, laita viestiä projektikoordinaattori Elina Niemiselle osoitteeseen: elina.nieminen(a)ayy.fi


3. Pääkaupunkiseudun opiskelijat juhlivat Suomen itsenäisyyttä opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkueessa 6.12.
Pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat juhlivat itsenäisyyspäivää 6.12. viimevuotiseen tapaan yhdessä. Tapahtuman järjestävät pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, TaiYo, SHS ja Kadettitoverikunta sekä opiskelijakunnat METKA ja Helga. Kaikki ovat tervetulleita mukaan kulkueeseen, soihdut ja valot tarjotaan tapahtuman puolesta kulkueen lähdöstä. Yhdistykset voivat osallistua kulkueeseen oman, virallisen lippunsa kanssa.

Tapahtuman ohjeet ja aikataulut löytyvät osoitteesta https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/.

Tapahtuman FB-sivu löytyy puolestaan osoitteesta https://www.facebook.com/events/190259045237061/

AYY tarjoaa perinteisesti toimijoilleen seuraavat palvelut:

-Lipputaksi:
Yhdistyksen lippu on toimitettava palvelupisteelle (Otakaari 11) maanantaina 3.12.2018 kello 16.00 mennessä JA kirjattava kuljetuslistaan. Pidä huoli, että kirjaat lipun listaan, sillä vain siinä olevat liput osataan ottaa mukaan. Liput palautuvat samaan paikkaan, josta ne tulisi noutaa perjantaihin 7.12. mennessä.

-Kantovyöt ja Suomen väreissä olevat airutnauhat:
Ylioppilaskunnalla on lainata rajattu määrä lippujen kantovöitä sekä kaikille lipuille sopivia sinivalkoisia airutnauhoja. Varaukset nopeusjärjestyksessä arkisto@ayy.fi, tarvikkeet löytyvät tapahtumapäivänä lippujen luota järjestäytymispaikalta.

Lipunkantajat ja airuet voivat kulkueen ajaksi jättää laukkunsa turvallisesti operaatioautoon, joka kulkee Senaatintorille. Jättäessänne lippunne paluukuljetukseen, saatte tallessa olleet tavaranne takaisin. Lipunkantajilla ja airuilla ei tule olla tehtävissään laukkuja.

Lisätietoja: niina.palm(a)ayy.fi

 

4. AYY:n kertavuokrattavien tilojen ennakkovaraukset yhdistyksille joulukuussa
AYY:n kertavuokrattavien tilojen ennakkovaraukset, eli tuttavallisemmin tilakähmyt, avataan yhdistyksille jälleen joulukuussa. Tilavarauksia on tuolloin mahdollista tehdä aikavälille 7.1.2019 – 11.8.2019. Voitte jo nyt miettiä tulevan kevään tilatarpeita, sillä itse varauksien tekemiseen on aikaa vain viikko.

Tarkemmat tiedot ja aikataulut myöhemmässä yhdistyskirjeessä. Lisätietoa: riitu.nuutinen(a)ayy.fi

 

5. Hae mukaan AYY:n jaostoihin tai toimikuntiin 2019!
AYY:n ensi vuoden hallituksen kokoonpano kopautettiin eilen edustajiston kokouksessa! Se tarkoittaa, että syksyn vapaaehtoisrekryjen deadlinet lähestyvät: jaostojen puheenjohtajahaku sulkeutuu tänään ja haut AYY:n jaostojen jäseniksi sekä hallopedeiksi (hallinnon opiskelijaedustajiksi) umpeutuvat 3.12. Toimikuntiin voi hakea vielä koko joulukuun ajan.

Erilaisia virkoja on tarjolla laidasta laitaan: voit esimerkiksi hakea mukaan järjestämään Wappubileitä (Teekkarijaosto/Juhlatoimikunta) tai Aalto Afterpartyja (Aava/Afterparty-toimikunta), toteuttamaan erilaisia liikuntatapahtumia (Aava/Ulkopelitoimikunta), remontoimaan kertavuokrattavia tiloja (Kampusjaosto) tai valvomaan opiskelijoiden etuja Aallon hallopedinä.

Vai haluatko tehdä jotain ainutkertaista? Hae AYY10-vuosijuhlavastaavaksi ja pääset suoraan juhlavuoden ja itse 10v-vuosijuhlien ideoimisen ja toteuttamisen ytimeen.

Tutustu kaikkiin vapaaehtoispesteihin osoitteessa www.ayy.fi/stop/ ! Lisätietoa saat myös seuraamalla jaostojen ja AYY:n sosiaalisen median kanavia.

 

6. Pitäisikö yliopiston muuttua? Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!
Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat tavallisia opiskelijoita, jotka osallistuvat yliopiston päätöksentekoon ja kehittämiseen. Opiskelija on oman opiskelun ja opetuksen arjen paras asiantuntija. Avoimia paikkoja on yli 250. Ylioppilaskunta valitsee hallopedit yhden kalenterivuoden kaudeksi ja hakea voivat kaikki ylioppilaskunnan jäsenet. Haku on avoinna 3.12.2018 asti.

Opiskelijaedustajia on koulutusohjelmissa, laitoksissa, kouluissa ja yliopiston keskushallinnossa. Toimielimiä ovat akateemisten asiain komiteat, koulutusneuvostot sekä erilaiset toimikunnat. Ylioppilaskunta, hallopedvastaavat ja järjestöjen opintovastaavat tukevat vaikuttamistyötä.

Virallinen hakuilmoitus ja lista paikoista vuodelle 2018: https://ayy.fi/blog/2018/10/29/ayy-hakee-hallinnon-opiskelijaedustajia-vuodelle-2019/

Ylioppilaskunnan halloped-ohjesääntö: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615832&preview=/12615832/12386353/Halloped_ohjesaanto.pdf

Lisätietoa voit kysyä: laura.luoto(a)ayy.fi tai minna.makitalo(a)ayy.fi

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *