Viikkotiedote 18/2017

Vappu on ohi, mutta fiilis on edelleen katossa! AYY:n järjestöt jaksavat tarjota tälläkin viikolla menoa kaikenlaiseen makuun, zombeista ruokameininkeihin!

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

 

 1. Otaniemen palvelupisteen aukioloajoissa muutoksia 2.5. alkaen
 2. Kutsu AYY:n kaikille avoimeen sosiaalipoliittisen neuvoston kokoukseen
 3. AYY:n vuosijuhlaviikko käynnistyy maanantaina 15.5.!
 4. AYY:n sillibrunssi
 5. Kiinnostaako kehitysyhteistyö? Hae AYY:n edustajaksi SYL:n kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan!
 6. Join us at World Dinner
 7. Human vs Zombies Otaniemi 4.–7.5.
 8. Montaasi jakaa ilmaislippuja Espoo Cinén elokuvanäytöksiin
 9. KYN etsii uusia innokkaita laulajia joukkoonsa!
 10. Polijazzin pikatanssikurssit
 11. Heart Campus -kampanja, jaa tarinasi!
 12. IDBM Impact – Exploring interdisciplinarity, May 19th
 13. Työpajoja stressinhallinnan tueksi
 14. Self-palvelua on parannettu – täydennä yhteystietosi!
 15. Hitchball 4000 -liftauskilpailu 2.-4.6.2017
 16. A:Space cafe opening again 3.5.2017 at Otaniemi mall!
 17. Tukea ja sparrausta työuran alkuun – hae aktoriksi Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan!
 18. Apply now for summer internship opportunity in Greek: Human Resources for Unesco in Piraeus

 

 

Viikko 18

2.5. Tieto GenT Trainee Program application period ends!

https://ayy.fi/blog/events/tieto-gent-trainee-program-application-period-ends/

3.5. Ristin kilta: Raamattuvisa

https://ayy.fi/blog/events/ristin-kilta-raamattuvisa/

 

1. Otaniemen palvelupisteen aukioloajoissa muutoksia 2.5. alkaen

Otaniemen palvelupiste on tiistaista 2.5. alkaen avoinna klo 12–16. Palvelupisteen yhteystiedot sekä tietoa poikkeusaukioloajoista löydät osoitteesta: https://ayy.fi/yhteystiedot/#Otaniemi

 

2. Kutsu AYY:n kaikille avoimeen sosiaalipoliittisen neuvoston kokoukseen

Hei opiskelija, kiinnostaako opiskelijoiden terveys ja hyvinvointi? Empiikö tasa-arvo, mietitkö miten voit edistää omaa ja lähipiirisi hyvinvointia ja lieventää stressiä. Miten opiskelijoiden kohonnutta burnoutriskiä voisi lieventää? AYY, Aalto sekä YTHS ovat toteuttaneet puolen vuoden sisällä laajan kattauksen opiskelijoiden hyvinvointia tarkastelevia tutkimuksia, ja data kertoo sekä positiivisia että huolestuttavia ilmiöitä opiskelijoiden terveydentilasta. Nyt on aika siirtää data toimintaan!

Tervetuloa AYY:n kaikille avoimeen sosiaalipoliittisen neuvoston sekä opintoneuvoston kokoukseen keskiviikkona 10.5. keskustelemaan ja ratkaisemaan ongelmia aiheen ympärillä. Tilaisuus järjestetään Otakaari 1:ssä Deloitte-salissa (U119) klo 16-18. Paikalla on asiantuntijan sekä AYY:n edustajan pohjustus aiheeseen, ja ennakkotietoa aiheesta ei tarvitse omata. Mielenkiinto ja kiinnostus opiskelijoiden terveyden ja tasa-arvon kehittämiseen riittää!

Ilmoittauduthan viimeistään 9.5. oheisen linkin kautta, jotta osaamme varata paikalle sopivan määrän tarjoiluja.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDpReOsNijs54eZy4A_RO8kCIfFZzH3Ed4z3EkX_2HgCUU8A/viewform?c=0&w=1

 

3. AYY:n vuosijuhlaviikko käynnistyy maanantaina 15.5.!

AYY:n vuosijuhlaviikko on tänä vuonna mahtavampi kuin koskaan. Ota ilo irti viikon jokaisesta tapahtumasta! Lue lisää osoitteesta www.vuosijuhlat.fi

Ulkoilmaleffailta Alvarilla 15.5.

Tule käynnistämään vuosijuhlaviikko Alvarin aukiolle grillailun ja musiikin vauhdittamana klo 20.00. Auringon laskettua elokuva starttaa Kino Sherylin asiantuntevan avustuksen siivittämänä. Nappaa siis vilttejä ja hyvää seuraa matkaan ja suuntaa Alvarille vähän toisenlaiseen elokuvakokemukseen!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/219265381890076/

Aaltositsit 17.5.

Oletko kaivannut kevääseesi lisää poikkitieteellistä pöhinää? Nyt sinulla on mitä mainioin tilaisuus piiloutua lempinaamiosi taakse ja tulla tutustumaan uusiin sekä vanhoihin tuttavuuksiin poikkitieteellisen sitsaamisen merkeissä. Lipunmyynti aukeaa 3.5. osoitteessa www.bailataan.fi!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1675165499178986/

AYY:n 7. vuosijuhla 20.5.

Tule juhlistamaan seitsemän vuotiasta ylioppilaskuntaa! Vuosijuhlat aloitetaan Cocktail-tilaisuudella osoitteessa Otakaari 1 klo 15. Itse vuosijuhlat pidetään Linnanmäellä sijaitsevassa Ravintola Caruzellossa klo 18 alkaen. Juhlassa on tarjolla erityisen maukas kolmen ruokalajin illallinen ja mahtavaa ohjelmaa. Ilmoittautuminen on käynnissä 2.5. asti osoitteessa: https://www.vuosijuhlat.fi/ilmoittautuminen/

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1866988743517378/

AYY:n 7. vuosijuhlabileet 20.5.

Vuosijuhlabileet starttaavat Urban Millilla (Betonimiehenkuja 3 E) häikäisevien vuosijuhlien jälkeen! Bileet alkavat klo 22 ja jatkuvat lähes aamunkoittoon mahtavan live-musiikin ja seuran siivittämänä. Vietit alkuiltaa sitten vuosijuhlissa tai muualla, illan parhaat jatkot löytyvät Urban Milliltä! Liput: https://bailataan.fi/#!/events/906689c8-9e2e-4a75-b7ab-7ba9be95dd95

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/304703596617139/

AYY:n 7. vuosijuhlien sillibrunssi 21.5.

Vuosijuhlaviikko huipentuu sillibrunssin merkeissä Servin Mökissä (Jämeräntaival 4) sunnuntaina 21.5 klo 12 alkaen. Silloin on aika saapua karnevaalin humuiseen Smökkiin palautumaan säkenöivästä vuosijuhlaviikosta. Tule kokemaan karnevaalien taika maukkaan ruuan, juoman ja ohjelman parissa. Tätä et halua missata! Liput: https://bailataan.fi/#!/events/906689c8-9e2e-4a75-b7ab-7ba9be95dd95

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1623648914330291/

 

4. AYY:n sillibrunssi

AYY:n 7. vuosijuhlat huipentuvat sillibrunssin merkeissä Servin Mökissä (Jämeräntaival 4) sunnuntaina 21.5 klo 12 alkaen. Silloin on aika saapua karnevaalin humuiseen Smökkiin palautumaan säkenöivästä vuosijuhlaviikosta. Tule kokemaan karnevaalien taika maukkaan ruuan, juoman ja ohjelman parissa. Tätä et halua missata!

Sillibrunssille voit ilmoittautua osoitteessa vuosijuhlat.fi 19.4.-18.5.2017 välisenä aikana. Lippuja myydään vielä brunssipäivänä ovelta, jos tapahtuma ei ole loppuunmyyty.

MITÄ: Sillibrunssi
MISSÄ: Smökki
MILLOIN: 21.5. 12:00-18:00
MIKSI: Koska AYY 7v. ja pekoni

HINTA: 15 €

Tervetuloa lopettamaan vuosijuhlaviikko tyylillä!
FB: https://www.facebook.com/events/1623648914330291/

 

5. Kiinnostaako kehitysyhteistyö? Hae AYY:n edustajaksi SYL:n kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan!

Etsimme idearikkaita ja motivoituneita tekijöitä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan (KENKKU). 15 jäsenjärjestöä ja 135 000 yliopisto-opiskelijaa edustava SYL on maan suurin opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta toimii SYL:n hallituksen neuvonantajana kehitysyhteistyöasioissa, ja hallinnoi SYL:n kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kehitysyhteistyökoordinaattorin kanssa. Jos haluat toimia KENKU:ssa AYY:n edustajana ensi lukuvuoden, lähetä hakemuksesi 11.5.2017 klo 16 mennessä osoitteeseen international@ayy.fi . Hakukuulutus: https://ayy.fi/blog/2017/04/26/kiinnostaako-kehitysyhteistyo-hakuilmoitus-syln-kehitysyhteistyon-neuvottelukuntaan/

 

6. Join us at World Dinner

AYY’s International Section, Mosaic, brings to you once again the ever so popular, World Dinner.

World Dinner remains the perfect opportunity to meet new people, enjoy exotic delicacies and show off your cooking skills. Joining in on this experience is simple: sign up through the google form, cook something delicious to serve and come to Smökki to enjoy the treats made by others. You can participate in the event individually, but it is easiest to gather a group of 2-4 people and cook a large meal together (meaning at least as much, as your group together would eat).

See you!

WHAT: World Dinner
WHEN: Thursday, 04 May 2017, 18.00-21:00
WHERE: Smökki, Jämeräntaival 4, 02150 Espoo
WHY: Enjoy great food from all around the globe!

Sign-up form:https://docs.google.com/forms/d/1UX5L2L-bwyogNLQ80JWlS6ithXvFM4wXrQ5N9NEaXnY/viewform?edit_requested=true

 

7. Human vs Zombies Otaniemi 4.–7.5.

Maailmanloppu!

Zombivirus leviää. Onko ihmiskunnalla enää mahdollisuuksia kasvavaa zombilaumaa vastaan? Tällä kertaa kasvoton talouseliitti on kehittänyt labrassa viruksen, joka tekee ihmisistä väsymättömiä zombie-tuotantoyksiköitä tehtaisiin. Pystyvätkö ihmiset estämään tämän katalan suunnitelman, vai tuleeko kaikista vain aivottoman ahkeria ja verenhimoisia pääoman kerryttäjiä?

Ihmiset vastaan Zombit on moderoitu hippapeli, jossa zombi-pelaajat yrittävät levittää infektiota ottamalla ihmisiä kiinni. Pelin ohessa on erilaisia tehtäviä tekemässä pelistä mielenkiintoisempaa. HvZ on joukkuepeli, joten pelissä myös varmasti tutustuu uusiin ihmisiin.

Peli on ilmainen, käynnissä 24/7 tapahtuma-ajankohtana 4.-7.5. ja sunnuntaina on tarjolla loppusauna pelin jälkipuintiin ja palkintojenjakoon.

Lisätiedot, säännöt jne. FB-tapahtumasta https://www.facebook.com/events/1099197960185814/?active_tab=about

Ilmoittautuminen https://lomake.ayy.fi/aava/human-vs-zombies-spring-2017/

Liity joukkoon, kerää unelmiesi HvZ-tiimi ja estä talouseliitin inhottavat aikeet!

 

8. Montaasi jakaa ilmaislippuja Espoo Cinén elokuvanäytöksiin

Espoo Ciné -elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna 5.–14.5.2017, ja Montaasi on valinnut festivaalin ohjelmistosta viisi kiinnostavaa elokuvaa. Jaamme kyseisten elokuvien näytöksiin ilmaisia lippuja Montaasin jäsenille tai sellaisiksi liittyville. Lippuja on tarjolla kaksi kappaletta henkilöä kohti.

Lisätiedot elokuvista sekä ilmoittautumisohjeet:

https://montaasi.ayy.fi/montaasi-jakaa-ilmaislippuja-espoo-cinen-elokuvanaytoksiin/

 

9. KYN etsii uusia innokkaita laulajia joukkoonsa!

Kevään 2017 koelaulut pidetään:

Ti 16. toukokuuta 2017, klo 18:00–21:00

Ilmoittautuminen viimeistään pe 12. toukokuuta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Runeberginkatu 14-16 Helsinki

Ilmoittautuminen koelauluihin tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen koelaulut(a)kyn.fi. Ilmoittaudu viimeistään pe 12.5. Laita otsikoksi viestille ”Koelaulut”, ja kerro vapaamuotoisesti musiikki- ja laulutaustastasi. Liitä viestiin myös yhteystietosi. Paluupostina saat lisätietoja koelaulutilaisuudesta!

Koelauluissa testataan perusmusikaalisuuttasi, kuten sävelkorvaa, rytmitajua sekä nuotinluku- ja stemmalaulutaitoa.

KYN koostuu eri ikäisistä ja eri koulutustaustan omaavista nuorista naisista, ja sinunkin äänesi voi tänä vuonna soida joukossamme. KYN on Suomen kuorokärkeen kuuluva naiskuoro, joka on rikkonut musiikillisia raja-aitoja ja tuonut kuorokentälle mm. uutta suomalaista jazzia. Ohjelmisto on monipuolista ja kuoro on tunnettu sen lauluyhtyemäisen elävästä soinnista.

Lisätietoa meistä löydät nettisivuiltamme:

http://www.kyn.fi/ ja FB-sivultamme http://facebook.com/kynchoir

 

10. Polijazzin pikatanssikurssit

Polijazzilla järjestetään rock- ja swing-tanssien pikakurssi huhti-toukokuussa – tervetuloa oppimaan kolme uutta paritanssia kolmessa illassa!

ma 24.4. klo 16 – 18 Rockabilly
pe 28.4. klo 19 – 21 Fusku
ma 8.5. klo 16 – 18 Boogie woogie

Hinta 25 e/opiskelija

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet Polijazzin Facebook-ryhmässä olevasta tapahtumasta.

 

11. Heart Campus -kampanja, jaa tarinasi!

Aallon historia on täynnä mahtavia tarinoita. Mikä on sinun tarinasi tai kenties paras vappumuistosi tästä opiskelijayhteisöstä – on se sitten Arabiasta, Töölöstä tai Otaniemestä? Jaa tarinasi sekä näytä, että olet mukana. Heart Campuksesta löydät Hannes Kallioisen tarinan lisäksi mm. Linda Liukaksen ja Esa Saarisen tarinat. http://heart.aalto.fi #heartcampus

 

12. IDBM Impact – Exploring interdisciplinarity, May 19th

Here is something to consider after you have recovered from Wappu:

The IDBM community warmly invites you to IDBM Impact, a one-day conference exploring opportunities of interdisciplinary collaboration for creating real-world impact – May 19 in Valkoinen Sali, Helsinki.

Join us for discussion-sparking, interactive panels, as well as, insightful innovation project pitches. Together with thought leaders from Futurice, Holvi, Tieto, ABB and Aalto University we will explore how interdisciplinary collaboration opens new ways to shape the future.

Find more info and tickets at idbm-impact.com. Be fast, there are only a couple of student tickets left.

TL;DR:

What: IDBM Impact

You get: Smart people, insightful discussions, great fun.

When: May 19, 2017 from 9:30 to 17:30

Where: Valkoinen Sali, 16-18, Aleksanterinkatu, Helsinki

Tickets: https://idbmimpact.eventbrite.com

 

13. Työpajoja stressinhallinnan tueksi

Väsyttääkö? Ylikuormitusta? Tule mukaan työpajoihin, joissa vahvistamme taitoa tunnistaa stressin merkit ja tutustumme mindfulness-taitojen käyttämiseen stressinhallinnassa.

Tietoinen läsnäolo ja stressi, maanantai 8.5. 2017 klo 13-16, Otakaari 1, Majakka (M140), työpaja on suomenkielinen. Ilmoittautuminen opintopsykologi@aalto.fi, lisätiedot https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=24327758

Mindful approach to stress, Friday May 12th 2017  at 9-12, Otakaari 1, Majakka (M140), in English. Sign up by e-mail opintopsykologi@aalto.fi, more information https://into.aalto.fi/display/enopintopsykologi/Mindful+approach+to+stress

 

14. Self-palvelua on parannettu – täydennä yhteystietosi!

Olemme parantaneet Self-palvelua opiskelijoilta saadun palautteen perusteella.

Aloita Self-palvelun käyttö nyt ja täydennä sinne omat yhteystietosi. Valitse samalla, miten haluat tiedon (tekstiviesti tai sähköposti) palveluun tulleista ilmoituksista.

http://www.yths.fi/self

Katso myös video!

 

15. Hitchball 4000 -liftauskilpailu 2.-4.6.2017

Hitchball 4000 on viikonlopun mittainen #Suomi100-henkinen seikkailu, jossa liftauskonkarit ja ensikertalaiset liftaavat pareittain ympäri Suomea ja suorittavat erilaisia tehtäviä. Lisämausteena seurantajärjestelmä kerää virtuaaliseen kisastudioon kilpailijat, ystävät, huolestuneet sukulaiset ja satunnaiset kuskit.

Voittaja on joukkue, joka on viekkaasti taktikoiden kerännyt eniten pisteitä maamme ikonisissa ja absurdeissa kohteissa sijaitsevista rasteista, ja päässyt vielä ajoissa takaisin Helsinkiin. Voittajajoukkue saa vuodeksi takanreunaansa koristamaan hienon Hitchball 4000 -kiertopokaalin, johon joukkueen nimi myös kaiverretaan. Varsinaisen kilpasarjan voittajan lisäksi palkitaan myös omin kriteerein Spirit of Hitchball -palkinnon arvoinen joukkue.

Kilpailun tavoitteena on levittää liftaamisen iloa ja rikkoa yhteiskuntakuplia. Jakamalla kilometrejä ja elämäntarinoita tuntemattomien kanssa avautuu mahdollisuus oppia lisää niin itsestään, kanssakulkijoistaan kuin satavuotiaasta Suomestakin.

“Noin 1500 liftattua kilometriä olivat yhtä kultaa. Adjektiivi “vapauttava” kuvaa viikonloppua aika hyvin. Liftaaminen jos mikä palauttaa uskon ihmiskunnan hyvyyteen: miten ihania ihmiset voivatkaan olla täysin tuntemattomille.”

Missä on maailman suurin poroveistos? Mitä Napue Ginissä on? Miltä Pihtiputaan mummot näyttää? Tiimiydy vastakkaista sukupuolta edustavan kohtalotoverin kanssa ja ota askel tuntemattomaan! Kesäsi jännittävin ja avartavin viikonloppu on 2.-4.6. ja ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.lyyti.fi/reg/hb4000. Toimi nopeasti, sillä ilmo täyttyy nopeasti ja sulkeutuu viimeistään 5.5!

Kilpailun säännöt ja tarkempaa tietoa: http://www.hitchball4000.fi/

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1951180235109657/

Mukana tien varrella huikeat sponsorimme Sievo, Enoro, RELEX, ABB, Vaisala, Lyyti, Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskus ja Jounin Kauppa!

 

16. A:Space cafe opening again 3.5.2017 at Otaniemi mall!

A:Space cafe will open again 3.5.2017 at the Otaniemi mall by the legendary Kynä ja Paperi! Especially good coffee as well as sweet and savoury snacks. Kynä ja Paperi cafe open starting 3.5.2017 Mon-Fri 9-16.

Kynä ja Paperi has reliably served the art supply needs of the students and staff of Aalto in Arabia since the 80s. Kynä ja Paperi art supply store will open in A:Space in June and this special bond will continue.

Warm welcome!

 

17. Tukea ja sparrausta työuran alkuun ­– hae aktoriksi Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan!

Mentorinasi toimii yliopiston kasvatti, alumni. Saat tukea ja sparrausta työelämään liittyvissä kysymyksissä, rutkasti lisää itsetuntemusta sekä ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua monitieteisessä asiantuntijajoukossa.

Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan 3.5. mennessä: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi

 

18. Apply now for summer internship opportunity in Greek: Human Resources for Unesco in Piraeus

Still looking for a summer job? Want to have some work experience in business field? Passionate about working for NGOs? Then this is the opportunity for you.

What are you going to do?

Make a market research of which of subsidized programs in Europe and International Network

Create a plan of the ways of implementing the programs in the NGO

Research for international forums or events that find place and have common field with the NGO

More information here: https://opportunities.aiesec.org/opportunity/834445

Sign up and apply at: http://youth.aiesec.org/

Any other queries, please contact: ha2.nguyen@aiesec.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *