Viikkotiedote 46/2018

Tällä viikolla vietetään Asumisen teemaviikkoa Kampusjaoston johdolla. Huomaa myös, että ensihaku uuteen Miestentien asuntokohteeseen ja peruskorjattuun Jämeräntaival 3:een alkaa tänään.

P.S. Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokous järjestetään Otaniemessä perjantaina ja lauantaina. Mikäli haluat päästä mukaan kokoustunnelmaan, seuraa striimiä ja tutustu kokousasiakirjoihin https://syl.fi/ylioppilaskunnille/liittokokous/

 

Viikko 46, Asumisen teemaviikko (https://www.facebook.com/events/1904361549679713/)

 

Viikko 47

 

AYY TIEDOTTAA

 1. Ehdota palkinnonsaajia Aalto-yhteisöstä
 2. Miestentien uudisrakennus ja peruskorjauksessa oleva Jämeräntaival 3 C valmistuvat helmikuussa 2019 – haku asuntoihin auki 12.11. – 9.12.2018!
 3. Hae AYY:n vaihtostipendiä 14.11. mennessä
 4. Kiinnostaako yhdenvertaisuuden kehittäminen Aalto-yhteisössä? Tule workshopiin 21.11.
 5. Hae AYY:n vapaaehtoiseksi vuodelle 2019!

TYÖELÄMÄ

 1. Meet your future employer at ARENA Career Fair on November 14 in Töölö!

TAPAHTUMAT

 1. Pyöräilytalvi: Light heroes goes Otaniemi 14.11.
 2. Ahtisaari-päivät 2018 Dipolissa 15.11.
 3. WhisKY presents: ”WAIT A MINUTE, THIS ISN’T SCOTCH” 16.11.
 4. Tikelo’s Pre-Christmas Party 20.11.
 5. ARUn Otaniemisauna 21.11.
 6. CSSA-Aalto Language Exchange Matching Event 25.11.

MUUT

 1. Uusi HSL-kortti ei toimi vielä kulku- ja tulostuskorttina Aallossa – säilytä vanha korttisi
 2. Come up with a name for the new Aalto-wide contact fair and win a phone!
 3. Vastaa yliopiston oppimisympäristökyselyyn 16.11. mennessä – voit voittaa leffalippuja

 

AYY TIEDOTTAA

1. Ehdota palkinnonsaajia Aalto-yhteisöstä

Tänä vuonna Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteisöjaosto Aava palkitsee aaltoyhteisössä toimivia yhdistyksiä uudella tavalla. Ehdota lomakkeen kautta palkinnonsaajiksi tänä vuonna ansioituneita yhdistyksiä tai muita porukoita. Kategorioita ovat opiskelijahyvinvoinnin edistäminen, uusien opiskelijoiden vastaanottaminen, kansainvälisten opiskelijoiden integroiminen ja poikkitieteelliset kohtaamiset. Tämän lisäksi voit ehdottaa palkinnonsaajaa näiden kategorioiden ulkopuolelta! Perustele ehdotuksesi ja lähetä lomake 14.11. mennessä.

Lomake: https://lomake.ayy.fi/aava/ehdota/

2. Miestentien uudisrakennus ja peruskorjauksessa oleva Jämeräntaival 3 C valmistuvat helmikuussa 2019 – haku asuntoihin auki 12.11. – 9.12.2018!

Sekä Miestentien uudet asunnot että peruskorjatun Jämeräntaival 3 C asunnot ovat muuttovalmiita 1.2.2019 alkaen. Miestentielle asuntoja valmistuu 131, joista 107 on yksiöitä ja loput kaksioita. Jämeräntaival 3 C:hen asuntoja valmistuu 42 ja valtaosa asunnoista on soluyksiöitä. Asuntoja haetaan Domo-järjestelmän kautta ja 12.11.-9.12. välisenä aikana tulleet hakemukset ovat mukana arvonnassa. Asuntoja tarjotaan 10.12. alkaen ja kun kaikki asunnot on tarjottu, purkautuu arvontajärjestys ja hakemukset järjestäytyvät jonoon pisteytyksen ja lähettämisajankohdan perusteella.

3. Hae AYY:n vaihtostipendiä 14.11. mennessä

AYY jakaa syksyllä vaihtostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa. Vaihtostipendiä voivat hakea vaihtoon lähdössä olevat, parhaillaan vaihdossa olevat sekä vaihdosta huhtikuun 2018 jälkeen palanneet AYY:n jäsenet.

Stipendiä voi hakea 24.10. klo 12:00  –  14.11. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

4. Kiinnostaako yhdenvertaisuuden kehittäminen Aalto-yhteisössä? Tule workshopiin 21.11.

Yhdenvertaisuus on puhuttanut ylioppilaskunnassa ja yhteiskunnallisesti laajemminkin. Nyt tahdomme ylioppilaskunnassa selvittää, miten voisimme parhaalla tavalla kartoittaa yhdenvertaisuuden tilaa Aalto-yhteisössä. Alkuvuodesta 2019 keräämme tietoa kokemuksista jäsenkyselyllä, ja nyt kaipaamme kiinnostuneiden apua kyselyn laatimisessa!

Järjestämme keskiviikkona 21.11. workshopin Avain Saunalle (Otaranta 8E) 16-18. Tarjolla pientä purtavaa, joten ilmoittauduthan tulevaksi viimeistään 19.11. Jokainen on tervetullut osallistumaan omalla kielitaidollaan, käytämme tilaisuudessa työkielinä suomea ja englantia.

Ilmoittaudu mukaan:https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/yhdenvertaisuuskyselyworkshop-21-11/

5. Hae AYY:n vapaaehtoiseksi vuodelle 2019!

Haut Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi sekä haut AYY:n jaostoihin ovat auki 3.12. asti. Toimikuntiin voit hakea vielä koko joulukuun ajan.

Vapaaehtoisvirkoja on tarjolla laidasta laitaan: voit esimerkiksi hakea mukaan järjestämään Wappubileitä (Teekkarijaosto/Juhlatoimikunta) tai Aalto Afterpartyja (Aava/Afterparty-toimikunta), toteuttamaan erilaisia liikuntatapahtumia (Aava/Ulkopelitoimikunta), remontoimaan kertavuokrattavia tiloja (Kampusjaosto) tai valvomaan opiskelijoiden etuja Aallon hallopedinä.

Vai haluatko tehdä jotain ainutkertaista? Hae AYY10-vuosijuhlavastaavaksi ja pääset suoraan juhlavuoden ja itse 10v-vuosijuhlien ideoimisen ja toteuttamisen ytimeen.

Tutustu kaikkiin vapaaehtoispesteihin osoitteessa www.ayy.fi/stop/ ! Lisätietoa saat myös seuraamalla Jaostojen ja AYY:n sosiaalisen median kanavia.

 

TYÖELÄMÄ

6. Meet your future employer at ARENA Career Fair on November 14 in Töölö!

Interested in a job, a trainee position, thesis assignment, information about the employment possibilities in the future, a new picture for your CV, some advice on CV or LinkedIn profile, career advice from an alumnus/a or a new Badge? All of that can be found at ARENA Career Fair in School of Business Main Building on Nov 14th from 9.30 AM to 4 PM. Don’t miss out!

All important information at Facebook: @ARENACareerFair and web: fairs.aalto.fi/arena.

 

TAPAHTUMAT

7. Pyöräilytalvi: Light heroes goes Otaniemi 14.11.

Talvi tulee. Nyt on jo pimeää, pian myös loskaa ja lunta. Pyöräilyä ei kuitenkaan kannata lopettaa! Helsingin Polkupyöräilijät ry ja Pyöräliitto toivottavat katsomaan ja kuuntelemaan Light Heroes -esitystä Otaniemen Metroaseman eteen Väreen puolelle 14.11. klo 15-18. Tapahtumassa jaetaan 300 pyörävaloa ilmaiseksi ja tarjolla on myös lämmintä juotavaa ja pientä purtavaa.

https://www.facebook.com/events/560017801085830/

8. Ahtisaari-päivät 2018 Dipolissa 15.11.

 1. marraskuuta | klo 15.30–17.00 | Dipoli, Kaleva-sali

Ihmisten synnyttämät konfliktit ovat myös ihmisten ratkaistavissa. Mutta

mitä rauhaan vaaditaan ja miten rohkaisemme avointa vuoropuhelua?

Lämpimästi tervetuloa Dipoliin kuulemaan Nobelin rauhanpalkinnon saaneen presidentti Martti Ahtisaaren ja Helsingin juhlaviikkojen taiteellisen johtajan Marko Ahtisaaren juhlahaastattelua. Haastattelun jälkeen on vuorossa englanninkielinen paneelikeskustelu, jossa vesitalouden, osallistavan muotoilun ja tietotekniikan yhteiskunnallisten puolten tutkijat pohtivat, voidaanko rauhaa muotoilla – ja millä keinoin. Aalto-yliopiston asiantuntijoiden lisäksi paneelikeskusteluun osallistuu myös Ahtisaaren perustaman konfliktinratkaisujärjestö CMI:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb. Lisää tietoa: https://www.aalto.fi/fi/tapahtumat/ahtisaari-paivat-2018

9. WhisKY presents: ”WAIT A MINUTE, THIS ISN’T SCOTCH” 16.11.

DID YOU KNOW: Sometimes, whisky doesn’t come from Scotland? We were equally shocked to find out.

On the 16th of November, at 18.00 join WhisKY at Saha for an evening of discovery as we try whiskies from 5 different whisky producing countries that aren’t Scotland. Yes, still shocking.

P.S. As ”experts”, we tried to pick the best there is, but I mean, it’s not Scotland so no promises.

WHAT: ”WAIT A MINUTE, THIS ISN’T SCOTCH”
WHERE: Saha, Konemiehentie 1, 02150 Espoo
WHEN: Friday 16.11, 18:00
HOW MUCH: 15€
TICKETS: https://holvi.com/shop/viskikerhowhisky/product/da9e524e4cfb40cc71cf93b005d485c3/

10. Tikelo’s Pre-Christmas Party 20.11.

The Christmas is slowly coming around and it’s time to have Tikelo’s Pre-Christmas party and the election of the new board. The evening starts at 18:00 with an annual meeting. After the meeting and the election, it’s time for the Pre-Christmas party starting at 19.00 in which we will watch L.A. Confidential. The movie tells the story of a group of LAPD officers in 1953, and the intersection of police corruption and Hollywood celebrity.

If you are interested in joining Tikelo’s board but you can’t come to the annual meeting, you can contact Paavo Nissinen (https://www.facebook.com/paavo.nissinen) or sign a form which will be posted on Tikelo’s Facebook page after the annual meeting.

WHAT: Choosing Tikelo’s new board + Movie L.A. Confidential
WHEN: 20.11. at 18.00
WHERE: Saha, Konemiehentie 1, 02150 Espoo
HOW MUCH: Free
EVENT ON FB: https://www.facebook.com/events/1964249580542648/

11. ARUn Otaniemisauna 21.11.

Akateeminen maanpuolustusyhdistys ARU ry järjestää jäsenilleen ja toiminnastaan kiinnostuneille tutustumisillan Otaniemessä, tekniikan kehdossa! Paikalla esiteltävänä harrastuskalustoa ja saatavilla on ilmaista ruokaa ja juomaa sekä sauna!

Tapahtumaan saa tuoda kavereita mukaan! ARUlla on myös oma Telegram-ryhmä, johon voi liittyä osoitteesta https://aru.fi/tg

12. CSSA-Aalto Language Exchange Matching Event 25.11.

WERE you ever curious about a language spoken by more than 1 BILLION people? HAVE you ever thought of understanding CHINESE culture from a native speaker? Are you hesitate on launching your CHINESE study? Or, you are simply eager to communicate with people from one of the world’s biggest and fastest developing economies.

HERE is the CHANCE! CSSA-Aalto invites you to a Language Exchange Event on 25. Nov! Whatever nationalities, languages and ages, all of you will find your place here! You can make friends from China by sharing your native languages and cultures. REMEMBER to keep in touch onwards, and you will certain gain much more than language exchanges!

Activity: Language exchange club between Chinese and Finnish/English
Place: Design Factory
Time: 14:00-17:00 Sunday, 25. Nov.
Content: Exchange your native languages and MAKE FRIENDS.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/453199335207642/
Sign-up here: https://goo.gl/forms/kcHnfRhUAbVP0qU23

 

MUUT

13. Uusi HSL-kortti ei toimi vielä kulku- ja tulostuskorttina Aallossa – säilytä vanha korttisi

Uusi HSL-matkakortti ei toimi vielä kulkukorttina Aalto-yliopiston student hubeihin eikä secureprint-tulostimissa. Toiminnan varmistamiseen saattaa mennä joitakin viikkoja. Yliopisto tiedottaa, kun asia on kunnossa.

Jos hankit uuden kortin, älä rekisteröi sitä https://idcard.aalto.fi –sivustolla. Säilytä vanha vihreä korttisi! Se toimii edelleen kulku- ja tulostuskorttina Aallossa, vaikka toimivuus julkisissa kulkuneuvoissa lakkaakin.

Jos sinulla ei ole käytössä vanhaa HSL-korttia, voit hakea kortin Väreestä ja rekisteröidä sen. Käyntiosoite Otaniementie 14, ala-aulan infopiste, avoinna ma-to 8-21, pe 8-20, la 9-17.

14. Come up with a name for the new Aalto-wide contact fair and win a phone!

Aalto University is organizing a brand new Aalto-wide contact fair in October 2019 and we need a name for the event. Do you have a great name in mind? Send your suggestion to us by November 30th 2018 and win iPhone XS Max 512 or Huawei Mate 20 Pro smart phone! The best suggestion wins and if there are many suggestions of the winning name, the prize is raffled.

Send your suggestion to us through this link: https://link.webropolsurveys.com/S/121565C7B364A8A2

For more information about the new fair and the rules of the name competition, visit: https://into.aalto.fi/display/ficareerweb/Name+Competition+for+a+new+fair

15. Vastaa yliopiston oppimisympäristökyselyyn 16.11. mennessä – voit voittaa leffalippuja

Kerro mielipiteesi yliopistoympäristöstä! Mikä toimii, mitä pitäisi kehittää?

Tavoitteenamme on kartoittaa, kuinka hyvin nykyinen yliopistoympäristö tukee oppimistasi Aalto-yliopistossa. On tärkeää että vastaat kyselyyn ja annat rehellisen palautteesi nykyisistä tiloista. Kyselyyn vastaamalla voit edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja viihtyvyyttä kampuksella.

Vastaaminen on täysin anonyymiä ja kestää noin 10 minuuttia.

Linkki kyselyyn: https://aaltouniversityfinlandstudent2018.leesmanindex.co.uk/lBDmT1i4uqSOkiK9

Kysely on avoinna 16. marraskuuta saakka. Vastaamalla voit osallistua Finnkinon leffalippujen arvontaan (4 kpl 4 lipun pakettia). Kyselyn toteuttaa Aalto University Campus & Real Estate, joka vastaa Aalto-yliopiston kiinteistöistä.

 

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 46/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *