Muistutus asumisen ohjesäännön muutoksista

AYY:n edustajisto päätti kokouksessaan torstaina 22.2.2018 asumisen ohjesääntöä koskevista muutoksista. Hakijan näkökulmasta tärkeimmät muutokset liittyivät asuntohakemuksen voimassaoloon ja hakemusten palauttamiseen asuntotarjouksen yhteydessä.

 

Asuntohakemukset ovat nykyään voimassa vain kolme kuukautta eli muistathan käydä uusimassa hakemuksesi, jotta ne eivät poistu jonosta. Saadessasi asuntotarjouksen, hakemuksesi kaikkiin asuntoryhmiin poistuvat jonosta. Saat kuitenkin palauttaa kolme asuntoryhmää jonoon, lukuun ottamatta sitä asuntoryhmää, jota tarjous koski. Eli jos saat tarjouksen esimerkiksi Teekkarikylän yksiöstä, et voi palauttaa enää tuota asuntoryhmää jonoon vaan jonottaminen täytyy aloittaa alusta.

 

Palauttamiseen ei vaikuta se, ovatko eri asuntoryhmät erillisissä hakemuksissa. Jos hakija on hakenut samaa asuntoryhmää, esimerkiksi Teekkarikylän yksiöitä, useammassa hakemuksessa ja valitsee tarjouksen saatuaan palautettavaksi Teekkarikylän yksiöt, osaa Domo palauttaa kaikki haetut Teekkarikylän yksiöt vaikka ne olisivat erillisissä hakemuksissa. Asuntoryhmiä saa palauttaa jonoon aina kolme, vaikka hakijalla olisikin useita hakemuksia, joissa hän hakee eri asuntoryhmiä. Eli jos hakija on vaikkapa hakenut yhdessä hakemuksessa kaverinsa kanssa kaksioita ja kolmioita ja toisessa hakemuksessa yksiöitä, saa hän tarjouksen saatuaan palauttaa yhteensä kolme asuntoryhmää kaikista niistä asuntoryhmistä, joita hän on eri hakemuksissaan hakenut.

 

Ohjesäännön kokonaisuudessaan löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *