Viikkotiedote 41/2018

Kiitos kaikille, jotka osallistuitte Otaniemen yöhön viime lauantaina. Te todellakin teitte tapahtuman! Anna palautetta festivaalipäivästäsi täällä: http://bit.ly/OtaniemenYoPalaute  Erityisen suuri kiitos kaikille osatapahtumien järjestäjille. Aaltolaisissa vaan on sitä jotain! KIITOS!

Viikko 41

Viikko 42

 

AYY TIEDOTTAA

 1. AYY hakee kiinteistöassistenttia
 2. Halloped-verkkokurssin suunnitteluretritti 19.10. – 20.10.2018
 3. Ilmoittautuminen teekkariperinnejuhlaan on auennut
 4. Aalto Amazing Race 2018

TYÖELÄMÄ

 1. IATA AIR Hackathon

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

 1. Lokakuun yliopistoteatteritarjous – Ejaculation

TAPAHTUMAT

 1. Radiodiodin radiosauna 13.10.
 2. Kuohu – Creative Hackathon by Luova Aalto – The Application is open until 15 Oct
 3. ESN sections in Helsinki present Beer Olympics 11.10.
 4. Spooktacular Halloween Costume party by Mosaic on 1.11.

HYVINVOINTI

 1. Aalto wellbeing week – HeiaHeia digitaalinen hyvinvointipalvelu ilmaiseksi aaltolaisille

MUUT

 1. ARENA-messut etsivät opiskelijayhteyshenkilöitä!
 2. BEST Winter courses’s application ongoing
 3. AIESEC is looking for international volunteers!

 

AYY TIEDOTTAA

1. AYY hakee kiinteistöassistenttia

Ylioppilaskunnalla on merkittävä asuntokanta, jonka ylläpitoon tarvitaan lisäresurssi. Kiinteistöassistenttina avustat kiinteistötiimiä, joka vastaa asuntojen rakennuttamisesta, ylläpidosta ja kiinteistöihin liittyvästä asiakaspalvelusta. Tehtäviisi kuuluvat asiakaspalvelu (sähköisesti, puhelimitse ja henkilökohtaisesti), vakuusmaksuihin liittyvät tarkastukset, asukastiedottaminen ja muu kiinteistötiimin tukeminen. Työtunteja kertyy noin 15h/vko, minkä ansiosta työ sopii erinomaisesti opiskelijalle.

Hakuaika päättyy 18.10.2018 klo 12.00. Tarkemmat tiedot sekä hakuohjeet paikkaa koskien löydät osoitteesta https://ayy.fi/ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/kiinteistoassistentti/

2. Halloped-verkkokurssin suunnitteluretritti 19.10. – 20.10.2018

Mennään Arkkitehtikillan majalle viettämään iltaa hyvässä seurassa, muiden opiskelijavaikuttajien kanssa. Nautitaan hyvistä tarjoiluista ja saunotaan. Miksi? Siksi, että samalla parannetaan maailmaa vastaamalla kysymyksiin omasta korkeakoulusta uutta AYY:n Halloped-verkkokurssia varten.

Lähtö Arkkitehtikillan majalle Sipooseen tapahtuu iltapäivällä perjantaina 19.10. ja kaupunkiin palataan lauantaina 20.10.

Osallistujiksi kaivataan oman korkeakoulunsa tuntevia opiskelijoita, olivat he sitten opintovastaavia, hallinnon opiskelijaedustajia tai muualla marinoituneita opiskelijavaikuttajia. Innostus riittää, muodollinen kokemus hallopedin työstä ei ole pakollista.

Ilmoittaudu ti 16.10. mennessä tällä lomakkeella: https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/2018/10/02/halloped-verkkokurssin-retriitti/

Lisätietoa: Juha Isotalo, juha.isotalo@ayy.fi tai 050 531 8414 tai https://www.facebook.com/events/482201578958274/

3. Ilmoittautuminen teekkariperinnejuhlaan on auennut

Teekkarius täyttää 146 vuotta ja sen kunniaksi olet tervetullut viettämään Teekkariperinnejuhlaa perjantaina 9.11.2018 Dipoliin! Teekkariperinneviikon aikana seikkaillaan elokuvien maailmassa ja tästä syystä Teekkariperinnejuhlassa päästään nauttimaan Hollywoodille ominaisesta tunnelmasta ja glamourista.

Ilmoittautuminen kutsuvieraille on auki 10.10. saakka ja muille 26.10. saakka tai kunnes juhla on täynnä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen osoitteessa : https://teekkarius146.ayy.fi

Teekkariperinnejuhlan pukukoodi: Juhlapuku akateemisin kunniamerkein

Illalliskortin hinta: Opiskelijat 85€ / Valmistuneet 110€
Sillis 20€

4. Aalto Amazing Race 2018

Kaikille Aallon ensimmäisen vuoden opiskelijoille suunnattu Aalto Amazing race on huikea seikkailukilpailu, jossa fuksit/mursut/ykköset pääsevät tutustumaan Aaltolaisiin oman opiskelualansa ulkopuolelta. Seikkailussa joukkueet etenevät kohti maalia ratkomalla erilaisia tehtäviä ja vihjeitä, samalla kisaten kelloa vastaan. Maaliin päässeitä odottavat uskomattomat jatkot. Tapahtuma on ilmainen.

Osallistujat jaetaan järjestäjän toimesta poikkitieteellisiin joukkueisiin. Joukkueeseen saa halutessaan valita mukaan yhden kaverin. Itse matka starttaa torstaina 18.10., lähdöt porrastetusti klo 15 alkaen Otaniemestä. Tällöin osallistujat saavat tietää oman ryhmänsä ja ensimmäisen vihjeen.

Ilmoittautuminen kisaan aukeaa tiistaina 9.10 klo 12:00. Ilmoittautumisosoite päivitetään myöhemmin. Paikkoja kisaan on rajoitetusti.

 • MITÄ: Aalto Amazing Race 2018
 • MISSÄ: Lähtö Otaniemestä
 • MILLOIN: 18. lokakuuta klo 15 ->
 • MITÄ MUKAAN: Haalarit, säänmukainen vaatetus ja HSL-matkakortti
 • HINTA: 0€ (sisältää ruuan jatkoilla)
 • Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/329273824514773/

 

TYÖELÄMÄ

5. IATA AIR Hackathon

Interested in enhancing airline retailing?

Finnair is sponsoring IATA AIR Hackathon taking place in Levi, Kittilä, on 30Nov – 02Dec 2018. Finnair would like to challenge you to join.

Background: IATA (International Air Transport Association) has organized 9 hackathons to date around the globe in order to showcase what NDC (New Distribution Capability) and other areas of transformation could bring to today’s world.

Who participates to IATA’s Hackathons? The event targets 100-120 developers. The profile of the participants can be technical or non-technical. The teams have a maximum of 6 representatives. Teams can candidate themselves as individuals (i.e. start-ups or students) or as corporations.

Registration: Interested teams should register through a registration link available in the event page (https://airtechzone.iata.org/hackathons/ktt18/ ). Registered teams are pre-screened for approval and will receive a prompt response from IATA whether approved.

There is no cost in joining other than accommodation and transportation related costs.

Follow in social media #HackAIR

 

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

6. Lokakuun yliopistoteatteritarjous – Ejaculation

Ejaculation (https://kansallisteatteri.fi/esitys/ejaculation-2/ ) on kansainvälinen sooloteos, joka tutkii kollektiivisia käsityksiä ja kokemuksia naisten seksuaalisuudesta tässä ajassa.

Esitys on pääosin englanninkielinen mutta sisältää muitakin kieliä. Ei suomenkielistä tekstitystä. Yliopistolaisille liput ke 24.10 ja to 25.10 kello 19.00 esityksiin Willensaunan näyttämöllä 12e/kpl. Liput saatavilla vain tästä linkistä:

https://www.lippu.fi/tickets.html?fun=erdetail&affiliate=rfi&doc=erdetaila&erid=2291691

 

TAPAHTUMAT

7. Radiodiodin radiosauna 13.10.

Mitä radion taustalla tapahtuu? Kiinnostaako ohjelmanteko? Miten jingleihin pääsee mukaan – siis mikä on jingle! Muun muassa nämä asiat selviävät kun Radiosauna höyryää jälleen kuumana 13.10.

Nappaa tutut sekä tuntemattomat mukaan kuulemaan, mitä Radiodiodi tuo ensivuonna tullessaan! Tervetulleita ovat niin vanhemmat kuin ensimmäisenkin vuoden opiskelijat. Pyyhe mukaan ja nauttimaan antimista, sekä mukavasta illanvietosta valojen ja musiikin tahdittamana Ossinsaunalle Otakaari 18, lauantaina 13.10 klo 18.

MITÄ? Radiosauna
MISSÄ? Ossinsauna, Otakaari 18
MILLOIN? Lauantaina 13.10 klo 18
MITÄ MUKAAN? Pyyhe, kaverit ja ohikulkijat
TAPAHTUMA FACEBOOKISSA: https://www.facebook.com/events/256871468300183/ 

8. Kuohu – Creative Hackathon by Luova Aalto – The Application is open until 15 Oct

Luova Aalto (https://www.facebook.com/luovaaalto/) and partnering companies Fazer, Unilever and Paulig invite you to join the Kuohu Creative Hackathon at MOW (https://www.facebook.com/MOWStargate/). During the two-day event, teams will dig knee-deep into burning challenges put forth by the participating companies. The challenges may focus on – but are not limited to – topics such as creative marketing and communications, concept creation, new product launches, entering new markets, and product development. The winning teams of Kuohu will receive a cash price worth 1500€. The application is now open so apply by October 15: http://bit.ly/kuohu-18-apply-here  ⚡

Facebook event here: http://bit.ly/kuohu-18-event

Event webpage here: https://luovaaalto.fi/kuohu-2018/

9. ESN sections in Helsinki present Beer Olympics 11.10.

ESN Aalto, ESN Helga, ESN Metropolia, ESN Laurea, and ESN Uni Helsinki presents the second edition of Beer Olympics! Form a team of 4-5 people and head to smökki to challenge the people all around ESN Helsinki and win the glory of Otaniemi. It is a perfect opportunity to showcase your exceptional talent, valor and team-spirit in competitive sports greater than all.

WHAT: Beer Olympics
WHEN: 11th October, 18:00 – 22:30
WHERE: Smökki, Jämeräntaival 4, Otaniemi
HOW MUCH: (per participant)
Beer olympics: 2€ with and 3€ without ESN card
Beer olympics + Oktober fest: 4€ with and 5€ without ESN card
Oktober fest: 2€ with, 3€ without ESN card, and 4€ at door
WHY: Olympics+beer+ESN
AFTERPARTY: Oktober fest @ Baarikärpänen

REGISTER: https://www.facebook.com/events/300202764130058/

10.Spooktacular Halloween Costume party by Mosaic on 1.11.

Creep, float or crawl to OK20 for some Haunting spirits and wicked brews if you dare! You’ll have a chance to go to the sauna. So remember to take a towel. Dress up as something spooky and you have the chance to win a prize!

What : Halloween Party
When : Thursday, 1.11.2018 20-02
Where : Otakaari 20
Dresscode: Spooky! Remember the contest!
Price : Free

 

HYVINVOINTI

11. Aalto wellbeing week – HeiaHeia digitaalinen hyvinvointipalvelu ilmaiseksi aaltolaisille

Aalto Wellbeing Week 2018 tarjoaa Aalto-yliopiston henkilöstölle ja opiskelijoille puoleksi vuodeksi käyttöön HeiaHeia-digitaalisen hyvinvointipalvelun!

HeiaHeia auttaa sinua asettamaan merkityksellisiä hyvinvointitavoitteita ja saavuttamaan ne. Kuntoilu, askeleet, uni, ravinto: mitä tavoitteesi ovatkaan, saavutat ne pienillä ja toistuvilla teoilla, joista kertyy ajan myötä suuria hyötyjä.

Lokakuusta eteenpäin sinulla on puolen vuoden ajan mahdollista tehdä omasta hyvinvoinnistasi yhteinen hauska projekti muiden Aaltolaisten kanssa. Lähde mukaan!

Kirjaudu aaltowellbeing2018-koodilla osoitteessa https://www.heiaheia.com/signup ja/tai lataa mobiilisovellus laitteellesi. HeiaHeian mobiilisovelluksen asentaminen on helppoa. Sovellus löytyy iOSlle (iPhone, iPad), Androidille ja Windows Phonelle.

 MUUT

12. ARENA-messut etsivät opiskelijayhteyshenkilöitä!

ARENA-messujen opiskelijayhteyshenkilönä pääset valitsemaan yrityksen(t), jota avustat messupäivän aikana ja lisäksi pääset auttamaan valokuvaajaa, keräämään palautetta ja toimimaan opastajana ym yleisiä messutehtäviä. Messuilta saat kontaktin yritysedustajiin, mukavan päivän messuilla, pari ilmaista lounasta ja pääsyn afterARENA-iltaan. Henkilökohtainen rekisteröityminen Career Services-toimistossa 11.-12.10. klo 12-14. Lisätietoja CareerWebistä: Tule opiskelijayhteyshenkilöksi ARENA 2018-messuille!

13. BEST Winter courses’s application ongoing

Application deadline: October 24th, 23:59

This winter, BEST (Board of European Students of Technology) brings to you 3 courses around Europe.

In these, you’ll get to attend lectures, given by the university’s teaching staff or by experts from companies, on Technology, Career Related Skills, and Applied Engineering. After the lectures, you’ll also take part in evening programmes, designed for you, to give you a taste of the LBG (Local BEST Group) that hosts you and the local culture.

For more information about the courses and FAQs, visit https://besthelsinki.fi/en/courses/application/

 • WHAT: Winter courses’ application begins
 • WHEN: Till Oct 24th, 2018
 • WHY: Week long course with BEST people; that costs up to 50€, including stay and food.
 • WHERE: https://best.eu.org/courses

14. AIESEC is looking for international volunteers!

Have you ever dreamed about changing the world? We do! And we are inviting like minded people to join the world’s largest youth-led organization – AIESEC – for a volunteering experience.

AIESEC creates social impact projects for volunteers. As an Outgoing Global Volunteer, you could develop yourself as a leader by challenging yourself in an unfamiliar environment.

Our projects range from 6-8 weeks in places such as Romania, Costa Rica, Taiwan, and more. You could reduce inequalities by teaching English to children with the Helping Hands project, or provide quality education by speaking about entrepreneurship and communication to high school students with the Soft Skills for Youth project, both in Tirana, Albania. Depending on your personal goals and interests, we’ll help find a project best fit for you.

If you’re interested in learning more about our projects, sign up at aiesec.org and we’ll be in contact with you soon

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 41/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *