AYY esittää Petteri Helistettä Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2018

Tiedote
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
18.9.2017
Julkaistavissa heti

 

 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY esittää tekniikan kandidaatti Petteri Helistettä Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2018.

Heliste, 24, opiskelee Aallossa teknillistä fysiikkaa. Tänä vuonna hän on koordinoinut hallituksen varapuheenjohtajana AYY:n edunvalvontaa ja koulutuspoliittista vaikuttamistyötä. Vuoden aikana hän on ohjannut ylioppilaskunnan edunvalvontasektorin työskentelyä, vienyt opetussuunnitelmakausien pidentämisprosessin loppuun ja osallistunut yliopiston uuden provostin rekrytointiin. Aiemmin Heliste on toiminut aktiivisesti AYY:n edustajistossa ja vapaaehtoisena, sekä ainejärjestössään Fyysikkokillassa.

”Ensi vuonna haluan nähdä ylioppilaskuntia ahkerasti osallistavan SYL:n, joka tuo esiin nuoren sukupolven haasteet ja haaveet. Maksuton koulutus, elinikäinen oppiminen ja riittävä toimeentulo ovat resepti, joilla nuoret saadaan mukaan rakentamaan asiantuntevaa ja sivistynyttä yhteiskuntaa. Ylioppilaskuntien avainasemaa kasvattajina ja huikean opiskelijatoiminnan, kuten Dare to Learnin ja opiskelijayrittäjyyden, mahdollistajina ei myöskään saa unohtaa”, sanoo Petteri Heliste.

”Petteri on ollut arvokas työpari, jonka vahva substanssi- ja johtamisosaaminen ovat olleet tärkeitä tämän vuoden edunvalvontatyölle. Petterin vaikuttamis- ja fasilitointitaidoille löytyy varmasti käyttöä myös Suomen ylioppilaskuntien liitossa”, sanoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Joona Orpana.

”Vuoden aikana Petteri on osoittanut pystyvänsä luomaan vaikeissakin tilanteissa ilmapiirin, jossa ratkaisua haetaan positiivisessa hengessä”, kertoo Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori Eero Eloranta. ”Hänen kykynsä ymmärtää asioita eri näkökulmista ja lähestyä ongelmia ihmiskeskeisesti ovat auttaneet löytämään ratkaisuja yhteisiin haasteisiin”.

SYL valitsee hallituksen vuodeksi 2018 liittokokouksessaan Tampereella 17.–18. marraskuuta. SYL edustaa Suomen yliopisto-opiskelijoita valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Lisätietoja:
Petteri Heliste, petteri.heliste@ayy.fi, 050 520 9428

AYY:n hallituksen puheenjohtaja Joona Orpana, joona.orpana@ayy.fi, 050 520 9420

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *