Otaniemen yö kampuksella lauantaina – esimerkkikierroksia monenlaiseen taidenälkään

Otaniemen yö on Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ensimmäistä kertaa järjestettävä, uudenlainen taidefestivaali. Tämän viikon lauantaina vietettävää tapahtumaa määrittävät laaja käsitys taiteesta ja opiskelijalähtöisyys. Festivaali rakentuu yli 50 itsenäisestä, Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja muiden Aalto-yhteisön jäsenten järjestämästä osatapahtumasta. Festivaalin ohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä. 

Etkö osaa päättää, mihin menisit ja osallistuisit? Nappaa festivaalipäiväsi rungoksi joku valmiiksi suunnitelluista kierroksista. Lämpimästi tervetuloa, Otaniemen yössä nähdään!

Kampuksen taideaarteet

Aloita iltapäiväsi Dipolin taidekierroksella Aalto-yliopiston taidekoordinaattori Outi Turpeisen johdolla klo 14–14.30. Dipolista ehtii hyvin siirtyä Väreen taidekierrokselle klo 15–15.30. Kierrosten jälkeen on mainio tilaisuus tutustua näyttelyihin Väreen gallerioissa.

Ota seuraavaksi suunta Otakaari 1:n Beta Spaceen nauttiaksesi nykytaiteesta Art Now! -näyttelyssä. Viimeistele taidekokemuksesi nostamalla malja 60-vuotiaalle Polyteekkarimuseolle Jämeräntaival 3:ssa klo 14–17 välillä.

Haluatko siirtää iltapäivän aikana saamasi inspiraation käytäntöön? Pysähdy kotimatkalla Alvarin aukiolle maalaamaan taidepenkkejä kampuksen koristukseksi.

Musiikkia musiikkia musiikkia

Otaniemen yö on musiikkia pullollaan. Virittäydy tunnelmaan RWBK:n uudemman ranskalaisen torwimusiikin sulosointujen tahdissa Väreen pihalla klo 13.30. Siirry sitten sisälle flyygelitilaan Väreen kolmanteen kerrokseen klo 14 kuulemaan Solja Lukan pianosävelmiä.

Kipsarissa, Väreen pohjakerroksessa on klo 18 asti käynnissä livejukeboksi ja soitinkaraoke, jossa yleisö saa toivoa, mitä biisejä houseband esittää. Mikäli tanssijalkaasi vipattaa tai muuten vain nautit salonkiorkesterimusiikista, käväise myös Väreen aulan tanssiaisissa. Tanssinopettaja Marianne Krause johdattaa osallistujat foksin saloihin klo 14.30–15.30, minkä jälkeen tanssiaiset pyörähtävät käyntiin.

Ilta on hyvä päättää Otaniemen kappeliin, jossa Dominanten yksinlaulajat ja lauluyhtyeet esiintyvät klo 18 alkaen. Koko Dominante-kuoro esiintyy klo 19.30

Uutta ja yllättävää

Aloita Otaniemen yö avaruudesta! Dipoli gallery: Aalto in Space -näyttelyssä on mahdollista kokea avaruus virtuaalitodellisuudessa klo 14–15 (tai 17-18).

Muistat ehkä 90-luvun laavalamppuvillityksen, mutta mutta tiesitkö, että sellaisen voi tehdä myös itse? Kemistikillan laavalampputyöpajassa Väreessä tämä on mahdollista. Ossinlammella puolestaan tehdään yhdessä isoa taideteosta värikuula-aseilla. Kaikki saavat osallistua!

Entäpä miten muut aistisi toimivat, jos maailma yhtäkkiä pimentyy? Osoitteessa Otakaari 20 klo 16–19 järjestettävä Dinner in the Dark vastaa tähän kysymykseen – ja tarjoaa samalla hiukopalaa, että jaksat nauttia taiteesta kaikin aistein koko illan.

Jos olet joskus pohtinut, mitä ihmeen häkkyröitä pitkin Teekkarikylää nököttää, enää ei tarvitse ihmetellä: Teekkarikylän ulkotaidekierros klo 17 kertoo sinulle lisää. Jätä kierroksen jälkeen vielä jälkesi tilataideteokseen, joka hitsataan auton vanteen päälle Teekkarien autokerhon pihalla.

Yökyöpelin reiviretki

Art goes Polyteekkarimuseo on hyvä tapa avata Otaniemen yön iltatapahtumaputki. Polyteknikkojen kuoro luo tunnelmaa klo 19 ja näytteillä on tuntematonta taidetta Polyteekkarimuseon uumenista ja vanhasta Dipolin kokoelmasta.

Ennen iltabileitä ehtii piipahtaa Amfiteatterin ulkoilmaelokuvanäytöksessä. ELOn lyhytelokuvia näytetään klo 19.30–20.30, ja Wes Andersonin Isle of Dogs alkaa klo 21.

Myöhäisillan kolmen koplan muodostavat AaltoBassokerhon rap-iltamat Smökissä, DADAn Pikkuääniaalto OUBSin studiolla ja Entropyn elektronisen musiikin riemujuhla Täffällä. Otaniemen yö jatkuu musiikin tahdissa pikkutunneille asti!

Pienille ja isoille

Koko perhe voi aloittaa yhteisen iltapäivänsä Väreen työpajoissa vierailemalla. Kokeile ukulelen soittamista tai tule mukaan luomaan yhdessä suurta taideteosta kierrätyskankaista taideryijypajassa. Kaikille luonnostaan poikkitieteellisille innostujille sopii myös Aalto-yliopisto Juniorin valot & värit -tapahtumapiste.

Väreestä suunnan voi ottaa Dipoliin, jossa maalataan yhteistä vesivärikollaasia non-stop-maalaustyöpajassa.

Illan hämärtyessä kannattaa ennen kotiin lähtemistä poiketa Alvarin aukion kautta, jossa hohtava Hevosvoima-taideteos havainnollistaa hevosen vauhtia ja voimaa klo 18 alkaen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *