Jämeräntaipaleen perusparannus ja Miestentien rakennustyöt etenevät

Uusien opiskelija-asuntojen rakentaminen Miestentiellä ja vanhojen asuntojen perusparannukset Jämeräntaipaleella etenevät aikataulussa.

Miestentien kohteen julkisivua

Jämeräntaipaleella vanhoja soluasuntoja remontoidaan soluyksiöiksi, joihin tulee yhteistilojen lisäksi kullekin asukkaalle omat kylpyhuoneet ja keittiöt. Työt etenevät aikataulussa, eikä suurempia yllätyksiä ole tullut. Tällä hetkellä purkutyöt ovat käynnissä rapussa 3C, ja viimeisen rapun, 3A:n perusparannustyöt alkavat tammikuussa 2019.

Talot saattavat saada uudessa asemakaavassa suojelumerkinnän, joten ajankohta on perusparannukselle otollinen. Samalla remontoidaan täysin myös taloissa olevat kertavuokrattavat tilat sekä Jämeräntaival 3:ssa sijaitseva Polyteekkarimuseo. Tilojen käyttötarkoitukset pysyvät samana, mutta pinnat ja kalusteet uusitaan täysin.

Jämeräntaipaleella remontoidaan vanhaa uudenveroiseksi

–AYY:n kampusjaosto on ollut mukana vuokratilojen sisustuksen ideoinnissa, ja suurin osa heidän ehdotuksistaan ja huomioistaan on myös pystytty toteuttamaan, kertoo AYY:n rakennusmestari Hannes Helminen.

Miestentien uudisrakennukseen valmistuu yksiöitä sekä joitakin suurempia, esimerkiksi perhe- tai kimppa-asunnoiksi soveltuvia kaksioita. Julkisivumuuraukset on saatu valmiiksi, ja työt etenevät aikataulussa.

–Nyt käynnissä ovat asuntojen sisällä tehtävät työt, kuten kylpyhuoneiden laatoittaminen ja kalusteasennukset, Helminen sanoo.

Uusia AYY:n asuntoja valmistuu Miestentielle 131. Lisäksi viereiseen taloon valmistuu saman verran asuntoja, jotka omistaa HOAS.

Miestentien asuntoihin asennetaan parhaillaan kalusteita

Kertavuokrattavia sauna- ja kokoustiloja Miestentielle ei tule, mutta asukkaat voivat vuokrata käyttöönsä AYY:n muita kertavuokrattavia tiloja.

Jämeräntaipaleella nyt remontoitavat Gorsun, Kylän olohuoneen, Monitoimitilan ja Tatamisalin voi varata käyttöönsä alkuvuodesta 2019. Kattosauna, Pelitila, Sitsikeittiö ja Takkakabinetti menevät remonttiin joulukuussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *