Viikkotiedote 20/2017

Vuosijuhlaviikko on vihdoin käsillä! Tällä viikolla löytyy tekemistä vaikka joka päivälle, nyt vaan toivotaan hyvää säätä!

Huom! Helluntain vuoksi 29.5. viikkotiedotteen deadline on keskiviikkona 24.5. klo 10! Tiedotteet voi lähettää osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

 

 1. AYY:n vuosijuhlaviikko käynnistyy maanantaina 15.5.!
 2. AYY:n sillibrunssi
 3. AYY hakee hätämajoituskoordinaattoria
 4. Tarkista, oletko saanut liikaa opintotukea
 5. Otaniemen Kirppispäivä 24.5.2017 @Smökki
 6. PUS-Basket etsii uusia uusia pelaajia!
 7. KYN etsii uusia innokkaita laulajia joukkoonsa!
 8. KY-Slice esittää: golfin alkeiskurssit
 9. Tule mukaan Uneton48-kilpailuun
 10. Tervetuloa Ylioppilaskunnan Soittajien konserttiin 20.5. ja 22.5.2017
 11. Heart Campus -kampanja, jaa tarinasi!
 12. IDBM Impact – Exploring interdisciplinarity, May 19th
 13. 19.5. Product Design Gala 2017
 14. Stay tuned for Otaniemi Urban Week and Art Week!
 15. Otaniemi Urban Week
 16. Otaniemi Art Week
 17. Stratos 2018 coordinators wanted!
 18. An Afternoon in the Science Basement: From Genes to Populations
 19. Ukko.fi –palvelun edustajat neuvovat kevytyrittämisessä

 

Viikko 20

17.5. Ristin kilta: Kiltalaiset puhuvat –ilta

https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-kiltalaiset-puhuvat-ilta-2/

17.5. Maastopyöräilyä aloittelijoille

https://ayy.fi/blog/events/maastopyorailya-aloittelijoille-2/

 

Viikko 21

23.5. KYN, Manuel Dunkel, Ville Herrala & Mikko Hassinen @ G Livelab

https://ayy.fi/blog/events/kyn-manuel-dunkel-ville-herrala-mikko-hassinen-g-livelab/

24.5. Ristin kilta: Peli-ilta

https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-peli-ilta-6/

28.5. Super Smash Bros. for Wii U Tournament – Murskaveljekset III

https://ayy.fi/blog/events/super-smash-bros-for-wii-u-tournament-murskaveljekset-iii/

 

1. AYY:n vuosijuhlaviikko käynnistyy maanantaina 15.5.!

AYY:n vuosijuhlaviikko on tänä vuonna mahtavampi kuin koskaan. Ota ilo irti viikon jokaisesta tapahtumasta! Lue lisää osoitteesta www.vuosijuhlat.fi

Ulkoilmaleffailta Alvarilla 15.5.

Tule käynnistämään vuosijuhlaviikko Alvarin aukiolle grillailun ja musiikin vauhdittamana klo 20.00. Auringon laskettua elokuva starttaa Kino Sherylin asiantuntevan avustuksen siivittämänä. Nappaa siis vilttejä ja hyvää seuraa matkaan ja suuntaa Alvarille vähän toisenlaiseen elokuvakokemukseen!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/219265381890076/

Aaltositsit 17.5.

Oletko kaivannut kevääseesi lisää poikkitieteellistä pöhinää? Nyt sinulla on mitä mainioin tilaisuus piiloutua lempinaamiosi taakse ja tulla tutustumaan uusiin sekä vanhoihin tuttavuuksiin poikkitieteellisen sitsaamisen merkeissä. Lipunmyynti aukeaa 3.5. osoitteessa www.bailataan.fi!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1675165499178986/

AYY:n 7. vuosijuhla 20.5.

Tule juhlistamaan seitsemän vuotiasta ylioppilaskuntaa! Vuosijuhlat aloitetaan Cocktail-tilaisuudella osoitteessa Otakaari 1 klo 15. Itse vuosijuhlat pidetään Linnanmäellä sijaitsevassa Ravintola Caruzellossa klo 18 alkaen. Juhlassa on tarjolla erityisen maukas kolmen ruokalajin illallinen ja mahtavaa ohjelmaa. Ilmoittautuminen on käynnissä 2.5. asti osoitteessa: https://www.vuosijuhlat.fi/ilmoittautuminen/

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1866988743517378/

AYY:n 7. vuosijuhlabileet 20.5.

Vuosijuhlabileet starttaavat Urban Millilla (Betonimiehenkuja 3 E) häikäisevien vuosijuhlien jälkeen! Bileet alkavat klo 22 ja jatkuvat lähes aamunkoittoon mahtavan live-musiikin ja seuran siivittämänä. Vietit alkuiltaa sitten vuosijuhlissa tai muualla, illan parhaat jatkot löytyvät Urban Milliltä! Liput: https://bailataan.fi/#!/events/906689c8-9e2e-4a75-b7ab-7ba9be95dd95

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/304703596617139/

AYY:n 7. vuosijuhlien sillibrunssi 21.5.

Vuosijuhlaviikko huipentuu sillibrunssin merkeissä Servin Mökissä (Jämeräntaival 4) sunnuntaina 21.5 klo 12 alkaen. Silloin on aika saapua karnevaalin humuiseen Smökkiin palautumaan säkenöivästä vuosijuhlaviikosta. Tule kokemaan karnevaalien taika maukkaan ruuan, juoman ja ohjelman parissa. Tätä et halua missata! Liput: https://bailataan.fi/#!/events/906689c8-9e2e-4a75-b7ab-7ba9be95dd95

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1623648914330291/

 

2. AYY:n sillibrunssi

AYY:n 7. vuosijuhlat huipentuvat sillibrunssin merkeissä Servin Mökissä (Jämeräntaival 4) sunnuntaina 21.5 klo 12 alkaen. Silloin on aika saapua karnevaalin humuiseen Smökkiin palautumaan säkenöivästä vuosijuhlaviikosta. Tule kokemaan karnevaalien taika maukkaan ruuan, juoman ja ohjelman parissa. Tätä et halua missata!

Sillibrunssille voit ilmoittautua osoitteessa vuosijuhlat.fi 19.4.-18.5.2017 välisenä aikana. Lippuja myydään vielä brunssipäivänä ovelta, jos tapahtuma ei ole loppuunmyyty.

MITÄ: Sillibrunssi
MISSÄ: Smökki
MILLOIN: 21.5. 12:00-18:00
MIKSI: Koska AYY 7v. ja pekoni

HINTA: 15 €

Tervetuloa lopettamaan vuosijuhlaviikko tyylillä!
FB: https://www.facebook.com/events/1623648914330291/

 

3. AYY hakee hätämajoituskoordinaattoria

AYY hakee hätämajoituskoordinaattoria arviolta 7.8.2017 alkaen tai sopimuksen mukaan. Hätämajoituskoordinaattori vastaa syksyllä vailla asuntoa olevien opiskelijoiden väliaikaisen majoituksen järjestämisestä ja siitä tiedottamisesta. Tehtäviin sisältyy opiskelijoiden ja varsinkin kansainvälisten opiskelijoiden neuvontaa, käytännön hätämajoituksen hoitamista sisältäen mm. hätämajoituksen käytön seuraamista ja avainten hallintaa, ja hätämajoitustoiminnan pidemmän tähtäimen suunnittelua.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen ma 5.6.2017 klo 12.00 mennessä osoitteeseen rekrytointi@ayy.fi.

Lue koko työnhakuilmoitus täältä: https://ayy.fi/blog/2017/05/15/ayy-hakee-hatamajoituskoordinaattoria-2/

 

4. Tarkista, oletko saanut liikaa opintotukea

Muistathan tarkistaa, oletko saanut liikaa opintotukea! Jos olet, muista palauttaa liikaa maksetut tuet toukokuun loppuun mennessä. Tarkista Kelan asiointipalvelusta tukikuukautesi, vuositulorajasi ja vuositulojesi ennakkotiedot. Vuositulovalvonta ja koko vuoden tulot ja tulorajat koskevat myös opintonsa aloittaneita ja valmistuneita.

Kuulostaa vaikealta, mutta vanhan sananlaskun mukaan on parempi katsoa katua kuin kaatua ja katua, ettei katsonut katua! Tässä tapauksessa katu sattuu olemaan Kelan asiointipalvelu.

http://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/-/asset_publisher/kg5xtoqDw6Wf/content/liiat-opintotuet-palautettava-toukokuun-loppuun-mennes-3?_101_INSTANCE_bXQwrAFx2FGH_redirect=%2F

5. Otaniemen Kirppispäivä 24.5.2017 @Smökki

On kevätsiivouksen aika! Onko kaapeissasi luurankoja tai sinulle turhaa tavaraa, josta voisi olla iloa muille? Oletko väsynyt Facebookin myyntiryhmiin ja kirpputorien pöytämaksuihin?

Servin Mökki muuttuu 24.5. suureksi löytöaitaksi, johon jokainen on tervetullut myymään omia tavaroitaan ja tekemään mahtavia löytöjä!
Varaa ilmainen myyntipöytäsi 23.5.2017 mennessä täältä: https://goo.gl/forms/cr20ogOXMLIkNkMJ2

Lisätietoja Kampusjaoston Facebook sivulta: https://www.facebook.com/events/288317928285916/

 

6. PUS-Basket etsii uusia uusia pelaajia!

PUS-Basketin miesten 2.joukkue PUSsycats pelaa eteläisen alueen 5.divisioonaa. Harjoittelemme syksystä lähtien taas Otahallilla. Jos haluat tulla harjoittelemaan ja yrittämään joukkueeseen ensi kaudeksi, ota yhteyttä sähköpostitse pusbasket@list.ayy.fi saadaksesi lisätietoa

7. KYN etsii uusia innokkaita laulajia joukkoonsa!

Kevään 2017 koelaulut pidetään:

Ti 16. toukokuuta 2017, klo 18:00–21:00

Ilmoittautuminen viimeistään pe 12. toukokuuta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Runeberginkatu 14-16 Helsinki

Ilmoittautuminen koelauluihin tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen koelaulut(a)kyn.fi. Ilmoittaudu viimeistään pe 12.5. Laita otsikoksi viestille ”Koelaulut”, ja kerro vapaamuotoisesti musiikki- ja laulutaustastasi. Liitä viestiin myös yhteystietosi. Paluupostina saat lisätietoja koelaulutilaisuudesta!

Koelauluissa testataan perusmusikaalisuuttasi, kuten sävelkorvaa, rytmitajua sekä nuotinluku- ja stemmalaulutaitoa.

KYN koostuu eri ikäisistä ja eri koulutustaustan omaavista nuorista naisista, ja sinunkin äänesi voi tänä vuonna soida joukossamme. KYN on Suomen kuorokärkeen kuuluva naiskuoro, joka on rikkonut musiikillisia raja-aitoja ja tuonut kuorokentälle mm. uutta suomalaista jazzia. Ohjelmisto on monipuolista ja kuoro on tunnettu sen lauluyhtyemäisen elävästä soinnista.

Lisätietoa meistä löydät nettisivuiltamme:

http://www.kyn.fi/ ja FB-sivultamme http://facebook.com/kynchoir

 

8. KY-Slice esittää: golfin alkeiskurssit

KY-Slice tarjoaa jälleen tänä keväänä golfin alkeiskursseja 100 euron hintaan kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille. Kurssit järjestetään Tapiola Golfissa ja pääkaupunkiseudun edullisin hinta sisältää 5 tuntia ryhmäopetusta, kurssilla tarvittavat välineet ja green card -todistuksen. Lisätietoa osoitteessa https://www.facebook.com/events/1307327856048425/.

Myös tämän vuoden avajaiskilpailumme Märkäbogi lähestyy ja se pelataan tänä vuonna lauantaina 27.5. Lisätietoa tapahtumasta julkaistaan Facebook -sivullamme tämän viikon aikana. KY-Slicen jäsenetuna Märkäbogin peliareenana toimiva Nevas Golf tarjoaa pelioikeuden tälle kesälle erinomaiseen hintaan kaikille alle 29-vuotiaille opiskelijoille. Syötä Nevaksen nettikauppaan koodi KYSLICE, niin saat pelipaketista 38 euron alennuksen, jolloin hintasi on vain 410 euroa. Tarjous on voimassa 14.5. saakka vain nettikaupassa. Halutessasi voit maksaa pelipaketin osamaksulla. Lisätietoa osoitteessa http://nevasgolf.fi/nevaksen-tarjous-alle-29-vuotiaille-pelioikeus-ja-jasenyys-448e/.

 

9. Tule mukaan Uneton48-kilpailuun

Tämän vuoden Uneton48-kilpailu lähestyy ja Montaasi on lyöttäytynyt yhteen OUBSin kanssa ja etsii nyt lisää tekijöitä mukaan tuolle viikonlopulle. Tule siis viettämään OUBSin ja Montaasin kanssa unetonta viikonloppua lyhytelokuvaa tehden.

Uneton48 on lyhytelokuvakilpailu, joka järjestetään 19.-21.5.2017. Tuon viikonlopun aikana on tarkoitus tuottaa valmis elokuva aina idean kehittelystä lähtien ja näytettävään kopioon saakka päästen. Aikaa tälle haasteelle on 48,5 tuntia, mikä tarkoittaa lyhyitä unia ja luovia luomiskykyjä. Tehtävää löytyy niin kameran edestä kuin takaakin. Lisätietoja kilpailusta osoitteesta: https://uneton48.com/

Kysymykset ja ilmottautumiset sähköpostilla: montaasi@list.ayy.fi

Lisätietoja Montaasista: https://montaasi.ayy.fi/
sekä OUBSista: https://oubs.fi/

 

10. Tervetuloa Ylioppilaskunnan Soittajien konserttiin 20.5. ja 22.5.2017

Ylioppilaskunnan Soittajien kevätkonsertti tarjoilee sadunomaisia hetkiä ja intohimoista heittäytymistä. Tunnelmaan virittää Debussyn impressionistinen, hempeän maalauksellinen Faunin iltapäivä. Tämän jälkeen kuullaan Sibeliuksen rakastettu ja virtuoottinen viulukonsertto solistina Jukka Merjanen. Konsertin päättää valikoima osia Prokofjevin riipaisevan kauniista baletista Romeo ja Julia.

Ylioppilaskunnan Soittajat (YS) on vuonna 1926 perustettu Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan yhteydessä toimiva täysimittainen sinfoniaorkesteri. YS jatkaa vuonna 1747 perustetun Akateemisen Kapellin jalanjäljillä Suomen akateemisen orkesteritoiminnan yli 250-vuotisia perinteitä. Liput: 15€ / 8€ (opiskelijat) orkesterilaisilta ja ovelta.

Ohjelma: Debussy: Faunin iltapäivä / Sibelius: Viulukonsertto, op. 47 d-molli / Prokofjev: Osia baletista Romeo ja Julia, op. 64

La 20.5.2017 klo 15 Virojoen koulu, Virolahti

Ma 22.5.2017 klo 19 Helsingin Konservatorion konserttisali, Helsinki

 

11. Heart Campus -kampanja, jaa tarinasi!

Aallon historia on täynnä mahtavia tarinoita. Mikä on sinun tarinasi tai kenties paras vappumuistosi tästä opiskelijayhteisöstä – on se sitten Arabiasta, Töölöstä tai Otaniemestä? Jaa tarinasi sekä näytä, että olet mukana. Heart Campuksesta löydät Hannes Kallioisen tarinan lisäksi mm. Linda Liukaksen ja Esa Saarisen tarinat. http://heart.aalto.fi #heartcampus

 

12. IDBM Impact – Exploring interdisciplinarity, May 19th

The IDBM community warmly invites you to IDBM Impact, a one-day conference exploring opportunities of interdisciplinary collaboration for creating real-world impact – May 19 in Valkoinen Sali, Helsinki.

Join us for discussion-sparking, interactive panels, as well as, insightful innovation project pitches. Together with thought leaders from Futurice, Holvi, Tieto, ABB and Aalto University we will explore how interdisciplinary collaboration opens new ways to shape the future.

Find more info and tickets at idbm-impact.com. Be fast, there are only a couple of student tickets left.

TL;DR:
What: IDBM Impact
You get: Smart people, insightful discussions, great fun.
When: May 19, 2017 from 9:30 to 17:30
Where: Valkoinen Sali, 16-18, Aleksanterinkatu, Helsinki

Tickets: https://idbmimpact.eventbrite.com

 

13. 19.5. Product Design Gala 2017

For 20 years the Product Development Project course has brought students of engineering, design, and business together to tackle industry problems and develop state of the art solutions to real problems. During 8 months, around 150 students annually learn team work, effective communication, and the essentials of successful product development. At the annual Product Design Gala you’ll get to witness and experience the fruit of their hard labor, the awesome products. We would like to warmly welcome you to enjoy the public exhibition and get familiar with the projects as well as the amazing teams.

Check the event out on Facebook: https://www.facebook.com/events/1796708737313410/

And see www.pdp.fi for more information, such as descriptions of this year’s projects.

What: Product Design Gala, the final exhibition of Product Development Project
When: Friday 19.05.2017, 9-17
Where: Aalto Design Factory and Urban Mill (Betonimiehenkuja 5)

 

14. Stay tuned for Otaniemi Urban Week and Art Week!

The remaining weeks of May will be the most active time of Otaniemi Free Space! The second last week will be the Otaniemi Urban Week, followed by Art Week as a perfect end of this free space project. There will be bunch of amazing events happening at the space. If you are interested in deeper involvement, don’t hesitate to lend us a helping hand!

Clicke here to participate https://goo.gl/forms/XptJmhSDDFDegYB82

 

15. Otaniemi Urban Week

Otaniemi Urban Week is an open event that brings together people who are passionate about different aspects of city from space to people and architecture as well as urban design, culture and bottom-up activism. We will use Otaniemi campus of Aalto University as a sandbox for experimentation and exchanging ideas.

The week will include discussions, presentations, workshops, idea pitching and movie screenings to broaden the view and discover what makes this space truly urban. Detailed schedule is coming, follow our event and stay tuned!

https://www.facebook.com/events/211567599338889/

 

16. Otaniemi Art Week

Otaniemi Art Week is an experimental event that brings together different kind of artistic activities and people. Installation, movies, site-specific art, music, workshops, stand-up comedy, art dinner and much more.

Take part and organize your own art intervention, workshop or anything you feel passionate about! This week is also celebrating Otaniemi Free Space -project and its participants to showcase their ideas before the summer starts.
https://www.facebook.com/events/289746631481847/

 

17. Stratos 2018 coordinators wanted!

Come and join us as our Stratos Coordinators in 2018! Stratos is a 27-year-old training program connecting top-notch master students and biggest companies in Finland through various and challenging projects.

What will Stratos Coordinators do?

We are now searching for three coordinators for the program starting in the Autumn 2017. As a coordinator, your responsibility is to run the whole program from start to finish: acquiring partner companies, recruiting the participant students, organizing and participating in the reward study trip. Because of the multitude of these tasks, you will gain experience in many essential fields such as marketing, finance, HR, teamwork and leadership. You will also attain important contacts to major Finnish companies and other like-minded students. The coordinators will be working freely and without any strict guidelines, so you tailor the program in accordance to your own creativity!

What do you need to become the next Coordinator?

Qualifications aren’t all too important, although it helps to have some organizational experience and good communication skill. What we want are highly motivated and proactive Aalto students who are willing to wholly commit to the program and make it prosper.

Interested? Send us your CV, cover letter and study transcript to the address stratosprogram2017@gmail.com by 21.05.2017.

Learn more about Stratos at our website and Facebook page. Any question regarding last year program coordinators and experiences are also wecome to the same email address.

 

18. An Afternoon in the Science Basement: From Genes to Populations

Why, for some diseases, do a few people get sick while others don’t? Why are some diseases more prevalent in certain parts of the world than others? Where does the ‘Finnish Disease Heritage’ come from?

Join us on May 20th for an Afternoon in the Science Basement, where researchers Himanshu Chheda and Shabbeer Hassan will talk about genetics research in Finland. You don’t need a background in science to attend, just curiosity!

From Genes to Populations – An Introspective

Himanshu Chheda and Shabbeer Hassan

Institute for Molecular Medicine Finland (FIMM)

Saturday, May 20th, 16.00

For more information, see our facebook event here or www.thesciencebasement.org/afternoon.

 

19. Ukko.fi –palvelun edustajat neuvovat kevytyrittämisessä

Puuttuuko sinulta kesätyö? Haluatko myydä osaamistasi kevytyrittäjänä?
Ke 17.5. klo 16:00-17:00, Harald Herlin Oppimiskeskus, Otaniemi
Ukko.fi -palvelun edustajat tulevat Otaniemeen kertomaan tarjoamistaan mahdollisuuksista kokeilla kevytyrittäjyyttä.
Sinulle on voinut kertyä monenlaista osaamista, josta toiset ovat valmiita maksamaan. Esimerkiksi tietotekniikka, rakentaminen, valokuvaus, graafinen suunnittelu, tapahtumanjärjestely, verkkosuunnittelu, musiikki, matematiikka, kemia ja fysiikka ja vaikka mikä ala voi olla sellainen, josta voit paketoida palvelun tai tuotteen myytäväksi.

 • Haluatko toimia freelancerina ja laskuttaa asiakkaitasi ilman toiminimeä ja ylimääräisiä paperitöitä?
 • Kiinnostaako yrittäjyyden kokeilu ennen oman yrityksen perustamista?
 • Kaipaatko helppoa ja kätevää laskutustapaa satunnaisesta tai harrastuspohjaisesta keikkatyöstä?

Voit lukea lisää jo etukäteen https://www.ukko.fi/
Sivun blogissa kerrotaan myös uudesta YEL-lain linjauksesta kevytyrittäjille: https://www.ukko.fi/mika-ihmeen-yel/
Tilaisuus pidetään suomeksi.

Ilmoittaudu täällä: https://alumninet.aalto.fi/Portal/Public/Event/Apply.aspx?EventID=656

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *