Viikkotiedote 49/2017

Tämä on AYY:n viikkotiedote viikolle 49/2017. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset sekä muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

 

Valoa pimeään – AYY on valinnut uuden hallituksen! Onnea puheenjohtaja Noora Vänttinen, Tapio Hautamäki, Suvi Vendelin, Mikael Liimatainen, Emma Savela, Julius Luukkanen, Noora Tanska, Mikhael Koufos, Lauri Seppäläinen ja Hilja Korhonen.

Lue koko tiedote täältä: https://ayy.fi/blog/2017/11/30/ayy-valitsi-hallituksen-vuodelle-2018-puheenjohtajaksi-noora-vanttinen/

 

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä.

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa: http://ayy.fi/yhdistystiedote

 

Viikko 49

6.12. Ristin kilta: kiltalaiset puhuvat-ilta https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-kiltalaiset-puhuvat-ilta-3/

 

Viikko 50

13.12. Ristin kilta: peli-ilta https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-peli-ilta-8/

15.12. Puurojuhla 2017 https://ayy.fi/blog/events/puurojuhla-2017/

17.12. Naiskuoro KYN: Tuikkikaa-joulukonsertti https://ayy.fi/blog/events/naiskuoro-kyn-tuikkikaa-joulukonsertti/

 

 

AYY TIEDOTTAA

 1. AYY:n vapaaehtoishaku vuodelle 2018
 2. Apply for Finnair’s internship program!
 3. Tule unelmien kesäduuniin Swecolle – kesätyöhakumme on auki!
 4. Kiitos kivoille!
 5. Wanna Change the Game? Come and Make the Rules!

TAPAHTUMAT

 1. Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue
 2. Viikki goes 69 – vuoden viimeiset pikkujoulut!

KULTTUURI

 1. Kampusjaosto esittää: viilein seinämaalaus -kisa
 2. Tikelo presents: Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi
 3. Otaniemen karaokelaulajien pikkujoulut ja vaalikokous 8.12.
 4. Kamarikuoro Dissonanssin joulukonsertti pe 8.12.2017
 5. Dominanten kerhotilan avoimet ovet 9.12. Klo 14–16
 6. Naiskuoro KYN: Tuikkikaa-joulukonsertti

MUUT

 1. OLUTTA JA RAAMATTUA Gallow’s Bird -pubissa ke 13.12. klo 17.30
 2. Kulttuurien kohtaamista Mosaic Encounters -ryhmässä

 

 

AYY TIEDOTTAA

 

 

1. AYY:n vapaaehtoishaku vuodelle 2018

 

Ensi vuodelle on jälleen tarjolla toinen toistaan mielenkiintoisempia ja hauskempia vapaaehtoistehtäviä! Tehtäviä on monipuolisesti tapahtumajärjestämisestä edunvalvontaan. Tutustu tehtäviin ja löydä itsellesi sopiva pesti ensi vuodelle osoitteesta www.ayy.fi/stop! Muista seurata vapaaehtoisten tarinoita ja rekryä myös AYY:n Facebook- ja Instagram-sivuilta.

 

2. Apply for Finnair’s internship program!

 

Finnair’s Internship program is gathering together the most motivated and dynamic high-performers to bring fresh and new insights in a highly competitive and challenging aviation industry. Full-time Internship lasts 4-6 months with flexible starting date in winter, spring or fall. First Interns will start working already in the beginning of 2018. See more detailed information on intern roles and submit your application through:

https://company.finnair.com/en/careers/students

How to join our Internship program?

– Apply online, December 19th at latest. After applying you will be directed to our online assessment environment where we ask you to do online assignment.

– Based on the application and the online assessments the most suitable applicants are invited to video interview

– Last phase of the process is final interviews in our headquarters in January 2018.

We offer six different paths to choose from:  Finance Interns, People & Culture Interns, Business Analyst Interns, Marketing and Sales Interns, Design, Developer and Digital Operations Interns and Aircraft Engineer Interns.

Apply here: https://company.finnair.com/en/careers/students

 

3. Tule unelmien kesäduuniin Swecolle – kesätyöhakumme on auki!

 

Huomio tekniikan alan opiskelijat! Sweco hakee kesätöihin opiskelijoita, jotka haluavat kehittyä rakennus- ja suunnittelualan asiantuntijoina. Etsit opintojasi vastaavaa kesätyötä ja haaveissasi on löytää työpaikka, jossa voisit työskennellä myös tulevaisuudessa. Mahdollinen suunnitteluohjelmien osaaminen tai aiempi kokemus alalta, esimerkiksi työmaa- tai suunnittelutehtävistä, on eduksi. Aiempaa kokemusta enemmän arvostamme kuitenkin positiivista ja uuden oppimiseen motivoitunutta asennetta. Tarjoamme kesätöitä toimipisteissämme ympäri Suomea.

 

Hakuaika kesätöihimme on 4.12.17–11.2.2018, mutta nopeat syövät hitaat, eli kannattaa toimia nopeasti ja varmistaa kesäduunipaikka mahdollisimman pian. Nopeimmin teet sen tutustumalla Swecon kesätyömahdollisuuksiin ja esimiehiin 7.12. järjestettävässä aamiaistilaisuudessamme. Tervetuloa torstaina 7.12. kello 8:30–11:00 Campus-ravintolaan Aalto Konetekniikassa (Otakaari 4). Otathan mukaasi opintosuoritusotteen ja CV:n!

 

Kesätyöhakumme on auki 4.12. alkaen kotisivuillamme: www.sweco.fi/tyopaikat

 

4. Kiitos kivoille!

 

Kävitkö hyvällä luennolla? Hymyilikö joku käytävällä? Auttoiko opintosihteeri epätoivon hetkellä? Nyt on aika kiittää kivaa yliopiston työntekijää.

 

Lähettäessäsi kiitoksen viimeistään 9.12. mennessä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/kortti-kivoille/ AYY toimittaa kiitettävälle henkilölle wanhanaikaisen postikortin kiitoksillasi varustettuna.

 

 

5. Wanna Change the Game? Come and Make the Rules!

 

Haku yliopiston hallintoon opiskelijaedustajaksi vuodeksi 2018 on auki. Opiskelijaedustajana pääsee vaikuttamaan niin opetuksen laatuun, Aallon sääntöihin, ravintoloihin kuin vaikkapa tasa-arvoonkin. Jos haluat olla vaikuttamassa opiskelijoiden paremman tulevaisuuden puolesta, katso lisätiedot osoitteesta ayy.fi/hallopedit ja hae osoitteessa halloped.fi.

 

 

TAPAHTUMAT

 

6. Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue

 

Pääkaupunkiseudun opiskelijat juhlistavat 6.12. perinteisesti Suomen itsenäisyyspäivää yhteisellä juhlakulkueella. Kaikki ovat tervetulleita mukaan kulkueeseen, soihdut ja valot tarjotaan tapahtuman puolesta kulkueen lähdöstä. Yhdistykset voivat osallistua kulkueeseen oman, virallisen lippunsa kanssa.

Kulkueesta on nopeimmille kuljetus Otaniemeen klo 18.15 alkaen.

 

Tapahtuman ohjeet ja aikataulut löytyvät osoitteesta https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/juhlakulkue-2017/  Tapahtuman FB-sivu löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/events/124333588235604/

7. Viikki goes 69 – vuoden viimeiset pikkujoulut!

 

Toivotamme joka ikisen kynnelle kykenevän – ja kykenemättömänkin – tervetulleeksi juhlimaan vuoden viimeisiä pikkujouluja!

 

Tänä vuonna teille käynnistetään aikakone, kun Viikki goes 69! Kiskaise siis yllesi retrohenkiset vaatteet – kasaria, ysäriä, ihan mitä vaan henkeen sopivaa –  ja heilahda kanssamme juhlimaan. Tarjolla on upeita haalarimerkkejä ja virvokkeita janoisille bailaajille sekä tietenkin mahtavaa seuraa ja tunnelmaan sopivaa musiikkia – mitä muuta voisi pikkujouluilta pyytää! Varaathan mukaan käteistä. Tapahtumapaikkana toimii C-Grundi (Talonpojantie 13) 12. joulukuuta klo 18 eteenpäin. Kaikki mukaan, tehdään näistä yhdessä vuoden parhaat bileet!

Sisäänpääsy ilmainen!

Tsekkaa tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1319047461559311/

 

Bileterveisin metsäylioppilaiden kurssihallitus K-110

 

KULTTUURI

 

8. Kampusjaosto esittää: viilein seinämaalaus -kisa

 

Viilein seinämaalaus -kisa starttaa jälleen! Kampusjaosto haluaa kannustaa kaikkia AYY:n yhteisasunnoissa asuvia toimimaan yhdessä kotinsa viihtyisyyden parantamiseksi. Tsekkaa säännöt ja mahtavat palkinnot Facebook-tapahtumasta ja osallistu kisaan! Kilpailu on käynnissä 10.12.2017 asti! https://www.facebook.com/events/180815985809841

 

9. Tikelo presents: Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi

 

Are you excited to know how the Star Wars saga will continue?

So are we! Tikelo welcomes you to a screening of Episode VIII: The Last Jedi. We have reserved tickets for 20.30 screening in Tennispalatsi movie theater on the 15th of December. Tickets cost only 8 euros a piece.

Ticket sales start on Tuesday 5th of December at 12 online and the link will be posted on the Tikelo Facebook page. Max two tickets per person and only for Aalto students. Last year the tickets were sold out in minutes so be fast!

Before the movie, we’ll host a preparty event at the cabinets at the 3rd floor of KY-building where we’ll offer snacks and beverages and a chance to hangout before the movie. Also, the tickets themselves will be given then and there. You may arrive starting from 19.30. Please pick up your tickets by 20.15.

What? Star Wars Episode VIII: The Last Jedi
Where and when? Ticket reservations starting from 5th of December, preparty at the cabinets of KY-Building starting at 19.30 and the movie itself in Tennispalatsi at 20.30
How much? 8 euros
Why? You know why!

 

10. Otaniemen karaokelaulajien pikkujoulut ja vaalikokous 8.12.

 

Mitä:  Karaokea pikkujoulutunnelmissa. Talo tarjoaa ruokaa, juomaa ja lauluseuraa. Alkuun nopea vaalikokous ja sitten jatketaan karaokeillan merkeissä pitkälle talviseen yöhön. Nyt erityisesti uudet karaokesta kiinnostuneet paikalle löytämään mahdollisuuksia!

Missä: Otakaari 20 pieni puoli

Milloin: pe. 8.12. klo 17. alkaen.

 

11. Kamarikuoro Dissonanssin joulukonsertti pe 8.12.2017

 

Tule virittäytymään joulutunnelmaan Kamarikuoro Dissonanssin joulukonserttiin Otaniemen kappeliin perjantaina 8. joulukuuta klo 18. Konserttiin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

 

Mitä: Kamarikuoro Dissonanssin joulukonsertti

Milloin: Perjantaina 8.12.2017 klo 18.00

Missä: Otaniemen kappeli, Jämeräntaival 8

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/466444023755859/

 

 

12. Dominanten kerhotilan avoimet ovet 9.12. Klo 14–16

 

Tervetuloa tutustumaan Dominanten kerhotilaan Fermaattiin Jämeräntaival 5B:n kellaritilassa.

 

Vuonna 1984 Polyteknikkojen kamarikuorolle (PKK) myönnettiin tila Jämeräntaival 5B:n kellarista. Sen jälkeen talkoovoimin rakennettu kerhotila on ristitty Fermaatiksi ja kuoron nimi on vaihtunut Dominanteksi, mutta lähes alkuperäisessä kunnossa olevat tilat ovat suuremmassa käytössä kuin koskaan.

 

Fermaatti toimii Dominanten harjoitus- ja juhlatilana sekä kotipesänä johon on kertynyt muistoja, tarinoita ja palkintoja kuoron kymmeniltä ulkomaanmatkoilta ympäri maailman.

 

JMT:n linjasaneerausten edetessä joudumme luopumaan hetkeksi rakkaasta kotipesästämme, mutta sitä ennen haluamme tarjota yleisölle ainutkertaisen mahdollisuuden tutustua Suomen menestyneimmän sekakuoron alkuperäiseen kerhotilaan, historiaan ja perinteisiin avoimien ovien merkeissä la 9.12. klo 14-16. Paikalla tulee olemaan myös teekkarihistoriaa: yksi Fermaatin alkuperäisistä rakentajista, Timo Tirkkonen.

 

Fermaatin löydät JMT5B:n kellarista, sisäänkäynti on rakennuksen takana rannan puolella.

 

 

13. Naiskuoro KYN: Tuikkikaa-joulukonsertti

 

KYN:n Tuikkikaa-joulukonsertti vie Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi suomalaisen talven ja joulun keskelle. Joulun, joka on niin tuttu ja rakas. Aina yhtä uutta ja ihanaa joulun satua kertovat muun muassa Jean Sibeliuksen, Selim Palmgrenin ja Leevi Madetojan rakastetuimmat joululaulut sekä Jussi Chydeniuksen ja Mia Makaroffin uutta jouluperinnettä luovat sävellykset.

Lämpimästi tervetuloa kulkemaan kanssamme hankien hohteeseen ja tähtien tuikkeeseen.
KYN laulaa sinulle joulun.

Tuikkikaa-joulukonsertti
KYN
Kaija Viitasalo

su 17.12.2017 klo 19 (ovet klo 18.30)
Pyhän Sydämen kappeli (Kirstinkatu 1, Helsinki)

ti 19.12.2017 klo 19 (ovet klo 18.15)
Vanha kirkko (Lönnrotinkatu 6, Helsinki)

Liput kuorolaisilta ja ovelta 20 €/15 €, Tiketistä 22,50 €/16,50 €

Alennushinta koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, varusmiehiä, 7-17-vuotiaita lapsia ja yli 10 hengen ryhmiä
Alle 7-vuotiaille sisäänpääsy ilmaiseksi.

Konsertin kesto on noin 1 h.

Virittäydy tunnelmaan kuuntelemalla yksi KYN:n jouluohjelmiston ikisuosikeista, Varpunen jouluaamuna Anna-Mari Kähärän sovituksena!
https://www.youtube.com/watch?v=R00fD-ADPgw&feature=youtu.be

 

MUUT

 

14. OLUTTA JA RAAMATTUA Gallow’s Bird -pubissa ke 13.12. klo 17.30

 

”Kun mi­nä saar­naan, mi­nä saar­naan niin, et­tä seit­sen­vuo­tias lap­si­kin ym­mär­tää. Mut­ta kun mi­nä ja mais­te­ri Me­lanch­ton juom­me kel­la­ris­sa olut­ta ja kes­kus­te­lem­me teo­lo­gias­ta, ih­met­te­lee Ju­ma­la tai­vaas­sa­kin tä­tä op­pi­nei­suut­ta.” – Martti Luther (1483-1546)

Tule mukaan keskustelemaan, oppimaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Gallow’s Bird -pubissa kokoontuu keskiviikkona 13.12. klo 17.30 matalan kynnyksen raamattupiiri opiskelijoille ja nuorille aikuisille. Raamattuopetuksen pitää pappi ja tohtorikoulutettava Heidi Zitting. Pubi on helppojen yhteyksien päässä Niittykummussa, sieltä saa ruokaa ja juomaa ja sinne voi tuoda koiran ja lastenrattaat. Raamattupiirin ideoijina ja koollekutsujina ovat tapiolalaiset oluen ja Raamatun ystävät Stina ja Ilmar Metsalo, mukana menossa ovat Aalto-papit ja Tapiolan seurakunta. Lisätietoja Aalto-pappi Marjut Mularilta: marjut.mulari@evl.fi / 0503652256.

 

15. Kulttuurien kohtaamista Mosaic Encounters -ryhmässä

 

Hei sinä vaihdosta kiinnostunut! Oletko halukas kohtaamaan jo etukäteen vieraita kulttuureita? Tai mahdollisesti jo tiedossa olevasta kohdemaasi kulttuurista?

Jos vastaus oli kyllä, liity Facebook yhteisöömme Mosaic Encounters -ryhmään, joka pyrkii yhdistämään nykyisiä vaihto opiskelijoita ja vaihdosta kiinnostuneita. Ryhmä mahdollistaa tapaamisten järjestämisen itsenäisesti tai ryhmissä, rennossa hengessä. Tiiviin ja toimivan yhteisön luomiseksi, tarvitsemme kaikkien panosta! Liittykää siis Mosaic Encounters -ryhmään, ja kutsukaa kaikki kaverinne jotka mahdollisesti ovat kiinnostuneita.

 

Facebook-sivu: https://www.facebook.com/groups/386726838418015/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *