Yhdistystiedote viikolle 37/2018

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 37/2018

Orientaatioviikko on kohta taputeltu! Olipahan reipas viikko täynnä temmellystä ja paljon uusia kasvoja ympäri kampusta. Ensi viikolla ohjelmassa mm. Stadisuunnistus ja Aalto 10km/5km. Kurkatkaapa myös kohta 1 ja infot tapahtumien lisäämisestä AYY:n nettisivuille.

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille
11.9. Stadisuunnistus (https://www.facebook.com/events/265139937442162/)
16.9. Aalto 10km/5km (https://www.rantamaraton.fi/aalto-10km-ja-aalto-5km/)
1.10. Otatarhan ajot, Alvarin aukio
1.10. Lakinlaskijaiset, Dipoli
6.10. Otaniemen yö (http://otaniemenyo.fi/)
21.10. PTK:n arwoisien ehdottaminen päättyy (kohta 6 ja https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/)
27.11. Save the date: Yhdistyskoulutus (kohta 3)
28.11. Save the date: Yhdistyskoulutus (kohta 3)
29.11. Save the date: Yhdistyskoulutus englanniksi (kohta 3)

 

Tiedotteen sisältö
1. Lisää tapahtumasi AYY:n nettisivuille
2. Kysely yhdistyksille tulossa ke 19.9.!
3. Yhdistyskoulutukset uudistuvat – Save the dates!
4. Oletko kohdannut häirintää tai epäasiallista kohtelua Aallossa? Ota yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin!
5. Töihin Lakinlaskijaisiin!?
6. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

 

1. Lisää tapahtumasi AYY:n nettisivuille
Miten saan lisää jäseniä tai osallistujia yhdistykseni tapahtumiin? Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan nettisivuilla on tapahtumakalenteri, jossa kaikki AYY:n piirissä toimivat yhdistykset voivat mainostaa kaikille avoimia tapahtumiaan. Nyt on hyvä hetki lisätä sinne tämän syksyn tapahtumat ja mahdollisesti sitä kautta saada uusia kiinnostuneita mukaan toimintaan. AYY:n kalenteriin lisätyt tapahtumat nousevat myös viikkotiedotteen tapahtumalistaukseen ja näin mainos leviää kaikille AYY:n jäsenille.

Miten saan tapahtumani lisättyä? Jokaisella AYY:n piirissä toimivalla yhdistyksellä on AYY:n nettisivuille yhdistystunnukset. Sivulle pääsee sisään osoitteesta https://ayy.fi/wp-login.php ja kadonneen salasanan voi palauttaa osoitteessa https://ayy.fi/wp-login.php?action=lostpassword. Tapahtuma lisätään vasemman sivupalkin ”Events”-osiosta. Nettisivut uudistuvat vuodenvaihteessa, joten lisää vain tämän syksyn tapahtumat.

Lisäksi voit mainostaa tapahtumaasi Facebookissa AYY Events -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/AYYEvents/​​​​​​​

Kysyttävää? Olethan yhteydessä jarjestoasiat(a)ayy.fi.

 

2. Kysely yhdistyksille tulossa ke 19.9.!
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan keskustoimistolla on elokuun alussa aloittanut yhteisö- ja järjestörakenteiden projektikoordinaattori Elina Nieminen, jonka tehtävänä on kyselyiden, haastatteluiden ja keskustelujen avulla selvittää, miten ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien yhdistysten yhteistyötä ja Aalto-yhteisön rakenteita voisi kehittää. Projektin tavoitteena on entistä yhtenäisempi opiskelijayhteisö, jossa eri korkeakoulujen opiskelijat otetaan entistä paremmin samanarvoisina huomioon.

Projekti starttaa kyselyllä, joka lähetetään kaikille yhdistyksille keskiviikkona 19.9.2018. Kyselyyn vastausaikaa on 2 viikkoa, joten kannattaa varata jo nyt kokouksesta tai muusta tapaamisestanne aikaa vastata kyselyyn, sillä kyselyyn on tarkoitus vasta yhdellä vastauksella per yhdistys.

Lisätietoja tulossa myöhemmin! Jos sinulla on kysyttävää projektiin liittyen, laita viestiä: elina.nieminen(a)ayy.fi

Tutustu projektikoordinaattori Elinaan ja hänen vetämäänsä projektiin tarkemmin: https://ayy.fi/blog/2018/08/23/uusi-projektikoordinaattori-auttaa-aalto-yhteisoa-kehittymaan/


3. Yhdistyskoulutukset uudistuvat – Save the dates!

Yhdistyskoulutus uudistuu! Tänä vuonna suomenkielinen koulutus on kaksipäiväinen tiistaina 27.11. ja keskiviikkona 28.11. Toisena päivänä ohjelmassa on uusille toimijoille perustietoa yhdistystoiminnasta ja toisena konkareille syventävää teemakoulutusta ajankohtaisista aiheista. Englanninkielinen peruskoulutus järjestetään torstaina 29.11.

Merkkaa päivämäärät jo kalenteriin! Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet yhdistystiedotteessa myöhemmin syksyllä.

Vielä ennätät ehdottaa mielestäsi tärkeitä teemoja koulutuksiin: jarjestoasiat(a)ayy.fi

 

4. Oletko kohdannut häirintää tai epäasiallista kohtelua Aallossa? Ota yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin!
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, mies ja nainen, jotka ovat AYY työntekijöitä. Häirintäyhdyshenkilöihin voi olla yhteydessä, jos AYY:n jäsenen on kokenut tai havainnut häirintää yliopistoyhteisössä tai jos yhdistyksenne kaipaa neuvoja häirinnän ehkäisyssä.

Häirintäyhdyshenkilöt tarjoavat apua häirinnän tunnistamiseen, neuvontaa, keskusteluapua sekä tarvittaessa auttavat tilanteen ratkaisussa. Tarvittaessa kysyjä ohjataan muiden palvelujen piiriin ja ottamaan yhteyttä viranomaisiin tai yliopistohenkilökuntaan, jos tarve siihen yhteydenoton perusteella ilmenee ja yhteydenottaja näin toivoo.

Kaikki yhteydenotot ovat luottamuksellisia. Niiden sisällöistä ei kerätä tietoa ylioppilaskuntaan, eikä niiden sisällöstä kerrota eteenpäin ilman yhteydenottajan omaa suostumusta.

Häirintäyhdyshenkilö Lauri Jurvanen hairinta-mies(a)ayy.fi puhelin 050 520 9438
Häirintäyhdyshenkilö Minna Mäkitalo hairinta-nainen(a)ayy.fi puhelin 050 520 9438

Häirintäyhdyshenkilöt auttavat riippumatta siitä, onko häirintää koettu ylioppilaskunnan toiminnan, järjestöjen toiminnan ja opetuksen aikana. Häirintä tai epäasiallinen käytös voi ilmetä sanallisena tai sanattomana loukkaamisena, ei-toivottuna fyysisenä koskettamisena, uhkailuna, ei-toivottuna yhteydenpitona, yhteisöstä ulossulkemisena tai muuten sen toimintaan osallistumisen asiattomana vaikeuttamisena. Häirinnän kokemus on subjektiivinen, eli mikä on loukkaavaa ja ahdistavaa ja koetaan häirinnäksi vaihtelee henkilöittäin, joten on ensisijaisesti tärkeintä on yhteyttä ottavan oma kokemus tilanteesta.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos epäilet kohdanneesi häirintää ja kaipaat apua. Ensi viikolla starttaa myös aiheeseen liittyvä AYY:n Not Cool! -kampanja, jota kannattaa seurata osoitteessa https://ayy.fi/notcool

Terveisin häirintäyhdyshenkilöt Minna ja Lauri

 

5. Töihin Lakinlaskijaisiin!?
Juhlatoimikunta kutsuu kaikki AYY:n vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet osallistumaan bileiden tekemiseen! Työntekijähaku on auki N-Y-T NYT osoitteessa https://lomake.ayy.fi/jtmk/mene-toihin/ missä haluamansa vapaaehtoisnakin voi valita 9 eri kategoriasta (lipunmyynti, järjestyksen valvonta, roudaus jne.). Työntekijäetuihin kuuluvat tänäkin vuonna legendaariset työntekijäjatkot, VIP-sisäänpääsy bileisiin, haalarimerkki, työntekijäkaato ja tietenkin toinen vaadittavista kiinnityksistä Juhlatyöntekijöiden Vaaleanpunaiseen Nyöriin.

Ystävällisin terveisin,
Suvi Rantamäki
Lakinlaskijaistirehtööri

Teekkarijaosto 2018
+358442043212
suvi.rantamaki (a) ayy.fi

 

6. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
Pyöreän Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja seniorijärjestö. Killan arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria tai muuta samanhenkistä Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä kehittäneet toimintaa ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä. Ehdotuksia PTK:n arwoisiksi voi tehdä 21.10.2018 klo 23:59 saakka osoitteessa https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta, yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä.

Lisätietoja PTK ry:stä löytyy osoitteesta: http://ptk.ayy.fi/

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *