Yhdistystiedote viikolle 7/2018

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 7/2018

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille
8.2.–6.4. #LuovutusAalto vol. 3

Tiedotteen sisältö

  1. Tehdään yhdessä Aalto-yhteisöstä turvallinen kaikille
  2. AYY haastaa järjestöt pelastamaan henkiä!
  3. Tiedotuspyyntö Aallon AllWell-kyselystä 1.-16.2.


1. 
Tehdään yhdessä Aalto-yhteisöstä turvallinen kaikille

Aino-lehti ja Helsingin Sanomat ovat uutisoineet Otaniemessä järjestetyistä asiattomista juhlista. AYY haluaa olla mukana luomassa tasa-arvoista ja yhdenvertaista toimintaympäristöä kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille riippumatta kunkin opiskelijan taustoista tai tilanteesta ja tukea piirissään toimivia yhdistyksiä näissä tavoitteissa.

Rasismia tai muuta epäasiallista kohtelua ei tule sietää tapahtumissa eikä sosiaalisessa mediassa. Ylilyöntejä voidaan ehkäistä keskustelemalla ja menneistä virheistä oppimalla. AYY haluaa tukea jäseniään ja on ollut yhteydessä asianosaisiin Aino-lehden artikkeliin liittyen. Muistetaan tukea toisiamme tässä yhteisössä.

Yhdistyksissä toimivien ja tapahtumia järjestävien kannattaa kerrata Turvallisesti tapahtumissa -koulutuksen materiaaleja ja olla järjestöasiantuntijaan yhteydessä, mikäli kysymyksiä herää. https://ayy.fi/yhdistykset/palvelut/koulutus-ja-kurssit/turvallisesti-tapahtumissa/

Mistä apua?
Jos olet kokenut tai todistanut asiatonta kohtelua, voit ottaa yhteyttä koulutettuihin häirintäyhdyshenkilöihimme Minna Mäkitaloon hairinta-nainen@ayy.fi ja Lauri Jurvaseen hairinta-mies@ayy.fi. Myös Aalto-pappien suuntaan voit kääntyä, jos haluat keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa elämään, opiskeluun tai ihmissuhteisiin liittyvästä asiasta. He ovat kaikkien aaltolaisten käytettävissä uskonnosta tai elämänkatsomuksesta riippumatta:
https://into.aalto.fi/display/fichaplain/Etusivu

Lue lisää avun saamisesta häirintätilanteissa: https://ayy.fi/jasenille/mistaapua/
AYY:n eilinen tiedote: https://ayy.fi/blog/2018/02/08/oletko-kohdannut-epaasiallista-kaytosta-ayy-auttaa/


2. AYY haastaa järjestöt pelastamaan henkiä!

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä lähes tuhat vapaaehtoista verenluovuttajaa. Siksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta haastaa jo kolmannen kerran kaikki piirissään toimivat järjestöt luovuttamaan yhteisen hyvän nimissä #LuovutusAalto-kampanjassa.

Syksyllä 2017 #LuovutusAalto keräsi yhteensä 72 luovutusta eli yli puolet enemmän kuin kevään #LuovutusAalto-kampanja. Prosentuaalinen voittaja on Ristin Kilta, jonka jäsenistä yli kymmenen prosenttia kävi luovuttamassa verta. Määrällisesti eniten luovutuksia, 18, teki jo kevään 2017 kampanjan voittanut Inkubio.

Nyt haastamme kaikki AYY:n piirissä toimivat järjestöt parantamaan verenluovutussaldoa entisestään. Dipolin verenluovutustilaisuus torstaina 8.2. klo 11–16 käynnistää kevään #LuovutusAalto-kampanjan, joka jatkuu 6.4. asti.

Perustakaa järjestöllenne VeriRyhmä ja luovuttakaa yhdessä tai erikseen Dipolissa tai missä tahansa muussa verenluovutustilaisuudessa välillä 8.2.–6.4. Prosentuaalisesti ja määrällisesti eniten luovuttaneet järjestöt palkitaan kunniakirjalla ja saunaillalla, ja kaikki luovuttajat saavat luovutuksen yhteydessä Suomen Punaisen Ristin haalarimerkin.

Lue lisää ja ilmoita järjestösi mukaan: https://ayy.fi/blog/2018/02/01/luovutusaalto-tulee-taas-verenluovutuskampanja-kaynnissa-8-2-6-4-2018/


3. Tiedotuspyyntö Aallon AllWell-kyselystä 1.-16.2.

Vuosi sitten AllWell-kyselyssä selvisi, että 20% Aallon opiskelijoista on burnout-riskissä eli valtakunnalliseen keskiarvoon verrattuna kaksinkertainen määrä. Tämän vuoden AllWell avautuu tämän viikon torstaina 1.2. ja vastata voi aina 16.2. asti. Kysely on henkilökohtainen ja lähetetään kaikille 2. vuoden kandiopiskelijoille sekä 1. vuoden maisteriopiskelijoille. Kysely on tärkeä työkalu AYY:n edunvalvontatyössä, joten toivoisimme sen saavuttavan mahdollisimman suuren vastausprosentin. Tahtoisimmekin erityisesti ainejärjestöjen tiedottavan kyselystä jäsenistölleen. Lisäporkkanana kyselyyn vastaajat saavat muutama viikko kyselyn sulkeutumisen jälkeen henkilökohtaisen palautteen omista opiskelutaidoistaan!

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *