HAKUAIKAA JATKETTU: AYY hakee koulutuspoliittista asiantuntijaa

Tyyppi: Vakituinen, täyspäiväinen 37,5 h
Opintojen vaihe: Korkeakouluopintoja
Työsuhteen aloituspäivämäärä: mahdollisimman pian
Sijainti: Otakaari 11, Espoo
Palkkaus: Ylioppilaskuntien työehtosopimuksen palkkaluokan III mukaan, alkaen n. 2100 €
HUOM! HAKUAIKAA JATKETTU! Haku-DL:  23.1.2018

Koulutuspoliittinen asiantuntija toimii ylioppilaskunnan edunvalvontasektorilla. Lisäksi sektorilla toimivat sekä sosiaalipolitiikasta ja kansainvälisistä asioista vastaavat asiantuntijat että viestinnän ja vaikuttamisen päällikkö. Työtä tehdään tiiviisti ylioppilaskunnan hallituslaisten kanssa. Asiantuntijan toimenkuvaan kuuluu edunvalvonta yliopistossa ja kansallisessa koulutuspolitiikassa esimerkiksi opintohallinnon, Aalto-yliopiston kehittämisen ja opiskelijoiden oikeusturvan parissa.

Tehtäviin kuuluu toimiminen työryhmissä näillä vastuualuilla ja niihin liittyvä lausuntotyö. Lisäksi asiantuntija on vastuussa hallinnon opiskelijaedustajien valinnasta ja koulutuksesta, yhteistyöstä opiskelijoiden ja opiskelijajärjestöjen kanssa koulutuspolitiikan alueella sekä opiskelijaneuvonnasta oikeusturvaan liittyvissä kysymyksissä. Vuonna 2018 sektorin toiminta tulee painottumaan linjapaperien päivittämiseen, opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviin teemoihin sekä AYY:n eduskuntavaalivaikuttamisen pohdintaan. Ylioppilaskunnan erityisiä teemoja seuraavina vuosina ovat opiskelijoiden hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn kehittäminen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kannustaminen.

Työhön kuuluu monipuolisesti asioihin perehtymistä, ylioppilaskunnan linjausten valmistelua ja linjausten mukaista vaikuttamistyötä sekä opiskelijoiden näkökulman edustamista eri sidosryhmien tapaamisissa. Edunvalvontaa tehdään paikallisesti Aalto-yhteisössä, alueellisesti pääkaupunkiseudulla ja valtakunnallisesti. Työskentely ylioppilaskunnassa ja yliopiston kanssa vaatii kehittämisintoa, itsenäistä otetta ja oma-aloitteisuutta, päätösten tehokasta toimeenpanoa ja strategista pelisilmää. Kaikki asiantuntijamme myös viestivät omista vastuualueistaan.

Edellytämme hakijalta:

 • korkeakoulu-opintoja
 • kokemusta opiskelijaedunvalvonnasta
 • tuntemusta opiskelijoiden oikeusturvaan liittyvistä kysymyksistä ja edellä mainituista vastuualueista
 • kykyä hahmottaa laajoja asiakokonaisuuksia ja omaksua uusia asioita
 • neuvottelutaitoja sekä taitoa sopeutua muuttuviin tilanteisiin

Eduksi hakijalle luetaan:

 • tehtävänkuvaan liittyvän lainsäädännön tuntemus
 • englannin ja ruotsin taito
 • ylioppilaskunta- tai järjestökokemus

Tehtävässä voi olla hyötyä esimerkiksi hallintolain tuntemuksesta, kiinnostuksesta yliopistopedagogiikkaan tai valtakunnallisen koulutuspolitiikan tuntemuksesta.

Tarjoamme:

 • Monipuolisen ja haastavan tehtävän, jossa pääset toteuttamaan omia ideoitasi ja kehittämään osaamistasi
 • Osaavan tiimin tuen muuttuvassa ja innostuneessa työyhteisössä, nuorekkaassa organisaatiossa
 • Mahdollisuuden yhteensovittaa opinnot ja työ työajan puitteissa niin, että opintojen tekeminen yhtä aikaa on mahdollista. 
 • Mahdollisuuden hakea asumaan AYY:n omistamiin asuntoihin
 • Mahdollisuuden etätyöskentelyyn ja toimivat työskentelypuitteet Otaniemessä, hyvien kulkuyhteyksien ja Länsimetron varrella.

Mikäli olet etsimämme henkilö, lähetä hakemuksesi sekä CV:si viimeistään 23.1.2018 osoitteeseen rekrytointi@ayy.fi. Toimitathan hakudokumenttisi PDF-tiedostoina.

Hakemukset kuitataan vastaanotetuiksi. Haastattelut pyritään järjestämään to-pe 25.-26.1. ja valinnasta ilmoitetaan mahdollisimman pian tämän jälkeen.

Tulemme ottamaan yhteyttä haussa etenevien henkilöiden suosittelijoihin hakuprosessin aikana. Lisääthän suosittelijoidesi yhteystiedot jo hakuvaiheessa ansioluetteloosi tai hakemukseesi.

Lisätietoja tehtävästä antaa koulutuspoliittinen asiantuntija Susanna Koistinen (050 520 9438) 3.-5.1.2018 ja pääsihteeri Niko Ferm (0505209415).

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on lähes 15 000 opiskelijan edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. Yhteensä AYY työllistää n. 50 henkeä ja sen piirissä toimii kymmeniä vapaaehtoisia ja järjestöjä. AYY on ylioppilaskuntakentällä nuori ja innovatiivinen toimija, jossa pääsee toteuttamaan omia ideoita ja luomaan uutta. Työympäristönä AYY on moderni ja erittäin joustava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *