AYY:n uudet edunvalvonnan asiantuntijat esittelyssä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa on aloittanut helmikuussa kaksi uutta asiantuntijaa. Uutena koulutuspoliittisena asiantuntijana toimii Minna Mäkitalo ja taidealojen edunvalvonta-asiantuntijana ja TOKYOn toiminnanjohtajana Tero Uuttana.

AYY:n uusi koulutuspoliittinen asiantuntija Minna Mäkitalo on valmistunut teologian kandidaatiksi Helsingin yliopistosta ja opiskelee parhaillaan teologian maisterintutkintoa. Hän on toiminut Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa ja työskennellyt myös Tampereen yliopiston ylioppilaskunnassa.

Aalto-yliopistokin on Mäkitalolle ennestään tuttu.

”Helsingin yliopistossa opiskellessani tiedekuntajärjestömme järjesti tiiviisti yhteistyötä Otaniemen ystävyysteekkarien kanssa – ja sen jälkeen tulin itse opiskelemaan tänne sivuaineena tuotantotaloutta.”

Mäkitaloa naurattaa, kun hän kertoo, että vaikka hänen suunnitelmissaan oli keskittyä tänä vuonna opintoihin, hän ei voinut vastustaa koulutuspoliitikan kutsua AYY:n paikan tultua hakuun. Opiskelijaedunvalvonta on ollut hänelle tärkeää jo pitkään.

”Olen tehnyt opiskelijaedunvalvontaa vuodesta 2011 asti, jolloin aloitin Helsingin yliopistossa hallinnon opiskelijaedustajana. Erityisesti odotan pääseväni AYY:ssa parantamaan opiskelijoiden hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta.”

AYY:n koulutuspoliittisen asiantuntijan työhön kuuluu muun muassa opiskelijoiden oikeusturvaan, Aalto-yliopiston kehittämiseen ja kansalliseen koulutuspolitiikkaan liittyvä edunvalvonta ja lausuntotyö ja hallinnon opiskelijaedustajien eli hallopedien valintojen koordinointi ja heidän tukeminen tehtävässään.

”Olen vähän maailmanparantajaluonne, mutta koska olen samalla melko pragmaattinen, päätin keskittyä yliopistoon ja edunvalvontaan”, Mäkitalo hymyilee.

AYY:n uusi taidealojen edunvalvonta-asiantuntija ja TOKYOn toiminnanjohtaja Tero Uuttana on valmistunut Jyväskylän yliopiston kulttuuripolitiikan maisteriohjelmasta pääaineenaan yhteiskuntapolitiikka. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa jyväskyläläisen Yläkaupungin yö -kaupunkifestivaalin tuottajana.

Uuttana on yhtä aikaa töissä sekä TOKYO:ssa että AYY:llä. Hänen työnkuvaansa sisältyy niin tapahtumatuotantoa, toiminnanjohtamista kuin kaikkien ARTS:n opiskelijoiden yleistä edunvalvontaa.

Uuttana kertoo, että vuoden 2018 suurin projekti on ARTS:n muutto Otaniemeen. Osa ARTS:n opiskelijoista on muuttanut jo aikaisemmin, mutta kesän 2018 aikana viimeisetkin artsilaiset siirtyvät Otaniemen uuteen Väre-rakennukseen.

”ARTS:n opiskelijat eivät ole koskaan aikaisemmin kaikki opiskelleet samalla kampuksella. Nyt ARTS muuttaa yhdellä kertaa samoihin tiloihin ja osaksi Otaniemeä. Meidän pitää saada ARTS:n opiskelijayhteisö ottamaan Otaniemi omakseen”, Uuttana sanoo.

Muuttoa juhlistetaan vuoden mittaan monenlaisilla Taidevuosi 2018 -tapahtumilla. Syyspuolelle on suunnitteilla esimerkiksi Otaniemen yö -taidetapahtuma, jota Uuttana odottaa innolla.

”Kun ensi kertaa tehdään, ei ole vielä täyttä varmuutta siitä, miten homma käytännössä toimii – mutta toivon, että siitä tulee mahtava tapahtuma. Suunnitelmat ovat hyvässä ja lennokkaassa vauhdissa!”

Sekä Mäkitalo että Uuttana kertovat, että Aallon ja AYY:n organisaatioissa ja toimintakulttuurissa on vielä opettelemista. Työ opettaa tekijäänsä, joten uusia asioita selviää kummallekin joka päivä.

”Aallossa ja AYY:ssä on kova uuden tekemisen meininki. Siitä tykkään”, Uuttana toteaa.

”Mielestäni on hienoa, että ylioppilaskunnissa tehdään työtä todellisella intohimolla. Parasta on päästä tekemään itselleen tärkeitä asioita yhdessä muiden innokkaiden ihmisten kanssa”, Mäkitalo summaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *