Viikkotiedote 38/2018

Tänään maanantaina Otakaari 20:n kaksi kerrosta ja sisäpiha muuntautuvat kierrätyskortteliksi. Tule tekemään löytöjä klo 16-20. (https://www.facebook.com/events/1836560743087160/permalink/1873927452683822/). Tai tarvitsetko pyörää? Kampusjaosto myy kevään pyöräkeräyksen pyörät tänään ja huomenna Jämeräntaival 1 ja 3:n välisellä pihalla.  (https://www.facebook.com/events/293883641381690/ )

Viikko 38

Viikko 39

Save the date

AYY TIEDOTTAA

 1. Yhdistykset toivottavat tervetulleeksi
 2. Kaikessa on kysymys Euroopasta
 3. Yleinen teekkarilakin käyttölupa 1.10. & muistutus lakinkäyttölupalomakkeesta
 4. TTER:n vuoden 2018 kolmas hakukierros on avattu!
 5. Blogi: Opiskelijat vahvasti mukana AYY:n asuntopalvelujen kehittämisessä

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

 1. Elokuvakerho Montaasin kaitafilmikurssin ilmoittautuminen on auki!
 2. Dissonanssin avoimet harjoitukset ja koelaulut ti 18.9. ja ti 25.9.
 3. KYN & Johanna Juhola Reaktori: Keinuva tyttö

TAPAHTUMAT

 1. Polyteekkarimuseon opasrekryilta maanantaina 17.9 klo 17
 2. World Dinner 26.9.2018
 3. Kasperin Kisat 29.9.
 4. Opiskelijat Lintsillä 5.10.
 5. ARENA-On-Line alkaa jo syyskuun puolessa välissä!
 6. Junction 23.-25.11.2018 – applications are OPEN (DL 7.10.)

LIIKUNTA JA RETKEILY

 1. FC Kissat: Kick-off -treenit
 2. Ratsastuksen kokeilu – innostu ja aloita ratsastusharrastus!
 3. Purjehduskokeiluja 8.-17.10.
 4. Cheerleading-alkeiskurssi 7.10-9.12.2018

HYVINVOINTI

 1. Ilmastonmuutos ja minä – Ahdistaako?

MUUT

 1. BEST Winter courses’ application begins Sept 16th, 23:59
 2. Kiuas Start – Go from zero to one in three week

 

AYY TIEDOTTAA

1. Yhdistykset toivottavat tervetulleeksi

Tiesitkö, että AYY:n piirissä toimii yli 200 yhdistystä? Kiltojen ja ainejärjestöjen lisäksi tarjolla on tekemistä valokuvauksesta roolipelaamiseen ja partiosta tankotanssiin.

Yhdistykset esittätyivät uusille aaltolaisille Aalto Party -tapahtumassa ke 5.9. Palaa linkin takana Aalto Partyn tunnelmiin ja tutustu esimerkkeihin siitä, mitä kaikkea Aalto-yhteisössä voi tehdä ja harrastaa: https://ayy.fi/blog/2018/09/17/yhdistykset-toivottavat-tervetulleeksi/

2. Kaikessa on kysymys Euroopasta

Mitä Euroopan Unionille kuuluu juuri nyt, ja miksi eurovaaleista puhuminen kannattaa aloittaa jo yli puoli vuotta ennen vaalipäivää?

AYY:n kansainvälisten asioiden asiantuntija Rosa Väisänen kirjoittaa AYY:n blogissa tulevasta vaalikeväästä ja siitä, millaisiin asioihin aaltolaiset voivat äänestämällä vaikuttaa: https://ayy.fi/blogi/2018/09/17/kaikessa-on-kysymys-euroopasta/

3. Yleinen teekkarilakin käyttölupa 1.10. & muistutus lakinkäyttölupalomakkeesta

Teekkarijaosto on kokouksessaan myöntänyt kaikille teekkarilakin käyttöön oikeutetuille lakinkäyttöluvan maanantaille 1.10. Näin lakkien laskeminen lakinlaskijaispäivänä, joka tänä vuonna poikkeuksellisesti on maanantaina 1.10., onnistuu Dipolissa perinteisin menoin.

Teekkarilakki on kesälakki. Teekkarijaosto muistuttaa, että lakin käyttöön kesäajan ulkopuolella (1.10.-30.4.) tarvitaan lakinkäyttölupa. Lakinkäyttölupaa haetaan lomakkeella osoitteessa https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/lakinkayttoluvat/ . Teekkarijaosto käsittelee lakinkäyttöluvat kokouksissaan kerran viikossa. Lakinkäyttölupaa on hyvä hakea ajoissa, sillä mahdolliset lisäkysymykset tapahtuman luonteesta saattavat lisätä käsittelyaikaa. Lupia on myönnetty mm. excursioille, mutta myös häihin ja teekkarilähtöisten urheiluseurojen kisamatkoille.

Lakinkäyttölupiin liittyviin kysymyksiin vastaa mielellään Teekkarijaoston puheenjohtaja, tuomas.rantataro@ayy.fi

4. TTER:n vuoden 2018 kolmas hakukierros on avattu!

TTER:n vuoden 2018 kolmas hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2018 kolmannen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 30.9.2018 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/ . Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Syksyn 2018 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/ . Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

5. Blogi: Opiskelijat vahvasti mukana AYY:n asuntopalvelujen kehittämisessä

Miten opiskelija-asuminen voisi olla entistä parempaa ja yhteisöllisempää?

Lue blogista AYY:n palvelupäällikön Riitu Nuutisen teksti siitä, miten ylioppilaskunnan jäsenet ovat mukana kehittämässä AYY:n opiskelija-asumisen palveluita: https://ayy.fi/blogi/2018/09/05/opiskelijat-vahvasti-mukana-ayyn-asuntopalvelujen-kehittamisessa/

 

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

6. Elokuvakerho Montaasin kaitafilmikurssin ilmoittautuminen on auki!

Viikonloppuna 12.–14.10. järjestettävällä elokuvanteon peruskurssilla käydään läpi käsikirjoittamisen, kuvakerronnan, valaisun ja kuvauksen alkeet sekä kuvataan ryhmissä lyhytelokuvat 8 mm värifilmille. Kurssi tarjoaa siis vielä ainutlaatuisen tilaisuuden tehdä leffa vuosi vuodelta harvinaisemmalle kaitafilmille.

Kurssi järjestetään Otaniemessä, Espoossa. Kurssilla on 15 paikkaa ja sen hinta on 25 euroa Montaasin jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, voit liittyä kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoa: http://montaasi.ayy.fi/event/kaitafilmikurssi-2018/ Sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla: montaasi@list.ayy.fi

7. Dissonanssin avoimet harjoitukset ja koelaulut ti 18.9. ja ti 25.9.

Kamarikuoro Dissonanssi on Otaniemessä toimiva sekakuoro, joka laulaa monipuolista musiikkia aina renessanssista glam metalliin – hauskanpitoa unohtamatta! Järjestämme syksyllä 2018 kahdet avoimet treenit + rennot koelaulut, joihin ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet, oli aikaisempaa taustaa laulamisesta tai ei!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: http://liity.dissonanssi.fi. Tervetuloa laulamaan!

8. KYN & Johanna Juhola Reaktori: Keinuva tyttö

Ti 2.10.2018 klo 19, G Livelab

Harmonikkataitelija Johanna Juhola ja KYN tunnetaan omien instrumenttinsa ilmaisuvoimaisina uudistajina ja eri genrejen rajapinnoilla suvereenisti seilaavina uudenlaisten fuusiomusiikin tyylilajien luojina. Tässä konsertissa nämä kaksi yhdistävät voimansa uudella tavalla: ensimmäisessä setissä Juhola debytoi kuorosäveltäjänä, kun kantaesityksensä saa KYN:n tilaama sarja Keinuva tyttö.

Toisessa setissä Johanna Juhola Reaktori tarjoilee eklektisen sekoituksen tangoa, elektronista musiikkia, pohjoismaisia juuria ja vinksahtanutta poppia. Ilta huipentuu KYN:n ja Reaktorin sulautuessa yhdeksi yhtyeeksi. Näiden kahden ennakkoluulottoman kokoonpanon yhteisillalta on lupa odottaa vähintäänkin kaksinkertaista elämystä!

KYN, johtaa Kaija Viitasalo / Johanna Juhola, haitari; Tuomas Norvio, live-elektroniikka; Milla Viljamaa, piano; Sara Puljula, kontrabasso / Liput 25/20 € glivelab.fi

Lisää Facebookissa! https://www.facebook.com/events/269746176972412/

 

TAPAHTUMAT

9. Polyteekkarimuseon opasrekryilta maanantaina 17.9 klo 17

Itkettääkö kun et ole vielä Polyteekkarimuseon opas? Ei hätää, tee kuin Henri ja ryhdy oppaaksi niin hymy palaa silmiisi. Tule maanantaina 17.9. klo 17 museolle, varaa pari tuntia ja tutustu oppaan eloon ja oloon. Kaikki tervetulleita opintosuunnasta ja vuosikurssista riippumatta – odotamme teitä

Lisää infoa voi kysyä mailitse intendentti@ayy.fi

10. World Dinner 26.9.2018

AYYn kansainvälisyysjaosto Mosaic tuo, jälleen kerran, suositun World Dinnerin Otaniemeen! Tällä kertaa World Dinner on hienompi, isompi ja sisältäen bingon! Kaiken tämän lisäksi, osallistujat pääsevät äänestämään suosikkiaan ja paras ruoka voittaa huikeita palkintoja!

Lisäinfoa facebook-tapahtumastamme: https://www.facebook.com/events/2259859060904289/

Tykkää myös meidän facebook-sivusta niin kuulet ensimmäisenä muista tapahtumistamme: https://www.facebook.com/AYYMosaic

 • MITÄ? World Dinner
 • MILLOIN? Keskiviikko 26. syyskuuta klo 18
 • MISSÄ? Smökki, Jämeräntaival 4, Espoo
 • MIKSI? Pääset nauttimaan ruuasta ympäri maailmaa! Ja pelaamaan bingoa!
 • Ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/mosaic/world-dinner-2/

11. Kasperin Kisat 29.9.

Kasperin Kisoissa joukkueet ottavat toisistaan mittaa materiaali- ja kaivannaisteollisuuteen liittyvissä lajeissa, joissa sekä fyysiset että älylliset taidot ovat koetuksella. Tänä vuonna kilpailut järjestetään 29.9.2018 Otaniemessä. Tule kannustamaan joukkueet huimaan kilpaan ja näe mitä alan yrityksillä on tarjottavana!

Seuraa kisoja Instagramissa ja FB:ssä @kasperinkisat

FB tapahtuma: https://www.facebook.com/events/216900012342959/

12. Opiskelijat Lintsillä 5.10.

Oletko aina halunnut ruuhkattomalle Lintsille parhaiden opiskelukavereidesi kanssa? Nyt se on mahdollista. AS20-juhlavuoden kunniaksi AS yhteistyökumppaneineen järjestää kaikille opiskelijoille avoimen Opiskelijat Lintsillä -yksityistilaisuuden. Lisätiedot tapahtumasta sekä lipunmyynnistä as20.fi/linnanmaki sekä Facebookista Opiskelijat Lintsillä.

Mitä: Lintsi vain opiskelijoille!
Missä: Linnanmäellä
Milloin: 5.10.2018 klo 16-20
Mistä tietoa: as20.fi/linnanmaki

Liput vaihdetaan rannekkeisiin syksyllä ennen tapahtumaa ja lippua vaihdettaessa tulee esittää kolmannen asteen oppilaitoksen opiskelijakortti. Vain lipun ostaneilla on pääsy Linnanmäen alueelle tapahtuman aikana. Linnanmäki on anniskelualuetta, joten omien juomien tuominen alueelle on kiellettyä. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

13. ARENA-On-Line alkaa jo syyskuun puolessa välissä!

ARENA-messut järjestetään Kauppakorkeakoulun päärakennuksella 14. marraskuuta, mutta ARENA-On-Line Facebookissa alkaa jo syyskuun puolessa välissä! Virittäydy ARENA-fiilikseen ja seuraa ARENAn Facebook-sivua: https://www.facebook.com/ARENACareerFair/. ARENA-On-Lineen osallistuvat yritykset postaavat sekä järjestävät Facebook Livejä ARENAn facebook-sivulla 20.9. alkaen. Lista ARENAan osallistuvista yrityksistä löytyy täältä: https://fairs.aalto.fi/arena/fi/exhibitors/. #ARENACareerFair

14. Junction 23.-25.11.2018 – applications are OPEN (DL 7.10.)

WHEN & WHERE: 23.-25.11.2018 @Dipoli Otaniemi

We are happy to invite you to Europe’s largest hackathon, Junction. The purpose of our event is to bring together enthusiastic developers, creators and designers combined with the most interesting companies with their resources and engineering support. The event is completely free to attend and last year we had over 1400 participants from 86 countries working in teams, creating new and exciting software and hardware projects.

At Junction:

 • Prize pool of 30 000€
 • 2 student credits for Aalto students
 • Free meals + drinks
 • Amazing atmosphere and variation of different side programs

Check out the event and Apply NOW at https://hackjunction.com/

 

LIIKUNTA JA RETKEILY

15. FC Kissat: Kick-off -treenit

Meow kaikki uudet ja vanhat opiskelijat! Tule mukaan Aalto-yliopiston naisten jalkapallojoukkueen treeneihin, peleihin ja hauskaan joukkoon. Järjestämme Kick-off -treenit tiistaina 18.9. klo 18-19.30 Talin liikuntapuiston hiekkakentällä. Kaikki ovat tervetulleita treeneihin, eikä sinulla tarvitse olla aiempaa kokemusta jalkapallosta. Tarvitset mukaan ainoastaan urheiluvaatteet ja juomapullon.

Mitä: FC Kissat: Kick-off -treenit

Milloin: Tiistaina 18.9. klo 18-19.30

Missä: Talin liikuntapuisto / hiekkakenttä (Ulvilantie 22)

Information: Käy klikkaamassa ’Osallistun’ täällä: https://www.facebook.com/events/1710514865740716/. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen fckissat@gmail.com.

16. Ratsastuksen kokeilu – innostu ja aloita ratsastusharrastus!

Teekkariratsastajat järjestää ratsastuksen kokeilun Tapiolan Ratsastuskoululla sunnuntaina 23.9 klo 15. Kokeilun hinta on 10 euroa ja kesto noin puoli tuntia. Kokeiluun tulee ilmoittautua Teran tapahtumakalenterissa (https://tera.ayy.fi/ratsastuksen-kokeilu-23-9/). Varusteiksi sopivat esimerkiksi kumisaappaat tai muut leveä- ja matalakorkoiset kengät, mukavat ja joustavat housut sekä käsineet. Kypärän voi lainata tallilta.

Kokeilusta on hyvä jatkaa lokakuussa alkaville alkeiskursseille, joita on kaksi, äijäryhmä Etelä-Espoossa ja sekaryhmä Tapiolassa. Lisätietoa ja ilmoittautuminen Teran tapahtumakalenterissa. (https://tera.ayy.fi/alkeiskurssi-lokakuussa/)

Teekkariratsastajien Uusien ilta Ossinkulmassa 25.9. klo 18. Tervetulos kuulemaan Teran toiminnasta ja nauttimaan ruuasta, juomasta ja hyvästä seurasta! Luvassa myös Teran 30-vuotisvideon toinen näytös. Lisätietoja Facebook-tapahtumasta: https://tera.ayy.fi/2018-9-25-uusien-ilta-newbies-evening/

17. Purjehduskokeiluja 8.-17.10.

Haluaisitko kokeilla purjehdusta? Ilmoittaudu mukaan Teekkaripurjehtijoiden maksuttomalle esittelypurjehdukselle lokakuun alussa. Päivämäärävaihtoehdot, kipparit ja ilmoittautumislinkki osoitteessa https://trip.ayy.fi/wordpress/?p=3158! Esittelypurjehdus kestää noin kolme tuntia, lähtee Ruoholahdesta ja alkaa n. klo 16-17 ja sille mahtuu 4-5 henkilöä / vene. Purjehdus on tarkoitettu Teekkaripurjehtijoista kiinnostuneille tai vähän aikaa sitten jäseneksi liittyneille. Tervetuloa tutustumaan lähivesiin ja purjehduksen saloihin hyvässä seurassa!

18. Cheerleading-alkeiskurssi 7.10-9.12.2018

APC Foxes järjestää alkeiskurssin kaikille kiinnostuneille sunnuntaina 7.10. alkaen. Kurssi maksaa 25 EUR ja harjoitukset ovat joka sunnuntai klo 17:30-19:00 (10 kertaa)! Kurssin jälkeen voi halutessaan jatkaa APC Foxes joukkueessa, joka treenaa ja esiintyy läpi vuoden. Lisätietoja kysymällä FB-inboxissa! Kurssin järjestää Aalto-yliopiston joukkue APC Foxes ja se on tarkoitettu yliopistoikäisille harrastajille.

Kurssilla harjoitellaan kaikkia osa-alueita mitä kilpa-cheerleading sisältää: Stuntteja, pyramideja, akrobatiaa, hyppyjä ja huutoja.

 

HYVINVOINTI

19. Ilmastonmuutos ja minä – Ahdistaako?

Keskusteluryhmä Aallon opiskelijoille ilmastonmuutokseen liittyvistä ajatuksista ja tunteista.

Luottamuksellisessa ilmapiirissä keskustellaan tulevaisuudesta, sen herättämistä uhkakuvista ja toivonpilkahduksista, pohditaan oman ahdistuksen suhdetta toimintaan ja kuullaan ilmasto- ja ympäristöasiantuntijoiden kokemuspuheenvuoroja. Ryhmään otetaan max. 15 opiskelijaa. Sitouduthan osallistumaan jokaiselle kerralle mahdollisuuksien mukaan. Ryhmä on katsomuksellisesti sitoutumaton. Olet tervetullut omana itsenäsi elämänkatsomuksesta ja näkökulmistasi riippumatta!

Lisätietoja ja tarkempi aikataulu Intossa https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=328008 Ryhmää luotsaavat Aallon opintopsykologi Sanni ja Aalto-pappi Anu. Ilmoittautuminen viim. 26.9.2018 sähköpostilla psykologi Sannille: sanni.saarimaki@aalto.fi

MUUT

20. BEST Winter courses’ application begins Sept 16th, 23:59

Application deadline: October 14th, 23:59

This winter, BEST (Board of European Students of Technology) brings to you many courses around Europe.

In these, you’ll get to attend lectures, given by the university’s teaching staff or by experts from companies, on Technology, Career Related Skills, and Applied Engineering. After the lectures, you’ll also take part in evening programmes, designed for you, to give you a taste of the LBG (Local BEST Group) that hosts you and the local culture.

For more information about the courses and FAQs, visit https://besthelsinki.fi/en/courses/application/

 • WHAT: Winter courses’ application begins
 • WHEN: Sept 16th, 2018
 • WHY: Week long course with BEST people; that costs up to 50€, including stay and food.
 • WHERE: https://best.eu.org/courses

21. Kiuas Start – Go from zero to one in three week

Onko sinulla idea, josta haluaisit kehittää yrityksen?

Kiuas Start on Aaltoesin uusi yrityskiihdyttämö aikaisen vaiheen startupeille ja projekteille. Kiihdyttämö järjestetään 27.10.-17.11. Startup Saunalla Otaniemessä. Ohjelmaan osallistumisesta voit ansaita 5 opintopistettä. Ohjelma järjestetään englanniksi.

Lue lisää ja hae mukaan viimeistään 30.9.: https://www.kiuas.com/start

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 38/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa http://www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *