Viikkotiedote 44/2017

AYY:n edustajistovaalien äänestys alkaa NYT! Äänestysaikaa on keskiviikkoon 8.11. asti ja äänestää voit sähköisessä vaalijärjestelmässä osoitteessa vaalit.ayy.fi.

Miksi kannattaa äänestää? Tämä blogipostaus valaisee: https://ayy.fi/vaalit/miksi-kannattaa-aanestaa/

Liity myös Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/368513800247584/

Nähdään vaaliuurnilla!

 

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä.

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa: http://ayy.fi/yhdistystiedote

 

 

Viikko 44

31.10. Fyysikkospeksi: Vive! – sata päivää vallankumoukseen https://ayy.fi/blog/events/fyysikkospeksi-vive-sata-paivaa-vallankumoukseen-3/

1.11. Fyysikkospeksi: Vive! – sata päivää vallankumoukseen https://ayy.fi/blog/events/fyysikkospeksi-vive-sata-paivaa-vallankumoukseen-4/

2.11. Fyysikkospeksi: Vive! – sata päivää vallankumoukseen https://ayy.fi/blog/events/fyysikkospeksi-vive-sata-paivaa-vallankumoukseen-5/

2.11. TalentIT 2017 https://ayy.fi/blog/events/talentit-2017/

3.11. Neon Rave 2017 https://ayy.fi/blog/events/neon-rave-2017/

3.11. Polilla ei ole lupa murjottaa – Perinneilta wanhalla Polilla https://ayy.fi/blog/events/polilla-ei-ole-lupa-murjottaa-perinneilta-wanhalla-polilla/

4.11. Hearthstone: Opiskelijoiden SM-kisat https://ayy.fi/blog/events/hearthstone-opiskelijoiden-sm-kisat/

5.11. Super Smash Bros. for Wii U tournament – Murskaveljekset IV https://ayy.fi/blog/events/murskaveljekset-iv/

Viikko 45

6.11. Klubi-ilta https://ayy.fi/blog/events/klubi-ilta/

8.11. ARENA Career Fair 2017 https://ayy.fi/blog/events/arena-career-fair-2017/

8.11. Polin Appro https://ayy.fi/blog/events/polin-appro-3/

10.11. Teekkariperinnejuhla https://ayy.fi/blog/events/teekkariperinnejuhla-3/

11.11. Teekkarisillis https://ayy.fi/blog/events/teekkarisillis-4/

 

AYY TIEDOTTAA

 1. Edustajistovaalit 2017 – äänestä nyt!
 2. AYY:n vapaaehtoishaku vuodelle 2018
 3. Haku tutkintolautakuntaan on auki 5.11. asti!
 4. Muistutus opintolainahyvityksestä
 5. Hae AYY:n vaihtostipendiä!
 6. Nu har du chansen att påverka den svenskspråkiga servicen vid Aalto!

TAPAHTUMAT

 1. Teekkariperinneviikko 3.11.–11.11.
 2. Polilla ei ole lupa murjottaa
 3. Mysteerien Klubi-ilta Smökissä 6.11.
 4. KVTMK Mystery Dinner
 5. My Career in Finland – More than just a chance to bring home a brochure
 6. Aaltositsit – Parempi Huominen
 7. NEON RAVE 2017: Cosmic Collision

KULTTUURI

 1. Fyysikkospeksi 2017: Vive! – viimeiset näytökset
 2. Retuperän WBK Mellin-salissa 17.11.
 3. Kampusjaosto esittää: Viilein seinämaalaus -kisa!
 4. ACAS’ WELCOMING EVENT
 5. Super Smash Bros. for Wii U tournament – Murskaveljekset IV 5.11.
 6. PRK:n radioamatöörikurssi

LIIKUNTA JA HYVINVOINTI

 1. Skipolin Alppireissu 2018
 2. KAAMOSRETRIITTI – Lepopäivä Otakappelilla su 19.11. klo 10–16
 3. Sign up for Oranki climbing courses this November!
 4. Otaniemessä riskiryhmien kausi-influenssa rokotukset ilman ajanvarausta!

MUUT

 1. Oikean Aallon vaalisauna ke 1.11. kello 18 alkaen Kattosaunalla
 2. OLUTTA JA RAAMATTUA Gallow’s Bird -pubissa 15.11. klo 17.30
 3. TalentIT-messut ovat täällä taas!
 4. Design Now! seminar 2.11.2017
 5. Aalto Studios Hackathon
 6. StartupCrawl 1.11.

 

 

AYY TIEDOTTAA

 

1. Edustajistovaalit 2017 – äänestä nyt!

 

Äänestysaika ja äänestäminen

Äänestysaika on ma 30.10. – ke 8.11.2017.

Äänestäminen tapahtuu sähköisessä vaalijärjestelmässä osoitteessa vaalit.ayy.fi.

Äänestämällä pääset vaikuttamaan opiskelijayhteisösi lähitulevaisuuteen, ja lisäksi saat omaksesi ainutlaatuisen Äänestin-haalarimerkin!

Vaikka vaalit käydään sähköisesti, AYY järjestää myös pop up äänestyspisteen to 2.11. – ke 8.11. lounasaikaan Otakaari 1 aulassa. Voit käydä äänestämässä myös AYY:n keskustoimiston palvelupisteellä toimiston aukioloaikoina. Haalarimerkkejä saa molemmilta pisteiltä. Äänestyspaikkoja löytyy myös muilta kampuksilta. Seuraa tilannetta Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/368513800247584/

Lisätietoja löydät osoitteesta www.ayy.fi/vaalit.

 

Vaalikone

Vaalikone on nyt auki, ja äänestysaika on alkanut. Jos oma vaaliliitto tai ehdokas on vielä hakusessa, suuntaa osoitteeseen https://ayy.fi/vaalit/vaalikone/ ja ota selvää, mitä ehdokkaat ajattelevat muun muassa jäsenmaksujen suuruudesta tai opiskelijakeskuksen rakentamisesta.

Lisätietoja löydät osoitteesta https://ayy.fi/vaalit/vaalikone-on-nyt-auki/.

 

Käytäväpaneeli

Etkö tiedä ketä äänestät? Kaipaatko lisäselvennystä vaaliliittojen ja ehdokkaiden kantoihin päivän polttavimmissa aiheissa? AYY:n edustajistovaalien toinen käytäväpaneeli järjestetään Täffällä vaaliviikolla, ke 1.11.2017 klo 11.45–12.45.

Tule paikalle selvittämään, mikä vaaliliitto edustaa sinua ja ajatuksiasi parhaiten!

Osallistu myös käytäväpaneelien tapahtumaan Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/476490969401282/.

Äänestä, vaikuta! #AYYvaalit2017

 

2. AYY:n vapaaehtoishaku vuodelle 2018

 

Ensi vuodelle on jälleen tarjolla toinen toistaan mielenkiintoisempia ja hauskempia vapaaehtoistehtäviä! Tehtäviä on monipuolisesti tapahtumajärjestämisestä edunvalvontaan. Tutustu tehtäviin ja löydä itsellesi sopiva pesti ensi vuodelle osoitteesta www.ayy.fi/stop! Muista seurata vapaaehtoisten tarinoita ja rekryä myös AYY:n Facebook- ja Instagram-sivuilta.

 

3. Haku tutkintolautakuntaan on auki 5.11. asti!

 

Tutkintolautakunta käsittelee opintoihin ja opinnäytetöihin liittyvät oikaisut yliopistossa. Opiskelijajäsenen kausi kestää vuoden ja haku vuodelle 2018 on auki nyt. Hae paikkaa ja varmista opiskelijoiden reilu kohtelu Aallossa!

Lisätietoja: https://ayy.fi/blog/2017/10/23/hakukuulutus-aalto-yliopiston-hallinnon-opiskelijaedustajaksi-6/

 

4. Muistutus opintolainahyvityksestä

 

Oletko aloittanut ensimmäiset korkeakouluopintotosi 1.8.2014 tai sen jälkeen? Jos vastasit kyllä, ja olet nostanut opintolainaa vähintään 2500 euroa, ja suoritat tutkinnon määräajassa, sinulla on mahdollisuus hakea opintolainahyvitystä. Opiskelija, joka suorittaa sekä alemman (180 op) että ylemmän (120 op) korkeakoulututkinnon voi itse päättää, hakeeko opintolainahyvitystä vain alemman vai koko tutkinnon ajalta.

Lue lisää ja tarkemmat tiedot opintolainahyvityksestä täältä: http://www.kela.fi/opintolainahyvitys

Valmistumispäivät ja aikataulut voi tarkastaa korkeakoulun sivulta intosta.

 

5. Hae AYY:n vaihtostipendiä!

 

AYY jakaa syksyllä vaihtostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa. Vaihtostipendiä voivat hakea vaihtoon lähdössä olevat, parhaillaan vaihdossa olevat sekä vaihdosta huhtikuun 2017 jälkeen palanneet AYY:n jäsenet.

Stipendiä voi hakea 25.10. klo 12:00 – 15.11. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

 

5. Nu har du chansen att påverka den svenskspråkiga servicen vid Aalto!

 

Åhåj alla svenskspråkiga studerande!

TF och AUS försöker kartlägga hur den svenskspråkiga servicen på Aalto ser ut för tillfället och därför skulle vi väldigt gärna vilja att ni svarar på denna enkät: https://www.webropolsurveys.com/S/188576E4F51E3FF9.par ! I enkäten frågas det om nuläget samt vad som kunde förbättras såväl som på skolan, studentkåren och TF, så detta är en ypperlig chans att påverka eller hitta på helt nya saker med nya idéer. Bland de som svarat kommer vi att lotta ut 4x2st biobiljetter. Svaren är anonyma och det tar ca 5 min att fylla i.

Tack på förhand, TF& AUS styrelse

 

TAPAHTUMAT

 

6. Teekkariperinneviikko 3.11.–11.11.

 

Teekkariperinneviikko täyttää marraskuun alun toinen toistaan jännittävimmillä tapahtumilla. Teekkarius täyttää tänä vuonna 145 vuotta ja tätä juhlitaan kokonaisen viikon voimin 3.11.–11.11. Mukana on aimo kattaus tuttuja tapahtumia, mutta myös uutta hauskaa puuhasteltavaa.

Viikon aikana voit muun muassa sukeltaa historian saloihin perinneillassa Wanhalla polilla, keksiä uusia sanoja lauluihin ja esittää ne Laulukilpailusitseillä ja ratkoa mysteereitä kansainväliseen tapaan Mystery Dinnerillä!  Koko viikon tapahtumat löydät nettisivuilta www.teekkarius145.ayy.fi. Nähdään Teekkariperinneviikolla!

 

7. Polilla ei ole lupa murjottaa

 

Perinneilta Wanhalla Polilla 3.11.2017 klo 17:00

Poli on olennainen osa teekkarihistoriaa ja sen suojissa tapahtuneesta riittää tarinaa monelta sukupolvelta. Siksipä ei olekaan parempaa paikkaa avata Teekkariperinneviikkoa. Perjantaina 3.11. Wanha Poli täyttyy Polin aikaisten teekkarien tarinoilla, laululla sekä tunnelmalla perinneillan merkeissä. Tule tutustumaan historiaan tai muistelemaan omaa opiskeluaikaasi!

 

Ovet tapahtumaan aukeavat klo 17:00 ja paikalle kannattaa saapua heti, sillä tarinakierrokset alkavat jo klo 17:30. Tarinoinnin lisäksi illan aikana on tarkoitus läpilaulaa Punainen laulukirja. Lisäksi viihdykkeenä on lyhyitä visailu ja suunnistustehtäviä. Tapahtuma päättyy klo 21.

Ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/polilla-ei-ole-lupa-murjottaa/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1737138639924054

 

 

8. Mysteerien Klubi-ilta Smökissä 6.11.

 

Jälleen on se aika vuodesta, kun koko Otaniemen tyylitellyin väki sekä sulavin savoir-vivre kohtaa toisensa Servin Mökin Jazz-klubilla, pukeutuneena sivistyneeseen cocktail-asuun siemaillakseen rauhassa drinkkejä, rentoutuakseen lämmitellyn sikariteltan puolella ja tunteakseen miellyttävää ylemmyydentunnetta ulkopuolella puurtavia työläisiä kohtaan.

Yhtäkkiä salista kajahtaa järkyttynyt kirkaisu! Ensimmäiset vieraat ovat tuskin saapuneet paikalle, kun klubin pitkäaikainen tukija ja kaikkien tuntema seuraveikko kaatuu kuolleena lattialle. Ruumiin vierestä löytyy siististi kirjoitettu viesti, ”Illan viimeinen tanssitaan vielä monta kertaa”. Tapahtumasta muistuttaa enää veritahra keskellä lattiaa – mitä on oikein tapahtunut?

Illan ensimmäiset paikalletulijat ovat shokissa (ja tietysti poistumiskiellossa murhaajan etsinnän vuoksi), eivätkä asiaa yhtään auta Halloweenia varten kattoon ripustetut hirttoköydet, pöydältä mystisesti löytyvä verinen kynttilänjalka saati Mx. Glitterin iltalaukkuun piilotettu taskupistooli. Kuka on syyllinen? Tule ottamaan selvää ja auttamaan syyllisen kiinnisaannissa!

Liput murhenäytelmämme ensi-iltaan vain 6 €. Talo tarjoaa järkyttyneimmille ensimmäiset cocktailit pahoitteluna välikohtauksesta. Lipunmyynti tapahtuu Otakaari 1:n aulassa 30.10.-3.11. klo 11-13.

Verisimmät yksityiskohdat tiivistettynä:

MITÄ: Mysteerien Klubi-ilta, järjestäjänä Jalostajat sekä GAYY
MISSÄ: Servin Mökin Jazz-klubi, Jämeräntaival 4, Espoo
MILLOIN: 6.10., Ovet avataan uudelleen välikohtauksen jälkeen klo 18
LIPUT: 30.10.–3.11. Klo 11–13, myös ovelta
MITÄ MAKSAA: 6 €
MITÄ PÄÄLLE: Sivistynyt cocktail-asu, liivi ei ole liikaa
KUKA: Tule ottamaan selvää!

Facebook: https://www.facebook.com/events/294841574326600

 

9. KVTMK Mystery Dinner

 

The International Committee KVTMK welcomes you to join us on the 9th November, in Servin Mökki (Smökki) for a never before seen Mystery Dinner. It will be an adventure through time, that will take you all the way back to 1872 when Teekkarius was born. You will have to work together with your table whilst enjoying a delicious three course meal and solve all the puzzles and obstacles to figure out the mystery of the evening.

To solve the mystery you will have to embrace all aspects of Teekkari culture – so come along to sing, eat and solve clues, whilst enjoying this very Teekkari plot!

The evening will begin with a cocktail event at Polyteekkari museum (Jämeräntaival 3 A) at 17:45. Afterwards we will continue to Servin Mökki (Jämeräntaival 4) to solve the mystery. If it is solved, we will move to Otakaari 20 for an afterparty, where you can ponder on the events of the evening.

 

This event is open for all students of Aalto, and it will be held completely in English.

Ticket sales will open at https://bailataan.fi/#!/events/50f13bf2-f66d-4eb7-892f-157e7d7705b7 at 17:45 on 26.10.

WHAT: Mystery Dinner
WHERE: Teekkari Museum (Jämeräntaival 3A) and Smökki (Jämeräntaival 4)
WHEN: 9.11.2017 at 17:45
DRESS CODE: Smart/Smart casual
HOW MUCH? 20 €
WHY: To solve a very Teekkari mystery!

Facebook: https://www.facebook.com/events/1573157172745462/

 

10. My Career in Finland – More than just a chance to bring home a brochure

 

Hey, international students, ”My Career in Finland” is returning to Otaniemi in November! The event aims to bring together experts to raise discussions that spread knowledge, draw inspiration from success stories, and provoke conversations that matters to your career path in Finland.

So buckle up and save the date to participate in hands-on activities with hiring companies, career consultants, Aalto alumni, and representatives of labour unions.

 

Date: Tuesday, 21st November 2017
Time: 16:15 – 21:00
Venue: Dipoli, Otakaari 24, Espoo
During the event, there will be a free bus transportation between Töölö – Otaniemi.

 

Follow the latest updates on https://www.facebook.com/events/1592304637492748/

 

11. Aaltositsit – Parempi Huominen

 

Tiesitkö, että kaikkiaan 25–30 % maailman ruoasta päätyy roskiin? Osa ruoasta jää maahan, osa matkalle ja osa myymättä kauppaan tai ravintolaan. Syksyn Aaltositseillä järjestäjät ovat ottaneet tavoitteekseen vaikuttaa hävikkiruuan määrään hankkimalla sitsien ruokatarvikkeet pääosin poisto- ja loppueriä välittäviltä suomalaisilta nettikaupoilta.

Siispä torstaina 23.11., Aava, KUVA ja Teekkarijaosto kutsuvat kaikki aaltolaiset, opiskelulinjaan tai aloitusvuoteen katsomatta, nauttimaan ylijäämäruuasta valmistetusta kolmen ruokalajin illallisesta, häikäisevistä esityksistä sekä uusista poikkitieteellisistä tuttavuuksista. Tahdomme tarjota osallistujille mahdollisuuden kokea Aallon eri sitsikulttuureille tyypillisiä piirteitä ja tutustua Aaltolaisiin oman opiskelualan ulkopuolelta.

Ilmoittautuminen sitseille aukeaa maanantaina 6.11. klo 12:00 osoitteessa www.bailataan.fi ja paikkoja on rajoitetusti. Tapahtuman jatkot alkavat noin klo 23:30 samassa paikassa ja ovat avoimet kaikille.

Mitä? Aaltositsit – Parempi Huominen
Milloin? 23.11.2017, cocktail-tilaisuus klo 18:15 alkaen ja pöytäosuus 19:00 ->
Missä? Servin mökki, Jämeräntaival 4, 02150 Espoo
Hinta: 15€
Pukukoodi: Smart casual maailmanparantaja <3
Miksi? Koska voimme yhdessä parantaa maailman, yhdet sitsit kerrallaan 🙂

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/139785183436775/

 

12. NEON RAVE 2017: Cosmic Collision

 

BLASTOFF! Bileet, ravit, legenda; täällä taas jo kuudetta kertaa! Parhaat biitit ja sairaimmat bassot odottavat ottajaansa vuoden ravispektaakkelissa.

Tule räjäyttämään itsesi kiertoradalta tämän vuoden Neon Raveen, jossa katseet kääntyvät suureen tuntemattomaan: avaruuteen. Kosmisen skaalan artistikattauksemme vie reivaajat kosmoksen reunalle ja takaisin!

LIPUNMYYNTI: vielä näinä päivinä klo 10–14 Kandikeskuksen aulassa (Otakaari 1) ja ovelta jos lippuja jää! 31.10. / 1.11. / 2.11.

MITÄ: Neon Rave 2017
MISSÄ: Smökki, Jämeräntaival 4
MILLOIN: 3.11.
KENELLE: Sinulle!
LIPUT: Ennakkoon 6€, ovelta 8€. Lipunmyyntiajat ylempänä!

Line-up: 2Side – Deep/tech house / Tuksu & Simoncelli – Future House / OuzO – Electro House / niinisto – Drum and bass / AndrZ – Hardstyle

 

 

KULTTUURI

 

 

13. Fyysikkospeksi 2017: Vive! – viimeiset näytökset

 

On jälleen parittoman vuoden syksy eli Fyysikkospeksin aika! Vive! – sata päivää vallankumoukseen vie katsojan Ranskan suuren vallankumouksen syntyhetkiin. Nuori maailmanparantaja Vivienne saapuu Marseilleen innostamaan sorretun kansan vastarintaan. Viviennen ja vallankumouksen välissä on kaupungin kurin ja järjestyksen, ylikonstaapeli Abel Constin, lisäksi vetovoimainen taparikollinen Jacques.

Näytökset suomeksi ovat vielä ti 31.10., ke 1.11. ja to 2.11. sekä englanniksi sunnuntaina 19.11. kulttuuriareena Gloriassa (Pieni Roobertinkatu 12–14).

Liput 12 e (parvi) / 15 e (opiskelija) / 20 e (aikuinen) / 40 e (kannatuslippu). Eteispalvelumaksu sisältyy lipun hintaan.

Lisätiedot ja liput: www.fyysikkospeksi.fi

Facebook: https://www.facebook.com/events/547805098897638/

 

14. Retuperän WBK Mellin-salissa 17.11.

 

Retuperän WBK sammuttaa Aalto-yliopiston U2-salin (ent. Mellin-sali) perjantaina 17.11. Luvassa on klassisen musiikin kirkkaimpia lasihelmiä valtakunnansovittaja Simeon Suihkutsalon retusoimana ja kemiallisesti vahvistetun torwiseitsikon esittämänä.

Harvinaiseen opiskelijoille suunnattuun konserttiin mahtuu musiikillista ilotulitusta, vetreää koejäsenwoimailua, henkeäsalpaavia soolonumeroita sekä väliaika. Orkesteria johtaa taiteellinen harhaanjohtaja Torturo Canini ja solistina toimii viulunsoittaja Silja Fontana

Konserttiliput kustantavat opiskelijoille 5 euroa lippua kohti. Lippuja voi lunastaa Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksen aulasta konserttiviikolla myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina sekä ovelta.

Siis:

Retuperän WBK
U2-sali (ent. Mellin-sali)
17.11. klo 18
5/15 e (opiskelijat/muut)

https://www.facebook.com/events/1723708847648131/

 

15. Kampusjaosto esittää: Viilein seinämaalaus -kisa!

 

Viilein seinämaalaus-kisa starttaa jälleen! Kampusjaosto haluaa kannustaa kaikkia AYY:n yhteisasunnoissa asuvia toimimaan yhdessä kotinsa viihtyisyyden parantamiseksi. Tsekkaa säännöt ja mahtavat palkinnot Facebook-tapahtumasta ja osallistu kisaan! Kilpailu on käynnissä 10.12.2017 asti! https://www.facebook.com/events/180815985809841

 

16. ACAS’ WELCOMING EVENT

 

Aalto Community of African Students (ACAS) invites you to its welcoming event. During the event we will be getting to know our new members, shortly present the reason we, ACAS, exist and begin planning our main event of the year – Get to Know Africa.

Are you interested in Africa? Do you believe in skill sharing, idea development and making an impact? If the answer is yes do join us @TheStudio in Design Factory on the 27th of October for a relaxing gathering to close up the exam week. Snacks and drinks will be provided.

 

Sign up via this link:

https://www.facebook.com/events/1778525449111525

OR, kindly send ”Attending” to aaltoafricanstudents@gmail.com

Just bring yourself, a beautiful smile with open mind, and let’s create impact. Welcome!!!

WHAT: ACAS’ Welcoming Event
WHERE: The Studio, Aalto Design Factory, Betonimiehenkuja 5C, 02150, Espoo
WHEN: 17:30 on the 27th of October, 2017
FOR WHO: Everyone is invited
PASSWORD: A smile at the door. 🙂

 

17. Super Smash Bros. for Wii U tournament – Murskaveljekset IV 5.11.

 

The premier Super Smash Bros. for Wii U tournament in Aalto University, Murskaveljekset, is coming once again! Murskaveljekset IV takes place at Energy Garage on Sunday, the 5th of November.

Murskaveljekset brings together the Smash players of Aalto to have fun and compete for the title of ”best player in Otaniemi.” The event happens twice a year and is completely free. Murskaveljekset features a singles (1v1) series and a doubles (2v2) series. Participating players sign up for the tournament by being present at the venue by 13:00 on the day of the tournament. The tournament begins at 14:00.

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1431443933591015/

 

18. PRK:n radioamatöörikurssi

 

Oletko joskus halunnut tutustua elektroniikkaan ja radiotekniikkaan? Tekisikö mieli tutustua toisella puolella maapalloa asuviin ihmisiin suoran puheyhteyden välityksellä ilman verkkoa tai osallistua kisoihin, joissa on tavoitteena saada yhteyksiä puheella, morsettamalla tai digitaalisilla lähetelajeilla mahdollisimman moneen asemaan? Vai harrastaisitko mieluummin erilaisia teknisiä kokeiluja esimerkiksi ohjelmistoradioiden tai langattoman datansiirron kanssa?

Radioamatööritutkinnon suorittaminen mahdollistaa kaiken edellä mainitun ja antaa hyvät lähtökohdat radioamatööritoimintaan. Polyteknikkojen Radiokerho järjestää radioamatöörikurssin 31.10 alkaen tiistai- ja torstai-iltaisin klo 18-21 Ossinkulmassa eli osoitteessa Otakaari 18A. Kurssi kestää neljä viikkoa ja sen päätteeksi järjestetään tentti. Kurssin esitiedoiksi riittää mainiosti lukion sähköfysiikka, mutta sekään ei ole välttämätön. Uudet tulokkaat taustaan katsomatta ovat tervetulleita!

Kurssi on AYY:n ja PRK:n jäsenille ilmainen, mutta muille se maksaa 10€. Kurssin lopuksi halutessaan suoritettavasta radioamatööritutkinnosta Viestintävirasto veloittaa yhteensä 97,8€ (tenttitilaisuus 36€, pätevyystodistus 43,75€ sekä asemalupa 18,14€ vuosimaksu). Ilmoittautumalla kurssille ei sitoudu suorittamaan kurssin lopuksi tutkintoa vaan sen voi päättää myöhemmin. Ilmoittautuminen kurssille ja kurssin tiedotuskanava:

https://prk.ayy.fi/kurssi-ilmo

https://prk.ayy.fi/kurssi

 

LIIKUNTA JA HYVINVOINTI

 

19. Skipolin Alppireissu 2018

 

Aalto-yliopiston lasketteluseura Skipoli järjestää perinteisen Alppireissun 13.-27.1.2018, tällä kertaa Itävallan Montafoniin! Laskupäiviä kertyy jopa 13 ja hisseillä pääsee nousemaan aina 2430 metriin asti. Rinteitä sekä laskuseuraa löytyy jokaiseen makuun, olitpa sitten aloittelija, parkkirotta, randoilija tai rinteitä ja afterksitä harrastava laskettelija! Majoitumme moderneihin kämppiin Schruns-nimisen kylän keskustassa, joka on muuten alueen elävin ja isoin kylä. Afterski-meininkiä siis riittää ja ski bussit lähtevät kämppien vierestä. Paikkoja reissulle on vain 25, joten tutustut varmasti kaikkiin uusiin laskukavereihin ja kaikki otetaan lämpimästi vastaan Skipoli-perheeseen.

Facebookista löytyy lisätietoa reissusta (https://www.facebook.com/events/338056353319841/) tai voit olla yhteydessä reissujärkkäreihin (camilla.maikola@aalto.fi / riikka.joona@aalto.fi). Ilmoittautuminen on jo auki, joten ole yhteydessä järkkäreihin mahdollisimman nopeasti jos kiinnostuit! Toivottavasti nähdään Alpeilla!

(englanti)

Skipoli’s trip to the Alps

The skiing organization of Aalto University, Skipoli, is organizing the annual trip to the Alps 13.-27.1.2018, this year to Montafon, Austria! You will have 13 days of skiing and afterski, and you can reach 2430 metres with the gondolas. There will for sure be skiing possibilities and company for every kind of skier, snow parks, long easy slopes for beginners, off-piste, you name it. We will stay in nice cabins in the middle of the village Schruns, which is the biggest village in the area with a lot of restaurants and bars. There are only 25 spots for the trip, so you will for sure get to know all your new skiing friends and get to be a part of the Skipoli family. Please get more information in the facebook event (https://www.facebook.com/events/338056353319841/) or by contacting the organizers (camilla.maikola@aalto.fi / riikka.joona@aalto.fi). The sign-up for the trip has already began, so please contact the organizers as soon as possible if you are interested to join the trip! Hope to see you in the Alps!

 

20. KAAMOSRETRIITTI – Lepopäivä Otakappelilla su 19.11. klo 10–16

 

Aikaa ja tilaa. Hengittelyä. Lepoa. Meditaatiota. Musiikkia. Pyhiinvaellusta. Hiljaisuutta.

Keittolounas ja kahvit 5€.

 

Retriittipäivä on suoritusvapaa alue, jolloin suljetaan laitteet ja ulkoiset hälyäänet pois. Matkaa tehdään yhdessä, mutta yksityisesti, jokainen omalla tavallaan. Retriittipäivän järjestävät Aalto-papit, ja sen pohja on kristillisessä retriittiperinteessä. Sinun elämänkatsomuksesi voi olla eri, lepo on yhteinen. Osallistujat sitoutuvat yhteiseen hiljaisuuteen sekä osallistumaan kuudeksi tunniksi. Olet tervetullut lataamaan akkuja ja hengähtämään. Lisätietoja ja ilmoittautumiset ma 13.11. mennessä: anu.morikawa@evl.fi (Aalto-pappi) / katja.kangas@evl.fi (retriittimuusikko). Otaniemen kappelin osoite on Jämeräntaival 8, Espoo.

 

21. Sign up for Oranki climbing courses this November!

 

A technique course aimed at beginners (grades around 6a and lower) 7.11.  Course consists of useful techniques via practical examples.

No prerequisites. Price: 20e. Held at Jämeräntaival 3.

For more info and signing up: https://holvi.com/shop/oranki/product/7145c9ae52ea919c543883001e7ef950/

 

A lead climbing course 21.11. The course provides you with the capability to work as a belayer as well as climber in indoor walls and outside crags!

Prerequisites: rope climbing and belaying skills. Price: 55€ (Oranki members 45€). Held at Liikuntamylly gym in Myllypuro, Helsinki

For more info and signing up: https://holvi.com/shop/oranki/product/1f66290b172bbbc986e62a1a2d6b1017/

 

 

22. Otaniemessä riskiryhmien kausi-influenssa rokotukset ilman ajanvarausta!

30.10. klo 13.30–15

6.11. klo 13.30–15

Maksuttoman Influenssarokotteen saavat ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Lisätietoa https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote/sairautensa-vuoksi-riskiryhmaan-kuuluvat

 

 

MUUT

 

23. Oikean Aallon vaalisauna ke 1.11. kello 18 alkaen Kattosaunalla

 

Oikea Aalto tarjoaa kiinnostuneille erinomaisen mahdollisuuden tutustua sen ehdokkaisiin vaalisaunalla Kattosaunalla (Jämeräntaival 3 A ylin kerros) keskiviikkona 1.11. kello 18 alkaen. Tarjolla on myös pientä purtavaa ja juotavaa. https://www.facebook.com/events/135706787182193

Oikealla Aallolla on lisäksi vaaliständi Kandikeskuksessa maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina kello 10–14. Toivottavasti tavataan!

 

24. OLUTTA JA RAAMATTUA Gallow’s Bird -pubissa 15.11. klo 17.30

 

”Kun mi­nä saar­naan, mi­nä saar­naan niin, et­tä seit­sen­vuo­tias lap­si­kin ym­mär­tää. Mut­ta kun mi­nä ja mais­te­ri Me­lanch­ton juom­me kel­la­ris­sa olut­ta ja kes­kus­te­lem­me teo­lo­gias­ta, ih­met­te­lee Ju­ma­la tai­vaas­sa­kin tä­tä op­pi­nei­suut­ta.” – Martti Luther (1483-1546)

Tule mukaan keskustelemaan, oppimaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Gallow’s Bird -pubissa kokoontuu keskiviikkona 15.11. klo 17.30 matalan kynnyksen raamattupiiri opiskelijoille ja nuorille aikuisille. Pubi on helppojen yhteyksien päässä Niittykummussa, sieltä saa ruokaa ja juomaa ja sinne voi tuoda koiran ja lastenrattaat. Ensimmäisen kerran jälkeen sovitaan seuraava kokoontuminen osallistujien aikataulujen mukaan. Raamattupiirin ideoijina ja koollekutsujina ovat tapiolalaiset oluen ja Raamatun ystävät Stina ja Ilmar Metsalo, mukana menossa ovat Aalto-papit ja Tapiolan seurakunta. Lisätietoja Aalto-pappi Marjut Mularilta: marjut.mulari@evl.fi / 0503652256.

 

25. TalentIT-messut ovat täällä taas!

 

Tapaa yli 100 työnantajaa ICT- tai muulta alalta ja löydä itsellesi harjoittelu-, kesätyö- tai diplomityöpaikka torstaina TalentIT-rekrytointimessuilla!

Messujen Career Forumissa viilaat työnhakutaitosi kuntoon ja voit

 • Tarkistaa CV:si ja LinkedIn-profiilisi ammattilaisella
 • Treenata työhaastattelutaitojasi
 • Tavata yrityksen edustajat kahden kesken ja keskustella esim. työllistymismahdollisuuksista
 • Saada palautetta etukäteen kuvaamastasi videoesittelystä
 • Poistua yhtä Viking Linen etuseteliä rikkaampana sekä osallistua huikeaan arvontaan!

 

2.11.2017, 11 – 17, Otahalli

Messupalautteen antajille tarjoamme myös kolmioleivän ja kahvin. Lisäksi tapahtuman 20. juhlavuoden kunniaksi tapahtumassa järjestetään myös Live Game Dev Showdown -pelinkehityskilpailu ja pelialan opiskelijat esittelevät demoja Aalto in the Game -alueella.

Tutustu messuihin osoitteessa www.talentit.aalto.fi.

Lisätietoja myös Facebookissa: www.facebook.com/TalentITFair/

Nähdään Otahallissa torstaina!

 

26. Design Now! seminar 2.11.2017

 

Long gone are the days when design was simply a way to make things pretty and more attractive to buy. Today, design making and thinking has found its way into almost every corner of society. Products of all shapes and sizes are still being designed, but so are services, businesses, data, systems, politics, education, and futures.

Join us for the Design Now! seminar on Thu, November 2, 2017 at 9:00 AM – 5:00 PM.

The seminar will be held in English and is free to attend.

Check out the links for more information:

https://www.eventbrite.com/e/design-now-tickets-38933917395?aff=efbevent

https://www.facebook.com/events/1967922806788166/

 

27. Aalto Studios Hackathon

 

Aalto Studios is the media center of the future. It goes live in 2020 at the heart of the Otaniemi campus.

But how do we make sure it’s not just another building? Can we turn it into a space where you’d like to hang out, play video games, have barbecues, shoot and watch movies regardless if you have overalls or not?

On October 31st, we invite you to hack into the black box of Aalto Studios and come up with new ways of using it: as a community space, a shared resource, a playground of new technologies or a place where you can experiment and go all the way pro into film, media, VR, sound design and other exciting stuff.

Register at https://studios.aalto.fi/hackathon and build Aalto Studios together with us.

 

28. StartupCrawl 1.11.

 

Tykkäätkö Excuista? Entäs approista? Kyllä? Tietenkin?

Olisiko siis aika yhdistää nämä kaksi hyvää?

Meidän mielestä olisi. Siksi olemme taas järjestämässä viime keväältä ja vuosilta tuttua tapahtumaa: STARTUP CRAWLIA

Startup Crawl palaa isompana, kovempana kuin koskaan. Tänä vuonna voit valita neljästä eri teemasta, ja jokainen teema sisältää vierailun neljään yritykseen, sekä kaikille yhteiset jatkot.

 

Crawlissa kierrätte ryhmissä ympäri Helsingin keskustaa ja vierailette eri yrityksissä. Yritykset tarjoavat ryhmille, juomaa, ruokaa, seuraa ja tietoa heidän toiminnastaan. Kyseessä on siis mahtava tilaisuus verkostoitua eri alojen kuumimpien tekijöiden kanssa.

Teemat tänä vuonna ovat:

HEALTH AND LIFESTYLE / TECH AND DESIGN / SUSTAINABILITY /GAMING

Aina yhtä legendaariset StartupCrawl afterpartyt ovat perinteiden mukaisesti Smartlyn toimistolla Helsingin keskustassa.

Liput ovat 5€ kappale, hintaan sisältyy, Crawl itse, haalarimerkki, sekä kasa hyviä muistoja crawlilta itseltään. Lippuja on rajatusti, joten kannattaa pitää kiirettä. Viime vuosina tapahtuma on aina myyty loppuun, joten kannattaa pitää kiirettä.

Lisää tietoa tapahtumasta löytyy Facebookista: https://www.facebook.com/events/1725759544396927/

 

Osta lippusi täällä: https://holvi.com/shop/aaltoes16/product/124c7595e8db91246f4099208e3dbb32/

 

Nähdään Crawlissa! t. Hankenes, Aaltoes and Hki Think Company

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *