Yhdistystiedote viikolle 6/2018

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 6/2018

Hei,
lähetän teille yhdistystiedotetta ensimmäistä kertaa, sillä olen uusi viestintä- ja järjestöasiantuntijanne. Yhdistystiedotteen lisäksi autan AYY:n piirissä toimivia yhdistyksiä yhdistystoiminnan kiemuroissa, sääntömuutoksissa sekä järjestän yhdistyksille koulutuksia. Mukavaa vuoden alkua kaikille!

Terkuin,
Essi Puustinen
viestintä- ja järjestöasiantuntija

 

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille
8.2.–6.4. #LuovutusAalto vol. 3 (katso kohta 3)

Tiedotteen sisältö

  1. AYY:n järjestösektori vuonna 2018
  2. Materiaalit AYY:n nettisivuilla: Turvallisesti tapahtumissa -koulutus
  3. AYY haastaa järjestöt pelastamaan henkiä!
  4. Tiedotuspyyntö Aallon AllWell-kyselystä 1.-16.2.

 

1. AYY:n järjestösektori vuonna 2018

Vuonna 2018 AYY;n järjestöasioista vastaava hallituksen jäsen on Noora Tanska. Järjestöjen lisäksi Tanska vastaa neuvostosta ja opiskelijakeskuksesta. Viestintä- ja järjestöasiantuntija Ahto Harmo jää opintovapaalle ja tehtävissä on aloittanut Essi Puustinen. Järjestösektorin yhteysosoite on jatkossakin jarjestoasiat@ayy.fi ja tietotekniikan tavoittaa osoitteesta tietotekniikka@ayy.fi.

 

2. Materiaalit AYY:n nettisivuilla: Turvallisesti tapahtumissa -koulutus

AYY ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) järjestivät 26.1. yhdistystoimijoiden tapahtumaturvallisuuskoulutuksen, jonka materiaalit löytyvät nyt AYY:n nettisivuilta suomeksi: https://ayy.fi/yhdistykset/palvelut/turvallisesti-tapahtumissa/

Varsinkin tapahtumia järjestävien kannattaa lukea ja kerrata keinot, miten opiskelijajärjestöjen tapahtumista tehdään turvallisia osallistujille sekä koulutetaan toimimaan ja viestimään oikein tilanteissa, missä varautumiskeinoista huolimatta jokin on mennyt pieleen.

Kun koulutusmateriaalit saadaan käännettyä ruotsiksi ja englanniksi, laitamme aiheesta infoa yhdistystiedotteessa.

 

3. AYY haastaa järjestöt pelastamaan henkiä!

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä lähes tuhat vapaaehtoista verenluovuttajaa. Siksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta haastaa jo kolmannen kerran kaikki piirissään toimivat järjestöt luovuttamaan yhteisen hyvän nimissä #LuovutusAalto-kampanjassa.

Syksyllä 2017 #LuovutusAalto keräsi yhteensä 72 luovutusta eli yli puolet enemmän kuin kevään #LuovutusAalto-kampanja. Prosentuaalinen voittaja on Ristin Kilta, jonka jäsenistä yli kymmenen prosenttia kävi luovuttamassa verta. Määrällisesti eniten luovutuksia, 18, teki jo kevään 2017 kampanjan voittanut Inkubio.

Nyt haastamme kaikki AYY:n piirissä toimivat järjestöt parantamaan verenluovutussaldoa entisestään. Dipolin verenluovutustilaisuus torstaina 8.2. klo 11–16 käynnistää kevään #LuovutusAalto-kampanjan, joka jatkuu 6.4. asti.

Perustakaa järjestöllenne VeriRyhmä ja luovuttakaa yhdessä tai erikseen Dipolissa tai missä tahansa muussa verenluovutustilaisuudessa välillä 8.2.–6.4. Prosentuaalisesti ja määrällisesti eniten luovuttaneet järjestöt palkitaan kunniakirjalla ja saunaillalla, ja kaikki luovuttajat saavat luovutuksen yhteydessä Suomen Punaisen Ristin haalarimerkin.

Lue lisää ja ilmoita järjestösi mukaan: https://ayy.fi/blog/2018/02/01/luovutusaalto-tulee-taas-verenluovutuskampanja-kaynnissa-8-2-6-4-2018/

 

4. Tiedotuspyyntö Aallon AllWell-kyselystä 1.-16.2.

Vuosi sitten AllWell-kyselyssä selvisi, että 20% Aallon opiskelijoista on burnout-riskissä eli valtakunnalliseen keskiarvoon verrattuna kaksinkertainen määrä. Tämän vuoden AllWell avautuu tämän viikon torstaina 1.2. ja vastata voi aina 16.2. asti. Kysely on henkilökohtainen ja lähetetään kaikille 2. vuoden kandiopiskelijoille sekä 1. vuoden maisteriopiskelijoille.

Kysely on tärkeä työkalu AYY:n edunvalvontatyössä, joten toivoisimme sen saavuttavan mahdollisimman suuren vastausprosentin. Tahtoisimmekin erityisesti ainejärjestöjen tiedottavan kyselystä jäsenistölleen. Lisäporkkanana kyselyyn vastaajat saavat muutama viikko kyselyn sulkeutumisen jälkeen henkilökohtaisen palautteen omista opiskelutaidoistaan!

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *