Viikkotiedote 40/2018

Aloita viikkosi täyttämällä AYY:n palvelukysely osoitteessa https://my.surveypal.com/AYY-n-palvelukysely-2018-AYY . Iltapäivällä voikin sitten siirtyä karnevaalitunnelmiin Alvarin aukiolle Otatarhan ajoihin ja illalla Lakinlaskijaisiin Dipoliin. Viikon kruunaa lauantaina ensimmäistä kertaa järjestettävä huikea taidefestivaali Otaniemen yö, jonka ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Katso koko festivaaliohjelma osoitteesta www.otaniemenyo.fi.

 

Viikko 40

1.10. Otatarhan Ajot

1.10. Lakinlaskijaiset

1.10. Polijazzin tanssitunnit alkavat https://www.facebook.com/groups/6361325263/

2.10. Naiskuoro KYN & Johanna Juhola Reaktori: Keinuva tyttö https://ayy.fi/blog/events/naiskuoro-kyn-johanna-juhola-reaktori-keinuva-tytto/

3.10. Ristin kilta: Hannu Päivänsalo – koko maailmaa muuttava voima https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-hannu-paivansalo-koko-maailmaa-muuttava-voima/

4.10. Ristin kilta: Fuksisauna https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-fuksisauna-3/

4.10. FutureKiima https://www.facebook.com/events/2296848473665430/

5.10. Opiskelijat Lintsillä https://ayy.fi/blog/events/opiskelijat-lintsilla/

6.10. Otaniemen yö www.otaniemenyo.fi

Viikko 41

9.10. OUBS:n kamerakoulutus https://ayy.fi/blog/events/oubs-kamerakoulutus-2/

10.10. Ristin kilta: Hannu päivänsalo, onko Jumala todella sanonut https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-hannu-paivansalo-onko-jumala-todella-sanonut/

 

AYY TIEDOTTAA

 1. Seuraa AYY:ta somessa!
 2. Muistutus: AYY:n palvelukysely 2018 – Vastaa TÄNÄÄN 1.10.!
 3. Tule vapaaehtoiseksi Otaniemen yöhön 6.10.

TYÖELÄMÄ

 1. Aloita yrittäjyys helposti OP Kevytyrittäjällä – AYY:n jäsenille -20% palvelumaksusta
 2. Sweco trainee – haku on alkanut

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

 1. Blogi: Juhlakansa tekee Maskeradista taidetta

TAPAHTUMAT

 1. OUBSin Kamerakoulutus 9.10.
 2. Movie club Tikelo’s info and movie night 9.10.
 3. Vuoden säkenöivin ilta on täällä – WOMEN SITZ 18.10.!
 4. Junction 2018 applications close 7.10. & Techrace Espoo on 4.10. – apply NOW!

LIIKUNTA JA RETKEILY

 1. Teekkareiden koripalloseura Aalto-Basket etsii pelaajia

MUUT

 1. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
 2. 10 years of Aalto Design Factory (4.-5.10.)
 3. Visit virtual reality in the VR Hub!
 4. IFK-Jukurit 4.10. ILMAISEKSI

 

AYY TIEDOTTAA

1. Seuraa AYY:ta somessa!

Haluatko tietää ensimmäisten joukossa, mitä ylioppilaskuntasi tekee ja mitä Aalto-yhteisössä tapahtuu? Seuraa AYY:n sosiaalisen median tilejä, niin tiedät heti, missä mennään:

Muista myös Facebook-ryhmät AYY Events, Aalto International ja AYY Study Events ja AYY: Edunvalvonta sekä Telegram-ryhmät AYY: Edunvalvonta ja Aalto International!

2. Muistutus: AYY:n palvelukysely 2018 – Vastaa TÄNÄÄN 1.10.!

Vielä tänään ehdit vastata AYY:n palvelukyselyyn! https://my.surveypal.com/AYY-n-palvelukysely-2018-AYY  Ylioppilaskunta tuottaa jäsenilleen monia erilaisia palveluita, kuten yhteisö-, asumis- ja liikuntapalveluita. Tämän kyselyn avulla selvitetään jäsenten kokemuksia ja mielipiteitä niiden tarpeellisuudesta, laadusta ja niihin liittyvästä viestinnästä. Kysely tuottaa tarpeellista tietoa sekä ylioppilaskunnan että yliopiston toiminnan kehittämisen tueksi.

Tutkimuksen toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus. Lisätietoja tutkimuksesta saat Otuksen tutkijalta Rasmus Reinikaiselta (rasmus.reinikainen@otus.fi).

Kyselyn täyttämiseen kuluu noin 20 minuuttia ja vastausaikaa on maanantaihin 1.10. asti. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 10 leffalippua ja yksi ilmainen käyttökerta kertavuokrattavaan tilaan (pois lukien Servin mökki ja Rantasauna). Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Arvontaan jättämiäsi yhteystietojasi ei yhdistetä vastauksiisi.

3. Tule vapaaehtoiseksi Otaniemen yöhön 6.10.

Otaniemen yöhön lauantaille 6.10. etsitään vapaaehtoisia. Kyseessä on monitaiteellinen festivaali, jossa luvassa eri näköisiä tapahtumia esimerkiksi Väreessä, Dipolissa ja ympäri kampusta. Vapaaehtoisten vuorot ajoittuvat klo 13-21 välille ja ovat pituudeltaan 3-5h. Vapaaehtoiset neuvovat festivaalikävijöitä oikeisiin paikkoihin, jakelevat ohjelmalehteä ja vastaavat yleisön kysymyksiin. Lisäksi vapaaehtoisia tarvitaan valokuvaamaan, taukotilaa hoitamaan ja muihin avustaviin tehtäviin. Vapaaehtoisille järjestetään lyhyt infotilaisuus ti 2.10. klo 16.30 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toimistolla (Otakaari 11).

Vapaaehtoiset saavat vuorosta lämpimän ruuan, leffalipun Elossa-festivaaleille haluamaansa näytökseen (29.10.-3.11.) sekä kutsun myöhemmin järjestettävään Otaniemen yön karonkkaan.

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0377CHYR0EKKo6ccnH8gelqUeg23k_tBmr4Tl7IOrOVUQUMzVklWWUZVOTZIQTNBU1RBODExQzkxSi4u

Tapahtuman FB-sivu löytyy osoitteesta: https://www.facebook.com/events/2220457434854832/
Nettisivut osoitteesta https://otaniemenyo.fi/
Lisätietoja vapaaehtoskoordinaattori: anni.niemela@ayy.fi

TYÖELÄMÄ

4. Aloita yrittäjyys helposti OP Kevytyrittäjällä – AYY:n jäsenille -20% palvelumaksusta

Ota askel yrittäjyyteen liittymällä ilmaiseksi OP Kevytyrittäjäksi! Rekisteröitymällä palveluumme saat oman Y-tunnuksen veloituksetta ja sinusta tulee toiminimiyrittäjä. OP Kevytyrittäjän kautta voit lähettää laskuja ja ainoa kulu AYY:n jäsenille on 4% palvelumaksu maksetusta myyntilaskusta (norm. 5%, ei kiinteitä kuluja). Hoidamme puolestasi paperityöt kuten kirjanpidon, veroilmoitukset sekä -maksut. Palvelu sopii kaikkien pankkien asiakkaille.

Yrittämisen aloittaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Keskity osaamiseesi ja toteuta unelmasi! op-kevytyrittaja.fi/

Lue Kira Kososen vinkit aloittelevalle yrittäjälle ja katso Äidin puheenvuoron vlogi yrittäjyydestä: op-kevytyrittaja.fi/viikottaiset-vinkit/miksi-ryhdyin-yrittajaksi

AYY-jäsenedun (4% palvelumaksu) saat ilmoittamalla opiskelijanumerosi osoitteeseen asiakaspalvelu@op-kevytyrittaja.fi

5. Sweco trainee – haku on alkanut

Sweco Trainee 2019 -ohjelma tarjoaa nuorille tekniikan asiantuntijoille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistaan ja valmistautua tulevaisuuden haasteisiin! Etsimme 14 tulevaisuuden asiantuntijaa eri puolille Suomea erilaisiin työtehtäviin.

Sweco Trainee-ohjelma kestää vuoden, jonka aikana nuoret asiantuntijat työskentelevät tietyssä tehtävässä toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa. Osallistujat kokoontuvat säännöllisin väliajoin Trainee-koulutuspäiviin, jotka sisältävät muun muassa esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen kehittämistä, projektikoulutusta, kokemuksellisiin teknologioihin tutustumista sekä valmennusta tulevaisuuden esimiestehtäviin.

Etsimämme Sweco Trainee on motivoitunut vastavalmistunut tai urallaan alkuun päässyt tekniikan alan insinööri tai diplomi-insinööri, jolla on halua ja kykyä kehittää itseään muun muassa projektinjohto- ja esimiestehtäviin. Työsuhde alkaa tammikuun 2019 alussa.

Haku Sweco Trainee -ohjelmaan on avoinna 10.9.-7.10.2018. Lue lisää, millaisia paikkoja ohjelmassa on tarjolla ja hae mukaan: https://www.sweco.fi/trainee/

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

6. Blogi: Juhlakansa tekee Maskeradista taidetta

Pian on taas Aallon taiteellisimman vuosijuhlan, TOKYOn Maskeradin, aika! Siis minkä? Lue AYY:n Taidevuosi-blogisarjasta, mikä Maskerad on ja mikä vuosittaisista naamiaisbileistä tekee taidetta: https://ayy.fi/blogi/2018/10/01/juhlakansa-tekee-maskeradista-taidetta/

P.S. Tämän vuoden lipunmyynti alkaa Maskerad-historianäyttelyssä Otaniemen yössä 6.10. Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita mukaan juhlaan!

TAPAHTUMAT

7. OUBSin Kamerakoulutus 9.10.

Ymmärrätkö video-, elokuva- ja järjestelmäkameroiden erot? Tiedätkö kuinka OUBSin uudesta, ei-vielä-saapuneesta Sony Z190:stä vaihdetaan valkobalanssi? Pitäisikö saada kerralla perusymmärrystä kameroista?

Kamerakoulutuksessa opit kamerateknologian peruskäsitteet ja saat hyvät pohjataidot videokuvaukseen niin OUBSin keikoille kuin omaan elämääsikin! Pääset heti soveltamaan oppimaasi käytäntöön erilaisten kameroiden parissa asetuksia kokeillen ja valikoissa seikkaillen.

Aikaisempaa kamerakokemusta ei tarvita, vaan opit kaiken tarvittavan illan aikana. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille AYY:n jäsenille.

8. Movie club Tikelo’s info and movie night 9.10.

Tikelo is a movie club for all Aalto students, with a long tradition dating back to 1965. In the first event of the fall you will hear more about the movie club and the range of activities that we organize.

After the introduction, it’s time for the movie! We will be showing you The Big Short directed by Adam McKay. The film explains the financial crisis of 2008 in a surprisingly detailed and energetic way. In addition to the amazing writing, the film has several high tier actors including Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling and Brad Pitt. This is one of those must-watch films for anyone interested in economics and finance.

We are also serving some punch, pizza and movie snacks. The event and the refreshments are free of charge. See you at Yläkertsi on 9.10. at 18.00!

WHAT: Info-evening and film The Big Short (2015)
WHERE: KY building, 3rd floor
WHEN: 9.10 18:00
HOW MUCH: FREE
WHY: to get to know Tikelo!

9. Vuoden säkenöivin ilta on täällä – WOMEN SITZ 18.10.!

On aika tuoda valoa pimeneviin iltoihin, joten Women of Aalto kutsuu kaikki perinteisille, aiemmin Tyttösitsien nimellä kulkeneille, sitseille: Women Sitz. Syksyn iltoja piristämme White party teemalla, joten kaiva hohtavan valkoiset bilevaatteesi syksyvaatteiden keskeltä and be ready to have some fun!

Nämä sädehtivät sitsit järjestetään Sahalla torstaina 18.10.2018.

Tiedossa upeaa ohjelmaa ja yllätysesiintyjiä, sekä tietenkin kaikkein oleellisimpana sitsaamista loisteliaassa tunnelmassa – tätä et halua missata.

 • WHAT? Women of Aalto’s Women Sitz with the theme White Party
 • FOR? Everyone, we welcome all to our events (men are also welcome)
 • WHEN? 18th of October, starting 18.00
 • PRICE: 18€ (includes menu and some drinks)
 • DRESSCODE: White Cocktail
 • SIGN UP & MORE: https://www.facebook.com/events/2210914959226355/

10. Junction 2018 applications close 7.10. & Techrace Espoo on 4.10. – apply NOW!

Junction 2018 23.-25.11.2018 @Dipoli Otaniemi

We are happy to invite you to Europe’s largest hackathon, Junction. The purpose of our event is to bring together enthusiastic developers, creators and designers combined with the most interesting companies. The event is completely free to attend and last year we had over 1400 participants from 86 countries working in teams.

At Junction:

 • Prize pool of 30 000€
 • 2 student credits for Aalto students
 • Free meals + drinks

Check out the event and apply ASAP at https://hackjunction.com/

TechRace Espoo 4.10. @Startup Sauna

Remember to register for TechRace Espoo! The evening will include awesome challenges, free food & drinks and participants will get a secret code for Junction 2018. Check the event and apply: https://www.facebook.com/events/232009107508432/  & https://hackjunction.com/techrace

LIIKUNTA JA RETKEILY

11. Teekkareiden koripalloseura Aalto-Basket etsii pelaajia

Oletko pelannut koripalloa aikaisemmin ja haluaisit jatkaa harrastustasi opintojesi aikana? Liity mukaan Aalto Basketin joukkueisiin. Aalto-Basketilla on 3 miesten joukkuetta. Edustusjoukkue pelaa alueellista 2.divisioonaa, 2.joukkue 4.divisioonaa ja 3.joukkue 5.divisioonaa. Haluatko mukaan? Lähetä sähköpostia, jossa kerrot koripallotaustastasi, osoitteeseen office@aaltobasket.fi niin joukkueiden yhteyshenkilöt ottavat sinuun yhteyttä. Aalto-Basketin löydät myös facebookista: Aalto-Basket miesten edustus https://fi-fi.facebook.com/AaltoBasket/ ja Aalto Buckets 2.joukkue https://www.facebook.com/AaltoBuckets-383329298809998/

MUUT

12. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

Pyöreän Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja seniorijärjestö. Killan arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria tai muuta samanhenkistä Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä kehittäneet toimintaa ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä. Ehdotuksia PTK:n arwoisiksi voi tehdä 21.10.2018 klo 23:59 saakka osoitteessa https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta, yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä.

Lisätietoja PTK ry:stä löytyy osoitteesta: http://ptk.ayy.fi/

13. 10 years of Aalto Design Factory  (4.-5.10.)

Aalto Design Factory was opened in September 2008 and the opening ceremony was held October 3, 2008. To celebrate this we will have a 2-day celebration at Aalto Design Factory (Betonimiehenkuja 3 C). We have a bunch of open events lined up this week. Design thinking? 3D printing? Food entrepreneurship? Design + Strategy? Public speaking? Coding? We’ve got you covered (and free food)! See the full program at https://adf.fi/10years/

14. Visit virtual reality in the VR Hub!

Did you know there are two sets of VR devices available to you at the Learning Centre? If you want to dive deeper into the virtuality, come to VR Hub Sessions – your guide for creation and recreation in VR.

VR HUB Sessions themes, all starting 15:00 on Wednesdays:

 • 10. THE BEST IMMERSIVE EXPERIENCES FOR VR
 • 10. VR FILM CREATION PIPELINE
 • 10. SOUNDSCAPES IN VR
 • 11. CO-WORKING IN THE METAVERSE
 • 11. YOUR BODY IS THE INTERFACE
 • 12. THE FUTURE OF XR

* VR Hub Sessions are free events for all the students and researchers alike

* Starting time is 15:00 and each session lasts one hour

* Join all of them or pick the most suitable for you

* Location: room Vilho, 2nd floor in the Learning Centre, Otaniementie 9

* Know more and reserve VR Hub for yourself: https://learningcentre.aalto.fi/fi/vr-hub-2/

15. IFK-Jukurit 4.10. ILMAISEKSI

IFK ja Aktia tarjoavat 150 opiskelijalle liput IFK-Jukurit otteluun 4.10. – Ilmaiseksi!

Matsi alkaa helsingin jäähallissa kello 18.30 ja ennen sitä opiskelijat ovat tervetulleita 17.30 alkavaan tilaisuuteen Pepe’s Bar & Grillissä (2. kerros). Paikalla on erilaista ohjelmaa, kuten DJ, arvonta, IFK:n pelaajavierailu ja Aktian tarjoamia tarjoiluja. VIP-passia näyttämällä saat myös etuhintaisia tuotteita Pepe’sistä.

Ottelulippuja voi noutaa AYY:n keskustoimiston palvelupisteeltä (Otakaari 11, 2. kerros) toimiston aukioloaikoina. Huom. max 2 lippua/hakija.

 

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 40/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *