Viikkotiedote 7/2017

Tämä on AYY:n viikkotiedote 7/2017

HUOM! Toisen ja neljännen vuoden opiskelijat. Ehdit vastata hyvinvointikyselyyn vielä 16.2. saakka. Löydän linkin @aalto.fi-sähköpostistasi!

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

 1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
 2. Vielä ehdit vastata Opiskeluhyvinvointikyselyyn!
 3. Swecon kesätyöhaku auki 19.2. saakka
 4. Hae Aavan Afterparty- ja Humans vs Zombies –toimikuntiin
 5. TalviAalto FinLympics Alvarin aukiolla 21.2.
 6. Aalto Student Info Hackathon 18.-19.2.
 7. Opintopsykologien mindfulness –työpajat helmi-maaliskuussa
 8. Hiljaisuuden retriitti 31.3.-2.4.2017
 9. Ilmoittautuminen Aalto-kymppi ja Espoon Rantamaraton juoksutapahtumaan alkaa 13.2. klo 9:00
 10. A:Space x Teemu Keisteri & Windows 95 Man: Ukkeli-workshop & Windows 95 Man DJ keikka
 11. Pohditko sinulle sopivinta urapolkua? Vastaa uratestiin ja ota selvää!
 12. Become Borealis next Borstar with your thesis!
 13. Teekkarispeksin lipunmyynti avattu
 14. Tikelo presents: Moonlight
 15. A first Geek Picnic in Helsinki in June – Join the team
 16. Teekkaripurjehtijoiden laivurikurssien ilmoittautuminen auki!
 17. Taiji-alkeiskurssi 14.2.2017

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 7

Viikko 8

2.    Vielä ehdit vastata Opiskeluhyvinvointikyselyyn!

Anna 15 minuuttia aikaasi –  Vastaamalla opiskeluhyvinvointikyselyyn vaikutat yliopiston kehittämiseen ja saat itsellesi palautteen omista vahvuuksistasi ja kehittämiskohdistasi opiskelutaidoissa ja hyvinvoinnissa. Kysely koostuu Helsingin yliopiston tutkijoiden kehittämästä HowULearn kyselystä sekä Aallon FeelWell?-osiosta. Kysely on auki 1-16.2.2017. Linkki kyselyyn on lähetetty kaikille toisen ja neljännen vuosikurssin opiskleijoille aalto.fi sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoa: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=24317455

3.    Swecon kesätyöhaku auki 19.2. saakka

Huomio vähintään kolmannen vuosikurssin teekkarit! Sweco hakee kesätöihin opiskelijoita, jotka haluavat kehittyä rakennus- ja suunnittelualan asiantuntijoina.

Sinulla on jo mahdollisesti osaamista suunnitteluohjelmista ja aiempaa kokemusta alalta esimerkiksi työmaa- tai suunnittelutehtävistä. Etsit opintojasi vastaavaa kesätyötä ja haaveissasi on löytää työpaikka, jossa voisit työskennellä myös tulevaisuudessa. Tarjoamme opiskelijoille rakennesuunnittelun, LVI-suunnittelun ja sisäilmatutkimuksen tehtäviä ympäri Suomea. Haussa on kesätyöntekijöitä etenkin pääkaupunkiseudulle, Seinäjoelle, Pietarsaareen, Kouvolaan, Jyväskylään ja Lahteen.

Työhaastattelut ovat jo käynnissä, mutta vielä ehdit hakea kesätyöpaikkaa. Hakuaika päättyy 19.2. Katso lisätietoja ja täytä hakemus: http://www.studentwork.fi/ilmoitus/?jaid=401

4.    Hae Aavan Afterparty- ja Humans vs Zombies –toimikuntiin

AYY:n Yhteisöjaosto Aavan toimikuntahaut ovat auki! Hakukohteina ovat Afterparty-toimikunta sekä Humas vs Zombies -toimikunta.

Aalto Afterparty-toimikunnassa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan tätä lukuvuoden alun räjäyttävää spektaakkelia! Toimikuntaa vetävät Aavan Afterparty-vastaavat ja toimikuntalaisena pääset tutustumaan mukaviin tyyppehin sekä nauttimaan hauskalla porukalla, hae rohkeasti mukaan!

Humans vs Zombies peli rantautuu taas Otaniemeen keväällä ja syksyllä. Olitpa ollut mukana HvZ:ssa tai et, haluamme juuri SINUT toimikuntaan! Toimikunnassa pääset kehittämään pelin teemaa ja tehtäviä, markkinoimaan tapahtumaa, tapaamaan uusia ihmisiä hauskalla tavalla, moderoimaan pelin aikana ja etenkin toteuttamaan kenties ihan pöhköjä ideoita! Tahdomme tietää mitä uutta juuri SINÄ voit tuoda tähän peliin. Jos et ole kuullutkaan pelistä, katso ensin viralliset sivut http://www.humansvszombies.org/

Hakuaika alkaa 30.1. ja päättyy ti 21.2. klo 23.59 osoitteessa:  http://ayy.fi/stop/kulttuuri-ja-tapahtumat/afterparty/ ja http://ayy.fi/stop/kulttuuri-ja-tapahtumat/humans-vs-zombies/

5.    TalviAalto FinLympics Alvarin aukiolla 21.2.

Onko saappaanheitto päässyt jäämään vähemmälle? Milloin olet viimeksi näyttänyt Nokiallesi kuka määrää? Ovatko eukonkantotaitosi päässeet ruostumaan? Ei hätää, sillä AYY:n yhteisöjaosto Aava on koonnut Suomen perinnelajeista parhaimmat!

Saavu siis tiistaina 21.2. klo 15 alkaen Alvarin aukiolle kokemaan hauskimmat ja suomalaisimmat lajit viihtyisän talviulkoilun merkeissä. Suorita lajikokeiluja ja voita mahtavia palkintoja! Jatkot alkavat klo 18 Rantasaunalla, jossa kaikkia osallistujia odottaa lellivien löylyjen lisäksi ilmainen ruoka! Tule juhlistamaan 100-vuotista Suomea talven suurimmassa urheiluspektaakkelissa!

6.    Aalto Student Info Hackathon 18.-19.2.

Not receiving the information you need? Think that our services could work better? If you’re a student at Aalto University and have thoughts and ideas on how to improve our information systems, join this two-day hackathon to build mock-ups, prototypes and come up with new ideas on what we should aim for in the future.

At the end of the hackathon we hope to have some concrete ideas and strategies on how to improve and build new channels for study information and student communication, with user experience guidelines and principles that benefit the whole academic community.

This hackathon is a joint effort by AYY, Aalto Learning Services, IT, Communications, Aalto Studios and the Aalto ARTS Department of Media. Students who wish to participate for credits, register to course DOM-E5008 in Oodi.

We kindly ask all participants to get an Eventbrite-ticket so that we keep track of how many are coming, and can prepare for the event accordingly. All Aalto students are welcome to join! Bring your own favorite tools and an open mind. Please let us know if you have some dietary preferences.

7.    Opintopsykologien mindfulness –työpajat helmi-maaliskuussa

Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä. Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään vähentävän stressiä. Tietoisen läsnäolon harjoittaminen opiskelussa auttaa sivuuttamaan turhat häiriötekijät, keskittymään paremmin sekä välttämään liiallisesta itsekritiikistä aiheutuvaa epäonnistumisen pelkoa.  Helmi-maaliskuussa on tarjolla kaksi mindfulness-työpajaa:

Mindfulness stressinhallinnassa (työpajan kieli suomi): maanantaisin klo 14.00-16.00, 20.2.-20.3.2017, Otakaari 1. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: https://into.aalto.fi/display/fiopintopsykologi/Mindfulness+stressinhallinnassa ja opintopsykologi@aalto.fi

Mindfulness – myötätuntoinen oppiminen (tämä työpaja pidetään englanniksi):  maanantaisin klo 10.00-12.00, 20.2.-20.3.2017, Otakaari 1. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: https://into.aalto.fi/display/enopintopsykologi/Mindfulness+-+compassionate+learning ja opintopsykologi@aalto.fi

8.    Hiljaisuuden retriitti 31.3.-2.4.2017

Hiljaisuuden retriitti tarjoaa mahdollisuuden vetäytyä arjen vaatimuksista ja kiireestä. Täysihoito, ympäröivä luonto ja yhdessä koettu hiljaisuus hoitavat mieltä ja kehoa. Retriitissä sitoudutaan yhteiseen puhumattomuuteen. Päiväohjelmaa rytmittävät yhteiset ruokailut ja hetkipalvelukset.

Hiljaisuuden retriitti yliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä ammattiopistojen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Hinta: 90e/ henkilökunta, 45e /opiskelija (sis. täysihoito/ 1hh ja kuljetuksen). Retriitinohjaajina toimivat oppilaitospastori Margit Peltovirta ja muusikko Katja Kangas. Ilmoittautumiset 17.2. mennessä Marita Kantolalle: yst.toimisto.espoo@evl.fi.

Ohjaajat vastaavat mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää retriitistä. Sähköposti: etunimi.sukunimi@evl.fi

9.    Ilmoittautuminen Aalto-kymppi ja Espoon Rantamaraton juoksutapahtumaan alkaa 13.2. klo 9:00

Perinteinen Aalto-kymppi ja Aalto-vitonen -liikuntapäivä järjestetään sunnuntaina 17.9.2017 klo 12 jo kahdeksatta kertaa. Aalto-kymppi/Aalto-vitonen on ilmainen tapahtuma kaikille aaltolaisille.

Aalto-kymppi/vitonen on osa Espoon Rantamaraton-tapahtumaa. Maraton ja puolimaraton juostaan lauantaina 16.9.2017. Ensimmäiset 40 aaltolaista maratonille ilmoittautunutta saa maratonpaikan ilmaiseksi! Ilmaispaikkojen jälkeen aaltolaisilla on mahdollisuus osallistua maratoneihin alennetulla hinnalla (40e/aaltolainen).

Aika: Aalto–kymppi /Aalto-vitonen su 17.9. klo 12.00-16.00, Espoo Rantamaraton la 16.9
Paikka: Lähtö on Espoon Otaniemen Otarannassa, Laajalahden rannalla.
Ilmoittautuminen: alkaa maanantaina 13.2. klo 9:00 osoitteessa https://www.rantamaraton.fi/aaltokymppi/ . Ilmoittautuminen päättyy su 10.9.2017 klo 23.59.

Lisätietoa ja mm ilmaiskoodi maratonille löytyy Intosta https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=24324460

10.                  A:Space x Teemu Keisteri & Windows 95 Man: Ukkeli-workshop & Windows 95 Man DJ keikka

Aalto A:Space, Otakaari 15, torstaina 16. helmikuuta https://www.facebook.com/events/1096895467088308/

Ukkeli-hahmostaan tuttu Teemu Keisteri odottaa sinua A:Spacessa torstaina 16. helmikuuta. Tule käymään ja luo Keisterin johdolla oma Ukkeli-design kassisi! Kasseja riittää 130 ensimmäiselle!

Workshopin jälkeen Keisteri muuttuu Windows 95 Maniksi, ultimaattiseksi party-DJ:ksi, ja vetää keikan A:Space bank-tilassa. Tule mukaan juhlistamaan A:Spacen lähtölaukausta!

Workshop alkaa 14:00.

DJ-keikka alkaa n. 19:00.

Keikalla tarjoilua.

11.                  Pohditko sinulle sopivinta urapolkua? Vastaa uratestiin ja ota selvää!

Universumin 25 vuoden kokemuksella rakennetun Career Testin kautta saat syvällisen analyysin uraprofiilistasi, mikä tukee sinua huomattavasti tulevaisuuden urasi hahmottamisessa sekä auttaa sinua vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

 • Mikä on minun uratyyppini?
 • Kuinka suuret palkkaodotukset muilla opiskelijoilla on ensimmäisen työpaikkansa suhteen?
 • Mitkä kymmenen työpaikkaa sopisivat parhaiten juuri minulle?

Klikkaa tästä osallistuaksesi uratestiin. https://careertest.universumglobal.com/s/fiss1014

Uratestiin vastanneiden Aallon opiskelijoiden kesken arvotaan 3 kpl Museokortteja, jolla pääsee yli 200 museoon Suomessa.

12.                  Become Borealis next Borstar with your thesis!

If you’ve written a thesis (bachelor’s, master’s, or PhD) in one of the following subjects you could win up to €5,000 and the networking opportunity of a lifetime:

 • Polyolefin catalysts
 • Olefin and polyolefin processes
 • Polyolefin polymer properties
 • Enhanced olefin analysis and polyolefin characterisation methods
 • Polyolefin applications
 • Sustainability in or with polyolefins or base chemicals
 • Discoveries in the polyolefin world that have a practical relevance for society
 • Base chemical processes (ammonia, nitric acid, fertilizer, urea, melamine,phenol)

A jury of highlevel Borealis research experts will assess the incoming abstracts. The awardees will be invited to the Borealis Innovation Centre in Porvoo, Finland in May 2017 for a special Researcher Day to network, discuss their ideas and present their theses to Borealis senior scientists and leading innovators. Take the chance to earn recognition with your thesis, all you have to do is submit it for a chance to win! Further information on the competitions webpage: http://bit.ly/2bRBRZO

13.                  Teekkarispeksin lipunmyynti avattu

Teekkarispeksi 2017: Viimeinen sinfonia saa ensi-iltansa 14.3., jonka jälkeen näytökset jatkuvat Aleksanterin teatterissa huhtikuun puoleenväliin asti. Lipunmyynti on nyt avattu osoitteessa teekkarispeksi.fi/kauppa, ja näytökset täyttyvät jo nyt nopeasti. Käy sinäkin siis hankkimassa lippusi ajoissa, jottet missaa tätä ainutlaatuista ja laadukasta spektaakkelia! Ryhmätilauksia (vähintään 10 lippua) otetaan vastaan osoitteessa liput@teekkarispeksi.fi .

Lisätietoja kevään speksistä saat osoitteesta teekkarispeksi.fi ja Facebookista: https://www.facebook.com/events/1834213536793856/ .

14.                  Tikelo presents: Moonlight

After a long and exhausting exam week, why not relax watching Moonlight. The movie has won Golden Globe for Best Drama and eight Oscar nominations, including Best Picture. You are for sure in for a treat!

The movie is played in Riviera (Harjukatu 2) in the middle of Kallio on a Friday evening and it is possible to continue the night in the nearby bars. The movie theatre has alcohol rights (A-oikeudet) and it is even possible to purchase and enjoy beer and snacks during the show.

Cost of this movie is 9 euros, register soon as there are limited tickets. Get your tickets here: https://goo.gl/forms/HsDlfuoUwNb3x5r72

 • WHAT: Moonlight theatre screening
 • WHERE: Riviera, Harjukatu 2
 • WHEN: 17.2. – Tickets are distributed starting from 16.00, The show starts at 17.30
 • HOW MUCH: 9 euros
 • WHY: Quality drama, food and beverages! https://www.facebook.com/events/164531230707743/

15.                  A first Geek Picnic in Helsinki in June – Join the team

Geek Picnic festival is the biggest popular open air festival of high technologies, science and art from Russia. In 2017 we are going to expand to a global scale and conduct a first Geek Picnic in Helsinki. And we would be happy if you will join our journey.

We’ve created Geek Picnic as a reflection of the spirit of modern life. As once the Woodstock festival reflected the values ​​of his days, nowadays Geek Picnic personifies the main symbols of our time – technological progress, researches, contemporary art.

We are looking for talented students interested in science, art and high technologies to help us with search of content of the festival (speakers, shows, technological start-ups, artists etc.). Active and well-organized students can use this opportunity to get a practice in big international event and meet local and international gurus in science, art, technologies, gaming and other fields of festival’s interest.

If you feel that it is ‘your thing’ to coordinate participants, find interesting and unique content, activate and embrace local projects  – contact us via e-mail grigoreva@exponenta.me, facebook www.facebook.com/ngry.voice or phone +7 (965) 764 82 27. We will be glad you to join our team!

More info about the festival is here: http://helsinki.geek-picnic.me/?

16.                  Teekkaripurjehtijoiden laivurikurssien ilmoittautuminen auki!

Teekkaripurjehtijoiden navigointikurssit alkavat jälleen pian ja ilmoittautuminen on auki! Saaristolaivurikurssi on navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi. Opetus alkaa  perusteista, joten esitietoja ei vaadita. Rannikkolaivurikurssilla puolestaan syvennetään taitoja ja mukaan tulevat mm. vuorovesi, sääoppi ja tutkan käyttö. Voit halutessasi käydä molemmat kurssit samaan aikaan.

Saaristolaivurikurssi alkaa tiistaina 21.2.2017. Opetus järjestetään tiistaisin klo 17:30 – 20 luentosalissa M1 osoitteessa Otakaari 1 (Päärakennus). Rannikkolaivurikurssi alkaa torstaina 9.3.2017. Opetus järjestetään torstaisin klo 17:30 – 20 D-salissa osoitteessa Otakaari 1 (Päärakennus). Kurssit päättyvät valtakunnalliseen tutkintoon perjantaina 21.4.2017 klo 18 – 22.

Teekkaripurjehtijat tarjoaa kurssin jäsenistölleen erittäin opiskelijaystävälliseen hintaan! Kurssimaksu 75 EUR sisältää tutkintomaksun. Myös pelkkään tutkintoon voi osallistua, hintaan 45 EUR. Kurssille osallistuaksesi sinun tulee olla TRIPin jäsen. Ilmoittautumiset, jäseneksi liittyminen sekä lisätiedot kerhon
nettisivuilla: Saaristo: http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=211 / Rannikko: http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=214

17.                  Taiji-alkeiskurssi 14.2.2017

Taiji on perinteinen kiinalainen itsepuolustuslaji, jota yleensä opiskellaan tekemällä liikkeet hitaasti.

Toisin kuin perinteisessä suomalaisessa liikunnassa, jossa usein rehkitään hikijumppaa ”aivot narikassa”, taijissa pyritään ottamaan koko keho haltuun ja mukaan liikkeeseen – myös aivot pidetään hereillä!

Taijilla on monia tunnettuja terveysvaikutuksia. Alussa useimmilla oppilailla tasapaino paranee ja keho ja mieli oppivat rentoutumaan, kärsivällisyys lisääntyy ja stressinhallinta paranee.

Hiipivät lohikäärmeet järjestää keväällä Otaniemessä alkeiskurssin tiistaisin kello 15.15 – 16.45 monitoimitilassa, Jämeräntaival 3A. Opetus tarvittaessa myös englanniksi. Ensimmäinen kerta on ystävänpäivänä 14.2.2017 ja se on maksuton kokeilukerta.

Tervetuloa kokeilemaan uutta tapaa liikkua, joko yksin tai ystävän kanssa. Kurssin voi aloittaa myöhemminkin: joka kuun ensimmäinen tiistai.

Lisätietoja: www.hiiploh.ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *