AYY luovutti Kukanpäivän viestin museonjohtaja Susanna Petterssonille

Tiedote
Julkaisuvapaa heti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY luovutti Kukanpäivän 13.5.2018 kiitostervehdyksen Ateneumin museonjohtaja Susanna Petterssonille.

Vuonna 2018 Aalto-yliopiston ylioppilaskunta viettää Taidevuotta. Vuoden tavoitteena on nostaa esille taidetta moneen eri makuun ja monella eri tavalla sekä edistää opiskelijoiden viihtyvyyttä, jaksamista ja hyvinvointia. Taide on Aalto-yhteisössä tänä vuonna erityisen pinnalla, sillä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat muuttavat syksyllä Otaniemeen uusiin tiloihinsa.

Kukanpäivän viestin vastaanottaja valittiin Taidevuoden hengessä. Susanna Pettersson on ollut mukana edistämässä taiteen näkymistä yhteiskunnassa ja Aalto-yliopiston hallituksessa.

Pettersson toimii nykyään Ateneumin museonjohtajana. Aikaisemmin hän on työskennellyt Suomen Lontoon instituutin johtajana, Visuaalisen taiteen keskus Framen hallituksen jäsenenä, kulttuurilaitosten johtotehtävissä mm. Alvar Aalto -säätiössä ja Alvar Aalto -museossa ja useissa tehtävissä Kansallisgalleriaa edeltäneessä Valtion taidemuseossa.

Lisäksi Pettersson on ollut jäsen useissa opetus- ja kulttuuriministeriön työ-, ohjaus- ja arviointiryhmissä. Hän on Jyväskylän yliopiston museologian dosentti ja toimii vierailevana luennoitsijana mm. Reinwardt-akatemiassa Amsterdamissa.

Pettersson vastaanotti Kukanpäivän viestin lauantaina 12.5. Ateneumissa Helsingissä. Taltiointi viestin luovutuksesta oli osa Servin Mökissä Otaniemessä järjestettyä Kukanpäivän juhlatapahtumaa ja sitä olivat tervetulleet seuraamaan kaikki kiinnostuneet.

 

Kukanpäivän viestin historiaa

Kukanpäivän viesti oli alun perin keväinen tervehdys Helsingille Otaniemeen muuttaneilta teekkareilta. Ensimmäisen Kukanpäivän viestin vastaanotti 13.5.1956 Helsingin silloinen ylipormestari Eero Rydman.

Nykyään viestin tarkoituksena on kohdistaa päättäjien huomio ajankohtaisiin tai opiskelijoiden mielestä tärkeisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin, kuten koulutukseen, asumiseen, joukkoliikenteeseen, tutkimukseen tai maanpuolustukseen. Viestiä vastaanottamassa on ollut muun muassa tasavallan presidentti, useita ministereitä, kansanedustajia ja yhteiskunnan vaikuttajia.

 

Kukanpäivän 13.5.2018 viesti kokonaisuudessaan

(Kolmikielinen teksti kuvan alapuolella.)

Kukanpäivän viesti

Arwon museon johtaja ja hallituksen jäsen Pettersson!

Kevään merkeistä varmin, Floran päivän sanoma, saapuu jälleen ilahduttamaan meitä entistäkin loistokkaampana. Kukoistavan Otaniemen taiteiden kehdosta toimitamme nyt tämän perinteikkään 66. Kukan päivän viestin teille.

Våra stora drömmar blir verklighet när tekniken och ekonomin äntligen möter den värdefulla konsten. Campusgemenskapen blommar upp och vi får njuta av frukterna tillsammans.

Voimme vihdoin olla aitoja, monialaisia luojia ja ymmärrämme, kuinka taide maailmaamme valaisee. Tämä mahdollisuus kantaa pitkälle elämään ja antaa uusia näkökulmia. Toivomme että jokainen aaltolainen voi haastaa omaa luovuuttaan ja kokeilla omia rajojaan tiedeyhteisön parissa.

Student benefits, street art and joint artistic ventures keep the spark of youthful inspiration going strong. We hold it dear to our hearts that the Finnish art community embraces our students with open arms, further strengthening the passion for art.

Meillä onkin tänä vuonna Taidevuosi – jalo tavoite luoda taiteesta lähestyttävämpää kaikissa muodoissaan. Opiskelijat herätetään yhteisömme luovuuteen ja kampus juhlistamaan kollektiivista kyvykkyyttä.  Yliopiston kanssa tehtävä yhteistyö on kulttuurillemme tärkeää. Tänä vuonna saamme toteuttaa itseämme ja näyttämään maailmalle kokoontuessamme viettämään Otaniemen yötä.

Muutoksen aika ei ole ikinä helppoa ja ei suju ilman mutkia. Varmistetaan taiteen asema jatkossakin. Otaniemi on paras paikka opiskella ja elää.

Ateneumissa
Kukan päivänä 2018

 

Lisätietoja
Kampusjaoston puheenjohtaja Aino Hautala
+358 44 255 0934, aino.hautala@ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *