Viikkotiedote 2/2018

Tämä on AYY:n viikkotiedote viikolle 2/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

 

Mitä parhainta alkanutta vuotta 2018! Tässä luettavaksesi uuden vuoden ensimmäinen viikkotiedote. Vuoden vaihtuessa AYY:n tiedottaja on myös vaihtunut – eli terveisensä tiedotteen mukana lähettää AYY:n uusi tiedottaja Siiri Liitiä.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä.

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

 

Viikko 2

10.1. Polyteknikkojen Kuoron koelaulut https://ayy.fi/blog/events/polyteknikkojen-kuoron-koelaulut-23/
10.1. Ristin kilta: Sami Liedes – Taivasten valtakunta https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-sami-liedes-taivasten-valtakunta/

Viikko 3

17.1. Polyteknikkojen Kuoron koelaulut https://ayy.fi/blog/events/polyteknikkojen-kuoron-koelaulut-24/

 

AYY TIEDOTTAA

  1. AYY rekrytoi: koulutuspoliittinen asiantuntija, edunvalvonta-asiantuntija ja taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry:n toiminnanjohtaja
  2. Tule suunnittelemaan AYY:n ja TOKYOn yhteinen designkalenteri lukuvuodelle 2018–19!

LIIKUNTA

  1. Tervetuloa kokeilemaan tankotanssia

MUUT

  1. Teekkaripurjehtijoiden rannikko- ja laivurikurssit tulevat taas
  2. Tule jäseneksi kansainvälisyysjaosto Mosaiciin!
  3. Muutamia paikkoja jäljellä hyvinvointia tukeviin työpajoihin
  4. Ilmoittaudu Water Hackathon -projektityökurssille

 

AYY TIEDOTTAA

 

1. AYY rekrytoi: koulutuspoliittinen asiantuntija, edunvalvonta-asiantuntija ja taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry:n toiminnanjohtaja

AYY hakee tiimiin kahta vahvistusta. Ehdit vielä hakea molempia paikkoja nyt alkuviikon aikana!

Koulutuspoliittinen asiantuntija

AYY hakee vakituiseen, kokopäiväiseen työsuhteeseen koulutuspoliittista asiantuntijaa. Asiantuntija toimii opiskelijoiden edunvalvonnan parissa ja vastaan muun muassa hallinnon opiskelijaedustajien valinnasta ja koulutuksesta, yhteistyöstä opiskelijoiden ja opiskelijajärjestöjen kanssa ja opiskelijaneuvonnasta oikeusturvaan liittyvissä kysymyksissä.

Kuulostaako tämä työltä, joka olisi oikea juuri sinulle, tai tunnistatko kuvauksesta tuttusi? Haku jatkuu ke 10.1. asti. Lue lisää: https://ayy.fi/blog/2017/12/20/ayy-hakee-koulutuspoliittista-asiantuntijaa-2/

Edunvalvonta-asiantuntija ja taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry:n toiminnanjohtaja

AYY hakee kokopäiväistä edunvalvonta-asiantuntijaa ja taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry:n toiminnanjohtajaa perhevapaan sijaiseksi 31.1.2019 saakka. Työtehtäviin kuuluvat muun muassa TOKYOn hallinto- ja suunnittelutehtävät ja tapahtumatuotannolliset tehtävät sekä Aalto ARTS:n yliopistotoimintojen muuton suunnitteluun ja toteutukseen osallistuminen kesällä 2018.

Kiinnostuitko? Haku on auki ke 10.1. asti. Lue lisää: https://ayy.fi/blog/2017/12/20/ayy-hakee-taidealojen-edunvalvonta-asiantuntijaa-ja-toiminnanjohtajaa-tokyolle/

 

2. Tule suunnittelemaan AYY:n ja TOKYOn yhteinen designkalenteri lukuvuodelle 2018–19!

AYY <3 TOKYO

TOKYOn legendaarinen designlukuvuosikalenteri on ilmestynyt vuodesta 1975. Vuonna 2018 taiteiden ja suunnittelun opiskelijat siirtyvät Otaniemeen, ja sen kunniaksi AYY ja TOKYO yhdistävät voimansa ja toteuttavat vuodelle 2018–19 yhteisen, upean designkalenterin, joka jaetaan kaikille Aallon opiskelijoille.

Kalenterin suunnittelija valitaan perinteisesti kilpailulla opiskelijoiden keskuudesta. Kisa päättyy 26. tammikuuta. Lue lisää ja hae mukaan: https://ayy.fi/blog/2017/12/16/suunnittele-ayyn-ja-tokyon-yhteinen-designkalenteri-lukuvuodelle-2018-19/

 

LIIKUNTA

 

3. Tervetuloa kokeilemaan tankotanssia

Uusi vuosi tarkoittaa uutta alkua Otangon tankotanssin alkeistekniikkatunneille.

Viikoilla 2 ja 3 kuka tahansa on tervetullut osallistumaan Beginner Technique Class -tunneillemme ilmoittautumatta. Tunteja pidetään keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin Yhdistystilassa (JMT 1). Haastamme kaikki kokeilemaan uutta urheilulajia – ota vaikka kaveri mukaan. Tarkat ajat ja lisätietoa: https://otanko.ayy.fi/?page_id=1353!

P.S. Edistyneemmät tankoilijat: vuoden alusta alkaa myös ensimmäinen vaativa tankotekniikkatuntimme!

 

MUUT

 

4. Teekkaripurjehtijoiden rannikko- ja laivurikurssit tulevat taas

Hyvä purjehtija tai sellaiseksi aikova! Haluaisitko oppia tuntemaan merellä suunnistamisen salaisuuksia? Kuka väistää ja ketä? Entä mitä eroa on viittapoijulla ja poijuviitalla, ja miten löytää juuri sinne kivoimpaan saunasaareen? Nyt on syytä olla tarkkana, sillä perinteiset Teekkaripurjehtijoiden navigaatioliiton auktorisoimat navigointikurssit alkavat jälleen pian ja ilmoittautuminen on auki!

Saaristolaivurikurssi on navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi. Opetus alkaa perusteista, joten esitietoja ei vaadita. Rannikkolaivurikurssilla syvennetään taitoja ja mukaan tulevat mm. vuorovesi, sääoppi ja tutkan käyttö. Voit halutessasi käydä molemmat kurssit samaan aikaan.

Saaristolaivurikurssi alkaa ti 20.2. klo 17.30–20.00 ja rannikkolaivurikurssi to 1.3. samaan aikaan. Kumpikin kurssi päättyy pe 20.4. klo 18–22 järjestettävään tenttiin ja maksaa 75 € / kpl, pelkkä tutkinto 45 €.

Lisäinfoa, ilmoittautuminen ja jäseneksi liittyminen:
Saaristo: https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=211
Rannikko: https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=214

 

5. Tule jäseneksi kansainvälisyysjaosto Mosaiciin!

Oletko kiinnostunut kansainvälisistä tapahtumista? Haluatko tutustua uusiin kulttuureihin, mutta sinulla ei ole aikaa tai rahaa matkustaa? Onko sinulla uusia ideoita, mutta ei resursseja toteuttaa niitä? Haluatko tutustua ylioppilaskuntaasi lähemmin?

Jos vastasit kyllä yhteenkään kysymykseen, AYY:n kansainvälisyysjaosto Mosaic voisi olla juuri sinulle! Vapaaehtoisuus opettaa projektinhallintaa, yhteistyötaitoja ja tapahtumasuunnittelua. Samalla solmit elinikäisiä ystävyyssuhteita. Tarvitset vain motivaatiota sekä hieman aikaa ja saat osan siitä, mitä Aalto-yhteisöllä on tarjota.

Kirjoita lyhyt hakemus osoitteeseen emmi.kosomaa(at)ayy.fi. Kysymyksiä voi lähettää telegramissa @emmialina. Haku on auki 14.1. asti.

 

6. Muutamia paikkoja jäljellä hyvinvointia tukeviin työpajoihin

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan tammi–helmikuussa järjestettäviin hyvinvointityöpajoihin.

Power of Imperfection

Kun olet ystävällinen itsellesi, voit elää täydesti, pelkäämättä ja uupumatta. Ystävällisyys itseäsi kohtaan toimii polkuna menestykseen, sillä se auttaa sinua suuntautumaan uudelleen kohdatessasi esteitä ja vaikeuksia. Tule harjoittelemaan uusia ajatusmalleja työpajassa, jossa teemme mindfulness-harjoituksia, joiden avulla voimme kehittää hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen.

Kevään 2018 työpaja pidetään maanantaisin klo 10–12, 15.1.–5.2., luokka Majakka (M140), Otakaari 1. Työpaja on suomenkielinen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: opintopsykologi@aalto.fi

Mindful tools for stress management (English)

Feeling stressed or anxious? Come and get new ideas on how to boost your wellness.  During the workshop we learn how to

  • observe our thoughts, feelings and bodily sensations more clearly
  • be more self-compassionate
  • reduce stress

The workshop is held on Mondays 14:00 – 16:00 hrs, January 15th to February 5th, Otakaari 1, class room Majakka (M140). For more information and enrollments, e-mail opintopsykologi@aalto.fi

 

7. Ilmoittaudu Water Hackathon -projektityökurssille

Ehdit vielä tänään ilmoittautua Water Hackathon -projektityökurssille.

Water Hackathon -projektityökurssi 19.1.–2.2.2018

Haluatko kehittää asiantuntijuuttasi vesitalouden ja ympäristön kentillä? Oletko kiinnostunut sovellusten suunnittelusta ja toteutuksesta? Onko sinulla ideoita, miten paikkatietoteknologioita voi hyödyntää luovassa ongelmanratkaisussa? Näytä osaamisesi Water Hackathon -kurssilla!

Aalto-yliopisto järjestää yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen, CGI:n ja Karttakeskuksen kanssa ainutlaatuisen Hackathon-kurssin, jossa opiskelijat tulevat kehittämään poikkitieteellisissä tiimeissä Suomen vesivarantoihin liittyviä ratkaisuita.

Luvassa on mahtava viikonloppu, jonka aikana pääset ratkaisemaan mielenkiintoisia haasteita ja kerryttämään merkintöjä CV:hesi ja opintorekisteriotteeseesi (3 op). Katso lisätiedot ja ilmoittaudu kurssille 8.1.2018 mennessä osoitteessa http://www.karttakeskus.fi/water-hackathon/

GIS-EV, Water Hackathon, 3 op, Aalto-yliopisto, 19.1.-2.2.2018.
(Kurssi hyväksyttävissä vaihtoehtoisesti WAT-ohjelmassa: WAT-E3010 tai CCIS-ohjelmassa: CS-E4004)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *