JMT:n peruskorjaus etenee

Jämeräntaival 3, 5 ja 7 -kiinteistöjen peruskorjaus etenee suunnitellusti ja hanke on kokonaisaikataulun puolivälissä. Jämeräntaival 7:n sisäpuoliset työt ovat valmistuneet ja korjaustyöt keskittyvät tällä hetkellä pääosin Jämeräntaival 5:een. Piha-alueiden viimeistelytöitä tehdään kaikissa kohteissa. Peruskorjaushankkeen on arvioitu valmistuvan kokonaisuudessaan kesällä 2019.

Jämeräntaival 5C:n osalta peruskorjaus on valmistumassa huhtikuun 2018 loppuun mennessä ja tämän rapun asuntojen tarjoaminen aloitetaan hakijoille maaliskuun 2018 aikana.

Ohjeita ja tietoa asukkaille:

Korjaustöiden johdosta asukkaiden ja käyttäjien vuokrasopimukset joudutaan irtisanomaan vaiheittain, sillä kiinteistössä asuminen on korjaustöiden aikana mahdotonta. Irtisanomisissa noudatetaan huoneenvuokralain mukaista irtisanomisaikaa, joka on vuokranantajan puolelta 6 kuukautta.

AYY pyrkii tarjoamaan irtisanottaville asukkaille mahdollisuuden muuttaa vastaavaan asuntoon Teekkarikylässä. Asukas saa päättää haluaako hän hakea toiseen AYY:n asuntoon vai järjestääkö hän asumisensa jotenkin muuten irtisanomisen jälkeen.

Siirtohakemuksille annetaan AYY:n hallituksen päätöksellä yksi ylimääräinen jonopiste, joten ne ovat jonossa ensimmäisenä. Ylimääräinen piste on voimassa kunnes hakija on saanut tarjouksen solusta tai irtisanottua vastaavasta asunnosta ja niin kauan kuin asunnontarve on peruskorjauksen vuoksi kiireellinen. Jos hylkäät ensimmäisen asuntotarjouksen, kohdellaan sinua sen jälkeen tavallisena asunnonhakijana.

Asukkaat voivat myös hakea muita AYY:n asuntoja. Muihin asuntojonoihin ei kuitenkaan myönnetä ylimääräisiä lisäpisteitä remontin vuoksi, vaan ne pisteytetään normaalien sääntöjen mukaisesti. Poikkeuksena ne asukkaat, jotka asuvat yksiössä, mutta hakevat soluasuntoa. Kiireellisen asunnontarpeen lisäpisteet myönnetään vuokranantajan tekemän irtisanomisen perusteella normaalisti niihin jonoihin, joissa kyseiset lisäpisteet ovat käytössä.

Toimi näin:

  • Kun olet saanut irtisanomisilmoituksen peruskorjauksen perusteella, voit hakea korvaavaa asuntoa AYY:ltä.
  • Tee hakemus normaalisti Domo-järjestelmän jonoon.
  • Ilmoita hakemuksen liitteessä, että haet korvaavaa asuntoa peruskorjauksen takia.
  • Varmista samalla, että sähköpostiosoitteesi on järjestelmässä oikein! AYY suosittelee aalto.fi-sähköpostin käyttämistä Domo-järjestelmässä.
  • Mahdollinen asuntotarjous lähetetään sähköpostitse.

Tarvittaessa lisätietoja voi kysyä AYY:n asumispalveluista: asuntotoimisto(at)ayy.fi

Lisätietoa peruskorjauksesta:
AYY:n rakennusmestari Hannes Helminen hannes.helminen(at)ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *