AYY Viikkotiedote 47/2018

SYL:n liittokokous kokoontui Otaniemessä viime viikonloppuna. Viikonlopun päätteeksi AYY:n Suvi Vendelin valittiin liiton hallitukseen vuodeksi 2019. Onnea Suvi! Jännittävät henkilövalinnat jatkuvat torstaina, kun AYY:n edustajisto valitsee hallituksen ja edustajiston varapuheenjohtajat ensi vuodelle. Kokousta voi seurata suorana osoitteessa ayy.fi/live.

 

Viikko 47

Viikko 48

 

AYY TIEDOTTAA

 1. AYY aloittaa muovijätteen kierrättämisen ensi vuonna
 2. Facebook-ryhmä Aallon perheellisille opiskelijoille
 3. Teekkarilakkityöryhmä perustettu
 4. Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue
 5. Hae AYY:n vapaaehtoiseksi vuodelle 2019!

TYÖELÄMÄ

 1. Hallinto- ja HR-päällikön vinkit työnhakuun AYY:n blogissa
 2. My Career in Finland 30.11.

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

 1. Chalmersspexet Bob presenterar: Geronimo!
 2. TOKYOn Joulumyyjäiset Kiasmassa 1.-2.12.2018

TAPAHTUMAT

 1. Polyteknikkojen Saunaseura (PTSS) saunoo 22.11. @Kattosauna
 2. PSK Kupla esittää: Laitesukelluksen kokeilukerta 29.11

LIIKUNTA JA RETKEILY

 1. FC Kissat treenaa Otahallissa perjantaisin klo 15-16!

MUUT

 1. Yliopiston oppimisympäristökyselyn vastausaikaa on jatkettu – kysely auki 23.11. saakka
 2. BEST Spring courses’ application DL 25th Nov.

 

AYY TIEDOTTAA

1. AYY aloittaa muovijätteen kierrättämisen ensi vuonna

AYY aloittaa muovijätteen kierrättämisen kaikissa asuntokohteissaan vuoden 2019 aikana. Kierrätyksen aloittaminen vaatii uusien keräysastioiden asentamista ja/tai jätekatosten uudelleenorganisointia.

Kierrätyksen aloittamisesta tiedotetaan asukkaita erikseen. Voit kuitenkin jo orientoitua muovin kierrättämiseen tutustumalla esim. HSY:n ohjeisiin osoitteessa: https://www.hsy.fi/fi/asukkaalle/lajittelujakierratys/lajitteluohjeet/muovi/Sivut/default.aspx

Onko sinulla ideoita tai palautetta AYY:n asuntojen kierrättämiseen liittyen? Voit jättää ideasi ja palautteesi osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/viestinta/recycling-in-ayy-housing/

2. Facebook-ryhmä Aallon perheellisille opiskelijoille

Aallon perheelliset opiskelijat -facebook-ryhmä on AYY:n moderoima ryhmä sellaisille opiskelijoille, joilla on lapsia. Ryhmässä voi keskustella lapsiperheen arkeen liittyvistä asioista tai vaikka sopia kierrätystreffeistä.

Ryhmä löytyy osoitteesta: https://www.facebook.com/groups/1632326910390380/ Ryhmä on suljettu, joka tarkoittaa, että nähdäkseen keskustelun, tulee olla ryhmän jäsen. Lisäksi ylläpitäjän täytyy hyväksyä uudet jäsenpyynnöt.

3. Teekkarilakkityöryhmä perustettu

Arkkitehtikilta ja Teknologföreningen julkaisivat lokakuussa ylioppilaskunnan hallitukselle ja Teekkarijaostolle osoitetun avoimen kirjeen teekkarilakin käyttöoikeuteen liittyen.

Aihe on herättänyt paljon keskustelua Aalto-yhteisössä. Tämän keskustelun käsittelyyn AYY:n hallitus ja Teekkarijaosto ovat perustaneet nelihenkisen työryhmän, jonka jäseninä ovat Teekkarijaoston puheenjohtaja Tuomas Rantataro, Fuksimajuri Noora Salminen, AYY:n hallituksen puheenjohtaja Noora Vänttinen ja hallituksen jäsen Julius Luukkanen.

Työryhmän tehtävänä on ennen kaikkea taustoittaa teekkarilakkiin liittyviä kokemuksia ja näkemyksiä sekä siihen liittyviä ajatuksia ja tunnelatauksia. Taustatyön pohjalta muodostetaan ratkaisuehdotuksia jatkoa varten. Työryhmä tulee haastattelemaan eri tahoja aiheen tiimoilta lähiaikoina.

Lisätietoja: julius.luukkanen@ayy.fi

4. Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue

Itsenäisyyspäivää vietetään 6.12. ja silloin järjestetään perinteinen opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue. Järjestöt ja osallistujat voivat ilmoittautua mukaan täällä: https://www.facebook.com/events/190259045237061/

AYY lainaa järjestöille kulkuetta varten sinivalkoisia airutnauhoja ja kantovöitä. Tavarat lainataan varausjärjestyksessä kuin tarvikkeita riittää. Varaukset/tiedustelut arkisto@ayy.fi.

5. Hae AYY:n vapaaehtoiseksi vuodelle 2019!

Haut Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi sekä haut AYY:n jaostoihin ovat auki 3.12. asti. Toimikuntiin voit hakea vielä koko joulukuun ajan.

Vapaaehtoisvirkoja on tarjolla laidasta laitaan: voit esimerkiksi hakea mukaan järjestämään Wappubileitä (Teekkarijaosto/Juhlatoimikunta) tai Aalto Afterpartyja (Aava/Afterparty-toimikunta), toteuttamaan erilaisia liikuntatapahtumia (Aava/Ulkopelitoimikunta), remontoimaan kertavuokrattavia tiloja (Kampusjaosto) tai valvomaan opiskelijoiden etuja Aallon hallopedinä.

Vai haluatko tehdä jotain ainutkertaista? Hae AYY10-vuosijuhlavastaavaksi ja pääset suoraan juhlavuoden ja itse 10v-vuosijuhlien ideoimisen ja toteuttamisen ytimeen.

Tutustu kaikkiin vapaaehtoispesteihin osoitteessa www.ayy.fi/stop/ ! Lisätietoa saat myös seuraamalla Jaostojen ja AYY:n sosiaalisen median kanavia.

 

TYÖELÄMÄ

6. Hallinto- ja HR-päällikön vinkit työnhakuun AYY:n blogissa

Lukemattomia ihmisiä haastatellut ja rekrytoinut AYY:n hallinto-ja HR-päällikkö Johanna Pietiläinen paljastaa AYY:n blogin minisarjassa vinkkinsä siihen, miten työhakemuksesi erottuu muiden joukosta ja miten onnistut työhaastattelussa. Ensimmäinen osa on luettavissa osoitteessa https://ayy.fi/blogi/2018/11/19/tyonhaun-1-0-1-vol-1-nain-laitat-hakupaperisi-kuntoon/ nyt. Sarjan toinen osa ilmestyy perjantaina.

7. My Career in Finland 30.11.

How does the Finnish job market function? What is the role of the trade unions? What is essential for finding a job in Finland? What do you need to take into account when starting your own business in Finland? How have international Aalto alumni found their ways into Finnish work life and what is the Finnish working culture like through their eyes?

Welcome to ”My Career in Finland” organized by Aalto University Student Union’s International Section Mosaic, Corporate Relations Sector, TEK, and The Finnish Business School Graduates. The event is held in 30th November at 12:00-18:00 in Dipoli – after the main event, there’s an after party!

See the initial Day’s Program and register workshops on Facebook https://www.facebook.com/events/346231852815021/

 

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

8. Chalmersspexet Bob presenterar: Geronimo!

Chalmersspexet Bob firar sitt 70-årsjubileum i år och kommer på besök till oss med ett spex som ryktas om att vara det bästa hittills! Kom och följ med då den uråldriga Goyen kommer med dåliga omen till apachehövdingen Geronimo, som lever ett lugnt och stillsamt pensionärsliv tillsammans med sin fru Azul. Goyen förutspår en strundande katastrof och plötsligt fylls Geronimos lugna bakgård av frågvisa journalister, lycksökare från väst och mystiska arbetare. Vad kommer att hända? Vilka är de illavarslande syner som Goyen har fått se? Men viktigaste frågan, kommer nån ihåg var Geronimos stridsyxa för länge sedan grävdes ner?

Föreställningen kommer att vara den 8.12 kl 18.00 i Dipoli, Otsvängen 24, och efteråt har du chansen att sitza med göteborgarna på TF.

Vad? Chalmersspexet Bob med spexet Geronimo + nachspex
När? 8.12 kl 18.00
Var? Dipoli, Otsvängen 24 och nachspex på TF, Otsvängen 22
Pris? Studerande/vuxen 18€/30€ + nachspex 17€/20€

Biljetter kan köpas från chalmersspexet.fi

9. TOKYOn Joulumyyjäiset Kiasmassa 1.-2.12.2018

TOKYOn joulumyyjäiset tulevat taas! Myyjäiset järjestetään tänä vuonna nykytaiteen museo Kiasmassa 1.-2. joulukuuta! Kaksi päivää! Sata pöytää! Upeaa taidetta ja designia!
Tule tukemaan nuoria taiteen lupauksia ja ostamaan joulun uniikeimmat lahjat! Tuo siis tonttulakkisi ja joulumielesi Helsingin keskustaan osoitteeseen Mannerheiminaukio 2 ja koe TOKYOn Joulumyyjäisten taika! Myyjäiset ovat avoinna museon aukioloaikojen mukaan lauantaina 10:00 – 18:00 ja sunnuntaina klo 10:00 – 17:00.
Lämpimästi tervetuloa!
https://www.facebook.com/events/423539981512144/

 

TAPAHTUMAT

10. Polyteknikkojen Saunaseura (PTSS) saunoo 22.11. @Kattosauna

Polyteknikkojen Saunaseura, tuttavallisemmin PTSS, järjestää ensimmäisen avoimen saunaillan torstaina 22.11. klo 18.30 alkaen Otaniemen Kattosaunalla osoitteessa Jämeräntaival 3A.

Luvassa vastaperustetun Saunaseuran esittely, sekä puheenvuoro tukijaltamme Saunastorelta. Esittelyjen jälkeen testaamme vanhan kunnon Kattosaunan lauteita ja löylyjä ennen kuin tila menee remonttiin, joten pyyhe mukaan! Tarjolla myös pientä purtavaa ja saunajuomaa!

Seuraa fb-tapahtumaamme: https://www.facebook.com/events/692676514435459/  ja klikkaa ’Osallistu’ jos pääset paikalle!

11. PSK Kupla esittää: Laitesukelluksen kokeilukerta 29.11

Kupla järjestää toivotun laitesukelluskokeilun vuosimallia 2018 torstaina 29.11. Leppävaaran uimahallilla. Aloitamme laitteisiin ja turvallisuuteen liittyvällä luennolla klo 18.30 kerhon tiloissa JMT1:ssä, jonka jälkeen siirrymme hallille. Kokeilun hinta sisältää kaikki tarpeelliset varusteet, sekä henkilökohtaista ohjausta kokeneelta kouluttajalta. Et siis tarvitse kokeiluun mitään omia varusteita tai aikaisempaa kokemusta. Tervetuloa mukaan, pinnan alla tavataan!

P.S. Peruskurssi tulee taas keväällä! Lisätietoja lähiaikoina.

MITÄ? Laitesukelluksen kokeilukerta
MISSÄ? Kokoontuminen Kamiolla (JMT1)
MILLOIN? Torstaina 29.11. klo 18.30
KUINKA PALJON? Opiskelijahinta 20e

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://kupla.org/blog/2018/laitesukelluksen-kokeilukerta-2018/

 

LIIKUNTA JA RETKEILY

12. FC Kissat treenaa Otahallissa perjantaisin klo 15-16!

Futsal-kausi on kuumimmillaan ja FC Kissojen treenit alkavat Otahallissa perjantaina 23.11. klo 15-16. Kaikki uudet ja vanhat opiskelijat alasta riippumatta ovat tervetulleita Kissojen treeneihin ja peleihin. Me treenataan pilke silmäkulmassa ja kaikentasoiset pelaajat voivat osallistua toimintaamme. Mikäli sua kiinnostaisi olla mukana järkkäämässä FC Kissojen toimintaa enemmän, tuu mukaan meidän legendaarisiin pikkujouluihin ja yhdistyksen kokoukseen 24.11.! Lisätietoja löytyy FC Kissojen Facebookista www.facebook.com/fckissat ja voit aina lähettää meille sähköpostia osoitteeseen fckissat@gmail.com.

Meow, nähdään treeneissä!

 

MUUT

13. Yliopiston oppimisympäristökyselyn vastausaikaa on jatkettu – kysely auki 23.11. saakka

Kattavien tulosten saamiseksi jokainen vastaus on erittäin tärkeä. Pidensimme kyselyn vastausaikaa, eli täytäthän kyselyn viimeistään perjantaina 23.11 aikana. Kiitos kaikille jo tähän mennessä vastanneille!

Kerro mielipiteesi yliopistoympäristöstä! Mikä toimii, mitä pitäisi kehittää? Tavoitteenamme on kartoittaa, kuinka hyvin nykyinen yliopistoympäristö tukee oppimistasi Aalto-yliopistossa.

On tärkeää että vastaat kyselyyn ja annat rehellisen palautteesi nykyisistä tiloista. Kyselyyn vastaamalla voit edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja viihtyvyyttä kampuksella. Vastaaminen on täysin anonyymiä ja kestää noin 10 minuuttia.

Linkki kyselyyn: https://aaltouniversityfinlandstudent2018.leesmanindex.co.uk/fi/lBDmT1i4uqSOkiK9

Kysely on avoinna 23. marraskuuta saakka. Vastaamalla voit osallistua Finnkinon leffalippujen arvontaan (4 kpl 4 lipun pakettia). Kyselyn toteuttaa Aalto University Campus & Real Estate, joka vastaa Aalto-yliopiston kiinteistöistä.

 14. BEST  Spring courses’ application DL 25th Nov.

This Spring, BEST (Board of European Students of Technology) brings to you 18 courses around Europe. In these, you’ll get to attend lectures, given by the university’s teaching staff or by experts from companies, on technology, Career Related Skills, and Applied Engineering. After the lectures, you’ll also take part in evening programmes, designed for you, to give you a taste of the LBG (Local BEST Group) that hosts you and the local culture. For more information about the courses and FAQs, visit https://besthelsinki.fi/en/courses/application/

Application deadline: 25th November 2018, 11:59

 

 

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 47/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *