Viikkotiedote 48/2017

Sää hyytyy ja niin hyytyy myös menon määrä – vaan ei laatu! Pikkujoulujen keskellä pääsee pelaamaan retropelejä, rauhoittumaan joulukonserteissa ja kuuntelemaan Madventures-poikien luentoa kansainvälistymisestä.

PS. Muista heijastin!

 

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä.

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa: http://ayy.fi/yhdistystiedote

 

Viikko 48

28.11. Pimiökurssi https://ayy.fi/blog/events/pimiokurssi-4/

29.11. Ristin kilta: Pekka Simojoki https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-pekka-simojoki/

2.12. Aalto Gamers League of Legends & CS:GO Biweekly Tournament https://ayy.fi/blog/events/aalto-gamers-league-of-legends-csgo-biweekly-tournament/

 

Viikko 49

6.12. Ristin kilta: kiltalaiset puhuvat-ilta https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-kiltalaiset-puhuvat-ilta-3/

 

 

AYY TIEDOTTAA

 1. Yleisen asumistuen vaikutukset AYY:n vuokrasopimuksiin
 2. AYY:n asiakaspalvelutilat uudistuvat Otaniemessä!
 3. Kiitos kivoille!
 4. AYY:n vapaaehtoishaku vuodelle 2018
 5. Liity mukaan AYY sports and Wellbeing facebook -ryhmään!
 6. Wanna Change the Game? Come and Make the Rules!

TAPAHTUMAT

 1. Viikki goes 69 – vuoden viimeiset pikkujoulut!

KULTTUURI

 1. Otaniemi Triforce Retro Game Event 1.12.-2.12.
 2. Tule itsenäisyyspäivän Dipolin vastaanoton ja juhlakulkueen järjestyksenvalvojaksi!
 3. Kampusjaosto esittää: viilein seinämaalaus -kisa
 4. Naiskuoro KYN: Tuikkikaa-joulukonsertti

MUUT

 1. Otaniemen kappelin adventtibrunssi 3.12. klo 11
 2. Mitä ”perinne” aaltolaiselle tarkoittaa? – Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan 29.11. klo 18 @Design Factory
 3. Madventures at Aalto!

 

 

AYY TIEDOTTAA

 

1. Yleisen asumistuen vaikutukset AYY:n vuokrasopimuksiin

 

Opiskelijoiden siirtyminen yleisen asumistuen piiriin on tarkoittanut yhdessä asumisen hankaloitumista, sillä yhteisellä vuokrasopimuksella asuvat opiskelijat tulkitaan KELA:lla yhdeksi ruokakunnaksi, jolloin vuokralaiset hakevat asumistukea yhdessä. Ratkaisuna tilanteeseen on pidetty joko erillisiin vuokrasopimuksiin tai päävuokralainen–alivuokralainen -järjestelyyn siirtymistä ja AYY on tehnyt kesästä saakka selvitystyötä näiden mahdollistamisesta.

 

Selvitystyössä on päädytty siihen, ettei AYY kykene tällä hetkellä mahdollistamaan kumpaakaan vaihtoehtoa. Erillisten sopimusten tekeminen johtaisi AYY:n tapauksessa kaksioiden ja suurempien asuntojen muuttumiseen soluasunnoiksi, eikä soluasuminen vastaa nykyisiä asumisen preferenssejä. Päävuokralainen–alivuokralainen -järjestely taas ei ole tällä hetkellä mahdollinen nykyisen ohjesäännön puitteissa. Ohjesäännön uudistamista tullaan tarkastelemaan laajemmin ensi vuoden puolella, joten muutokset aiheeseen liittyen ovat vielä mahdollisia.

 

Lue koko tiedote täältä: https://ayy.fi/blog/2017/11/20/yleisen-asumistuen-vaikutukset-vuokrasopimuksiin/

 

2. AYY:n asiakaspalvelutilat uudistuvat Otaniemessä!

 

Otaniemen keskustoimistolla tehdään muutostöitä marraskuussa. Alakerrassa sijaitseva palvelupiste on muuttanut toiseen kerrokseen, eli jatkossa voit hoitaa niin asumiseen kuin muihin jäsenpalveluihin liittyvät asiasi samassa kerroksessa.  Myös jäsenten käyttöön tarkoitettu tietokone löytyy jatkossa keskustoimiston toisesta kerroksesta.

 

Otaniemen jäsenpalvelujen yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät AYY:n nettisivuilta: https://ayy.fi/yhteystiedot/#Otaniemi

 

3. Kiitos kivoille!

 

Kävitkö hyvällä luennolla? Hymyilikö joku käytävällä? Auttoiko opintosihteeri epätoivon hetkellä? Nyt on aika kiittää kivaa yliopiston työntekijää.

 

Lähettäessäsi kiitoksen viimeistään 9.12. mennessä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/kortti-kivoille/ AYY toimittaa kiitettävälle henkilölle wanhanaikaisen postikortin kiitoksillasi varustettuna.

 

4. AYY:n vapaaehtoishaku vuodelle 2018

 

Ensi vuodelle on jälleen tarjolla toinen toistaan mielenkiintoisempia ja hauskempia vapaaehtoistehtäviä! Tehtäviä on monipuolisesti tapahtumajärjestämisestä edunvalvontaan. Tutustu tehtäviin ja löydä itsellesi sopiva pesti ensi vuodelle osoitteesta www.ayy.fi/stop! Muista seurata vapaaehtoisten tarinoita ja rekryä myös AYY:n Facebook- ja Instagram-sivuilta.

 

 

5. Liity mukaan AYY sports and Wellbeing facebook -ryhmään!

 

AYY Sports and Wellbeing on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kanava opiskelijoille suunnatuille liikunta- ja hyvinvointitapahtumille ja mahdollisuuksille! Kanavalla voit mainostaa esimerkiksi kiinnostavia liikuntamahdollisuuksia ja hyvinvointiaiheisia tilaisuuksia, jotka on tarkoitettu Aallon opiskelijoille. Ryhmän tavoitteena on erityisesti kannustaa aaltolaisia matalan kynnyksen liikunta- ja hyvinvointitoimintaan, johon on helppo osallistua. Ryhmä on avoin kaikille Aallon opiskelijoille.

https://www.facebook.com/groups/2062045280696358/

 

 

6. Wanna Change the Game? Come and Make the Rules!

 

Haku yliopiston hallintoon opiskelijaedustajaksi vuodeksi 2018 on auki. Opiskelijaedustajana pääsee vaikuttamaan niin opetuksen laatuun, Aallon sääntöihin, ravintoloihin kuin vaikkapa tasa-arvoonkin. Jos haluat olla vaikuttamassa opiskelijoiden paremman tulevaisuuden puolesta, katso lisätiedot osoitteesta ayy.fi/hallopedit ja hae osoitteessa halloped.fi.

 

 

TAPAHTUMAT

 

7. Viikki goes 69 – vuoden viimeiset pikkujoulut!

 

Toivotamme joka ikisen kynnelle kykenevän – ja kykenemättömänkin –  tervetulleeksi juhlimaan vuoden viimeisiä pikkujouluja!

 

Tänä vuonna teille käynnistetään aikakone, kun Viikki goes 69! Kiskaise siis yllesi retrohenkiset vaatteet – kasaria, ysäriä, ihan mitä vaan henkeen sopivaa-  ja heilahda kanssamme juhlimaan. Tarjolla on upeita haalarimerkkejä ja virvokkeita janoisille bailaajille sekä tietenkin mahtavaa seuraa ja tunnelmaan sopivaa musiikkia – mitä muuta voisi pikkujouluilta pyytää! Varaathan mukaan käteistä. Tapahtumapaikkana toimii C-Grundi (Talonpojantie 13) 12. joulukuuta klo 18 eteenpäin. Kaikki mukaan, tehdään näistä yhdessä vuoden parhaat bileet!

Sisäänpääsy ilmainen!

Tsekkaa tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1319047461559311/

 

Bileterveisin metsäylioppilaiden kurssihallitus K-110

 

KULTTUURI

 

8. Otaniemi Triforce Retro Game Event 1.12.-2.12.

 

What was gaming like in late 80s and early 90s? Don’t know? Feel nostalgia? Come and find out. Otaniemi Triforce is organizing a gaming event with 8-16 bit home computers and consoles at Jämeräntaival 3 game room. The event starts at 16:00 1.12.2017 and lasts 24 hours. We’ll have old systems like C64, Amiga, NES, SNES and several others hooked up for you to experience. The event is free. More info can be found at https://otakut.ayy.fi/wiki.php/Otakut/Retropeli17

 

9. Tule itsenäisyyspäivän Dipolin vastaanoton ja juhlakulkueen järjestyksenvalvojaksi!

 

Itsenäisyyspäivänä 6.12. olisi liikenteenohjaaja- ja JV-vuoroja sekä juhlakulkueessa että Dipolin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.
Ilmoittautumisia toivotaan molempiin mahdollisimman pian.

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue:
Itsenäisyyspäivää vietetään 6.12. ja opiskelijoiden perinteiseen kulkueeseen kaivataan liikenteenohjaajia (ei vaadi aiempaa pätevyyttä) ja järjestyksenvalvojia (kortillisia ja kortittomia). Vuoron kesto on noin 16.00-18.30. Kulkueen jälkeen on kuljetus Otaniemeen. JV:t ja liikenteenohjaajat saavat vuorosta kaadon myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana sekä kaksi leffalippua.

Dipolin itsenäisyyspäivän vastaanotto:
Itsenäisyyspäivää juhlitaan Dipolissa keskiviikkona 6.12. ja paikalle kaivataan vielä järjestyksenvalvojia. Järjestyksenvalvojien vuorot ajoittuvat klo 16-03 välille. Kyseessä on pääasiassa opiskelijoiden ja alumnien juhlapukutapahtuma, jossa on buffet-ruokailu ja ohjelmaa (ei siis pöytäjuhla), ja JV:t huolehtivat, ettei tapahtumaan eksy kutsumattomia vieraita. Tapahtuman FB-sivu löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/events/178397319370814/ ja nettisivut osoitteesta itsenaisyyspaiva.ayy.fi.

JV:t saavat vuorosta AYY:n JV-kurssin tapahtumamerkinnän, juhlamenun alkoholittomilla viineillä tapahtuman aikana, 2 leffalippua, haalarimerkin sekä kaadon myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Ilmoittautumiset molempiin tapahtumiin niina.palm@ayy.fi, ilmoitathan JV-numerosi, puhelinnumerosi sekä mahdolliset allergiat ilmoittautuessasi.

 

10. Kampusjaosto esittää: viilein seinämaalaus -kisa

 

Viilein seinämaalaus -kisa starttaa jälleen! Kampusjaosto haluaa kannustaa kaikkia AYY:n yhteisasunnoissa asuvia toimimaan yhdessä kotinsa viihtyisyyden parantamiseksi. Tsekkaa säännöt ja mahtavat palkinnot Facebook-tapahtumasta ja osallistu kisaan! Kilpailu on käynnissä 10.12.2017 asti! https://www.facebook.com/events/180815985809841

 

11. Naiskuoro KYN: Tuikkikaa-joulukonsertti

 

KYN:n Tuikkikaa-joulukonsertti vie Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi suomalaisen talven ja joulun keskelle. Joulun, joka on niin tuttu ja rakas. Aina yhtä uutta ja ihanaa joulun satua kertovat muun muassa Jean Sibeliuksen, Selim Palmgrenin ja Leevi Madetojan rakastetuimmat joululaulut sekä Jussi Chydeniuksen ja Mia Makaroffin uutta jouluperinnettä luovat sävellykset.

Lämpimästi tervetuloa kulkemaan kanssamme hankien hohteeseen ja tähtien tuikkeeseen.
KYN laulaa sinulle joulun.

Tuikkikaa-joulukonsertti
KYN
Kaija Viitasalo

su 17.12.2017 klo 19 (ovet klo 18.30)
Pyhän Sydämen kappeli (Kirstinkatu 1, Helsinki)

ti 19.12.2017 klo 19 (ovet klo 18.15)
Vanha kirkko (Lönnrotinkatu 6, Helsinki)

Liput kuorolaisilta ja ovelta 20 €/15 €, Tiketistä 22,50 €/16,50 €

Alennushinta koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, varusmiehiä, 7-17-vuotiaita lapsia ja yli 10 hengen ryhmiä
Alle 7-vuotiaille sisäänpääsy ilmaiseksi.

Konsertin kesto on noin 1 h.

Virittäydy tunnelmaan kuuntelemalla yksi KYN:n jouluohjelmiston ikisuosikeista, Varpunen jouluaamuna Anna-Mari Kähärän sovituksena!
https://www.youtube.com/watch?v=R00fD-ADPgw&feature=youtu.be

 

 

MUUT

 

12. Otaniemen kappelin adventtibrunssi 3.12. klo 11

 

Ensimmäistä adventtisunnuntaita vietetään Otaniemen kappelilla runsaan brunssipöydän ja rennon oleilun merkeissä! Luvassa on vapaaehtoisvoimin valmistettua jouluista ruokaa sekä tietysti kahvia ja teetä. Brunssin hinta on opiskelijalle 3€, ja se maksetaan käteisellä paikan päällä. Mukaan mahtuu 30 ensimmäisenä ilmoittautunutta, joten toimi nopeasti! Jos olisit kiinnostunut kokkaamaan brunssia yhdessä, laita ilmoittautuessasi rasti ruutuun, niin saat sähköpostitse lisäohjeita. Kokkaajille brunssi on luonnollisesti ilmainen. 🙂

 

Brunssin järjestävät Aalto-papit yhdessä Tapiolan seurakunnan kanssa. Lisätietoja saat Aalto-pappi Marjut Mularilta, marjut.mulari(at)evl.fi / 0503652256. Tapahtuma on suomeksi ja englanniksi.

 

https://espoonseurakunnat-ilmo.service.innofactor.com/enrolmentclient/form.aspx?Key=D92F17D148DCF32AFEF305844F5D4F92

 

 

13. Mitä ”perinne” aaltolaiselle tarkoittaa? – Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan 29.11. klo 18 @Design Factory

 

Lotta Aarikka, AYY:n edunvalvonta-asiantuntija 2011-2015:
”Kun saavuin Otaniemeen ja AYY:lle töihin, aloin nopeasti kiinnittää huomiota siihen, miten paljon opiskelijakulttuurista ja -perinteistä siellä puhutaan. Se oli kulttuurientutkijasta kiinnostavaa erityisesti siitä näkökulmasta, että keskustelu ei ollut kovin kriittistä sen suhteen, että _kuka saa päättää_ mikä on perinne ja miten sitä toteutetaan. Pohdiskelustani syntyi yo-kunnan gradutilaus ja teemasta valmistui vuonna 2017 folkloristiikan pro gradu otsikolla ’Tylsät ja huonot perinteet yleensä kuolevat pois’. Opiskelijaperinteet Aalto-yliopiston opiskelijoiden keskuudessa.”

29.11.2017 Emi Maeda (FM) esittelee pro graduaan, jonka tavoitteena oli selvittää, miten Aalto-yliopiston opiskelijat suhtautuvat opiskelijakulttuuriin ja -perinteisiin. Gradussa selvittiin, mitä perinteet tarkoittivat tutkittaville, mitä keskeisiä perinteitä tutkittavilla oli, mikä oli perinteiden rooli tutkittavien yhteisössä, millaista kulttuuria tutkittavien perinteet ja perinnekäsitykset tukivat ja miten perinteitä ylläpidetään. Tutkimuksen primääriaineisto oli 58:n vastauksen lomakeaineisto ja 19 asiantuntijahaastattelua.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

 

Tilaisuus alkaa kello 18 ja se pidetään Design Factoryn (Betonimiehenkuja 5) Studiossa.

 

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/1259907477443779/

 

 

14. Madventures at Aalto!

 

Aalto-yliopisto on kutsunut Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin luennoimaan Aalto-yliopiston opiskelijoille kansainvälistymisen hyödyistä torstaina 14.12. klo 13.00–14.30 U2 saliin.(Otakaari 1) Tilaisuus on suomeksi. Tapahtuma löytyy Aalto-yliopiston Facebook –sivulta: https://www.facebook.com/events/529835180684331/

#Madventures @aaltouniversity

Luennoitsijoina Riku ja Tuomas ovat mukaansatempaavia ja persoonallisia. Madventures-seikkailut luovat pohjan heidän luennoilleen, jotka koskettavat laaja-alaisesti esimerkiksi monikulttuurisuutta, tavoitteiden saavuttamista, rohkeutta ja luovuutta. Rikun ja Tunnan luennot motivoivat, herättävät ajatuksia ja inspiroivat monenlaista yleisöä. (Speakersforum)

Vaihtomessut

Rikun ja Tunnan luennon yhteydessä voit tulla kyselemään vaihto-opiskelusta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Lukukausi toisessa yliopistossa opiskellen on mahtava tilaisuus edistää opintoja, oppia itsestään ja vieraista kulttuureista uutta ja saada uusia kokemuksia.

Messut U2 salin ulkopuolella klo 12–13 sekä 14:30–15.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *