Viikkotiedote 24/2018

Viikkotiedote jää tästä viikosta eteenpäin lomalle ja palaa taas elokuun 20. päivä. Mutta vaikka tiedote on tauolla, AYY ja Otaniemi elävät kesälläkin – tarkasta kohdasta 6, miten AYY:n palvelutoimisto on kesällä auki ja laita kohdasta 12 heinäkuisten SmökkiAftereiden päivämäärä ylös.

Mitä parhainta kesää juuri sinulle!

 

AYY TIEDOTTAA

 1. Haku Jämeräntaival 5 B:n remontoituihin asuntoihin auki 12.–15.6.
 2. Kiinasta oppia Aalto-yhteisöön
 3. Nouda Romupyöräkeräyksessä kerätty pyöräsi kesän aikana
 4. Osallistu Opiskelijakeskuksen suunnitteluun 15.6. mennessä
 5. Kerro ideasi AYY:n vaikuttamislinjoista 31.7. mennessä
 6. Palvelutoimiston kesän aukioloajat
 7. Viikkotiedote palaa 20.8., aineisto-ohje

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

 1. Taidevuosi-blogisarja: 20 vuotta hevimetallin sanomaa Otaniemessä
 2. Väreen viereen syntyy muuntuva taideteos
 3. Haetaan kahta uutta jäsentä Kino Sheryl Oy:n hallitukseen

TAPAHTUMAT

 1. DASH – Design + AI 16.6.
 2. SmökkiAfterit 3.7.

LIIKUNTA JA RETKEILY

 1. Smökki Cup 2018
 2. Aalto 10km/5km – oletko jo ilmoittautunut?

MUUT

 1. Join Aalto Squad – apply by 8.8.

 

AYY TIEDOTTAA

 

1. Haku Jämeräntaival 5 B:n remontoituihin asuntoihin auki 12.–15.6.

Otaniemeen osoitteeseen Jämeräntaival 5 B valmistuu kesäkuun aikana yhteensä 34 asuntoa, joista 30 on soluyksiöitä. Asunnot ovat muuttovalmiita 2.7.

AYY:n hallitus on päättänyt, että kaikille AYY:n jäsenille annetaan yhdenvertainen mahdollisuus hakea Jämeräntaival 5 B:n asuntoja. Hakuprosessissa käytetään arvontaa.

Asuntojen hakuprosessi tapahtuu hieman normaalista poikkeavalla tavalla:
– Asuntoja voi hakea 12.–15.6.2018 välisenä aikana
– Kaikkien annetun aikarajan sisällä tulleiden hakemusten jonopaikka arvotaan
– Arvonta tapahtuu pisteryhmien sisällä
– 15.6.2018 jälkeen kohteen haku jatkuu normaalin jonotuksen mukaisesti

Soluyksiö on solun ja yksiön välimuoto. Jokaisella asukkaalla on huone, josta löytyy oma kylpyhuone/vessa ja minikeittiö. Keittiön varusteluun kuuluu jääkaappi, pakastin, liesi ja uuni. Yhteistilan tai -käytävän siistinä pitäminen on saman tilan jakavien soluyksiöiden asukkaiden yhteisellä vastuulla.

Lue hakuohjeet: https://ayy.fi/asuminen/asunnonhakijat/hakuinfo/
Tutustu asuntoihin ja lähetä hakemus Domossa nyt: https://domo.ayy.fi

 

2. Kiinasta oppia Aalto-yhteisöön

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus vieraili toukokuussa Kiinassa perehtymässä paikalliseen yliopistomaailmaan ja liike-elämän mahdollisuuksiin.

Lue AYY:n blogista, mitä kaikkea hallitus matkallaan oppi ja miten Kiinan-kokemukset muovaavat ylioppilaskunnan toimintaa Suomessa: https://ayy.fi/blogi/2018/06/11/kiinasta-oppia-aalto-yhteisoon/

 

3. Nouda Romupyöräkeräyksessä kerätty pyöräsi kesän aikana

Otaniemen romupyöräkeräys tuli, näki ja siivosi!

Kaikki Otaniemen pyörät merkittiin huhtikuussa värikkäillä rannekkeilla. Pyörät, joista ranneketta ei poistettu, kerättiin pois toukokuun lopussa. Mikäli pyöräsi kerättiin, ja haluat sen vielä takaisin, sinulla on syyskuun alkuun asti aikaa noutaa pyöräsi säilytyksestä riittävää näyttöä vastaan. Tällainen on esimerkiksi pyörän lukkoon sopiva avain.

Noutopäiviä järjestetään noin kahden viikon välein kesän ajan. niistä ilmoitetaan Romupyöräkeräyksen nettisivulla ja keräyksen Facebook-tapahtumassa. HUOM: Ilmoitathan tulostasi viimeistään edellisenä päivänä täyttämällä oheisen lomakkeen: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/otaniemen-romupyorakerays/

Kerätyt ja hyväkuntoiset pyörät myydään syyskuussa. Tuolloin sinulla on mahdollisuus ostaa itsellesi käyttöpyörä edulliseen hintaan.

Nettisivu: https://ayy.fi/ylioppilaskunta/vapaaehtoistoiminta/jaostot/kampusjaosto/romupyorakerays/
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/279134525956075/
Kysymykset ja tiedustelut keräyksestä: kampusjaosto@list.ayy.fi

 

4. Osallistu Opiskelijakeskuksen suunnitteluun 15.6. mennessä

Osallistu Opiskelijakeskus.fi-nettisivulla Opiskelijakeskuksen kehitystyöhön!

Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan, Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden ja Teknologföreningenin yhteishanke. Suunnitteilla on opiskelijoiden yhteinen rakennus Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.

Huhtikuussa 2018 järjestettiin Opiskelijakeskusseminaari, johon osallistui edustajia erityisasemayhdistysten puheenjohtajien neuvostosta, edustajistosta ja AYY:n jaostoista. Seminaarissa ideoitiin, millaisia tiloja, toimintoja ja palveluita Opiskelijakeskuksessa voisi olla.

Opiskelijakeskus.fi-sivulle kerätyt ideat ovat seminaarin tuotoksia. Kaikki voivat käydä ideoita läpi, tykätä niistä ja lisätä omia ideoitaan. Suosituimmat ideat käydään läpi pe 15.6. jatkosuunnittelua ajatellen. Käy siis sivuilla ja lisää oma huippuideasi – mitä sinä Opiskelijakeskukselta toivoisit?

Opiskelijakeskuksesta vastaavat AYY:n hallituksessa Emma Savela (kiinteistö) ja Noora Tanska (yhteisö). Molemmat tavoittaa osoitteesta etunimi.sukunimi@ayy.fi.

http://opiskelijakeskus.fi/

 

5. Kerro ideasi AYY:n vaikuttamislinjoista 31.7. mennessä

Missä yhteiskunnallisissa kysymyksissä nimenomaan aaltolaisten tulisi olla aktiivisia? Miten AYY:n tulisi suhtautua toimeentuloon, yhdenvertaisuuteen tai kestävään kehitykseen?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta uudistaa tänä vuonna linjapaperinsa. Samalla nykyiset useat erilliset linjapaperit yhdistetään yhdeksi dokumentiksi. Tarkoituksena on luoda dokumentti, joka varmistaa, että AYY:n vaikuttamistyö on läpinäkyvää ja vastaa jäsenistön mielipidettä.

Vastaamalla kyselyyn voit tuoda uusia avauksia ja omia ideoitasi mukaan linjapaperivalmisteluun: https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/kerro-ideasi-ayyn-vaikuttamislinjoista/

 

6. Palvelutoimiston kesän aukioloajat

AYY:n palvelutoimisto Otaniemessä palvelee kesän ajan poikkeuksellisin aukioloajoin:

– Toimisto on suljettu juhannusaattona pe 22.6. sekä 9.7.–27.7. (huom. kertavuokrattavien tilojen avainpäivystys maanantaisin klo 14–17)
– Asumispalvelujen puhelinpalvelu on suljettu ma 2.7. ja ke 1.8.
– Kassan poikkeusaukioloajat kesällä: arkipäivisin 1.–8.6. klo 12–14, 2.-6.7. klo 12–14

Palvelutoimiston kaikki aukioloajat ja yhteystiedot voit tarkastaa AYY:n nettisivuilta: https://ayy.fi/yhteystiedot/#Otaniemi

 

7. Viikkotiedote palaa 20.8., aineisto-ohje

Tämä on kevään 2018 viimeinen viikkotiedote.

Viikkotiedote palaa lomalta elokuun 20. päivä eli viikolla 34. Poikkeuksellisesti syksyn ensimmäisen tiedotteen materiaalin deadline on jo maanantaina 13.8. klo 10.00. Merkitse päivämäärä ylös nyt, jos tiedät, että sinulla on elokuussa tiedotettavaa!

Tiedotetekstit lähetetään osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi. Muistathan, että viestin suositusmitta on 500 merkkiä ja maksimipituus 1 000 merkkiä välilyönteineen.

 

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

 

8. Taidevuosi-blogisarja: 20 vuotta hevimetallin sanomaa Otaniemessä

Voiko ilman särökitaroita ja tuplabasareita elää?

Metal Club Mökä kertoo AYY:n Taidevuosi-blogisarjassa toiminnastaan metallimusiikin sanansaattajana ja elokuussa Otaniemessä pidettävästä Mökäfest-festarista.

Lue, niin saat tietää, miksi metalli on taidetta: https://ayy.fi/blogi/2018/06/05/taidevuosi-20-vuotta-hevimetallin-sanomaa-otaniemessa/

 

9. Väreen viereen syntyy muuntuva taideteos

Taiteilija Gloria Lauterbachin teos ”Kreuzstrasse” on voittanut Väre Wall Art -kilpailun, jossa etsittiin taideteosideoita kampuksen uusien rakennusten, Väreen ja Kauppakorkeakoulun, vieressä olevaan 70-metriseen betonimuuriin. Kilpailu oli avoin kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille ja siihen osallistui 26 ehdotusta.

Voittajateos vakuutti tuomariston vahvuudellaan. Lauterbach on Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun taiteen laitoksen jatko-opiskelija.

”Ajan myötä patinoituva, myrskyn repimä kuparinen katto ja sen uumenista kasvava koivu kuvaavat hiljaista muutosta”, Lauterbach kertoo suunnitelmastaan. Teokseen toivotaan osallistavaa osuutta, jonka taiteilija ideoi myöhemmin yhteistyössä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan kanssa.

Voittajan lisäksi tuomaristo päätti palkita myös toiselle sijalle päässeen ehdotuksen ja kunniamaininnan saaneen ehdotuksen. Kilpailun toiselle sijalle ylsi informaatiotekniikan opiskelijan Emil Fihlmanin ja taiteen laitoksen jatko-opiskelijan Mollu Heinon ehdotus ”Piiri”. Taiteen laitoksen opiskelijan Anna Björklundin ehdotus ”Aalto Shape Shifters” sai kunniamaininnan.

Lue lisää: http://www.aalto.fi/fi/current/news/2018-05-31-002/

Väre Wall Art -kilpailu: http://wall-art.aalto.fi/
Lisätietoja Aalto-yliopiston taiteesta: http://showcase.aalto.fi

 

10. Haetaan kahta uutta jäsentä Kino Sheryl Oy:n hallitukseen

Kino Sheryl Oy on Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden omistama elokuvateatteri, jonka tavoitteena on laadukkaan elokuvataiteen ja monipuolisen elokuvakulttuurin edistäminen.

Arthouse-henkisessä elokuvateatterissa näytämme sekä palkittuja taide-elokuvia että yleisön toivomia uutuuksia, teemme yhteistyötä elokuvafestivaalien kanssa ja tarjoamme elokuvakasvatusta lapsille.

Kino Sherylin hallitus kokoontuu noin kuusi kertaa vuodessa ja vastaa toiminnan suuntaviivoista. Osakeyhtiölain mukaan hallitus on myös vastuussa yhtiön toiminnan ja talouden valvomisesta.

Hallituksen jäsenenä pääset vaikuttamaan Helsingin elokuvateatteriskeneen ja edistämään monipuolista elokuvakulttuuria. Toivomme jäseniltä tuntemusta elokuvien esitystoiminnasta, yritys- tai järjestötoiminnasta ja rakkautta elokuvia kohtaan.

Lisätietoja ja hakemukset (viimeistään 21.6.2018) osoitteeseen kino.sheryl@gmail.com. Hakemuksen otsikoksi Hallitus. Vapaa hakemus + CV yhtenä pdf-tiedostona sähköpostin liitteenä.

 

TAPAHTUMAT

 

11. DASH – Design + AI 16.6.

Interested in Design and AI – and how these two work together? Wanna meet with other design-minded people eager to discuss the topic?

Come to the DASH – Design + AI event on June 16th to brunch with us and hear more about the future possibilities of design from our inspirational speakers.

More info in Facebook event: https://www.facebook.com/events/173712296679454/
Tickets here: https://holvi.com/shop/aaltoes16/product/6cd79ebbee3845c377438f0ff2eec0eb/

 

12. SmökkiAfterit 3.7.

Otaniemen asukit ovat siirtyneet kesän viettoon, kukin omalla tavallaan. Lieviä vieroitusoireita kevään tykityksestä on havaittavissa. Töissäkäyviä tai kandia vääntäviä kavereita ei tahdo näkyä missään. Mikä avuksi?

Tietenkin Hyvinvointitoimikunnan SmökkiAfterit 3.7.!

Kerää kaikki kaverisi opiskelu- tai työstatuksesta riippumatta kasaan ja saavu nauttimaan kesästä, hieman paremmista juomista ja hyvästä seurasta tiistaisen puurtamisen jälkeen.

Heinäkuun helteissä paistattelevassa Pub Smökissä on tarjolla mm. MM-jalkapalloa, kevyttä syötävää, autenttinen PubiVisa ja vaikka mitä muuta! Virvokkeita ja naposteltavaa on tarjolla pientä käteismaksua vastaan.

MITÄ: Koko Otaniemen yhteiset afterworkit!
MILLOIN: Tiistaina 3.7. klo 17 alkaen
MISSÄ: Smökissä, Jämeräntaival 4
MIKSI: Koska kesä ja afterit hyvässä seurassa!

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/172285916784689/

P.S. SmökkiAfterien yhteydessä AAVAn liikuntatoimikunta järjestää myös lentopalloturnauksen. Lisää tietoa viikkotiedotteen kohdasta 11 ja linkin takaa: https://www.facebook.com/events/394287647757015/

 

LIIKUNTA JA RETKEILY

 

13. Smökki Cup 2018

Aurinko porottaa ja hiekka pöllyää, kun Otaniemen väki hioo rantalentistaitojaan. Vaan ketkä ovatkaan kovimpia pelureita?

Liikuntatoimikunta tahtoo tänäkin kesänä selvittää, mistä löytyy Otaniemen kovin rantalentisjoukkue. LTMK järkkää Smökin kentällä 3.7. Smökki Cupin, jossa biitsitaiturit pääsevät ottamaan mittaa toisistaan rantalentopalloturnauksessa.

Pelit pelataan n. välillä 18–21. Kerää siis sinäkin joukkue kasaan ja tule näyttämään, kenen iskulyönnit purevat koviten!

Turnaus pelataan nelihenkisin joukkuein ja osallistuminen turnaukseen maksaa 8 € (2 € / pelaaja). Maksulla joukkueet saavat turnauspaikan lisäksi neljä ruokalippua, joilla voi lunastaa ruokaa virallisilta jälkipeleiltä, SmökkiAftereilta.

Turnaukseen osallistuneille joukkueille tarjotaan mahdollisuus peseytyä Ossinsaunalla, josta on kätevä siirtyä jatkamaan iltaa SmökkiAftereille.

Turnauksen ilmolomake: http://lomake.ayy.fi/aava/smokki-cup-2018-signup/
FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/394287647757015/

Mukaan mahtuu kahdeksan ensimmäistä ilmoittautunutta joukkuetta. Ole siis nopea!

MITÄ: Rantalentopalloturnaus
MISSÄ: Smökin kentällä
MILLOIN: 3.7. klo 18
JATKOT: SmökkiAfterit

 

14. Aalto 10km/5km – oletko jo ilmoittautunut?

Perinteinen Aalto 10km/5km -liikuntapäivä järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 16.9. Matkat voit juosta, hölkätä, kävellä tai vaikka sauvakävellä.

Tapahtuma on aaltolaisille ilmainen.

Aalto 10km/5km on osa Espoon Rantamaraton-tapahtumaa. Maraton ja puolimaraton juostaan lauantaina 15.9.

Aika: sunnuntai 16.9.2018, tapahtuma-aika klo 11–15

Paikka: Tapahtumakeskuksena toimii Otahalli ja sen ympäristö Espoon Otaniemessä. Lähtöviiva on Otaniemen Otarannassa, Laajalahden rannalla.

Ilmoittautuminen: https://www.rantamaraton.fi/aalto-10km-ja-aalto-5km/ Ilmoittautuminen päättyy su 9.9. klo 23.59.

Etsimme myös vapaaehtoisia toimitsijoita Aalto 10km/5km-tapahtumaan. Vapaaehtoiset saavat halutessaan osallistua lauantain 15.9 maratoneihin ilmaiseksi.

Lisätietoja tapahtumasta INTOsta: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=4857145

 

MUUT

 

15. Join Aalto Squad – apply by 8.8.

Aalto Squad combines all the student ambassador activities in bachelor’s and master’s level in Finnish, Swedish and English. As a Squad member, you’ll get to promote Aalto with fellow students, staff members and prospective students.

We are looking for student ambassadors willing to help us with student recruitment and marketing, to share stories about their life and studies at Aalto on web and social media, and to promote Aalto and its programmes at various student recruitment events and school visits.

We will recruit about 20 students to work with us starting from September 2018. The Squad members are selected for one academic year.

As a member, you’ll receive a monthly compensation (€150), Aalto merchandise e.g. a sweater, and an iPad. Your travel costs are covered while presenting Aalto.

Apply by 8th of August 2018 via Webropol at http://tinyurl.com/aaltosquad2018 Applications will already be processed during the application period. In August, we will organize a group interview for selected candidates.

How does this sound? Contact us at admissions@aalto.fi if you have any questions!

 

***

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 24/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *