Viikkotiedote 3/2018

Tämä on AYY:n viikkotiedote viikolle 3/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

 

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna. Oletko jo valinnut ehdokkaasi?

AYY on mukana pitämässä huolta, ettei äänestyspäätöstä tarvitse tehdä vajain tiedoin: ehdokkaat vastaavat keskiviikkona ilmastonmuutokseen ja kestävään kehitykseen liittyviin kysymyksiin nuorten järjestämässä vaalitentissä Kauppakorkeakoulun juhlasalissa. Tule paikalle tai seuraa striimistä!

Vaalien vastapainoksi tarjolla on ilon ja älyn hölkkää tapahtumien, liikunnan ja kulttuurin parissa. Lue alta lisää!

 

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä.

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

 

Viikko 3

16.1. Talvipäivä https://ayy.fi/blog/events/talvipaiva-3/
17.1. Tulevaisuuden lupauksia – nuorten presidentinvaalipaneeli https://ayy.fi/blog/events/tulevaisuuden-lupauksia-nuorten-presidentinvaalipaneeli/
17.1. Polyteknikkojen Kuoron koelaulut https://ayy.fi/blog/events/polyteknikkojen-kuoron-koelaulut-24/
17.1. Ristin kilta: Juha Erkkilä – Jumalallista ja inhimillistä https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-juha-erkkila-jumalallista-ja-inhimillista/
18.1. Summer Job Day 2018 https://ayy.fi/blog/events/kesatoihin-2018-tapahtuma/
21.1. Ristin kilta: Senioripyhä https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-senioripyha/

Viikko 4

23.1. Taiji-alkeiskurssi https://ayy.fi/blog/events/taiji-alkeiskurssi-8/
24.1. Ristin kilta: Rukous- ja ylistysilta https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-rukous-ja-ylistysilta-5/
25.1. Club Lagoon 2018 https://ayy.fi/blog/events/club-lagoon-2018/

 

AYY TIEDOTTAA

 1. Learning Award 2017 hallinnon opiskelijaedustajille
 2. Hallinnon opiskelijaedustajia tarvitaan, haku auki su 28.1. asti

TAPAHTUMAT

 1. Tulevaisuuden lupauksia – nuorten presidentinvaalipaneeli ke 17.1.
 2. Perinteinen Ullanlinnanmäen laskiaisrieha 13.2.
 3. Laskiaisrieha jatkuu Gravitaatiossa

LIIKUNTA

 1. Shorinji Kempo – kevään 2018 peruskurssi
 2. Aalto-Basket etsii pelaajia
 3. Taekwon-Don alkeiskurssi alkaa su 21.1.
 4. Polijazz ry:n viikkotunnit alkavat jälleen maanantaina 29.1.
 5. Karate Shotokai Beginner’s Course

KULTTUURI

 1. Polyteknikkojen Kuoron koelaulut ke 17.1.
 2. KY-Speksi is here again!

MUUT

 1. Hiljaisuuden retriitti 6.–8.4.
 2. SeaFocus #IntelligenceHunt

 

 

AYY TIEDOTTAA

1. Learning Award 2017 hallinnon opiskelijaedustajille

Aalto-yliopisto on myöntänyt vuoden 2017 Learning Award -tunnustuksen hallinnon opiskelijaedustajatoiminnalle.

Community Developer in learning -nimellä annettu palkinto kiittää opiskelijoita osallistumisesta vapaaehtoisina luottamushenkilöinä Aallon kehittämiseen. Hallopedien aktiivisella vapaaehtoistyöllä on ollut valtava merkitys Aallon oppimisyhteisön ja opetuksen laadun kehittämisessä. Kiitos opiskelijaedustajat ja kiitos Aalto!

Lue lisää: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=27656181

 

2. Hallinnon opiskelijaedustajia tarvitaan, haku auki su 28.1. asti

AYY on avannut täydennyshaun Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajiksi vuodelle 2018.

Täydennyshaussa etsitään jäseniä Creative sustainability programme committeehen, Aalto Entrepreneurship Education Steering Groupiin, Learning IT -ohjausryhmään, ravintolatoimikuntaan, Avoimen yliopiston johtoryhmään ja Entrepreneurship programme committeehen.

Lue lisää ja hae: https://ayy.fi/blog/2018/01/09/hakukuulutus-aalto-yliopiston-hallinnon-opiskelijaedustajaksi-7/

 

 

TAPAHTUMAT

 

3. Tulevaisuuden lupauksia – nuorten presidentinvaalipaneeli ke 17.1.

Nuorten Agenda 2030, HYY, AYY, ALL-YOUTH STN ja Sitra ylpeinä esittävät nuorten järjestämän presidenttivaalien kuumimman vaalidebatin!

Presidentinvaaleissa ei ole puhuttu ulko- ja turvallisuuspolitiikan kuumimmasta kysymyksestä: ilmastonmuutoksesta. Mitä tulevaisuuden lupauksia ehdokkaat antavat kestävään kehitykseen liittyen? Kuinka presidentti keskustelisi Trumpin kanssa Pariisin sopimuksesta vai mainitsisiko hän sopimusta lainkaan? Miten presidentti ottaisi nuoret mukaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan?

Paikalla ovat ehdokkaat Tuula Haatainen, Pekka Haavisto, Matti Vanhanen, Paavo Väyrynen, Nils Torvalds ja Merja Kyllönen.

Paneeli järjestetään keskiviikkona 17.1. klo 13.30–15.30 Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun juhlasalissa osoitteessa Runeberginkatu 14–16, Helsinki. Tilaisuus livestreamataan.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://www.lyyti.fi/reg/Tulevaisuuden_lupauksia__nuorten_presidentinvaalipaneeli_1143

 

4. Perinteinen Ullanlinnanmäen laskiaisrieha 13.2.

Laskiaistiistaina 13.2.2018 Helsingin Kaivopuistossa nautitaan iloisesta tunnelmasta perinteisessä Ullanlinnanmäen Laskiaisriehassa!

Vauhdikkaan ja riemukkaan iltapäivän ajan mäki täyttyy kelkoista, pulkista, liukureista ja niitä ohjastavista iloisista opiskelijoista pääkaupunkiseudulta ja kauempaa. Laskiaisriehan jälkeen meno jatkuu viime vuonna läpi lyöneen Laskiaisappron merkeissä. Pulkka kainaloon ja ei kun mukaan mäkeen!

Vapaan laskemisen ja hauskanpidon lisäksi rinteessä on luvassa musiikkia, kilpailuja ja hulppeaa ohjelmaa. Päivän kruunaa legendaarinen ABB:n Akateeminen mäenlaskukilpailu, jossa joukkueet kisaavat toinen toistaan kekseliäämmillä ja näyttävämmillä rakennelmilla laskiaisen huikeimman mäenlaskuvälineen tittelistä. Tule seuraamaan, mikä joukkue on luonut parhaan mäenlaskuvälineen ja show’n tällä kertaa!

Jos vasara pysyy kädessä ja kelkka ohjaksissa, kokoa oma joukkue suunnittelupöydän ääreen ja ilmoittaudu mukaan. Kysy myös ainejärjestöltäsi, killaltasi tai harrastekerholtasi tukea yhteiseen mäenlaskujoukkueeseen! Säännöt ja ilmoittautumisohjeet ABB Akateemiseen mäenlaskukilpailuun löytyvät osoitteesta www.laskiaisrieha.fi/maenlasku

Paras tunnelma mäessä on klo 12–16 ja fiilis kohoaa huippuunsa ABB Akateemisen mäenlaskukilpailun startatessa kello 14.00. Mäenlaskun jälkeen meno jatkuu Vapaateekkarien Laskiaisapprossa, joka starttaa Ullikselta kello 16.00. Appron mukana voit lasketella Helsingin läpi baareja kierrellen aina virallisille jatkoille Gravitaatioon saakka. Laskiaisappron lipunmyynti alkaa 22.1.2018 osoitteessa bailataan.fi. Tarkemmat tiedot lipunmyynnistä Facebookissa. Huom! Approlippu ei ole sisäänpääsylippu Gravitaatioon.

Viime vuonna liput sekä ylimääräinen lippuerä vietiin hetkessä käsistä, joten ole nopea ja seuraa kanavia! Tänä vuonna myyntiin tulee myös rajattu erä edullisia combo-lippuja, joilla pääsee sekä Laskiaisapprolle että Gravitaatioon.

Seuraa tapahtumaa somessa:
Laskiaisrieha Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1992148971060250/
Laskiaisrieha Instagramissa: https://www.instagram.com/laskiaisrieha/
Laskiaisappro Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1707713842614342/

#Laskiaisrieha18 #Laskiaisappro18 #LR18

Riehassa mukana ABB ja AYY!

TL;DR

Mitä? Laskiaisrieha 2018, parhaat bileet ikinä! Laskiaisappro 2018, parhaat etkot Gravikseen!
Missä? Kaivopuisto, Helsinki
Milloin? Laskiaistiistai 13.2. klo 12-16, lipunmyynti approon ma 22.1.
Miten? Lipunmyynti osoitteessa www.bailataan.fi
Miksi? Talven paras ulkoilmaopiskelijatapahtuma!

Parannetaan maailmaa ja laitetaan Ulliksella roskat roskikseen. Kiitos!

5. Laskiaisrieha jatkuu Gravitaatiossa

Perinteisinä Ullanlinnanmäen Laskiaisriehan jatkoina toimiva Gravitaatio järjestetään tänä vuonna Apollossa.

Tule vaihtamaan helmikuisen viiman aiheuttamat vilunväristykset Gravitaation kuumiin tuuliin, kun alkuvuoden suurimmissa poikkitieteellisissä bileissä tunnelmaa nostattavat RosvoSektori ja Petri Nygård. Hyvästi selvä päivä, sillä täällä kaikki vetää bönthöö!

Alkulämpöä iltaan kannattaa hakea Vapaateekkareiden jo toista kertaa järjestämästä Laskiaisappro 2018:sta, jonka avulla siirryt kuin huomaamatta kohti Gravitaatiota!

Mitä: Gravitaatio 2018
Missä: Apollo Live Club
Milloin: Laskiaistiistaina 13.2.
Miten: Lippu etukäteen 13 €. www.bailataan.fi 13,50 €. Ovelta 15 € + eteispalvelumaksu 3 €
Miksi: Alkuvuoden suurimmat poikkitieteelliset opiskelijabileet, huikeat esiintyjät ja Laskiaistiistain meininkien viralliset jatkot. Tätä et halua missata!

Bileiden menossa mukana VT, Jukku, Jäynä ja RWBK.

HUOM! Tapahtuma on K-18

Lipunmyyntiajat ja -paikat julkaistaan myöhemmin Facebookissa ja nettisivuilla.

Lisätietoa:
http://gravitaatio.fi/
http://laskiaisrieha.fi/

 

 

LIIKUNTA

 

6. Shorinji Kempo – kevään 2018 peruskurssi

Shorinji Kempon ilmainen peruskurssi alkaa torstaina 18.1.2018 kello 17.30 UniDojolla osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 25.

Shorinji Kempo on japanilainen itsepuolustuslaji, joka sopii kaikille sukupuoleen tai kuntoon katsomatta. Laji kehittää fyysistä kuntoa, parantaa keskittymistä, lisää itseluottamusta, sekä perehdyttää budōn filosofiaan.

Shorinji Kempon tekniikat koostuvat kovista tekniikoista (lyönnit, potkut, torjunnat), pehmeistä tekniikoista (heitot, väännöt, lukot, hallintaotteet) ja näiden yhdistelmistä. Lajiin kuuluu tekniikoiden harjoittelun lisäksi sparraus, palauttava seiho-hieronta ja lajin filosofia. Suurin osa harjoittelusta tapahtuu parin kanssa.

Peruskurssin harjoitukset pidetään tiistaisin Porthanian liikuntatiloissa (osoite: Yliopistonkatu 3) klo 19.30–20.30 ja Unidojolla torstaisin klo 17.30–19.00 sekä sunnuntaisin klo 15.00–16.30. Peruskurssi sisältää harjoitusten lisäksi vyökokeen toukokuussa. Kurssille osallistuminen ei vaadi UniSportin liikuntamaksun maksamista. Edellytämme kiinnostusta lajia kohtaan sekä aktiivista treenaamista. Seuramme tarjoaa korkeatasoista opetusta, turvallisen harjoitteluilmapiirin ja hyvän yhteishengen.

Olemme mukana UniSportin Budotammikuu-tapahtumassa 17.1.2018 UniDojolla. Tule katsomaan näytöstämme ja kokeilemaan lajia!

Tervetuloa joukkoomme!

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: hysk.mail@gmail.com
Lisätietoja: www.helsinki.fi/jarj/shorinji
Budotammikuu: https://www.facebook.com/events/557546811256006/

 

7. Aalto-Basket etsii pelaajia

Aalto-Basketin miesten eteläisen alueen 5. divisioonassa pelaavat miesten koripallon 2. ja 3. joukkueet etsivät pelaajia.

Jos olet aikaisemmin pelannut koripalloa ja etsit uutta joukkuetta, laita sähköpostia osoitteeseen office@aaltobasket.fi  ja kerro koripallotaustastasi. Tämän jälkeen joukkueiden yhteyshenkilöt ottavat yhteyttä sinuun!

Aalto-Basketilla on myös naisten joukkue – kysy lisää osoitteesta office@aaltobasket.fi

 

8. Taekwon-Don alkeiskurssi alkaa su 21.1.

Espoon TKD-seura ry järjestää Taekwon-Don alkeiskurssin Tapiolan Tuulimäessä sunnuntaisin klo 15.45–17.15. 21.1. alkaen.

Kurssi kestää kevätlukukauden ajan ja maksaa 75 €, mutta kaksi ensimmäistä harjoituskertaa pääsee kokeilemaan ilmaiseksi. Tarjolla on myös 8–12-vuotiaille lapsille tarkoitettu juniorialkeiskurssi.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: http://teamespoo.com/harjoitukset/alkeiskurssi.php

 

9. Polijazz ry:n viikkotunnit alkavat jälleen maanantaina 29.1.

Polijazz ry:n viikkotunnit jatkuvat!

Maanantaisin breakdance (avoin taso) klo 19–20, torstaisin street dance (avoin taso) klo 17–18 ja perjantaisin modernin tanssin alkeet klo 17–18.15 ja jatko klo 18.15–19.30.

Ilmoittautuminen alkaa nettisivulla www.polijazz.ayy.fi tänään maanantaina 15.1.

Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen. Nähdään tanssitunneilla!

 

10. Karate Shotokai Beginner’s Course

Welcome to Karate Shotokai Beginner’s Course!

The course starts on Friday the 19th of January at 17.30 at Cable Factory (Tallberginkatu 1, Helsinki).

More information and registration for the course: http://www.shoto.fi/alkeiskurssi_en.html

WHAT? Karate course
WHEN? Fri 19 Jan, 17:30
WHERE? Tallberginkatu 1, Helsinki

(Enter from staircase D. Dressing rooms are on the 3rd floor. Up one floor, then turn right and again right at the end of a long hallway to get to the practice hall called Awase.)

Do not hesitate to ask for more information: alkeiskurssi@shoto.fi

See you at the training!

 

 

KULTTUURI

 

11. Polyteknikkojen Kuoron koelaulut ke 17.1.

Laulua asenteella! Polyteknikkojen Kuoro etsii riveihinsä uusia jäseniä! Haluatko hurmata laulullasi Servin mökistä Musiikkitaloon ja maailman ääriin? Tervetuloa!

PK:n koelaulut järjestetään keskiviikkona 17.1. klo 17.00–18.00 kuoron harjoitustiloissa TUAS-talolla 2. kerroksen salissa AS2 (Maarintie 8). Tilaisuudessa pääset esittämään yhden valitsemasi säestyksettömän kappaleen.

Ilmoittaudu koelauluihin ottamalla yhteyttä fuksikeisariimme Nuutti Melkkaaseen puh. +358 40 581 9696 tai fuksikeisari@polyteknikkojenkuoro.fi. Nähdään koelauluissa!

Lisätietoa: http://www.polyteknikkojenkuoro.fi/koelaulut/

 

12. KY-Speksi is here again!

This time we jump into the middle of cold war, where two rival archaeologists have just found an ancient pyramid in Egypt. After studying the hieroglyphs found in the walls of the burial chamber, they get immersed in an extraordinary tale of the vanquished pharaoh of Tetankhamon, who ruled Egypt with an iron fist.

AURINGON PERILLINEN is a story about loyalty, motives and pursuit of your own interest. This interactive musical offers unrivaled talent, spontaneous laughter, dazzling musical numbers and above all, an incredible travel to the history of Egypt.

Ticket sales are taking place in Otaniemi and Töölö as following:

Monday 15.1. at 14–15.30, Otaniemi, U-aula
Tuesday 23.1. at 11.45–14.00, Otaniemi, Pääaula
Tuesday 30.1. at 11.45–14.00, Töölö, Ala-aula

Check out our Facebook event for more information: https://www.facebook.com/events/1770556919655062/

**Note that the language of the show is Finnish!**

 

 

MUUT

13. Hiljaisuuden retriitti 6.–8.4.

Espoon seurakuntien oppilastyö järjestää hiljaisuuden retriitin Nuottakedon toimintakeskuksessa Vihdissä 6.–8.4.

Hiljaisuuden retriitti on hyvä tapa ladata akkuja, rentoutua, ja ottaa aikaa omille ajatuksille. Hyvä ruoka, lepo ja luonto hoitavat mieltä ja kehoa. Päiviä rytmittävät yhteiset meditaatio- ja rukoushetket kappelissa. Osallistujat sitoutuvat yhteiseen hiljaisuuteen viikonlopun ajaksi.

Retriitti on tarkoitettu yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja ammattiopistojen opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Ohjaajana toimii oppilaitospastori Jyri Hakala.

Hinta: 45 € / opiskelija, 90 € / henkilökunta. Hinta sisältää täysihoidon (1 hh) ja yhteiskuljetuksen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.3.2017.

Ilmoittautumiset 1.3.2018 mennessä toimistosihteeri Marita Kantolalle, yst.toimisto.espoo@evl.fi tai p. 09 8050 2359. Kerrothan ilmoittautuessasi nimesi, oppilaitoksesi, oletko opiskelija vai henkilökuntaa, yhteystietosi, erityisruokavaliosi ja sen, oletko ollut aiemmin retriitissä. Etusijalla ovat ensi kertaa osallistuvat.

Saat tiedon retriittipaikastasi ilmoittautumisajan päätyttyä ja vahvistat sen maksettuasi laskun eräpäivään mennessä.

Lisätiedot: Jyri Hakala, 040 513 4363

 

14. SeaFocus #IntelligenceHunt

SeaFocus is an executive maritime business platform with special services and projects focusing on the development of the maritime industry.

Intelligence Hunt® is a SeaFocus project promoting maritime industry as an attractive career path to the university students, and providing maritime industry and its stakeholders a magnificent possibility to get fresh out-of-the-box solutions and ideas. #IntelligenceHunt3 “IIoT and Sustainable Shipping – Cross Industry Learning Curve” will focus on cargo flows and intelligent port operations.

The Finals of the #IntelligenceHunt3 takes place on June 12th, 2018 in Gothenburg, Sweden.

Student registration will be open 15.1.–25.2.2018. The finalists will be chosen and groups formed 26.2.–1.3.2018

All finalists chosen will work for 2-3 months with a case and will present the team’s solution in front of the professional maritime audience and the jury.

The 2nd #IntelligenceHunt was organised in Helsinki 14.11.2017 with the following case companies: Finnlines, Tallink Silja, Arctech Helsinki Shipyard, Port of Helsinki, Stena Roro, DFDS, Climeon, Steveco, National Emergency Supply Agency of Finland, Varova, Mondi Örebro, MacGregor and SeaFocus.

For further information www.seafocus.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *