Jämeräntaival 3, 5, 7 peruskorjaus alkaa – tietoa ja ohjeita

AYY:n edustajisto on kokouksessaan 16.6. päättänyt, että Jämeräntaival 3, 5, 7 kiinteistössä aloitetaan tammikuussa 2017 talotekniikkavetoinen peruskorjaus. Kiinteistössä asuminen on korjaustöiden aikana mahdotonta. Korjaustöiden johdosta asukkaiden ja käyttäjien vuokrasopimukset joudutaan irtisanomaan vaiheittain. Remontti alkaa tammikuussa 2017 Jämeräntaival 7 C:sta. Irtisanomisissa noudatetaan huoneenvuokralain mukaista irtisanomisaikaa, joka on vuokranantajan puolelta 6 kuukautta.

AYY pyrkii tarjoamaan irtisanottaville asukkaille mahdollisuuden muuttaa vastaavaan asuntoon Teekkarikylässä. Asukas saa päättää haluaako hän hakea toiseen AYY:n asuntoon vai järjestääkö hän asumisensa jotenkin muuten irtisanomisen jälkeen.

Siirtohakemuksille annetaan AYY:n hallituksen päätöksellä yksi ylimääräinen jonopiste, joten ne ovat jonossa ensimmäisenä. Ylimääräinen piste on voimassa kunnes hakija on saanut tarjouksen solusta tai irtisanottua vastaavasta asunnosta ja niin kauan kuin asunnontarve on peruskorjauksen vuoksi kiireellinen. Jos hylkäät ensimmäisen asuntotarjouksen, kohdellaan sinua sen jälkeen tavallisena asunnonhakijana.

Asukkaat voivat myös hakea muita AYY:n asuntoja. Muihin asuntojonoihin ei kuitenkaan myönnetä ylimääräisiä lisäpisteitä remontin vuoksi, vaan ne pisteytetään normaalien sääntöjen mukaisesti. Poikkeuksena ne asukkaat, jotka asuvat yksiössä, mutta hakevat soluasuntoa. Kiireellisen asunnontarpeen lisäpisteet myönnetään vuokranantajan tekemän irtisanomisen perusteella normaalisti niihin jonoihin, joissa kyseiset lisäpisteet ovat käytössä.

Korvaavia asuntoja aletaan tarjota välittömästi.

Ohjeita asukkaille:

  • Kun olet saanut irtisanomisilmoituksen peruskorjauksen perusteella, voit hakea korvaavaa asuntoa AYY:ltä
  • Tee hakemus normaalisti domo-järjestelmän jonoon
  • Ilmoita hakemuksen liitteessä, että haet korvaavaa asuntoa peruskorjauksen takia
  • Varmista samalla, että sähköpostiosoite on järjestelmässä oikein!
  • Mahdollinen asuntotarjous lähetetään sähköpostitse

Tarvittaessa lisätietoja voi kysyä asuntotoimistosta asuntotoimisto@ayy.fi

Peruskorjauksesta voi kysyä lisätietoa AYY:n rakennusmestarilta Hannes Helmiseltä hannes.helminen@ayy.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *