Viikkotiedote 44/2018

AYY:n hallituksen muodostaja sekä edustajiston puheenjohtaja vuodelle 2019 valitaan edustajiston kokouksessa torstaina. Samana päivänä aukeavat haut jaostoihin ja toimikuntiin vuodelle 2019. Tutustu eri pesteihin osoitteessa https://ayy.fi/stop/ TAI vieraile Kandidaattikeskuksen aulassa 1.11. klo 11-15 välillä: paikalla on AYY:n vapaaehtoisia kertomassa kokemuksia omasta AYY-vuodestaan!

Viikko 44

Viikko 45

AYY TIEDOTTAA

 1. AYY valitsee hallituksenmuodostajan & jaosto- & toimikuntahaut avautuvat vuodelle 2019
 2. Hae AYY:n vaihtostipendiä!
 3. Kampusjaoston Viilein seinämaalaus -kilpailu on täällä
 4. Ylioppilaskunnalla uudet linjat

TYÖELÄMÄ

 1. Ensimmäinen kuukausi kotivakuutusta maksutta!
 2. TalentIT 2018 rekrytointimessut 1.11.
 3. CV&LinkedIn klinikka ja Pikamentorointi ARENA-messuilla

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

 1. Hae mukaan Teekkarispeksiin!

TAPAHTUMAT

 1. Löydä ilmaisia käyttötavaroita GTK:n mylläkkäpäiviltä 29.-31.10.
 2. DOT Learning Sauna with Nvidia on 1.11.
 3. Radioamatöörikurssi 6.-29.11. Otaniemessä
 4. CEMS Stage on 13.11.

LIIKUNTA

 1. Teekkareiden koripalloseura Aalto-Basket etsii pelaajia!

MUUT

 1. Aalto Formula Team etsii tekijöitä! Liity mukaan!
 2. Hae apurahaa ELEC:n hallinnoimista rahastoista
 3. Naiset ja tekniikka -mediateoskilpailu

 

AYY TIEDOTTAA

1. AYY valitsee hallituksenmuodostajan & jaosto- & toimikuntahaut avautuvat vuodelle 2019

AYY:lla jännitetään: torstaisessa edustajiston kokouksessa valitaan ylioppilaskunnan vuoden 2019 hallituksen muodostaja! Haku hallituksen jäseneksi on auki vielä ke 7.11. asti. Vuosi ylioppilaskunnan hallituksessa on uskomattoman monipuolinen ja unohtumaton kokemus, joka kasvattaa sinua niin vaikuttajana kuin ihmisenäkin. Mitä siis vielä odotat? Hae nyt! https://ayy.fi/stop/hallitus/hallitukseen/

Lisäksi torstaina 1.11. aukeavat haut AYY:n jaostoihin ja toimikuntiin. AYY:lta löytyy virkoja niin tapahtumajärjestämisen, kampuskehittämisen, opiskelijaedunvalvonnan kuin liikunnankin parista ja varmasti paljon sellaista, mitä et ole aiemmin huomannutkaan. Tutustu eri pesteihin osoitteessa https://ayy.fi/stop/ TAI vieraile Kandidaattikeskuksen aulassa 1.11. klo 11-15 välillä: paikalla on AYY:n vapaaehtoisia kertomassa kokemuksia omasta AYY-vuodestaan!

Lähde mukaan tekemään maailman parasta opiskelijan elämää!

2. Hae AYY:n vaihtostipendiä!

AYY jakaa syksyllä vaihtostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa. Vaihtostipendiä voivat hakea vaihtoon lähdössä olevat, parhaillaan vaihdossa olevat sekä vaihdosta huhtikuun 2018 jälkeen palanneet AYY:n jäsenet.

Stipendiä voi hakea 24.10. klo 12:00  –  14.11. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

3. Kampusjaoston Viilein seinämaalaus -kilpailu on täällä

Viilein seinämaalaus -kilpailu starttaa jälleen! AYY:n Taidevuoden kunniaksi Kampusjaosto haluaa kannustaa kaikkia AYY:n yhteisasunnoissa asuvia toimimaan yhdessä aktiivisesti kotinsa asumisviihtyvyyden parantamiseksi taiteen keinoin. Kilpailuun ilmoittaudutaan oheisen linkin takaa:

https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/viilein-seinamaalaus-kilpailu/

4. Ylioppilaskunnalla uudet linjat

Edustajisto hyväksyi kokouksessaan (18.10.) ylioppilaskunnalle uuden poliittisen linjapaperin, joka ohjaa kaikkea AYY:n vaikuttamistyötä. Uudistuksen aikana päivitettiin, miten AYY:n tavoitteet esimerkiksi toimeentuloon, opiskelijavalintoihin ja kansainväliseen liikkuvuuteen liittyen toteutuvat parhaiten muuttuneessa maailmassa. Linjapaperinsa mukaan AYY tavoittelee myös kampusaluetta, joka tukee opiskelijatoimintaa kaikissa sen muodoissaan. Kokonaan uusia osioita ovat mm. tietoyhteiskuntaan, taidepolitiikkaan ja yhdenvertaisuuteen liittyvät teemat.

Uudistuksesta vastannut hallituksen varapuheenjohtaja Tapio Hautamäki kertoo aiheesta lisää AYY:n blogissa: https://ayy.fi/blogi/2018/10/26/ayyn-uudet-linjat/

Linjapaperi on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=7405619

 

TYÖELÄMÄ

5. Ensimmäinen kuukausi kotivakuutusta maksutta!

Kotivakuutus on paras turva yllättävien tilanteiden varalle. Harva manaa jo otettua vakuutusta vahingon sattuessa. OP Nano Kotivakuutus on helppo ostaa netissä ja sopii myös opiskelijan budjettiin. (https://www.op-nano.fi/kampanja/kotivakuutus2018/?cmpid=.havaku..huom.ayy.textlink.tiedote.ha_opnano)
Tarjoamme nyt ensimmäisen kuukauden maksutta! Turvallista syksyä!

6. TalentIT 2018 rekrytointimessut 1.11.

Tervetuloa verkostoitumaan tämän viikon torstaina 1.11.2018 TalentIT rekrytointimessuille Otahalliin, Otaranta 6 klo 11:00-17:00. Messuille osallistuu lähes 130 (https://fairs.aalto.fi/talentit/osallistuvat-tyonantajat/) kiinnostavaa työnantajaa innovatiivisista startupeista suuriin kansainvälisiin toimijoihin, jotka voivat tarvita juuri sinun osaamistasi!

Uutuutena messuilla avautuu poikkitieteellinen TalentX-alue, joka sisältää sisältää ongelmanratkaisutaitojen mittaamista sekä työhön liittyvän osaamisen testaamista haastatteluissa. Nämä toimintapisteet toimivat väylänä esim. varsinaiseen työhaastatteluun.

Vielä on aikaa myös varata kiinnostavien yritysten edustajien kanssa kahdenkeskisiä tapaamisia messujen Snap Meeting Corneriin Brella-palvelun kautta. Varaa Snap Meeting tästä!

Anna palautetta! Täyttämällä messujen palautelomakkeen, voit voittaa Viking Linen risteilylahjakortin joko Tukholmaan tai Tallinnaan.

Tapahtumaan on ilmainen pääsy – tervetuloa verkostoitumaan!

7. CV&LinkedIn klinikka ja Pikamentorointi ARENA-messuilla

ARENA-messut järjestetään Aallon Töölön kampuksella (os. Runeberginkatu 14-16) ke 14.11 klo 9:30-16. Messuila järjestetään CV&LinkedIn klinikka sekä ensimmäistä kertaa Pikamentorointi. Osallistuvat yritykset sekä alumnien esittelyt löydät ARENA-nettisivuilta: https://fairs.aalto.fi/arena/fi/ohjelma/.

Ilmoittautuminen klinikalle ja pikamentorointiin alkaa ke 31.10. klo 12.00, linkki tulee CareerWebin tapahtumiin. Ole nopea, sillä aikoja on rajoitetusti!

 

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

8. Hae mukaan Teekkarispeksiin!

Haluatko esiintyä tuhansille ihmisille ympäri Suomea tai nähdä oman musiikkinumerosi heräävän henkiin Aleksanterin Teatterin lavalla? Teekkarispeksin lukuisat osa-alueet ja ammattiohjaajan näkemys mahdollistavat itsesi toteuttamisen ainutlaatuisella tavalla!

Produktion näyttelijät, tanssijat ja bändi valitaan hakutilaisuuksien perusteella marraskuussa ja koreografiksi, sovittajaksi ja sanoittajaksi voit hakea verkossa. Lisäksi ilman erillistä hakua voit ilmoittautua moniin muihin osa-alueisiimme, kuten maskeeraukseen, lavastukseen tai graafiseen suunnitteluun.
Kiinnostuitko? Katso hakuohjeet ja ilmoittaudu mukaan: https://teekkarispeksi.fi/blog/2018/10/04/mukaan-kevaan-2019-produktioon/

 

TAPAHTUMAT

9. Löydä ilmaisia käyttötavaroita GTK:n mylläkkäpäiviltä 29.-31.10.

Geologian tutkimuskeskus GTK muuttaa Otaniemessä loppuvuodesta. GTK on kerännyt muuton yhteydessä lahjoitettavaa tavaraa opiskelijoille: julkaisuja, kirjoja, karttoja, toimistotarvikkeita yms. Opiskelijat ovat tervetulleita ”mylläkkäpäiville” penkomaan aarteita. Ajankohta on maanantaista keskiviikkoon 29.-31.10.2018 klo 09.00-15.00. Osoite on Betonimiehenkuja 4, Otaniemi, pääsisäänkäynti/aula. Ota oma kestokassi mukaan! Tervetuloa!

10. DOT Learning Sauna with Nvidia on 1.11.

Join DOT on 1.11. at 18 o’clock at Otaniemi Rantasauna to participate DOT’s legendary Learning sauna. This time Nvidia is telling about their new RTX graphics technology. There will be some other presentations also. In addition to warm sauna, free snacks are provided as well. Registration form: https://www.eventbrite.com/e/dots-learning-sauna-w-nvidia-tickets-51617250586

11. Radioamatöörikurssi 6.-29.11. Otaniemessä

Oletko kiinnostunut langattomasta teknologiasta kuten ohjelmistoradioista, satelliiteista tai varaverkoista? Haluaisitko jutella tai sähköttää jopa toiselle puolella maailmaa ilman nettiä? Oletko luonteeltasi ropellihattu ja haluat oppia rakentamaan elektroniikkaa tai harjaantua mittalaitteiden käytössä? Innostuitko intissä viestistä? Radioamatööritoimintaan kuuluu kaikki edellä mainittu.

Polyteknikkojen Radiokerhon järjestämä radioamatöörikurssi valmentaa suorittamaan radioamatööritutkinnon. Kurssin lopussa järjestettävän tentin läpäisemällä kurssilainen saa oikeuden käyttää radioamatööritaajuuksia ja -laitteita. Kurssilla opetetaan mm. radioviestimisen sääntöjä, radiotekniikkaa sekä sähköturvallisuutta. Kurssilla ei ole esitietovaatimuksia. Kurssille voi tulla myös kertaamaan aikaisempaa osaamistaan tai hakemaan uutta näkökulmaa opintoihinsa.

Kurssi on AYY:n ja PRK:n jäsenille ilmainen, muille sen hinta on 10€. Kurssin kotisivu: www.prk.ayy.fi/kurssi

12. CEMS Stage on 13.11.

CEMS Club Helsinki warmly welcomes all Aalto students to CEMS Stage, the great annual event that this year takes place in Saha on Tuesday 13.11. Join us for a night full of informative speeches, delicious food and drinks, and some networking with a variety of people!

Check out the FB event for more info about the speakers and sign up for free via the link!

FB event: https://www.facebook.com/events/467732807071005
Registration: https://tinyurl.com/cemsstage

 

LIIKUNTA

13. Teekkareiden koripalloseura Aalto-Basket etsii pelaajia!

Oletko pelannut koripalloa aikaisemmin ja haluaisit jatkaa harrastustasi opintojesi aikana? Liity mukaan Aalto Basketin joukkueisiin. Aalto-Basketilla on 3 miesten joukkuetta. Edustusjoukkue pelaa alueellista 2.divisioonaa, Buckets 4.divisioonaa ja Alvars 5.divisioonaa. Haluatko mukaan? Lähetä sähköpostia, jossa kerrot koripallotaustastasi, osoitteeseen office@aaltobasket.fi niin joukkueiden yhteyshenkilöt ottavat sinuun yhteyttä. Etenkin Alvars kaipaa uusia pelaajia!

Aalto-Basketin löydät myös facebookista: Aalto-Basket miesten edustus https://fi-fi.facebook.com/AaltoBasket/ ja Aalto Buckets 2.joukkue https://www.facebook.com/AaltoBuckets-383329298809998/
Aalto Alvars https://www.facebook.com/aaltoalvars/

 

MUUT

14. Aalto Formula Team etsii tekijöitä! Liity mukaan!

Aalto Formula Team kutsuu kaikkien Aallon korkeakoulujen opiskelijat mukaan toteuttamaan poikkitieteellistä projektia ja kehittämään opiskelijakulttuurin ja opiskelun risteymää. Tavoitteena on kehittää jatkuva projekti Aaltoon, jossa opiskelijoiden kesken ja yrityskumppaneiden avulla osallistutaan Formula Student kilpailuun. Kilpailuun osallistutaan kehittämällä ja rakentamalla sähköinen kilpa-auto ja kaikki oheistoimita, joten kaikkia tarvitaan, jotta pääsemme kilpailemaan kaudella 2019. Lisätietoa Formula Student konseptista linkin takaa: https://www.formulastudent.de/about/concept/

Yhdistys ja projekti kutsuu mukaan erityisesti markkinoinnista ja mediatuotannosta, yritysyhteistyöstä ja sähköstä kiinnostuneita, mutta myös kaikkia muita osaajia tarvitaan kipeästi.

Lue lisää projektista ja liity yhdistyksen jäseneksi kotisivuiltamme: https://aaltoformulateam.fi/ Vuosittainen jäsenmaksu on 1€ ja mahdollistaa pääsyn mahdollisesti opiskeluaikasi hienoimpaan projektiin. Liity mukaan!

Yhdistystä ja projektin etenemistä voi seurata myös sosiaalisen median kanavissa:

15. Hae apurahaa ELEC:n hallinnoimista rahastoista

Aalto-yliopiston opiskelijoille ja opettajille on taas jaossa eri stipendejä ja apurahoja. ELEC:n hallinoimien rahastojen tämän vuoden haku on jo käynnissä ja jatkuu sunnuntaihin 11.11.2018 asti. Käy katsomassa kunkin rahaston hakuilmoitukset Inton stipendisivulta, https://into.aalto.fi/display/enopisk/Grants+and+awards

16. Naiset ja tekniikka -mediateoskilpailu

Aalto-yliopisto järjestää kilpailun, jossa haetaan videota, animaatiota, peliä tai muuta mediateosta, joka tuo esille naisten osallistumisen, kyvyt ja roolimallin tekniikan tai luonnontieteiden aloilla.  Kilpailussa arvostetaan myös tekniikan alan yleisen houkuttelevuuden esittämistä ja tekniikan yhteistyötä talouden ja taiteen kanssa. Kilpailu on avoin kaikille. Voittaja saa 1000 euron apurahan ja kaksi seuraavaa 500 euron apurahat. Katso tarkemmat tiedot https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=12358111

 

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 44/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *