Viikkotiedote 35/2017

Toisilla meistä on jo alkanut orientaatioviikko – tervetuloa opiskelijaelämään! Toiset taas voivat vielä hengähtää hetken, mutta tekemistä löytyy kaikille.

Ensi viikolla vilinä alkaa kunnolla – nähdään Aalto Day One -päivässä ja AYY:n Aalto Afterpartyssa!

 

Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset sekä muuta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina aamulla kello 10.00 mennessä.

 

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

 

 1. Aalto Day One 2017–2018: Lukuvuoden avajaispäivä
 2. Aalto Afterparty 2017
 3. Miten Klondyke-tilaa voisi käyttää?
 4. Edarivaaleihin valmistautuminen on käynnissä!
 5. Nappaisko API-hommat?
 6. HCC on täällä taas!
 7. KYN: Loitsut
 8. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
 9. HaalariQuiz – haalaritietämyspeli!
 10. Microsoft Office –paketti opiskelijoille

 

 

1. Aalto Day One 2017–2018: Lukuvuoden avajaispäivä

Perjantai 8.9.2017

Tule mukaan juhlistamaan uuden lukuvuoden alkua Aalto-yhteisön kanssa! Aalto Day One 2017–2018 on kolmiosainen tapahtuma, jossa aaltolaiset opiskelijoista professoreihin juhlistavat uuden lukuvuoden alkua yhdessä.

Päivä käynnistyy avajaisseremonialla Dipolissa (Otakaari 24) klo 13. Suomalaisen modernin arkkitehtuurin helmi on juuri valmistuneessa peruskorjauksessa palautettu entiseen loistoonsa ja muuttunut Aalto-yliopiston päärakennukseksi – tervetuloa kokemaan uusi Dipoli yhdessä koko Aalto-yhteisön kanssa. Seremonian jälkeen Dipolissa on kaikille avoimet ovet klo 14.30 alkaen.

Aalto Day One 2017–2018 huipentuu, kun perinteinen Aalto Party starttaa mahtavan ohjelman siivittämänä klo 16.00 Alvarin aukiolla.

Lue lisää ja ilmoittaudu 22.8.2017 klo 13.00 alkaen avajaiset.ayy.fi

 

2. Aalto Afterparty 2017

Jo kuudetta kertaa järjestettävää Afterpartya juhlitaan tänä vuonna orientaatioviikon perjantaina Otahallin uumenissa. Tunnelma tulee nousemaan aina avaruuteen asti, kun kauneimmat ja rohkeimmat maan asukkaat sytyttävät tanssilattian liekkeihin. Illan kirkkaimmat tähdet Akystic, DJ duo Paska Hyppönen & Olli Kikkeli sekä uskomaton CASCADA (GER) valaisevat iltaa Linnunradan takakolkkaan saakka!

Facebook: https://www.facebook.com/events/129852384294988/?active_tab=about

MITÄ: Aalto Afterparty

MISSÄ: Otahalli, Otaranta 6

MILLOIN: Perjantai 8.9., ovet aukeavat klo 21.00

MITÄ MAKSAA: 13€ (+palv. maksu) + 2€ merkki (erikseen 2,5€)

LIPUT: https://bailataan.fi/#!/events/5dce4308-0f9e-4f54-85bf-21a7ad1c5e71

 

3. Miten Klondyke-tilaa voisi käyttää?

Onko Otaniemessä vielä jokin tila, joka Aaltolaiselta opiskelijalta puuttuu? Tarvitaanko lisää askartelutiloja, seminaarisaleja tai mahdollisesti Crash Team Racing -mahdollisuus lounaan päätteeksi?

Aalto yliopiston ylioppilaskunta AYY saa suunnitella Dipolin Klondyke-tilaan jäsentensä näköistä toimintaa. Haluamme saada ideoita siitä, millaiselle tilalle teidän mielestänne olisi tilausta!

Kyselyn löydät täältä: https://lomake.ayy.fi/viestinta/klondyke/

 

4. Edarivaaleihin valmistautuminen on käynnissä!

Oletko ajatellut lähteväsi ehdolle tuleviin edarivaaleihin? Aiotko kenties perustaa oman vaaliliiton? Vaaleihin valmistautumiseen on tarjolla tukea ja sparrailua edustajiston  puheenjohtajistolta. Paitsi että tarjoamme henkistä tukea, AYY tarjoaa myös markkinointimateriaalia edustajistovaaliliitollesi. Ensimmäiset materiaalitilaukset ovat jo vireillä, jotta ehdimme roll-uppien ja julisteiden kanssa heti syksyn alkuun. Jos kiinnostuit, ota heti yhteyttä, niin annamme tarkemmat ohjeistukset.  Yhteystiedot: ayye-pjt@list.ayy.fi Monta vaaliliittoa on jo lähtenyt mukaan! Voit katsoa nyt mukana olevat vaaliliitot sivulta: https://ayy.fi/vaalit/vaaliliitot/

 

5. Nappaisko API-hommat?

Digian API Hackatemia on neljän illan kokonaisuus, jossa opiskelijat pääsevät ideoimaan ja suunnittelemaan asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja ajankohtaisiin liiketoimintahaasteisiin API-teknologioita hyödyntäen. Voit olla teekkari, kylteri tai tuleva taiteen maisteri, tärkeintä on kiinnostus digitalisaation ilmiöistä.

Hakuaika päättyy 6.9. Lisätiedot API Hackatemiasta ja hakulomake löytyvät täältä: http://digia.com/rekrytointi/api-hackatemia

 

 

6. HCC on täällä taas!

Vuorimieskillan perinteiset bileet Hard Cock Café tekee näyttävän paluun Vuorimieskillan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Huhu kertoo, että HCC juontaa juurensa Smökkiin, jossa menovettä nautiskeltiin ison puusta veistetyn ”kukon” ympärillä.

Näin juhlavuonna kukot ja kanat saapuvat bileisiin mustavalkoisiin sonnustautuneina ja valmiina kreisibailaamaan pilkkuun saakka. Suuntaa siis sinäkin askeleesi itäiseen satamakaupunkiin Bar Looseen perjantaina 15.9. Bileet alkavat kello 20.00.

Osta lippusi osoitteessa https://www.ticted.com/fi/events/4171 tai tule Vuorimieskillan teltalle Aalto Partyssä 8.9. hakemaan omasi!

Mitä: Hard Cock Café -bileet

Missä: Bar Loose

Milloin: 15.9. klo 20-04

Mitä päälle: Black & White

Facebook: https://www.facebook.com/events/809321195900620

Lisää Vuorimieskillan juhlavuoden tapahtumista osoitteessa vk70.fi!

 

7. KYN: Loitsut

la 21.10.2017 klo 15 ja 19, Suvilahden Kattilahalli, Helsinki

Jukka Linkolan KYN:lle eli Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naiskuorolle säveltämä Loitsut-sarja muuttuu Janne Marja-ahonohjauksessa näyttämöteokseksi, joka yhdistää musiikin, liikkeen, valon ja kuvan. Panu Savolaisen vibrafoni värittää teosta, joka on alun perin sävelletty a cappella. Loitsujen rikas maailma syntyy Kattilahallin karuun tilaan Mika Venhovaaran valoilla ja VJ Hellstonen livevisuaaleilla.

Kuoroa johtaa Kaija Viitasalo.

Tekijät kertovat teoksen taustoista -tilaisuudet 45 min. ennen esityksiä.

Liput (27,50/22,50/16,50 €) ja lippu + levypaketit (42,50/37,50/32,50 €) Tiketistä.

Lisätietoja: www.facebook.com/KYNchoir, www.kyn.fi

 

 

8. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

Pyöreän Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja seniorijärjestö. Killan arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria tai muuta samanhenkistä Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä kehittäneet toimintaa ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä. Ehdotuksia PTK:n arwoisiksi voi tehdä 12.10.2017 klo 23:59 saakka osoitteessa https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/ .

Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta, yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä.

Lisätietoja PTK ry:stä löytyy osoitteesta: http://ptk.ayy.fi/

 

9. HaalariQuiz – haalaritietämyspeli!

Oletko opiskelija tai elinikäinen oppija? Pidätkö muistipeleistä? Haluatko tietää, mitä tieteenaloja Suomessa on ja minkä värisiä eri opiskelijajärjestöjen haalarit ovat?

HaalariQuiz on tietotekniikan opiskelijoiden suunnittelema peli, joilla niin fuksi kuin konkarikin pääsee testaamaan haalaritietämystään! PS. Peli on täysin ilmainen, eikä sisällä mainontaa.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.haalariquiz&hl=fi

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/haalariquiz/id1266705886?ls=1&mt=8&e=ATOo0wy2aqCUZmz2BrVCJ8-VjNKz1NxDtkq98GTIbV4sdT4zIuaBIeIMBRSxfYtqV1eRRyA

 

 

10. Microsoft Office -paketti opiskelijoille

Tiesithän, että Aalto yliopiston tarjoamana uutena etuna kaikilla opiskelijoilla ja työntekijöillä on nyt mahdollisuus ladata veloituksetta uusin Microsoft Office -paketti (Office 365 ProPlus) omalle kotikoneelle!

Office 365 ProPlus -paketti sisältää opiskelussa hyödylliset ja tarpeelliset ohjelmat. Pakettiin kuuluu mm. Word, Excel, PowerPoint, OneNote ja Outlook. Voit ladata Officen viidelle omalle tietokoneellesi (Windows tai Mac). Lisäksi voit hakea iPadin, iPhonen tai Androidin sovelluskaupasta Office-sovellukset ja aktivoida ne maksutta @aalto.fi-tunnuksellasi.

Office 365 ProPlus -paketin lataaminen on helppoa:

 1. Avaa kotikoneen selaimessa osoite: https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx
 2. Kirjoita käyttäjätunnus-kohtaan @aalto.fi-tunnuksesi
 3. Seuraavaksi sinut ohjataan koulun kirjautumispalvelimella, jonne syötetään salasana
 4. Klikkaa sivun alareunassa Asenna/Install -painiketta ja seuraa ohjeita

Yleistä tietoa Office-latausoikeudesta löytyy täältä:  http://www.microsoft.fi/laitteitaopiskeluun/office-maksutta.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *