Otaniemen yö kutsuu nauttimaan taiteesta kampukselle

Tapahtuman ilmeen on suunnitellut Hilla Mäkelä.

TIEDOTE
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY
Julkaisuvapaa 22.8.2018

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta yhdistää voimansa opiskelijayhdistysten kanssa ja järjestää poikkitaiteellisen Otaniemen yö -taidefestivaalin lauantaina 6.10. Kaikille pääkaupunkiseudun asukkaille suunnattu, ilmainen tapahtuma juhlistaa aaltolaista luovuutta ja teekkarihenkisyyttä.

Otaniemen yö on Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ensimmäistä kertaa järjestettävä, uudenlainen taidefestivaali. Lokakuun ensimmäisenä lauantaina vietettävää tapahtumaa leimaavat laaja käsitys taiteesta ja opiskelijalähtöisyys.

”Halusimme luoda tapahtumakonseptin, jonka alla opiskelijat voivat toteuttaa luovaa, vapaata ja omannäköistään ohjelmaa hieman Taiteiden yön hengessä”, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa taiteellisesta toiminnasta vastaava Julius Luukkanen kertoo.

Ohjelmassa laavalamppuja ja salonkiorkesterimusiikkia

Otaniemen yössä nähdään noin kolmekymmentä pääsymaksutonta ohjelmanumeroa.

Luvassa on muun muassa monenlaista musiikkia, tanssia, mediataidetta – ja värikuula-aseilla yhdessä väritettävä maalaus. Tekniikkaa ja taidetta yhdistävät myös laavalampputyöpaja ja auton vanteen päälle yhdessä hitsattava tilataideteos.

”Tapahtumailmoittautumisten kirjo ilahdutti monipuolisuudellaan. Mukana on ohjelmanumeroita, joita emme olisi osanneet odottaa, saati keksiä itse”, Luukkanen sanoo. Otaniemen yön ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan syyskuun puolivälissä.

Opiskelijayhteisö näyttää luovuutensa

Otaniemen yö on osa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Taidevuosi-teemavuotta. Vuoden tavoitteena on nostaa esille Aalto-yliopiston monitieteellisen opiskelijayhteisön yhteinen luovuus.

Mukana festivaalia järjestämässä onkin kaikkien Aallon korkeakoulujen opiskelijoita ja useita opiskelijayhdistyksiä harrastuskerhoista kiltoihin eli tekniikan opiskelijoiden aineyhdistyksiin.

Ilmainen tapahtuma on suunnattu kaikille kaupunkilaisille. Järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni saapuu Otaniemeen nauttimaan Aallon opiskelijayhteisön luovuudesta.

”Ylioppilaskunnassa näemme päivittäin, miten moneksi Aalto-yhteisöstä on. Olen innoissani, että voimme nyt kutsua koko pääkaupunkiseudun tutustumaan yhteisömme taiteelliseen, yllättävään puoleen”, Luukkanen toteaa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Tero Uuttana, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidealojen edunvalvonta-asiantuntija, 050 520 9439 tai tero.uuttana@ayy.fi

www.otaniemenyo.fi

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2220457434854832/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *