Viikkotiedote 36/2018

Tervetuloa uuteen lukuvuoteen kaikille, erityisesti uusille opiskelijoille! Muistutuksena, että AYY:n väliaikainen tarranjakopiste palvelee Oppimiskeskuksessa (Otaniementie 9) vielä tämän viikon ajan. Lisätietoa: https://ayy.fi/blog/2018/08/29/tarranjakopiste-palvelee-sinua-oppimiskeskuksessa-7-9-saakka/

 

Viikko 36

4.9. Otasuunnistus

5.9. Aalto Day One: Opening ceremony and Aalto party https://beta.aalto.fi/node/14566

5.9. Aalto Afterparty https://www.facebook.com/events/2218500171767404/?ti=icl

5.9. Dipolin Appron lipunmyynti alkaa https://www.facebook.com/events/325580781514002/

6.9. Otasuunnistus

7.9. Kaukkarit https://www.facebook.com/events/311923319544786/

9.9. Orientaatioviikon supersillis https://www.facebook.com/events/655007371552262/

9.9. ESN & BEST Welcome Sauna Party https://ayy.fi/blog/events/best-esn-fuksisauna-freshman-welcome-sauna/

Viikko 37

12.9. Marttojen Uusia alkuja -tapahtuma Otaniemessä https://www.facebook.com/events/2243483625888735/?active_tab=about

Save the date

26.9. Verenluovutus Dipolissa

6.10. Otaniemen yö www.otaniemenyo.fi

 

AYY TIEDOTTAA

 1. Yhdenvertaisuus kuuluu Aalto-yhteisöön
 2. Tule töihin Lakinlaskijaisiin 1.10.

TYÖELÄMÄ

 1. Kuplafutisturnaus by Digia & AYY
 2. Business Intelligence -assistentti – Tule louhimaan tietoa Espoo Innovation Gardenin innovaatioekosysteemistä

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

 1. Syyskuun teatteritarjous Kansallisteatterista: Julia ja Romeo
 2. Naiskuoro KYN:n koelaulut ma 24.9.2018

TAPAHTUMAT

 1. Barventures 5.9.2018
 2. Elokuvakerho Montaasin leffaillat syyskuussa
 3. Marttojen Uusia alkuja -tapahtuma Otaniemessä 12.9.
 4. Kierrätyskortteli Otaniemessä 17.9.

LIIKUNTA JA RETKEILY

 1. Akateemisen huispauksen MM-kisat Espoossa 15.9.
 2. Human vs Zombies Otaniemi 19.-23.9.

HYVINVOINTI

 1. Opintopsykologien Mindfulness-työpajat opiskelijoille

MUUT

 1. Vastaa ja vaikuta Espoon maisemaan

 

AYY TIEDOTTAA

1. Yhdenvertaisuus kuuluu Aalto-yhteisöön

Alkavan lukuvuoden kunniaksi AYY:n hallituksen puheenjohtaja Noora Vänttinen istutti Aallon rehtorin Ilkka Niemelän alas juttelemaan yhdenvertaisuudesta Aalto-yhteisössä.

Katso keskustelu linkin takaa ja saat tietää, mitä AYY ja Aalto syksyllä tekevät entistä yhdenmukaisemman, helpommin lähestyttävän Otaniemen eteen: https://ayy.fi/blogi/2018/08/31/yhdenvertaisuus-kuuluu-kaikille/

2. Tule töihin Lakinlaskijaisiin 1.10.

Juhlatoimikunta kutsuu kaikki AYY:n vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet osallistumaan bileiden tekemiseen Lakinlaskijaisissa 1.10.2018! Työntekijähaku on auki N-Y-T NYT osoitteessa https://lomake.ayy.fi/jtmk/mene-toihin/ missä haluamansa vapaaehtoisnakin voi valita 9 eri kategoriasta (lipunmyynti, järjestyksen valvonta, roudaus jne.). Työntekijäetuihin kuuluvat tänäkin vuonna legendaariset työntekijäjatkot, VIP-sisäänpääsy bileisiin, haalarimerkki, työntekijäkaato ja tietenkin toinen vaadittavista kiinnityksistä Juhlatyöntekijöiden Vaaleanpunaiseen Nyöriin.

TYÖELÄMÄ

3. Kuplafutisturnaus by Digia & AYY

Digia ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta yhdessä järjestävät kuplafutistapahtuman Otarannan urheilukentällä 19.9. kello 17:00 alkaen. Ohjelmassa leikkimielistä kisailua kuplafutisherruudesta sekä tietysti asiaan kuuluvat jälkipelit Avain Saunan löylyissä. Paikalla on Digian edustajia, joiden kanssa voi jutella vaikkapa työ-, dippa- tai harjoittelumahdollisuuksista Digialla. Ilmoittaudu mukaan 10.9. mennessä! https://lomake.ayy.fi/yrityssuhteet/

Tapahtuma on suomenkielinen.

4. Business Intelligence -assistentti – Tule louhimaan tietoa Espoo Innovation Gardenin innovaatioekosysteemistä

Espoo Marketing Oy:n tehtävänä on houkutella yrityksiä, investointeja ja vierailijoita Espooseen sekä auttaa toimijoita menestymään Pohjois-Euroopan suurimmassa innovaatiokeskittymässä Espoo Innovation Gardenissa sekä Visit Espoon matkailuekosysteemissä. Espoo Marketingin rooli on olla näissä ekosysteemeissä kasvun orkestroija, jonka toiminta perustuu asiakkaiden palvelemiseen ja yhdessä tekemiseen.

Toimenkuva:

 • Ekosysteemin yritysten ja avainasiakkaiden tietojen kerääminen, ylläpito ja erilaiset listaukset
 • Menestystarinoiden ja muun tiedon kerääminen ekosysteemistä ja tunnuslukujen muodostaminen
 • Rankingien ja raporttien analysointi
 • Faktapohjaisen materiaalin tuottaminen myynti- ja markkinointimateriaaleihin

Tehtävä on määräaikainen 31.12.2018 asti ja se täytettään heti sopivan henkilön löydyttyä. Tehtävä vaatii hyvää suomen ja englanninkielen taitoa. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen glenn.gassen@espoo.fi. Ilmoita hakemuksessasi palkkatoiveesi. Lisätietoja tehtävästä glenn.gassen@espoo.fi tai 040-620 4254.

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

5. Syyskuun teatteritarjous Kansallisteatterista: Julia ja Romeo

Yleisön suosikki – vavahduttava, koskettava ja kaunis Julia & Romeo ihastuttavana syyskuun tarjouksena. Esitys menee upealla Suurella näyttämöllä, kesto 2 tuntia 35 minuuttia sisältäen väliajan, esitykset alkavat kello 19.00. Ja mikä parasta liput vain 12 e/kpl (normaalihinta 47 e, opiskelijalippu 22 e)  seuraaviin näytöksiin: la 8.9, la 15.9 ja pe 28.9.2018.

Käy pikaisesti nappaamassa oma lippusi! Nämä yliopistotarjousliput saat tällä hinnalla vain tästä linkistä: https://www.lippu.fi/tickets.html?fun=erdetail&affiliate=fiv&doc=erdetaila&erid=2267021 (huom. lippujen määrää ei ole rajoitettu, tarjoushintaan saat lippuja siihen asti kunnes näytös on loppuunmyyty!)  puh. Kansallisteatteri 010 7331 331

6.  Naiskuoro KYN:n koelaulut ma 24.9.2018

Haluatko laulaa yhdessä maailman parhaista naiskuoroista?  Tule KYN:n koelauluihin!

KYN on yksi Suomen ja maailman eturivin naiskuoroista. KYN:n vuoden 2017 meriittilistalle kuuluvat Grand Prix -voitto ja erikoispalkinto erinomaisesta lavaesiintymisestä Berliinissä, rankkaus maailman kuudenneksi parhaaksi naiskuoroksi ja valinta Vuoden kuoroksi.

KYN:ssä laulaa eri ikäisiä ja eri aloilla opiskelevia ja työskenteleviä naisia, joita yhdistää rakkaus kuoromusiikkiin. Suhtaudumme harrastukseemme ammattimaisella otteella ja kuoro on meille elämäntapa. Jos koet samoin, saatat olla tuleva kynnitär!

 • Koelaulut pidetään ma 24.9.2018 klo 17:30-21:00 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla
 • Lue lisää ja ilmoittaudu ke 19.9.2018 mennessä osoitteessa https://www.bit.ly/KYNkoelaulutS2018
 • Yhteydenotot osoitteeseen koelaulut@kyn.fi

Lue lisää https://www.facebook.com/events/204221720198210/

Löydät meidät myös Instragramista, Spotifysta ja YouTubesta

TAPAHTUMAT

7. Barventures 5.9.2018

Aalto Cocktail, KYllä Oluelle ja Viinikerho Baccus järjestävät jo historian neljännen Barventuresin, joka tuo cocktailit, viinit ja oluet saman katon alle! Barventures täyttää Aalto Partyn ja Aalto Afterpartyn välisen tyhjiön Otaniemen parhailla vätköillä! Illan musiikista huolehtii KYllä Oluen oma poika DJ Jon Flow!   Viime vuonna tapahtuma myytiin loppuun jo ennakkoon, joten varaa lippusi ajoissa ja varmista ettet jää yksin rannalle ruikuttamaan!

MITÄ: Barventures 2018
MISSÄ: Saha, Konemiehentie 4, Espoo
MILLOIN: Keskiviikko 5.9.2018 klo 19->
LIPUT: https://tinyurl.com/barventures2018

Lisätietoa FB-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/2190049134597228/

8. Elokuvakerho Montaasin leffaillat syyskuussa

Tervetuloa elokuvakerho Montaasin leffailtoihin! Leffailtoja järjestetään joka sunnuntai yleensä klo 17.30 alkaen Otaniemen Kinopoli-teatterissa tai Montaasin kerhohuoneella Kinopolin vieressä ja ne ovat avoimia kaikille kerhon jäsenyydestä riippumatta.

Syyskuun illoissa katsotaan Thom Andersenin Los Angelesin elokuvarepresentaatioita käsittelevä essee-dokumentti Los Angeles Plays Itself (2004) (huom. aloitus jo klo 17), John Carpenterin tunnelmallisen kauhuelokuvan moderni merkkiteos The Thing (1982), Vincent Gallon ysäri-indie Buffalo ’66 (1998) ja John Hustonin ryöstöelokuvien suuri klassikko Asfalttiviidakko (1950). 23.9. pidetään R&A-festivaalin ensimmäisen viikonlopun takia pieni tauko leffailloista. Tarkemmat tiedot näytöksistä löytyvät sivulta https://montaasi.ayy.fi/ajankohtaista/.

Lisätietoa Montaasista https://montaasi.ayy.fi/
ja https://www.facebook.com/montaasi/

9. Marttojen Uusia alkuja -tapahtuma Otaniemessä 12.9.

ke 12.9. klo 10-16, Otaniemen kampuksen Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1, Espoo)

Opintojen aloittaminen ja omaan kotiin muuttaminen on jännittävää, ihanaa ja parasta – mutta myös melko kallista. Esimerkiksi keittiön tarvikkeet tai ruokahankinnat voivat olla yllättävänkin iso kustannus. Mutta ei hätää, Martat tulevat apuun!

Kestävään elämään keskittyvästä tapahtumasta voit vaikkapa noutaa kotiisi tarvitsemiasi keittiötarvikkeita – ja vieläpä täysin ilmaiseksi! Ilmaistorillamme on kiertoon lahjoitettuja, käyttökelpoisia astioita, ruoanlaittovälineitä ja muita keittiötarvikkeita. Kädentaitomarttojen pisteellä taas voit suorittaa itsellesi näppärän haalarimerkin.

Lisäksi tapahtuma tarjoaa:
– neuvoja ja konsteja kestävään elämään
– maistiaisia sekä ideoita ruuanlaittoon
– vinkkejä ja oivalluksia kattauksiin

Lue lisää Facebookista: Uusia alkuja, Espoo https://www.facebook.com/events/2243483625888735/?active_tab=about

10. Kierrätyskortteli Otaniemessä 17.9.

Kierrätyskorttelissa teet upeita kirppislöytöjä ja myyt pois ylimääräisiä kapistuksiasi!

Syksy tulee, uudet opiskelijat saapuvat Otaniemeen ja vanhat poistuvat. Miten sisään ja pois muuttavien tavaravirtoja saisi optimoitua? No kierrättämällä tietysti! Kierrätyskorttelissa Otakaari 20:n kaksi kerrosta sekä sisäpiha muuntautuvat kokeneimmankin kirppiskävijän unelmakohteeksi maanantaina 17.9. klo 16-20.

LIIKUNTA JA RETKEILY

11. Akateemisen huispauksen MM-kisat Espoossa 15.9.

Aava järjestää toista kertaa Akateemisen huispauksen MM-kisat Espoon Silkkiniityllä 15.9. klo 13 alkaen.

Mukaan mahtuu 16 nopeinta joukkuetta. Tapahtumaan on helppo osallistua ilman aiempaa huispauskokemusta ja myös katsojat ovat erittäin tervetulleita.

Tule paikalle kokemaan (lähes) taianomaista urheilutunnelmaa! Lisätiedot, ilmoittautuminen ja Ne Säännöt osoitteessa huispaus.fi

12. Human vs Zombies Otaniemi 19.-23.9.

Ihmiset vastaan Zombit on moderoitu hippapeli, jossa zombi-pelaajat yrittävät levittää infektiota ottamalla ihmisiä kiinni. Ihmiset voivat puolustautua piiloutumalla, pakenemalla tai taistelemalla käyttäen sukkia tai nerf-pyssyjä zombeja vastaan. Pelin ohessa on erilaisia tehtäviä tekemässä pelistä mielenkiintoisempaa. HvZ on joukkuepeli, joten pelissä myös varmasti tutustuu uusiin ihmisiin. Peli on alunperin luotu Otaniemen kaltaisille kampuksille, joten pääsemme pelaamaan tätä peliä Suomen parhaimmassa paikassa!

Osallistuminen on täysin ilmaista. Pelissä tarvittavan huivin ja erityishärpäkkeet saa järjestäjiltä. Sinun tarvitsee vain ilmoittautua, tulla paikalle ja pelata.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/aava/hvz/

 

HYVINVOINTI

13. Opintopsykologien Mindfulness-työpajat opiskelijoille

Power of Imperfection Ovatko ajatuksesi itseäsi kohtaan kriittisiä ja arvioivia? Myötätunto auttaa paremmin kuin kova itsekritiikki, vaikka oletkin ehkä tottunut ajattelemaan, että olemalla ankara itsellesi pääset parhaisiin suorituksiin. Työpajassa teemme mindfulness-harjoituksia, joiden avulla voimme kehittää hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen. Työpajassa on neljä kokoontumiskertaa maanantaisin klo 14.00-16.00, 24.9.-15.10.2018. Työpaja on suomenkielinen. Lisätiedot https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=328008

Mindful Tools for Stress Management Feeling stressed or anxious? Come and get new ideas how to boost your wellness. Handling stress becomes easier when we approach difficulties rather avoiding them and learn to recognize when we start to feel stressed or worried. The workshop is on Mondays  10:00-12:00 hrs, September 24th to October 15th 2018. The workshop is held in English. More information https://into.aalto.fi/display/enopisk/Courses+and+workshops+for+students

 

MUUT

14. Vastaa ja vaikuta Espoon maisemaan

Espoon kaupunginmuseolla on käynnissä Kaikkien aikojen Espoo -kysely 9.9.2018 saakka.

Kysely on suunnattu kaikille entisille ja nykyisille espoolaisille ja siinä kerätään tietoa ihmisten näkökulmasta Espoon tärkeistä rakennuksista ja kulttuurimaisemista sekä muistoja niihin liittyen. Kyselyn vastauksien avulla Espooseen laaditaan oma kaupunkitasoinen kulttuuriympäristöohjelma. Vastaa osoitteessa: https://app.maptionnaire.com/fi/4167

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 36/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *