Aalto-yliopiston ylioppilaskunta hakee korkeakouluharjoittelijoita

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on dynaaminen 15 000 opiskelijaa edustava palvelu- ja vaikuttamisorganisaatio. Nyt sinulla on tilaisuus päästä kokeilemaan meillä taitojasi! AYY hakee 1–3 harjoittelijaa monipuolisiin tehtäviin.

 

Mahdolliset toimenkuvat

Organisaatiokehittämisen harjoittelija

Tehtäviisi kuuluvat erilaiset organisaation kehittämisen ja työhyvinvoinnin edistämisen tukitehtävät. Toimit läheisesti ylioppilaskunnan talousjohtajan, pääsihteerin ja HR-päällikön kanssa. Yksi merkittävistä tehtävistäsi liittyy ylioppilaskunnan laatukäsikirjan edistämiseen.

Automaatioharjoittelija

Harjoittelun aikana pääset miettimään, mitä erilaisia toimintoja AYY:llä voisi automatisoida. Automatisointia on pohdittu esimerkiksi viikkotiedotteen koostamisen ja jakelun osalta, toiminta-avustusten myöntämisprosessin osalta sekä ylipäänsä ylioppilaskunnan tiedon jakamisen suhteen.

Hankerahoitusharjoittelija

Monille järjestöille ja julkisille toimijoille on useita erilaisia rahoituskanavia. Prosessit rahoituksen hankkimiseen ovat kuitenkin monimutkaisia. Harjoittelussa tehtäväsi olisi tutkia erilaisia hankerahoittajia ja miettiä, mitkä näistä olisivat sopivia toimijoita ylioppilaskunnalle.

Vapaaehtoistoiminnan harjoittelija

Ylioppilaskunnassa ja Aalto-yhteisössä tehdään paljon vapaaehtoistyötä. Harjoittelun aikana olisi tarkoitus miettiä, että mitä erilaista tukea vapaaehtoiset tarvitsevat onnistuakseen tehtävässä. Lisäksi harjoittelussa olisi tarkoitus pohtia, että miten tämä tuki voitaisiin järjestää niin, että hankittu osaaminen voitaisiin tunnistaa osaksi opintoja.

Palvelumuotoiluharjoittelija

Ylioppilaskunnalla on tänä vuonna useita projekteja, joihin palvelumuotoilua voitaisiin hyödyntää. Kaksi merkittävintä näistä ovat AYY:n opiskelijakeskushanke sekä ylioppilaskunnan nettisivujen päivitys. Lisäksi mahdollisia tulevaisuuden kehittämiskohteita ovat jäsentyytyväisyyden kartoittaminen sekä asiakasymmärrystiedon lisääminen. Palvelumuotoilua voitaisiin hyödyntää myös monessa muussa suhteessa.

Data-analytiikkaharjoittelija

Datan kerääminen ja analysointi on tällä hetkellä nouseva trendi jokaisessa yrityksessä. Ylioppilaskunnan näkökulmasta asiaa ei ole vielä erityisemmin pohdittu. Harjoittelussa pääsisit haastattelemaan organisaatiota laajalti ja miettimään, minkälaista dataa tarvitsisimme oman toiminnan tueksi, ja miten se voisi meitä hyödyttää.

Viestinnän harjoittelija

Viestinnän harjoittelijana pääset kokeilemaan uusia viestinnän välineitä ja keinoja, joilla ylioppilaskunnan jäsenistöä tai sidosryhmiä voisi tavoittaa paremmin.

Opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisen harjoittelija

Ylioppilaskunnan ja yliopiston yhtenä vuoden 2018 pääteemana on opiskelijoiden hyvinvointi. Harjoittelussa pääset osaksi pohtimaan ja toteuttamaan erilaisia toimenpiteitä joilla opiskelijoiden hyvinvointia voidaan pitkässä juoksussa parantaa.

Arkistoharjoittelija

Arkistoharjoittelijana pääset tutustumaan julkishallinnon lakisääteiseen arkistointitehtävään ja kehittämään arkistointitoimintaa.

Puuttuuko listasta tehtävä, jossa olisit erityisen hyvä? Kerro meille, mikä se olisi ja miten se hyödyttäisi AYY:tä!

 

Kuka voi hakea?

Harjoittelun osalta on tärkeää, että se liittyy harjoittelijan opintoihin. Maksamme harjoittelusta palkkaa ja toivomme, että harjoittelijalla on käytettävissään korkeakoulun myöntämä harjoittelutuki.

Harjoittelutuesta Aalto-yliopiston opiskelijoiden kohdalla lisätietoja löytyy seuraavasta osoitteesta: https://into.aalto.fi/display/ficareerweb/Harjoittelu+ja+harjoittelun+apurahat

Myös muiden korkeakoulujen opiskelijat voivat hakea harjoitteluun.

Harjoittelun ajankohta

Harjoittelu kestää kolme kuukautta ja sen ajankohta voidaan sopia huhti–elokuu-akselille. Harjoittelu on esimerkiksi, riippuen harjoittelun sisällöstä, mahdollista suorittaa touko–heinäkuussa tai toukokuu, kesäkuu ja elokuu -yhdistelmällä.

Odotamme harjoittelijoilta

  • Innostusta luoda maailman parasta opiskelijan elämää Aalto-yhteisössä
  • Kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia
  • Hyviä vuorovaikutustaitoja
  • Myönteistä suhtautumista kehittämiseen ja tiimityöskentelyyn
  • Sujuvaa suomen ja englannin kielten suullista ja kirjallista osaamista

Hakuprosessi

  1. Lähetä hakemuksesi ja cv:si soveltuvin osin osoitteeseen rekrytointi@ayy.fi.
  2. Kerro hakemuksessasi, mihin tehtävään haluaisit päästä harjoitteluun ja miksi haluat harjoitteluun juuri meille.
  3. Kerro lisäksi, mikä ajankohta sinulle sopisi.

Täytämme paikat heti sopivien hakijoiden löydyttyä, joten toimithan nopeasti!

 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on lähes 15 000 opiskelijan edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. Yhteensä AYY työllistää noin 40 henkeä ja sen piirissä toimii satoja vapaaehtoisia ja järjestöjä. AYY on ylioppilaskuntakentällä nuori ja innovatiivinen toimija, jossa pääsee toteuttamaan omia ideoita ja luomaan uutta. Työympäristönä AYY on nuorekas ja erittäin joustava. Kohtuuhintaisten opiskelija-asuntojen tarjoaminen opiskelupaikan läheltä on AYY:n keskeinen jäsenpalvelu. AYY:llä on noin 2500 asuntoa, joita vuokrataan AYY:n jäsenille. AYY korostaa toiminnassaan yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta. Toivomme hakijoiksi eritaustaisia ja -sukupuolisia hakijoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *