Viikkotiedote 4/2017

Tämä on AYY:n viikkotiedote 4/2017

YTHS:n Self-palvelu on otettu käyttöön. Ota palvelusta kaikki irti: Aloita lisäämällä yhteystietosi http://bit.ly/2iJE0Ys

HUOM! Viikkotiedote ei ilmesty viikolla 6 eli maanantaina 6.2.2017!

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

 1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
 2. Broaden your horizons – vaihtohaut lähestyvät
 3. Lähetä kiitos kivoille!
 4. Hae Oppimisinnovaatiorahaa!
 5. Mosaic’s first Cafe Lingua of the year on Thu 26th Jan
 6. Tule Aallon Suomi 100 -pullakahveille
 7. Annex Aalto 2017 is here 25.-26.1.2017!
 8. Työelämäjaksot yliopisto-opinnoissa –opas
 9. Osallistu MPIDEA –kilpailuun
 10. Ravintola Alvarissa kokeillaan hävikkiruoan myymistä
 11. Join AIESEC Aalto
 12. Teekkaripurjehtijoiden infoilta 26.1.2017
 13. Purjelennon lupakirjakurssi alkaa ti 31.1. klo 18.00 @ Maari
 14. Kiipeilykerho Orangin kevään kiipeilykurssit ovat täällä!

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 4

Viikko 5

2.    Broaden your horizons – vaihtohaut lähestyvät

Vaihtoaikani oli ehdottomasti elämäni parasta aikaa, ja en voi kuvitella yhtään syytä miksi kukaan jättäisi näin upean mahdollisuuden käyttämättä. Vaihto-opiskelua tarjoaa niin paljon enemmän kuin sitä aluksi saattaisi kuvitella, ja tärkeintä onkin lähteä matkaan avoimin mielin. Oikealla asenteella vaihdosta saa paljon enemmän irti kuin muutaman matkakertomuksen ja pakolliset suorituspisteet. Itselläni se todellakin oli elämäni asennetta mullistava kokemus.

Kiinnostavatko vaihto-opinnot lukuvuoden 2017-18 aikana? Vaihtohaut lähestyvät, ota selvää mahdollisuuksistasi ajoissa.

 • Kauppakorkeakoulun opiskelijat, Pääkaupunkiseudun kampukset: Pääkierros 11.-31.1.2017, täydennyshaku 10.-16.3.2017.
 • Kauppakorkeakoulun opiskelijat, Mikkelin kampus: haku lokakuussa.
 • Tekniikan alat: Perustieteiden-, Sähkötekniikan-, Kemian tekniikan- ja Insinööritieteiden korkeakoulujen opiskelijat: Päähaku 1.-20.2.2017, täydennyshaku 1.-20.9.2017
 • Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat: 1.2. – 22.2.2017, täydennyshaku 15.8. – 21.9.2017

3.    Lähetä kiitos kivoille!

Kävitkö hyvällä luennolla? Hymyilikö joku käytävällä? Auttoiko opintosihteeri epätoivon hetkellä? Nyt on aika kiittää kivaa yliopiston työntekijää. Lähettäessäsi kiitoksen osoitteessa https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/kortti-kivoille/ AYY toimittaa kiitettävälle henkilölle vanhanaikaisen postikortin kiitoksillasi varustettuna.

4.    Hae Oppimisinnovaatiorahaa!

Aalto-yliopisto ja sen ylioppilaskunta myöntävät yhteistyössä oppirahaa päräyttäville opiskelua ja oppimista edistäville projekteille. Voit hakea rahaa yksin, yhdessä tai yhdistyksenä – kunhan idea on hyvä me haluamme auttaa sen toteuttamisessa!

Haku on jatkuva ja hakemukset käsitellään kuukausittain, tarkoitus on että hyvä ideasi ei pääse happanemaan vaan pääset heti toteuttamisen makuun. Hakemukset käsittelee ja hyväksyy Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan koulutuspoliittinen sektori ja Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori.

Lisätietoja: https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/2015/04/15/oppirahaa-kansalle/

5.    Mosaic’s first Cafe Lingua of the year on Thu 26th Jan

Are your language skills a little rusty? Would you like to learn to speak like the native or just chat with the international group of friends? If you answered yes to any of these questions, Cafe Lingua is just for you! Once a month, one of the places in Otaniemi turns at casual language cafe, Café Lingua.

Café Lingua is a free-form language learning opportunity, where people interested in a particular language gather around the same table to talk and to learn the language in a fun way. The idea is to practice languages in small groups, meeting people, learning about different cultures and at the same time enjoy a cup of coffee and snacks. On arrival at the scene, you can either join one table with the language you are interested in or set up you’re a table for a new language!

6.    Tule Aallon Suomi 100 -pullakahveille

Haluatko kuulla Koodibussista Afrikassa tai mahdollisuuksistasi ideoida Aalto-yliopiston tulevaa sataa vuotta hyvinvoinnin ja kasvun rakentajana?

Tervetuloa tutustumaan Aallon Suomi 100 -hankkeisiin ja Muutoksentekijät-aikajanaan torstaina 26. tammikuuta klo 9.30 Kandidaattikeskuksen pääaulassa (Otakaari 1, sisäänkäynnit F ja Z).

Ole hyvä ja ilmoittaudu saman tien tai viimeistään tammikuun 23. osoitteessa:  https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1236318&SID=9380668d-b9f2-463e-a49d-f6827f952eff&dy=2070635049

Lämpimästi tervetuloa, Tuula

7.    Annex Aalto 2017 is here 25.-26.1.2017!

Annex Aalto is a completely new, interactive learning event, for all Aalto students, created by fellow students from KY, Prodeko and Athene. Regardless of your study background, you are warmly welcome to join us during Wednesday and Thursday evenings (25. – 26.1.) in the U wing of Otakaari 1.

The theme of Annex Aalto is 21st Century Darwinism, which is split into two evenings that center around both companies and individuals. Through these two points of view we explore how bigger companies and us as individuals can blossom in the age of fast change, digitalization and robotization! And while at it, you can earn 1 ECTS by attending!

Check out the full program and all the details from our Facebook event (https://www.facebook.com/events/106963386466436/) or website (http://annexaalto.fi)!

8.    Työelämäjaksot yliopisto-opinnoissa –opas

AYY on yhdessä Aallon kanssa ollut mukana tekemässä Työelämäjaksot yliopisto-opinnoissa –opasta. Opas on tarkoitettu sekä opiskelijoiden, yliopistojen että yritysten käyttöön ja sisältää ohjeita ja esimerkkejä työelämäjakson eri vaiheisiin, suunnittelusta raportointiin. Opas on tarkoitettu kaikkien yliopistojen käytettäväksi ja sitä voi hyödyntää kaikilla työelämäosioita sisältävillä opintojaksoilla. Oppaan englanninkielinen versio ilmestyy kevään 2017 aikana. Lue opas osoitteesta: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-1466-5

9.    Osallistu MPIDEA –kilpailuun

Teollisuuden suuri ideakilpailu MPIDEA 100 000 työpaikan luomiseksi Suomeen on käynnissä 15.2.2017 asti. Kilpailun pääpalkinto on pääsy maailman arvostetuimman konsulttitalon McKinsey & Companyn ReNew Growth -kasvukiihdyttämöön. Kilpailuun voi osallistua millä tahansa idealla, tuotteella tai palvelulla, joka luo Suomeen uutta työtä. Kuka vaan voi osallistua; yksin, ryhmässä tai yrityksen edustajana.

Parhaat ehdotukset esitellään julkisuudessa ja ne pääsevät esittäytymään Manufacturing Performance Days 2017 (MPD) teollisuustapahtumassa Tampereella 29.-31.5.2017, missä myös voittaja julkistetaan

Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen competition@mpdays.com tai www.mpdays.com -nettisivuilta löytyvällä lomakkeella, josta löytyvät myös kilpailun säännöt. Osallistua voi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Myös ulkomaalaiset voivat osallistua kilpailuun!

Lisätietoa: www.mpdays.com

10.                  Ravintola Alvarissa kokeillaan hävikkiruoan myymistä

Pelasta lounas! Kokeilun aikana ravintola Alvari myy hävikkiin menevää ruokaa maanantaista torstaihin kello 17.15 – 17.30 ja perjantaisin kello 15.00-15.15. Annoksen hinta on 3€.

Saat lisätietoa aiheesta liittymällä WhatsApp –ryhmään / seuraamalla Facebook sivuja (Amica Alvari).

Näin tilaat WhatsApp-tiedotteet:

 1. Lisää puhelimesi yhteystietoihin numero 040 059 5769 ja anna yhteystiedolle nimi: Amica Alvari. Whatsapp ei toimi, jos numero ei ole yhteystiedoissasi.
 2. Lähetä luomaasi yhteystietoon Whatsappissa viesti: ”Hei, haluan tilata Amica-tiedotteen.”
 3. Jos haluat perua tilauksesi, lähetä viesti ”Peruutan Amica-tiedotteen”.

11.                  Join AIESEC Aalto

AIESEC, with over 40,000 members is one of the largest youth run organizations in the world. We are currently looking for more members to add to our amazing team. AIESEC provides opportunities to go on an exchange for multiple projects.

If you want to practice management skills, public speaking skills or if you want to hang out with students from all around the world then AIESEC is for you. The application period will close shortly! #JoinUs

More info at: http://aiesec.fi/join/

Questions? Don’t hesitate to contact: helen.kesete@aiesec.net

12.                  Teekkaripurjehtijoiden infoilta 26.1.2017

Pidätkö raikkaasta meri-ilmasta, yhdessä tekemisestä ja haluatko oppia jotain uutta ja todella hauskaa? Silloin sinun kannattaa tutustua purjehdukseen! Purjehdus on suolapärskeitä, haasteita ja vauhtia, mutta myös upeita auringonlaskuja, chilliä menoa ja rantasaunoja. Sen parista löytyy taatusti jokaiselle jotakin.

Paras tapa päästä alkuun ja löytää mahtavaa purjehdusseuraa on tulla tutustumaan Teekkaripurjehtijoiden toimintaan! To 26.1. klo 17:30 Otaniemen Ossinsaunalla järjestettävässä infoillassa kerrotaan tulevan vuoden aikana järjestettävistä tapahtumista, kursseista, talkoista ja tietysti kesän ja syksyn tulevista purjehdusreissuista. Tarjolla on ruokaa ja juomaa ja saunakin lämpiää.

Olit sitten jo kokenut merikarhu tai vasta purjehduksen saloista vienosti kiinnostunut, olet tervetullut! Kutsu myös kaverisi mukaan. Lysti ei maksa mitään, mukaan tarvitset vain meriseikkailuille avoimen mielen ja halutessasi saunakamppeet.

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/165254087294561/
Tutustu myös nettisivuihimme: http://trip.ayy.fi/wordpress/
Infoillassa tavataan!

13.                  Purjelennon lupakirjakurssi alkaa ti 31.1. klo 18.00 @ Maari

Polyteknikkojen Ilmailukerho PIK järjestää purjelennon lupakirjakurssin keväällä 2017! Kurssi alkaa teoriaosuudella helmi-maaliskuussa kahtena iltana viikossa. Lue lisätietoa ja ilmoittaudu osoitteessa http://www.pik.fi/kurssi

14.                  Kiipeilykerho Orangin kevään kiipeilykurssit ovat täällä!

Aalto-yliopiston kiipeilykerho Oranki järjestää kiipeilykursseja opiskelijaystävälliseen hintaan ja auttaa uusia ihmisiä mahtavan harrastuksen pariin. Jos haluat aloittaa kiipeilyn, tule mukaan alkeiskurssille: https://holvi.com/shop/oranki/product/29adf77536313930ccea18c33e7c7e22/

Kiipeilyä jo harrastavien, jotka haluavat aloittaa liidaamisen, kannattaa sen sijaan suunnata tänne: https://holvi.com/shop/oranki/product/7b8aac485bc4e6fd8e73ff22c370b948/

Lisätietoja kiipeilykerho Orangin kursseista löytyy osoitteesta oranki.fi/kurssit ja Facebookista Orangin sivulta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *