Viikkotiedote 45/2018

AYY:n hallituksen muodostaja vuodelle 2019 on Tapio Hautamäki ja edustajiston puheenjohtaja Werneri Huhtinen. Onnea! Haku hallitukseen jatkuu vielä keskiviikkoon saakka. Myös haku AYY:n jaostoihin ja toimikuntiin on avautunut. Katso kaikki upeat pestit osoitteesta ayy.fi/stop, hae, ja valmistaudu viettämään yksi elämäsi ikimuistoisimmista vuosista.

 

Viikko 45, Teekkariperinneviikko

Viikko 46

 

AYY TIEDOTTAA

 1. Hae mukaan AYY:n hallitukseen, jaostoihin tai toimikuntiin 2019!
 2. Seuraa AYY:n asumisen palveluita Instagramissa!
 3. Hae AYY:n vaihtostipendiä!
 4. Hae AYY10-juhlavuosivastaavaksi!
 5. Pitäisikö yliopiston muuttua? Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!

TAPAHTUMAT

6.AIESEC Talks: Sustainability and Circular Economy 7.11.

 1. Asumisen teemaviikko 12.-16.11.
 2. Startup crawl 16.11
 3. CSSA-Aalto Language Exchange Matching Event 25.11.
 4. Kiuas Bootcamp 1-2 December

MUUT

 1. Elokuvakerho Montaasin leffaillat marraskuussa
 2. BEST Spring courses’ application have begun

 

 

AYY TIEDOTTAA

1. Hae mukaan AYY:n hallitukseen, jaostoihin tai toimikuntiin 2019!

Uusi hallituksen muodostaja valittiin torstaina edustajiston kokouksessa, onnea Tapio Hautamäki! Haku AYY:n hallituksen jäseneksi 2019 on auki vielä keskiviikkoon asti: hae mukaan työskentelemään Aalto-yhteisön hyväksi ja virkaan, jossa kehityt valtavasti niin vaikuttajana kuin ihmisenäkin!

Haut AYY:n jaostoihin ovat auki 3.12. asti ja toimikuntiin vielä koko joulukuun ajan. Erilaisia virkoja on tarjolla laidasta laitaan: voit esimerkiksi hakea mukaan järjestämään Wappubileitä (Teekkarijaosto/Juhlatoimikunta) tai Aalto Afterpartyja (Aava/Afterparty-toimikunta), toteuttamaan erilaisia liikuntatapahtumia (Aava/Ulkopelitoimikunta), remontoimaan kertavuokrattavia tiloja (Kampusjaosto) tai valvomaan opiskelijoiden etuja Aallon hallopedinä. Ja tässä mainittiin vain muutama AYY:n vapaaehtoispesteistä: tutustu niihin kaikkiin osoitteessa ayy.fi/stop/ !

2. Seuraa AYY:n asumisen palveluita Instagramissa!

AYY:n asumisen palvelut löytyvät nyt myös Instagramista nimellä AYY Housing. Asumisen Instagramissa fiilistellään opiskelija-asumista ja jaetaan kuvia niin opiskelijoiden kodeista kuin toimiston arjestakin.

Osallistu Instagramissa kuvakilpailuun ja voita itsellesi vuoden saunavuorot tai valitsemasi kertavuokrattava tila!

Me haluamme tietää millaisia koteja AYY:n asunnoista syntyy ja haastammekin asukkaat esittelemään kotejaan Instagramissa. Jaa siis kuva asunnostasi Instagram-tililläsi ja lisää kuvaan aihetunniste #ayyhousing. Jaamme asukkaiden kuvia AYY Housing -tilillämme ja arvomme kaikkien marraskuun aikana kuvansa jakaneiden keskuudesta kolme voittajaa. Voittajat arvotaan 4.12.2018 ja he saavat valita itselleen palkinnoksi joko ilmaiset saunavuorot vuodeksi tai yhden ilmaisen varauksen valitsemaansa AYY:n kertavuokrattavaan tilaan. Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät AYY:n nettisivuilta.

3. Hae AYY:n vaihtostipendiä!

AYY jakaa syksyllä vaihtostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa. Vaihtostipendiä voivat hakea vaihtoon lähdössä olevat, parhaillaan vaihdossa olevat sekä vaihdosta huhtikuun 2018 jälkeen palanneet AYY:n jäsenet.

Stipendiä voi hakea 24.10. klo 12:00  –  14.11. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

4. Hae AYY10-juhlavuosivastaavaksi!

Rakas ylioppilaskuntamme on porskuttanut eteenpäin jo monta vuotta ja pian juhlitaankin jo ensimmäisiä pyöreitä. Nyt on viimein tullut aika avata haku virkaan, jota moni on odottanut: AYY10-juhlavuosivastaavaksi!

Vuosijuhlavastaavana pääset suoraan juhlavuoden ja itse 10v-vuosijuhlien ideoimisen ja toteuttamisen ytimeen. Järjestetäänkö juhlavuoden aikana erillisiä juhlavuosispektaakkeleita vai tehdäänkö tutut tapahtumat isommin, mutta AYY10v-twistillä? Miten koko yhteisö saadaan mukaan juhlavuoteen? Ja ennen kaikkea, tietysti: missä ja miten järjestetään itse huipentuma, juhlavuoden päättävä vuosijuhlakokonaisuus? Koordinoit itse rekrytoimaasi jaostoa ja varmistat, että näistä bileistä puhutaan Aalto-yhteisössä vielä pitkään!

Haku aukeaa maanantaina 5.11. ja päättyy maanantaina 3.12. Hae tekemään AYY:n historiaa!

5. Pitäisikö yliopiston muuttua? Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!

Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat tavallisia opiskelijoita, jotka osallistuvat yliopiston päätöksentekoon ja kehittämiseen. Opiskelija on oman opiskelun ja opetuksen arjen paras asiantuntija. Avoimia paikkoja on yli 250. Ylioppilaskunta valitsee hallopedit yhden kalenterivuoden kaudeksi ja hakea voivat kaikki ylioppilaskunnan jäsenet. Haku on avoinna 21.10.-3.12.2018.

Opiskelijaedustajia on koulutusohjelmissa, laitoksissa, kouluissa ja yliopiston keskushallinnossa. Toimielimiä ovat akateemisten asiain komiteat, koulutusneuvostot sekä erilaiset toimikunnat. Ylioppilaskunta, hallopedvastaavat ja järjestöjen opintovastaavat tukevat vaikuttamistyötä.

Virallinen hakuilmoitus ja lista paikoista vuodelle 2018

Ylioppilaskunnan halloped-ohjesääntö

 

TAPAHTUMAT

6.AIESEC Talks: Sustainability and Circular Economy 7.11.

AIESEC Helsinki invites Evelyn Mora, founder of Helsinki Fashion Week, and Amanda Rejström, founder of Spark Sustainability, to speak about their work in sustainability. Come join us on Wednesday, November 7 from 17:30 – 19:00 at Microsoft Flux!

** This event is FREE, but please register as seats are limited: bit.ly/rsvp-aiesec-talks-AYY

AIESEC is an international non-profit organization that provides the youth with leadership development through cross-cultural internships and volunteer exchanges across the globe.

To learn more the projects with AIESEC, sign up at bit.ly/aiesec-learn-more-18

Follow us on TwitterLinkedin and Facebook.

7. Asumisen teemaviikko 12.-16.11.

Opiskeluajan asunto on monille väliaikainen, mutta se ei tarkoita, etteikö se voisi olla koti. Kampusjaosto haluaa kannustaa kaikkia asukkaita tekemään omasta kodistaan ja sen ympäristöstä viihtyisän! Tämän kunniaksi marraskuussa vietetään Asumisen teemaviikkoa 12.-16.11. Tänä aikana katseet käännetään eri päivinä eri asumisen teemoihin, jotka yhdessä auttavat muovaamaan asunnostasi juuri sinun kotisi. Päivien teemat ovat: Pihapiiri, Tutustu naapuriin, Maalaus, Siisteys ja Linnanisännät.

8. Startup crawl 16.11

Startup Crawl is returning this fall!  Friday, 16th of November. Crawl 16:00-21:00, Afterparty 21:00-

 • Hear the stories and exclusive insights from the hottest startups in Helsinki
 • Connect with entrepreneurially-minded professionals and peers.
 • Be the first to hear about internships and full-time opportunities.

Pick a focus, and we’ll match you with four inspiring startups to crawl through: MARKETING & SALES, FOUNDERS, TECH, DESIGN, VENTURE CAPITAL

Limited spots — for 6€ get your ticket (badge included) at https://bit.ly/2Ok0DBT

9. CSSA-Aalto Language Exchange Matching Event 25.11.

WERE you ever curious about a language spoken by more than 1 BILLION people? HAVE you ever thought of understanding CHINESE culture from a native speaker? Are you hesitate on launching your CHINESE study? Or, you are simply eager to communicate with people from one of the world’s biggest and fastest developing economies.

HERE is the CHANCE! CSSA-Aalto invites you to a Language Exchange Event on 25. Nov! Whatever nationalities, languages and ages, all of you will find your place here! You can make friends from China by sharing your native languages and cultures. REMEMBER to keep in touch onwards, and you will certain gain much more than language exchanges!

Activity: Language exchange club between Chinese and Finnish/English
Place: Design Factory
Time: 14:00-17:00 Sunday, 25. Nov.
Content: Exchange your native languages and MAKE FRIENDS.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/453199335207642/
Sign-up here: https://goo.gl/forms/kcHnfRhUAbVP0qU23

10. Kiuas Bootcamp 1-2 December

An idea validation weekend that takes your startup idea to the next level. That’s exactly what Kiuas Bootcamp is.

How to get that startup idea to fly like a butterfly?

 • Get one-on-one mentoring from our expert coaches
 • Deepen your knowledge during interactive workshops
 • Expand your network of contacts

Next step: Fill the application before 18 November at https://aaltoes1.typeform.com/to/vTEVxo

Get ready for a weekend of hustling at Startup Sauna 1-2 December.

 

MUUT

11. Elokuvakerho Montaasin leffaillat marraskuussa

Tervetuloa elokuvakerho Montaasin leffailtoihin! Leffailtoja järjestetään lähtökohtaisesti joka sunnuntai yleensä klo 17.30 alkaen Otaniemen Kinopoli-teatterissa tai Montaasin kerhohuoneella Kinopolin vieressä ja ne ovat avoimia kaikille kerhon jäsenyydestä riippumatta.

Marraskuun illoissa katsotaan Woody Allenin romanttinen komedia Hannah and Her Sisters (1986), Rainer Werner Fassbinderin melodraamavaiheen avaava yhteiskunnallinen satiiri The Merchant of Four Seasons (1971) sekä Jackie Chanin kansainvälinen läpimurtoaction Police Story (1985). Poikkeuksellisesti marraskuun 2. viikon näytös on la 10.11., jolloin järjestetään koko päivän leffamaraton https://montaasi.ayy.fi/event/montaasin-olutleffamaraton-lauantaina-10-11-2018/. Tarkemmat tiedot näytöksistä päivittyvät sivulle https://montaasi.ayy.fi/ajankohtaista/.

Lisätietoa Montaasista https://montaasi.ayy.fi/
ja https://www.facebook.com/montaasi/

12. BEST  Spring courses’ application have begun

Application deadline: 25th November 2018, 11:59. This Spring, BEST (Board of European Students of Technology) brings to you 18 courses around Europe. In these, you’ll get to attend lectures, given by the university’s teaching staff or by experts from companies, on Technology, Career Related Skills and Applied Engineering. After the lectures, you’ll also take part in evening programmes, designed for you, to give you a taste of the LBG (Local BEST Group) that hosts you and the local culture.

For more information about the courses and FAQs, visit https://besthelsinki.fi/en/courses/application/

WHAT: Spring courses’ application have begun

WHEN: 28th October 2018

WHY: Week long course with BEST people; that cost up to 50€, including stay and food.

 

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 45/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *