AYY hakee ylioppilaslehti Ainolle päätoimittajaa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) on lähes 15 000 opiskelijan edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. AYY toimii kolmella kampuksella ja Otaniemessä sijaitsevalla keskustoimistolla. Yhteensä AYY työllistää noin 50 henkeä. AYY on ylioppilaskuntakentällä nuori ja innovatiivinen toimija. Aino on AYY:n ylioppilaslehti, joka on perustettu vuonna 2009.

Haemme nyt Aino-lehdelle päätoimittajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 23.2.2017 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Päätoimittaja vastaa lehden sisällöstä ja toimii kolmihenkisen toimituksen esihenkilönä. Päätoimittaja tekee tiiviisti töitä toimituskuntansa kanssa. Toimituskunta on vapaaehtoispohjainen ryhmä avustajia, jotka ideoivat ja luovat lehden sisällön yhdessä päätoimittajan kanssa. Lisäksi päätoimittaja huolehtii osaltaan, että tiedonkulku päätoimittajan ja ylioppilaskunnan välillä on jatkuvaa, tasapuolista ja vuorovaikutteista.

Hakijalta vaaditaan taitoa ajatella ja johtaa kokonaisuuksia sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Tehtävässä menestyminen edellyttää kirjoitus- ja editointitaitoa, kokemusta journalistisesta työstä, esimiestaitoja sekä erinomaista suullista ja kirjallista taitoa suomeksi ja englanniksi sekä ruotsin kielen taitoa. Edellytämme myös ymmärrystä lehden toimituksen toimintaprosesseista.

Aino on aina ollut nopeasti uusiutuva ja tekijöidensä näköinen lehti. Lehden periaatteita ja sisältöä on hyvä tarkastella AYY:ssa käynnissä olevan brändiuudistuksen yhteydessä. Toivomme hakijalta ennakkoluulotonta otetta lehden kehittämiseen sekä konkreettista ja vahvaa näkemystä siitä, mitä Aino-lehden tulee olla ja miten sen tulee palvella lukijoitaan muuttuvassa mediamaisemassa. Eduksi voidaan katsoa journalistiseen ja visuaaliseen suunnitteluun sekä julkaisujen taittamiseen liittyvä kokemus ja verkkojulkaisemisen taidot. Lisäksi eduksi katsotaan ylioppilaskunta- ja opiskelijamaailman tuntemus.

Toimi on osa-aikainen (20 tuntia viikossa). Päätoimittajalle maksetaan lehdistön työehtosopimuksen tason IIIb mukaista palkkaa. Tehtävään valittavalla on mahdollisuus hakea asumaan ylioppilaskunnan hallinnassa oleviin asuntoihin. Aino-lehden toimitus sijaitsee Otaniemessä, Espoossa.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen, palkkatoiveineen ja juttunäytteineen (3­-5 vapaa-aiheista juttunäytettä pdf-muodossa) toimitetaan ma 13.2.2017 klo 8.00 mennessä osoitteeseen rekrytointi(at)ayy.fi. Hakemukset kuitataan vastaanotetuiksi. Hakemukset käsittelee AYY:n edustajiston nimittämä päätoimittajan valintatyöryhmä. Haastattelut järjestetään ke 15.2. ja to 16.2., minkä jälkeen valintatyöryhmä jättää esityksensä AYY:n edustajistolle. AYY:n edustajisto haastattelee yhden tai useamman ehdokkaan ja valitsee päätoimittajan kokouksessaan 22.2.2017. Perehdytys aloitetaan välittömästi valinnan jälkeen.

Lisätietoja toimesta antaa Ainon nykyinen päätoimittaja Pauliina Suominen (pauliina.suominen(at)ayy.fi, p. 044 024 1616) tai AYY:n viestintä- ja järjestöasiantuntija ja päätoimittajan valintatyöryhmän sihteeri Ahto Harmo (ahto.harmo(at)ayy.fi, p. 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *