#LuovutusAalto vol. 2!

Joka päivä suomalaiset vapaaehtoiset pelastavat henkiä – pelasta sinäkin!

Joka arkipäivä tarvitaan lähes tuhat vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta noin 50 000 vakavasti sairasta potilasta saa tarvitsemansa hoidon vuosittain. Siksi Aalto-ylipiston ylioppilaskunta haastaa jälleen kaikki piirissään toimivat järjestöt luovuttamaan yhteisen hyvän nimissä!

Keväällä #LuovutusAalto keräsi yhteensä 34 luovutusta, mikä tarkoittaa yli 100 autettua potilasta. Skaban murskavoiton vei bioinformaatioteknologian kilta Inkubio 23 luovutuksella. Inkubio palkittiin AYY:n vuosijuhlilla raikuvien aplodien kera ja he saivat hyvän mielen lisäksi SPR:n kunniakirjan sekä ilmaisen illan AYY:n saunatiloissa. Inkubion kunniakirja löytyy Instagramista!

 

Syksyllä LuovutusAalto alkaa 2.10. ja luovutuksia voi tehdä 30.11. asti. Kuten keväällä, jäsenmääräänsä nähden prosentuaalisesti ja määrällisesti eniten luovuttaneet järjestöt voittavat käyttöönsä AYY:n tarjoamat saunatilat sekä SPR:n kunniakirjan – ja tietysti hyvää mieltä ja glooriaa! Lisäksi luovutuksen yhteydessä luovuttajat saavat Suomen Punaisen Ristin haalarimerkin. Vähintään 10 luovutusta koko vuoden aikana keränneet ryhmät saavat myös kunniakirjan ja nimensä Veripalvelun nettisivuille.

Kampanja on osa Suomi100-kampajaa, jossa Veripalvelu haastaa luovutusporukat luovuttamaan 10 000 pussia verta itsenäisyyspäivän vuonna 2017! Lisää kampanjasta Veripalvelun kampanjasivulla.

 

Osallistumisohjeet:

 1. Rekisteröi järjestösi VeriRyhmä osoitteessa veripalvelu.fi/ryhmat. Nimeä VeriRyhmänne AYY + [järjestön nimi].
 • Mikäli järjestösi oli mukana kampanjassa jo viime kerralla, ryhmää ei tarvitse perustaa uudelleen.

 

 1. Ilmoita järjestösi myös AYY:lle AYY:n lomakkeen kautta.
 • Tiedottaja on tymä eikä osannut kirjautua lomakesivulle, joten bannerissa on vielä vanha kampanjakuva.
 • Jälleen, jos järjestösi oli jo mukana, sitä ei tarvitse ilmoittaa uudestaan.

 

 1. Käy yksin tai porukassa luovuttamassa Veripalvelun toimipisteissä ja muista ilmoittaa luovutuksen yhteydessä VeriRyhmäsi nimi! Muista myös ottaa virallinen henkilöllisyystodistus!
 • Syksyn aikana AYY järjestää myös verenluovutuspisteitä Otaniemessä ja toivottavasti myös muilla kampuksilla.
 • Keväällä osa luovuttajista ei ilmoittanut järjestöään, ainoastaan olevansa mukana LuovutusAalto-kampanjassa ja muutama ääni jäi laskematta oikealle porukalle. Sadness.
 • Jos haluat mennä luovuttamaan isommalla porukalla, sovi aika etukäteen soittamalla verenluovutustoimistoon. Sopiva ryhmäkoko on 4-6 henkilöä ja luovutukseen kannattaa varata tunti.
 • Luovuttajaksi sopivuus kannattaa testata etukäteen osoitteessa fi. Myös verenluovuttajien maksuttomaan infopuhelimeen voi soittaa, jos jokin terveydellinen asia askarruttaa, p. 0800 0 5801 (ark. 8-17).

 

 1. Ilmoittaudu mukaan AYY:n Facebook-tapahtumassa! Someta häsäreillä #LuovutusAalto ja #VeriRyhmä! Haasta kaverit mukaan!

 

Missä voin luovuttaa?

 

Yhteystiedot

 • Veripalvelun yhteyshenkilö, sairaanhoitaja Linda Holmström, linda.holmstrom@veripalvelu.fi p. 029 300 1030
 • AYY:n yhteyshenkilö, tiedottaja Katarina Vesikko, tiedottaja@ayy.fi, 0505209440

 

veripalvelu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *