AYY:lla uusi viestintä- ja järjestöasiantuntija ja myyntikoordinaattori

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa työnsä ovat helmikuussa aloittaneet viestintä- ja järjestöasiantuntija Essi Puustinen ja myyntikoordinaattori Rasmus Ruohola. Tutustu uusimpiin duunareihimme!

AYY:n uusi viestintä- ja järjestöasiantuntija Essi Puustinen tuntee Aalto-yhteisön ennestään, sillä hän on opiskellut Kemian tekniikan korkeakoulussa materiaalitekniikkaa. Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt Tekniikan Akateemisilla opiskelijakenttäasiamiehenä ja jäsenyysvastaavana.

Opiskeluaikanaan Puustinen toimi muun muassa Vuorimieskillan fuksivääpelinä perehdyttämässä fukseja teekkarikulttuuriin. Hän on myös toiminut Teekkarispeksissä tuottajana ja muissa pienemmissä tehtävissä.

”On hauska päästä katsomaan AYY:n toimintaa ja Aallon opiskelijayhteisöä työntekijän näkökulmasta ja näkemään, miten ne ovat kehittyneet opintojeni päätyttyä”, vuonna 2015 valmistunut Puustinen sanoo.

Viestintä- ja järjestöasiantuntija kouluttaa, tukee ja neuvoo AYY:n piirissä toimivia yli 200 eri järjestöä, jakaa toiminta-avustuksia ja huolehtii AYY:n yhdistysrekisteristä. Hän vastaa myös monenlaisista ylioppilaskunnan sisäisen viestinnän tehtävistä.

”Yhdistyslain kiemuroihin saa kyllä perehtyä. On mukavaa, että pääsen työssäni auttamaan ja kouluttamaan muita ja myös kehittämään omia viestinnällisiä taitojani”, Puustinen sanoo.

Vaikka Puustinen on itse opiskellut Aallossa, Aalto-yhteisön monipuolisuus on silti päässyt yllättämään hänet.

”On kiinnostavaa perehtyä tarkemmin siihen, millaisia yhteisöjä AYY:n piirissä toimii ja miten niitä syntyy koko ajan lisää. Täällä aiotaan esimerkiksi rakentaa oma formula-auto, mageeta että sellaista tehdään!”

Yrityssuhdesektorilla työnsä on aloittanut myyntikoordinaattori Rasmus Ruohola. Hän etsii AYY:lle uusia yrityskontakteja, neuvottelee sopimuksia ja suunnittelee yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä.

Ruohola opiskelee bioinformaatioteknologiaa Sähkötekniikan korkeakoulussa. Hän on kerännyt kokemusta yrityssuhteista bioinformaatioteknologian opiskelijoiden killan Inkubion yrityssuhdemestarina.

”Killan yrityssuhteet kiinnostivat minua ja työ sujui hyvin. AYY:n paikka tuli haettavaksi juuri, kun virkani killassa loppui, joten totesin, että tässä olisi hyvä mahdollisuus jatkaa samalla polulla.”

Ruohola kertoo, että uudella skaalalla työskentely on vaatinut totuttelemista. Vastuu tuntuu suuremmalta, kun on pienen killan opiskelijoiden sijasta koko AYY:n 15 000 -henkisen jäsenistön palveluksessa. Ruohola suhtautuu silti tulevaan optimistisesti.

”Odotan työltä totta kai menestystä”, hän nauraa.

”Rekrymessut, joita suunnittelemme loppuvuodelle, innostavat minua erityisesti. Niistä kiinnostuin jo viime vuonna, kun AYY heitti kiltatoimijoille pallon: kertokaa meille villeimmät ideanne, niin katsotaan, mitä niistä voidaan toteuttaa. On hienoa olla mukana toteuttamassa messuja”, hän lisää.

Puustinen ja Ruohola muistuttavat, että AYY:n henkilökunta on olemassa ylioppilaskunnan jäseniä varten. Ajatuksistaan ja kysymyksistään saa aina laittaa viestiä tai tulla keskustoimistolle juttelemaan.

”Autan yhdistysaktiiveja parhaani mukaan kaikissa mietityttävissä asioissa. Saa tulla moikkaamaan”, Puustinen hymyilee.

”Jos teillä on hyviä ideoita tai hyviä liidejä, saa vinkata! Millaista yritysyhteistyötä te haluaisitte nähdä ylioppilaskunnan tekevän?” Ruohola kysyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *