Uusi projektikoordinaattori auttaa Aalto-yhteisöä kehittymään

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan keskustoimistolla on elokuun alussa aloittanut yhteisö- ja järjestörakenteiden projektikoordinaattori Elina Nieminen. Jouluun asti työskentelevän koordinaattorin tehtävänä on kehittää Aalto-yhteisön rakenteita yhdessä aaltolaisten kanssa.

Opiskelijajärjestöt ovat kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa opiskelevan Elina Niemiselle todellinen intohimo. Hänellä on vaikuttava ansioluettelo erilaisista järjestötehtävistä jo ennen uusinta AYY:n pestiä.

”Aloitin tuutorina ja järjestötoiminta imaisi minut nopeasti mukaansa. Olen toiminut muun muassa kotitalouspedagogien ainejärjestö Kopedan ja kasvatustieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö Condus ry:n puheenjohtajana ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan järjestövaliokunnan varapuheenjohtajana”, Nieminen listaa.

Viime vuoden Nieminen vaikutti HYY:n hallituksessa, jossa hänen vastuualueitaan olivat tapahtumat, järjestöviestintä ja vapaaehtoiset. AYY:ssa hän pääsee työskentelemään samojen teemojen parissa.

”Olen aina tykännyt Aalto-yhteisöstä ja sen meiningistä. On kiinnostavaa päästä kehittämään sitä ja samalla oppimaan uutta – tällaisen projektin parissa en nimittäin vielä koskaan ennen ole työskennellyt.”

Yhteisö- ja järjestörakenteiden projektikoordinaattorin työhön kuuluu haastattelujen ja keskustelujen avulla selvittää, miten ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien yhdistysten yhteistyötä ja Aalto-yhteisön rakenteita voisi kehittää.

”Projektin tarkka lopputulos on vielä mysteeri, sillä kaikki kehitysehdotukset ideoidaan yhdessä yhteisön kanssa. Sen jälkeen ehdotukset viedään AYY:n hallitukseen ja edustajistoon, jotka päättävät, miten niitä viedään eteenpäin”, Nieminen selventää.

Projektin tavoitteena on entistä yhtenäisempi opiskelijayhteisö, jossa eri korkeakoulujen opiskelijat otetaan entistä paremmin samanarvoisina huomioon. Ylioppilaskunta haluaa tukea piirissään toimivia järjestöjä yhteisön kehitystyössä.

”AYY:ssa yhdistyy monenlaista opiskelijahistoriaa ja paljon eri perinteitä. Toivon, että pystyn kuuntelemaan koko yhteisöä ja osaan kysyä oikeita kysymyksiä niin, että kaikki voivat kertoa, mikä heitä palvelisi parhaiten.”

Nieminen tietää, että opiskelijayhteisö on lähellä monien ylioppilaskunnan jäsenten sydämiä ja että yhteisörakenteisiin suunniteltavat muutokset saattavat herättää kysymyksiä, huolia ja vastalauseita.

”Muutoksia voi tapahtua, ja muutoksiin liittyy aina monenlaisia tunteita. Tarkoitus ei ole, että minä tulen ulkopuolelta tänne kertomaan, että näinhän tämä toimii. Sen sijaan toivon, että aaltolaiset lähtevät mukaan ideoimaan sitä, miten yhteisö voisi kehittyä”, Nieminen sanoo.

”Aalto-yhteisö on ainutlaatuinen. Ei ole mikään itsestäänselvyys, että jengi haluaa tehdä näin paljon vapaaehtoistyötä. Innostun ihmisistä ja odotan innolla, että pääsen töiden kimppuun ja tutustumaan yhteisöön paremmin!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *